Predlog
Predlog
AaaAa Aj malku ozbilno rekov, da se trgnime od seirite na forum—i da obratam vnimanie na edna rabota koja odavna mi vleze vo oci.
Kolku sto mozam da primetam vo posledno vreme sem potforumot seir, I politika tuk tamu, kade shto se grabaat lugje za gusa, istorija kade se natprevaruvame so bugarive I podforumot za kompjuteri se drugo nekako e zataeno.
MI vleze vo oci literatura, I pottik za ovoj post e toj podforum. Ako ne se lazam na vremeto ne taka odavna se razvi eden mnogu ubav podforum kade shto se postiraa dela od nasi I ne samo nasi poznati dejci, kade shto se stvori edna arhiva na literaturni zapisi, na koi mnogumina od nas veruvam I potrosija vreme da gi prekucaat Ili najdat I premestat tamu.
Gledam se arhivirani—znaci sekoj nekoj nov koj ke dojde nema da naleta na niv, a onie koi znaat deka nekogash bile tamu, treba da gi baraat najcesto neuspesno.
Ne mi se dopagja toa.
Ednostavno, literatura ne potiknuva ist kvantitet na diskusija; ednostavno pesnite na Aco Shopov, Radovan Pavlovski itn, se sam svedok za sebe, I nemoze nikoj da ocekuva deka ke se razvie diskusija za istive koja ke trae postojano. Toa kako primer samo.
Od tie pricini sakam da predlozam na literatura takvite raboti da ne se arhiviraat, Janevski, Shopov, Muhic I se ostanato koe tamu nekogash go imashe da se vrati nazad I da stoi, na glavna strana, kako svedok za nasata kultura, makedonskata tvorba I nejzinite golemci. A ne da se otvaraat temi koi vrtat na seir, I da bidat na glavnata strana samo zatoa shto na niv ima diskusija. Da se otvaraat temi licni, bez nikakov osvrt na literaturen kvalitet ili zapazuvanje na eden soodnos megju raboti koi dolikuvaat da se najdat na takvo edno mesto.
Znam deka prostorot e problem ponekogash, no nekako mi e slab izgovor, zemajki vo predvid deka vrtime po 10-20 strani so bosh muabeti na seir, opsti muabeti, faq Macedonia, politika I se ostanato, a ona shto vredi I treba da e na dostap do site da se arhivira.
Istorija I literature pred se, imaat temi, I zapisi koi treba da stojat kako takvi, postojano, bidejki nekoi raboti se temel, na ona shto nie sme I mnogu povekje vredni, od minlivosta na vremeto.
Se nadevam deka administratorite ke se slozat a deka interesot kaj ostanatite ke se zgolemi.
POzdrav
AaaAaAaAAAaaaAa

AaaAa E da, samo shto use nekoj da znaese kako da dojde do ova... jas na primer ne znaev a ne pa novite lugje. oh well... ete go so toa shto ova e samo mal del od ona za koe zboruvav.
OooOo
quote:
Originally posted by AaaAa
E da, samo shto use nekoj da znaese kako da dojde do ova... jas na primer ne znaev a ne pa novite lugje. oh well... ete go so toa shto ova e samo mal del od ona za koe zboruvav.
Gore desno u kjosh imash link "Articles"
Thief Најарно би било кога тој дел би се надоградувал... Па, би се „родиле“ уште неколку дела поврзани со литературата. Вака остануваат „за вјек и вјеков“, додека идејата основна на форумот е дискусија. Значи, мојата идеја би била делата кои таму ги има, топик за нив, па дискусија, на пример. Пример само давам... Јас почнав еден период, но... Застанав на ова што го има досега, а тоа е навистина малку! :( [edit] Еве, вечерва ќе се обидам да ставам неколку од Ренџов... Ако имате некои дела од наши автори (па, и не само од наши), сторете ми абер преку приватна порака и јас ќе ги додам во овој дел од форумов...
ozonce Jas sum za razvoj na podforumot Literatura, bash bi sakal da razvivame dobri diskusii za toa shto go chitame... Da se predlozuvaat dobri knigi, avtori, nekoi novosti, kritiki i sl.
The_Crow Kompletno stojam zad idejata na AaaAa i jas sum malce pojke da zivni forumov so diskusii za i okolu knigata. Ako ima nekoj nesto dobro da ponudi od literatura slobodno.
ProMKD Добар предлог, нема што. Интересно би било да се почне
Thief http://forums.vmacedonia.com/showfaq.asp?fldAuto=5
AaaAa
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by AaaAa
E da, samo shto use nekoj da znaese kako da dojde do ova... jas na primer ne znaev a ne pa novite lugje. oh well... ete go so toa shto ova e samo mal del od ona za koe zboruvav.
Gore desno u kjosh imash link "Articles"
Viish, gnjurele bilo rabotava. Fala