Владението на сдсм е (сепак) при /пред крај ?.
Владението на сдсм е (сепак) при /пред крај ?.
lav Власта ги изневери очекувањата на граѓаните

Александра М. Митевска

quote:
Изневерени се очекувањата на граѓаните од власта во последните три години. СДСМ и коалицијата „Заедно“ на изборите настапија со многу ветувања, ама поради развојот на настаните се виде дека тие ветувања не биле блиску до реалноста.


1001-та предизборна лага на сдсм се „троши„ и крајот е близу....

Што им преостанува ???

2) Идризово ?
б) Шутка ?
3) Бежанија во странство ?
quote:
Освен тоа, сите турбуленции во партијата, по одењето на нејзиниот претседател на друга функција, предизвикаа дисбаланс меѓу политиката на партијата и политиката на Владата, оценува Тито Петковски, член на Претседателството на СДСМ и пратеник во Собранието, каде што ја води Комисијата за одбрана и безбедност.


Мислите дека „овој„ пратеник не знае што зборува???

quote:
Оценувајќи ги трите години на владеење на СДСМ, Петковски потсетува дека коалицирањето со ДУИ беше незамисливо во предизборниот период.- Така се наметнаа теми што, пред се, значеа целосно исполнување на рамковниот договор, за разлика од темите што живот значат. Во Владата не можете да најдете програма што би била политички препознатлива и би резултирала со подинамичен развој, туку имате компилација на потпрограми на неколку политички партии, кои им даваат приоритет на сопствените политички интереси. Поради тоа Македонија трпеше последици - многу бавно ги донесуваше законите и бавно ги менуваше работите. Владата често беше доведена во ситуација да ја бие битката внатре во своите редови, наместо да им се посвети на прашањата што значат подобрување на животниот стандард или на меѓународната позиција на земјава.

Конечно и ЈАВНО ПРИЗНАНИЕ од член на една од водечките партии кои добија мандат да ја направат попросперитетна државата на Македонците а не заложник на едно подивено малцинство кое сопствената држава не може да ја направи саглам држава а ете сега се „нафатиле„ помалку или повеќе и Македонија да ја средат!.

quote:
Со таква позиција во партијата и во Владата, на каков резултат може да се надева СДСМ на парламентарните избори в година?


Интересно за непристарсен одговор прашање ...нели???

quote:
- Од оваа временска дистанца по локалните избори, неблагодарно е да се прогнозира резултатот на СДСМ и на коалицијата „Заедно“. Се плашам по овие резултати на локалните избори, бидејќи во Македонија традиционално се гласа „против“, а не „за“, дека можеме да го повториме успехот од 2002 година. Не сум песимист, но за една година тешко може некои работи суштествено да се сменат на подобро.


Мора ...сепак да му одадам признание на овој некогашен творец на т.н. БУГАРСКИ ЛЕТОЦИ во Македонија.


quote:
Ако се зголемат вработеноста и платите, ако се подобри економската состојба и дојдат нови инвестиции, ако имаме поконкретни сознанија за членство во НАТО и за преговори за членство во ЕУ, тоа би можело да ги зголеми рејтингот и кредибилитетот на СДСМ.


Деки ....забележуваш ли дека повторно се користат изразите УТРЕ , АКО , ТРЕБА и дрн. дрн дрн варијации на истата тема

quote:
А што ако не се случи тоа?


Затвор за ЛАЖГОВЦИТЕ и враќање на парите кај Народот Македонски

quote:
- Најмногу се плашам од една состојба на постизборна конфузија, која би можела да се случи во македонското собрание, во кое би можело да се пресликаат сегашните случувања во советите. Ако таков распоред на силите се случи во Собранието, тешко ќе се формира влада. Во тој случај ќе се прави малцинска влада, која тешко ќе ги спроведува проектите. Или можеби ќе се оди на целосни опструкции со калкулантство на партиите да профитираат во услови на некои предвремени избори. Значи, ако не се случи нешто крупно на социјален или на меѓународен план, можна е таква констелација. Тогаш се можни ситуации како во првиот парламентарен состав со чести прекини, а можеби ќе биде и подобро, бидејќи за многу прашања ќе треба да се обезбеди консензус.


Оправдани но и непотврдени сомнежи


quote:
Во меѓувреме се случија и нови предизвици?
- Не случајно луѓето и натаму се загрижени и бараат пасоши на други држави. Некои работи се случија во ист период. Прво имаме еден многу поагресивен настап на грчката политика за спорот со името, а во исто време се случува и духовен терор од страна на СПЦ. Не случајно Парванов побара дел од моштите на свети Кирил да се пренесат во Бугарија. Речиси истовремено се радикализира односот на Косово по однос на царините и визите. Тие настани ги плашат луѓето, кои се загрижени дали Македонија има капацитети и перформанси да се справи со толку многу проблеми. Затоа дојде до одложување на обележувањето на границата. Тука е разочарувачки односот на ОН кон една своја членка, за која рамноправно треба да важи меѓународното право.


Животот е полн со „случајности„ и одговорноста на владата е лична ако не ги предвиди и најде соодветно (секако поволно) решение за нив.

quote:
Жал ми е што во СДСМ најчесто јас се посочувам како човек што отвора некои прашања, бидејќи тоа не е практика во работата на СДСМ. Има прашања што не треба да се кријат, туку ќе добијат во сила ако за нив поотворено разговараме. Затоа не би рекол дека станува збор за судир, иако за некого можеби претставува тоа, бидејќи не сакаат некои работи да излезат на виделина.


Со други зборови „вакумираната„ маса е сепак полна со трулеж и сега б’зди наоколу.

quote:
- Во Скопје СДСМ не доживеа пораз, доживеа фијаско.


И од него да е мислам дека е премногу ИСКРЕНО кажано..нели.
пс
Море „овие„ некои поединци почнаа со „посипување„ со пепел гледам.

quote:
И Црвенковски и Бучковски авторитарно го водат СДСМ


Па инаку членството ќе им се разбега наоколу...

quote:
Туѓи знамиња се повреда на суверенитетот


Има и моја 100% согласност зёа искажаното

quote:
Законите за употреба на симболите и за референдум, кои неодамна влегоа во собраниска процедура, главно се базираат на етнички принципи. Колку се издржани решенијата со кои се дозволува употреба на знамиња на туѓи држави и со кои се проширува списокот на забранети теми за распишување референдум?


Така сакам ....ТРАНСПАРЕНТНО и тоа после 55 години

quote:
- Паралелно со државните симболи етничките заедници може да го веат и своето знаме, што не значи да се вее знаме на друга држава. Тоа, според нашиот Устав и според меѓународното право, е повреда на суверенитетот.


Не е ВРАТ ами е ШИЈА


quote:
Очекувам разбирање од етничките заедници, пред се од албанската, да го издвои своето знаме како етничка заедница, а тоа да не биде знаме на туѓа држава.


А Јас пак воопшто не го очекувам тоа ...барем од нив не.

quote:
А референдумот, по дефиниција, е израз на непосредна демократија. Според тоа, референдумските прашања не треба да се стеснуваат, освен тие прашања што се ограничени со Уставот. Особено кога Македонија има амбиција да изгради граѓанско општество, а не бинационално општество или општество на три-четири заедници како конгломерат.


ТО ТО бато ...така те сакам и очекував одамна да го ЈАВНО кажеш , на заслешениве особено.....















marko_polog На Фатмир и на Албертина на свадба им дојдоа колегите министри Владо Димов, Стевче Јакимовски на чело со премиерот Бучовски кој заедно со неговите министри се фати на албанско оро кое му било лесно како нашето, три напред, еден назад. Затоа цела свадба не се пуштил од орото. Imame vece takvi na Vlast. Koj e toj sto povika 'specialci' da mu spasat glava vo Struga od Makedoncite, a covekov lom pravi vo Tetovo, treba da znaes a bogami i da mozes cel vecer da se veselis so ucki vo gradot sto na kukavicki nacin bea kidnapirani i ubieni civili Makedonci, demoliranje na domovi, manastiri... E moj prostotilak Narod.
achtung_panzer
quote:
Originally posted by concrete
Za sega nema...moze edno 3 meseca pred izbori ke se pojavi nekoj....kako ovoj vo Holandija...so mnogu ednostavna programa od 80 zbora, nekoj ekstremno desen , do zabeganost desen, ....kako kontrateg da go ispravi brodot koj opasno se navaluva ..... Se mi mirisa natamu rabotava...., a pocvata e: suvo drvce da brcnes ,kokosova palma ke se stori:):):)!!!!
Sieg Heil, ubber Mazedonische! [:D][8D]
AaaAa
quote:
Originally posted by concrete
Za sega nema...moze edno 3 meseca pred izbori ke se pojavi nekoj....kako ovoj vo Holandija...so mnogu ednostavna programa od 80 zbora, nekoj ekstremno desen , do zabeganost desen, ....kako kontrateg da go ispravi brodot koj opasno se navaluva ..... Se mi mirisa natamu rabotava...., a pocvata e: suvo drvce da brcnes ,kokosova palma ke se stori:):):)!!!!
to na narodski kazano bi bilo, Go*no da e ko gorubija slatko ke ni e? [:D]
dejan BOOO za SDS-M
vardarce I sega ti kazi mi koga ke dojdat slednite izbori za kogo da glasam jas? Za VMRO-eden kup. Covek kogo i da izglasame isto gubre ke dojde na vlast. Vie porano kradea pa dojde zimata i se simnaa vo dolinite, pa dojde slednoto stado pa i ova stado kradese i ne e..ase kako ke stignese, pa dojde letoto i pak staroto stado se kaci na planinite da pase. I sega ova stado ne do e..va. Nemoj pogresno da me razberes jas ne sum ni za SDSM ni za VMRO-eden kup. Jas si se zakolnav na samiot sebesi deka vise na izbori nema da ispagam. I dodeka site gragani ne si go vetat ova nisto ne biva od vaa drzava.
lav
quote:
Originally posted by vardarce
I sega ti kazi mi koga ke dojdat slednite izbori za kogo da glasam jas? Za VMRO-eden kup. Covek kogo i da izglasame isto gubre ke dojde na vlast. Vie porano kradea pa dojde zimata i se simnaa vo dolinite, pa dojde slednoto stado pa i ova stado kradese i ne e..ase kako ke stignese, pa dojde letoto i pak staroto stado se kaci na planinite da pase. I sega ova stado ne do e..va. Nemoj pogresno da me razberes jas ne sum ni za SDSM ni za VMRO-eden kup. Jas si se zakolnav na samiot sebesi deka vise na izbori nema da ispagam. I dodeka site gragani ne si go vetat ova nisto ne biva od vaa drzava.
Ако мене ме прашуваш....одговорот мој е дека : Ако ти и другите (као што сугерираш) не излезете вонка на гласање ...шиптарето место вас ќе гласаат.
vardarce E pa aj ako go znaes ti resenite kazi go jas so zadovolstvo ke go prifatam. Samo nemoj da mi kazes da glasam za VMRO-eden kup. Ni ostanuva ili vaka da go izrazime nezadovolstvoto so ne ispaganje na izbori i ednas za sekogas da svatat deka sme nezadovolni od ziveackava ili so na bate Cane bagerot [:D] da vlezeme vo sobranieto i da napravime edna revolucija. P.S. Ova so go kazuvam za revolucijava mozebi vecer ke mi dojdat u 3 i ke me uapsat. [:D]
intel
quote:
Originally posted by lav
Мора ...сепак да му одадам признание на овој некогашен творец на т.н. БУГАРСКИ ЛЕТОЦИ во Македонија.
[:D][:D][:D]Знаеме де, како можеш да не сакаш некој кој растурал Бугарски летоци па макр тоа бил и ТИТО лично???[:0][:0][:0]
lav
quote:
Originally posted by vardarce
E pa aj ako go znaes ti resenite kazi go jas so zadovolstvo ke go prifatam. Samo nemoj da mi kazes da glasam za VMRO-eden kup. Ni ostanuva ili vaka da go izrazime nezadovolstvoto so ne ispaganje na izbori i ednas za sekogas da svatat deka sme nezadovolni od ziveackava ili so na bate Cane bagerot [:D] da vlezeme vo sobranieto i da napravime edna revolucija. P.S. Ova so go kazuvam za revolucijava mozebi vecer ke mi dojdat u 3 i ke me uapsat. [:D]
Ако Јас или билокој друг ти кажувам(е) за кого да гласаш , тоа значи дека си несозреан за практикување на демо(Н)кратија. Заправо само затоа и што други им „кажуваа„ на гласачите за кого да гласаат поединците , ние еве 15 години „тапкаме„ во место. Се сеќаваш на 15 Септемвриските „мамки„ за УТМАНИ .....дека ќе нели „вработат по ЕДЕН ОД СЕКОЕ СЕМЕЈСТВО. Такви мамки ккао предходната и слични на неа ....одбегнувај ги ...и никојпат нема да погрешиш....100% сигурно. пс Инаку „влегување„ и други „гачки„ од некои (според мене) САЛОНСКИ РЕВОЛУЦИОНЕРИ се сепак минато и се „застарени„. Актуелниве на кои Власта им се НИША сега ...едевам чекаат на такви „револуционери...мислам дека во Велес ги викавте и АНГЕЛЧИЊА ?
vardarce Vidi jas so zadovolstvo ke ispadnam na izbori samo tebe sakav da te prasam dali znaes nekoj asalen covek ili stado sto ke ne izbavi od ovaa situacija. Ako na slednite izbori ispadnam da glasam ili ke treba da glasam za ova stado ili za predhodnoto pribidejki [:D] nema novi stada po nasive planini. P.S. Posleden pat glasav na referendumot [;)] i od togas se zakolnav deka vise nema da glasam. [:)]
lav
quote:
Originally posted by vardarce
Vidi jas so zadovolstvo ke ispadnam na izbori samo tebe sakav da te prasam dali znaes nekoj asalen covek ili stado sto ke ne izbavi od ovaa situacija. Ako na slednite izbori ispadnam da glasam ili ke treba da glasam za ova stado ili za predhodnoto pribidejki [:D] nema novi stada po nasive planini. P.S. Posleden pat glasav na referendumot [;)] i od togas se zakolnav deka vise nema da glasam. [:)]
Секојпат сам одлучувај и тоа во последен миг за кого ќе го дадеш гласот , оти сите тие се ПРЕВРТЛИВИ од мигот кога ВЕТУВААТ до мигот кога тоа (верување) треба и да го ИСПОЛНАТ. пс НИЈАНСИТЕ меѓу нив се и по кои и се разликуваат меѓусебе , се во времето потрошено за „превртување„ на даденото ветување , а за кое однапред знаат дека немаат капацитет за да го исполнат. ппс Пример е „вработувањето„ на барем по еден (УТМАН) од секое семејство , на кое „паднаа„ многу Велешани но и други Македонци. А што добија ???? Вработија КАЧАЦИ , а Македонците ВОНКА од РАБОТА. Е па сега ним им треба СЕНАРОДНА ВОНКА од ВЛАСТА , а кој ќе биде ќе видиме ...оти и странците одлучуваат кој ќе ја води државата , оти дискретно не претворија во НИВЕН ПРОТЕКТОРАТ ...некои велат (а утешително е) дека бил МЕК...нели???. Затоа да не дозволиме и овојпат да не не сторат АНГЕЛЧИЊА Велешки..нели???.
Jakov Kako sakate da mu go vidite krajot na SDSM a go tapacrate ovde na 10 posta po red, za kogo da glasam? Ako ne znaete za kogo da glasate ili ako imate dilemi glasajte si pak za SDSM dodeka ne vi tekne nekoj popameten. Sto vrska ima toa sto postojat VMRO poveke partii. Odberi si edna i glasaj. Na kraj kraeva gasajte za DA, glasajte za LD, glasajte za pavle Trajanov. Toa vi doaga slicno na glasanje za SDSM, ama poveke boli. Em ne si glasal za niv em glsot otisol pak kaj niv. Dodeka se misli narodov za kogo da glasa, nemaat gajle vo "Bihakka BB". Napred Plavi......
Pana
quote:
glasajte za pavle Trajanov
Ne zaebavaj!Ako e i od tebe mnogu e!
vardarce E veke koga spomnavte DA me interesira sto stana so Cile? Go cuva li uste makedonski pasaport? [:D]
f9 Jakov-mnogu uprosteno gi svakash rabotive.Za kogo da glasam ,e navistina teshko prashanje kaj nas.Site shto glasaat kaj nas glasaat protiv eden ili drug.Ima logika vo toa,i toa od iskustvoto na demokratijata kaj nas. Kaj nas se glasa protiv lideri.Vo realnost kaj nas dadeniot glas znachi politicharot koj bil izbran da go potroshi ona shto go poseduva glasachot.Dali toa e opshtestvena svoina,kulturna pridobivka,ime,zname,lokalna teritorija,lokalen suverenitet,fond vamu ili tamu,prilozi,budzeti...itn.Taka glasachite glasaat protiv.Politicharite vetuvaat se i seshto.So glasanjeto tie dobivaat legitimitet na avtoritet za donesuvanje na odluki.Shto e popopularen politicharot i ima povisok rejting tolku e pogolema negovata sila za manipulacija so sopstvenosta na glasachot.Kaj nas nema politichar koj ima pozitivna energija na razvoj i stvaranje-tie samo deklarativno se zalagaat za toa.Toa shto Petkovski go konstatiral kako Avtoritetnost,a ne kako vnatreshna demokratija ukazhuva na strukturata na sistemot i partiskata organizacija bazirana na mentalitetot od 17 vek-begovska vlast.Toa znachi deka vo Makedonija ne bila prioritetna sistemskata izgradenost i funkcioniranje na sistemot ,tuku komanduvanje na sistemot.Korenite na toa se izvlekuvaat od paganjeto na ekspertskata vlada na Kljusev i formiranjeto na avtoritativna vlast bazirana na partiski avtoritet.Od toj moment sistemot na vlast na najmudrite se stvori vo sistem na vlast na lica-avtoriteti,vlastodrzhci,avtoritativni odluchuvachi so argumetot na mokta i virtuelniot politikantski stav,manipulatori na sovesta i svesta.
Jakov
quote:
Originally posted by Pana
quote:
glasajte za pavle Trajanov
Ne zaebavaj!Ako e i od tebe mnogu e!
Zasto be, taka vikas. Ako e da mu se veruva na covekot on e eden od najgolemite borci za kriminalot vo RM. VO negovo vreme parcce se pravelo vo Makeodnija na pole na kriminalitet. Aku e od mene ne e mnogu.[:D]
Pana
quote:
VO negovo vreme parcce se pravelo vo Makeodnija na pole na kriminalitet.
E vo pravo si nema sto!
dejan ima li covek koj mozete da mu veruvate? nekoj dobar, koj narodot moze da glasa za??? a??
Pana Sto vikas za profesorot gospodin Ljubomir Frckovski,a[;)][8D] ?
Jakov
quote:
Originally posted by dejan
ima li covek koj mozete da mu veruvate? nekoj dobar, koj narodot moze da glasa za??? a??
Ima Dejane bas takov kako sto napisa. http://forums.vmacedonia.com/pop_profile.asp?mode=display&id=4116
concrete Za sega nema...moze edno 3 meseca pred izbori ke se pojavi nekoj....kako ovoj vo Holandija...so mnogu ednostavna programa od 80 zbora, nekoj ekstremno desen , do zabeganost desen, ....kako kontrateg da go ispravi brodot koj opasno se navaluva ..... Se mi mirisa natamu rabotava...., a pocvata e: suvo drvce da brcnes ,kokosova palma ke se stori:):):)!!!!
Divider Гласајте според сопствената совест. Гласајте за себе, направете разлика. Само не гласајте затоа што така ви рекол некој, размислете самите. И не гласајте за оние со платформата: ајде сите заедно да работите за мене!! А ако и тогај не можете да се одлучите, глсајте за мене!!
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Гласајте според сопствената совест. Гласајте за себе, направете разлика. Само не гласајте затоа што така ви рекол некој, размислете самите. И не гласајте за оние со платформата: ајде сите заедно да работите за мене!! А ако и тогај не можете да се одлучите, глсајте за мене!!
Ke te ima??????Aj pocnuvaj kampanja, izborite se skoro zad agolot:):):)!!!!
vardarce Bidejki jas se zakolnav deka vise ne glasam, me interesira dali toa zakolnuvanje vazi samo za glasanje ili ke vazi i za kandidiranje. Oti jas se smetam sebesi deka sum coekot so ke ja izbavi nasava drzava od ovaa gigantska w.c. shola vo koja se naoga. [:D]
Divider Штом си се заколнал веќе да не гласаш, можеш слободно да купиш едно јаже и да се обесиш. Бидејќи од таквите заколнувања процвета Македонија. А, истотака бидејќи, како што велиш, Македонија е во гигантска ВЦ шоља, додека си и ти таму пушти вода. Што остане, арно, одново ќе куќи куќа. Ти само не си гласај, ич да не ти чуе. Конкретен, ќе биде, ќе ме има. Зарем се сомневаш.
vardarce A so e ova "delitelu". Pocinas kampanja pred vreme. Ti se pojavi konkurencija i odma pocinjas so navredite i lazenjeto. Ke pustam voda jas u w.s. sholava ama problemot e to sto nekoj ja isklucil vodata (ne se plakalo smetki) pa sega Makedonija pocnala da skapuva tamu. [:D] GLASAJTE POD REDEN BROJ 1 ZA VARDARCE. IAKO NEMA VODA VO KAZANCETO JAS KE ZASUKAM RAKAVI I KE VE IZVADAM OD G.....ATA [8D]
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Конкретен, ќе биде, ќе ме има. Зарем се сомневаш.
Ne se somnevam , ama ajde, nema ni 400 dena, toa ti se 56-57 nedeli,odat dodeka si kazal KEKS!!!
Divider За да гласа некој за тебе, треба да гласаш и ти. Гласај за себе, не ти брани никој, демократија е ова. Вода имаме, мој драг вардарче, имаме напретек, само немаме water management како и се друго. Ти важно тѕргај синџирот од казанчето, можеби ќе пушти. Туку, да беше СеДеСе опозиција ќе се распаднеше на две веднаш. Вака, власта и жедта за влас(Т) ги држи сеуште заедно. Гледате што се случува. Се поделија комуњарите и левиот центар. Таквија ми ви рабоќе. Страв ми е само да не бидат како слон, во претсмртниот грч цела Македонија да ја поведат во бунарот на темнината, безизлезот.
concrete Vidi vidi,rabotava vrvka, ke mora da se poraboti na nekoja mutacija na bobinkive avstraliski, reakciive stanuvaat mnogu crni i za najcrniot moj vkus :):):)!!!!
vardarce VAZNO IZVESTUVANJE DO GLASACITE Vo ime na slogata i edinstvoto jas se povlekuvam od kampanjata i se priklucuva kon partijata na "Divider" no pod dva uslova: 1. Da ne me tera da glasam. [:D] 2. Da bidam blagajnik na negovata pratija koga ke dojde na vlas(T). [:D] Zatoa gi molam site sto planiraa da glasaat za mene neka glasaat sega za "Divider". GLASAJTE POD REDEN BROJ 2 ZA DIVIDER Oti negu mu se ponecisti racete od mene, pa polesno ke moze da ne izbavi od g.....ata. [:D]
Divider Законот не дозволува предвремена кампања, знаеш и самиот. Инаку, magic mushrooms за народецов, само тогаш ќе гледа living colours во real time!!! Вака, твојов вирус на црнилата се шири како wildfire, bushfire!! Туку да се пофалам, одам за Киргистан, да видам како таму се бира президент и дали нешто научиле и од нас. Имено, како се фалсификуваат избори за секој да рече браос!! САД научија, ред е на другите. Како на пример Франција и Холандија за ЕУ уставот! И по Тито (Петковски) Мито и корупција, хехехе!! Кондурко, Титко тазе дедето (конечно некој му ја натруде и одтруде ќерката), Сранко, БаУЧКо, Радмилка the red haired mare, Кољо кељајца, Илинка френкиШтајн полека но сигурно тонат со бродот наречен СДС-Титаник, а сакаат да се качат на трамвајот наречен Желба за Влас(Т), кој одамна го п(р)опуш(ч)ија!! Редно време е да рикнат, како Панчо шо се токмеше да рика, ама се усра(ми).
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Законот не дозволува предвремена кампања, знаеш и самиот. Инаку, magic mushrooms за народецов, само тогаш ќе гледа living colours во real time!!! Вака, твојов вирус на црнилата се шири како wildfire, bushfire!! Туку да се пофалам, одам за Киргистан, да видам како таму се бира президент и дали нешто научиле и од нас. Имено, како се фалсификуваат избори за секој да рече браос!! САД научија, ред е на другите. Како на пример Франција и Холандија за ЕУ уставот!
Ne ni mislev na apla kampanja....onaka sniranje niz usi za pocetok:):):)!!! Za Kirgistan da trebuvas pancir, ovie novite,nekoj bel materijal( ne mi teknuva sega nazivot) tenki se ,pod kosula se nosat...ne ostanaa bas mnogu mozni prezidenti za nepromisleno trosenje :):):)!!!!
Pana
quote:
одам за Киргистан
Ne si ti za Kirgistan, ti si za Dzalalabad(ebate gradot sto se vika taka).Ponesi gi so sebe i luzerive od VMRO i igrajte si demokratija.
Divider Не се грижи Панчо, одам да ја проширам твојата демоНкратија, каде што е my way or the highway систем. Онаа која досега ја практикуваа и практикуваат твоите.
Pana Nemoj be ziti se[:D]
Divider И Џалалабад и Бамако и Антананариво ќе одам само ако со мене дојдат онња твојне застарели комуњари, деца на комунистите кои имаа идеја таму некаде 45-70 година што и како, но потоа им ја препуштија работата на сегашниве отпадоци човечки кои членуваат во СеДеСе-овото лево крило на чело со Тицко петката.
Pana Ma nemoj be ziti se,toa li bilo rabotata hii...hiiii.....hhiiiii.... decata,a.
Thief Некои работи може да се кажат и без Ве-це шолји и пуштање вода, нели?! И повлекување на некои работи заедно со водата. Истиот ефект ќе биде постигнат и без навреди, верувам... За темата... Народот е во општа апатија: СДСМ можеби не направи ништо, но и не уништи, за разлика од претходните, кои ветија дека се` ќе срушат и ептен успеаја во тоа. Социјалдемократија и левичарството секогаш ми биле блиски, но мислам дека треба темелни промени во СДСМ за оваа партија да биде навистина социјалдемократска и во согласност со идеологијатта која ја застапува на хартија. Вака, како што сега стојат работите, црно им се пиша на разните ВМРО-а, црно им се пишува и на СДСМ,а бидејќи други луѓе и опции нема, не и` се пишува убаво и на државата. Да бидеме оптимисти, јас се` уште верувам дека ќе се свестат и сум сигурен дека оваа влада има капацитет да не` изведе на вистинскиот пат. Уште малку ќе верувам, а потоа...
Divider За тоа ќе видиме, за изведувањето на прав пат, а дека на сите црно ни(им) се пишува точно. И со моите и со сите останати, се додека не дадат на нас помладите да ја водиме работата.
Inkognito
quote:
Уште малку ќе верувам, а потоа...
Thief, kolku vreme si go povtoruvash ova?
quote:
јас се` уште верувам дека ќе се свестат
Ako e concrete vechen pesimist so tendencija nakaj mizantrop [:p] ti bre Thief si vechen optimist. Ne mi e jasno kako mozhe inteligenten chovek kako tebe seushte da se zalazhuva deka nekoj koj ne se izmenil 15 godini, doprva kje se izmeni.
Inkognito Javno mu se izvinuvam na concrete ako se navredil od mojov komentar i samo da podvlecham deka go napishav ova:
quote:
Ako e concrete vechen pesimist so tendencija nakaj mizantrop
So toa "Ako" sakav samo da napravam sporedba a nikako da go prikazham concrete kako mizantrop. Pozdrav.
Thief Имам две опции: да кренам раце и да се надевам. Поубаво спијам додека се надевам, иако во последно време имам несоница! :(
concrete
quote:
Originally posted by Inkognito
Javno mu se izvinuvam na concrete ako se navredil od mojov komentar i samo da podvlecham deka go napishav ova:
quote:
Ako e concrete vechen pesimist so tendencija nakaj mizantrop
So toa "Ako" sakav samo da napravam sporedba a nikako da go prikazham concrete kako mizantrop. Pozdrav.
Javno go izvestuvam Inkognito ic da ne se sekira :):):):),kako moze edna betonska cigla da se uvredi????? Nikako!!!!!
-falanga
quote:
Originally posted by Thief
Имам две опции: да кренам раце и да се надевам.
quote:
ili da gi skrstis
Поубаво спијам додека се надевам, иако во последно време имам несоница! :(
ako si od tie sto (ne)dovolno ukrale Vreme e Trnoruska da se razbudi od stogodisniot son
concrete
quote:
Originally posted by -falanga
[quote]Originally posted by Thief Vreme e Trnoruska da se razbudi od stogodisniot son
Kakvi sto...skoro ke ima 2000 !!!!!!!
Divider Само???
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Само???
2341
трендафил Ако некој за 54 години (до 1998 година) го направил тоа што го направил, и сега за овие повеќе од 1000 дена исто така го има направено тоа што го има направено, не знам врз основа на што човек може да очекува да направи нешто различно. Доколку сакаме да живееме слично како до сега, лошо, а да читаме по весниците дека е добро, СДСМ е најдобриот избор. Се се изведува на ист начин. Во 1944, првата влада по АСНОМ била влада на широка коалиција. Истото се повтори во 2001. И првиот и вториот пат иста партија (со различно име) на ист начин (само прилагоден на времето дојде на власт). Тогаш со помош на странци од поблиската околина, сега и со помош на подалечни странци. ДО 1990 не водеа во комунизам, сега не водат кон ЕУ и НАТО. За жал изгледа со ист резултат. Ако партизаните се здружеа во II светска војна со непријателот, можеби ќе имало мир, но прашање е дали би имале држава. Што добивме со влегувањето на ДУИ во власта. Сега ни Скопје веќе не е под контрола на власта. Еден Агим Красниќи прави што сака во престолнината, иако во интерес на мирот проголтавме воени злосторници да влезат во власта. До кога ќе бидеме толку умни. Веројатно најумни на светот, затоа што другите, ненормалните, тешко би дозволиле многу работи што се случуваат кај нас. Например забраната на референдумско изјаснување што сакаат да ја протнат изродите за да може да се вее знаме на странска држава пред „македонските“ јавни установи.
nemo
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by Divider
Само???
2341
Zosto bas 2341?
concrete Vrati se nazad tolku godini,pa vidi:):):)!!!!!
slasa
quote:
Originally posted by concrete
Vrati se nazad tolku godini,pa vidi:):):)!!!!!
[:D][:D][:D]
nemo
quote:
Originally posted by concrete
Vrati se nazad tolku godini,pa vidi:):):)!!!!!
akomulatorot na vremeplovskata masina mi se istrosi [:D] P.S. bev nazad 2855 godini 2 meseci i deset dena[:D]
concrete
quote:
Originally posted by nemo
quote:
Originally posted by concrete
Vrati se nazad tolku godini,pa vidi:):):)!!!!!
akomulatorot na vremeplovskata masina mi se istrosi [:D] P.S. bev nazad 2855 godini 2 meseci i deset dena[:D]
Sto si baral tolku nazad,precizno kazav 2341 ?????? Uste si na akumulatori,nemoj i olovni uste da kazes, ke me dotepas ??????? :):):)!!!!
nemo
quote:
Originally posted by concrete [
Sto si baral tolku nazad,precizno kazav 2341 ??????
quote:
dobro de znam imenakot bese ubien togas[V]
Uste si na akumulatori,nemoj i olovni uste da kazes, ke me dotepas ??????? :):):)!!!!
quote:
[/quote] segasniot vremeplov seuste e prototip[8D], pa morav da se vratam tocno togas imav zaboraveno eden del od cretezite i nekoi delovi mi nedostigaa[:D][;)]