Маки пред летните одмори
Маки пред летните одмори
OooOo Divider, urgiraj kaj Pana da sredi za pasosh za tvojot lider


Љубчо го скинал стариот пасош, нов не му даваат

На Љубчо Георгиевски, пратеник и неформален лидер на ВМРО-Народна, МВР не му издава нов пасош иако поднесол барање пред три месеци, велат извори во ВМРО-Народна. Тој добил најава дека и во следните три месеци ќе остане со стариот пасош.

Во МВР потврдија дека Георгиевски нема да добие нов пасош додека не истечат шест месеци, колку што важи судската забрана за да му се издаде нова патна исправа.

- Кога Георгиевски поднел барање за нова патна исправа, стариот пасош му бил оштетен. Во такви случаи МВР е должно да го извести судот. Судот му изрече прекршочна казна - забрана за издавање нов пасош во рок од шест месеци и ние мораме да ги почитуваме судските одлуки - изјави Горан Павловски, шеф на кабинетот на министерот за внатрешни работи.

Во партијата велат дека Георгиевски за случајот ќе го извести Хелсиншкиот комитет за човекови права.

- Со тоа што не му издава пасош на Љубчо Георгиевски, кој е и актуелен пратеник, власта демонстрира тоталитарно однесување и испраќа јасна порака дека истото може да им се случи на сите што ќе и се спротивстават - велат во ВМРО-Народна.

Георгиевски барал нова патна исправа, бидејќи и истекувал рокот на старата. Тој имал проблем да обезбеди странска виза, бидејќи во амбасадите бараат важноста на пасошот да не е помала од шест месеци. (М.Ј.)
vardarce Neka odi vo Bugarija na odmor. So ova ime bez pasosh ke go pustat [:D][:D][:D].
concrete Se nadevam deka e dovolno umen da ima Bugarski , a bi trebelo i Grcki( gi zadolzi epten), taka da ne brigaj za nego...gledaj ja onaa druga masa narod so veke izbleden pogled, koja nema pari za leb , a kamoli za pasos!!!!!!
dejan ay zavali....
Jakov Љубчо кршеше работни маси у кабинет, го скрши прозорчето на авионот на времето, па нема да скине еден обичен пасош, што ве гледам чудни. Среќа имал два, па ќе се сунча на Патаја или кај и да се спрема да иде.
quote:
Abe kaj ke ide toj na odmor, neli e golem Makedonec, togas zosto ne ide vo Ohrid ili na planina? Sto majka bara vo stranstvo!
Od koga toa Ljubco stana golem Makeodnec, so 169cm. visina. Golem Makeodnec e Tose Gecevski glej go kolkav e 208cm.[;)]
Thief Хм... а, баш ме интересира што имало на скинатата страна... Кој ли печати се толку компромитирачки, та морале да се сокријат со уништување?!
ProMKD Abe kaj ke ide toj na odmor, neli e golem Makedonec, togas zosto ne ide vo Ohrid ili na planina? Sto majka bara vo stranstvo! [:D][:D]
intel Нема врска, не го скинал туку Снешка му го испрала го заборавил во Џеб....јебига длабок џеб. Си има он резерва не му ја мислете толку. Де бе Јаков па и ти сега-џамче од авионче:)))) кошулата да не беше и реверте од сакото:))
Jakov Skinata strana imalo pomistena amerikanska viza. Demek ponistena e ne vazi pa so da faka mesto.
Thief Од едната страна американска виза, а од другата?! Мене ми смрди работава... јес да сум мераклија на заговори (баш сега таква книга читам), ама овде нешто не ми штима!
Jakov Od drugata strana e necitko, se ispralo od "oliver" prasakot.
AaaAa So ve buni, tipot si go znae zakonot i se kae shto ne go smenil dodeka bil na vlast, i sea ne mu davaat nov posto stariot ne mu e istecen, i sea posto e malu mutav umesto da go prijavi ko izguben (ama i za toa se ceka mnogu) kretenot go ostetuva demek mora nvo da mu dadat... e malo se zajebo... jas da sum ke mu opnam tuzba za Skvernavenje na drzavna legitimacija, da imashe grb na pasosot i za skvernavenje na simbol :)))
concrete Eh, narode od koga velam deka eden cesen, materijalno neoptovaren,zdrav i inteligenten diktator, odgovoren samo na Boga i treba na Makedonija kako lebac!!!!! Za ne poveke od 1500 dena ja pravi Makedonija najjuzniot Island!!!!! PS koga mastam mozam i da zakeram: mora da bide ubav(ubava) da se izbegne kompleksot Karla od pod mostot (Marjanovic copyright)....he,he,he!!!!
OooOo Izgleda fraerov izvadil pasosh ... http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=10224
bliznak
quote:
Originally posted by vardarce
Neka odi vo Bugarija na odmor. So ova ime bez pasosh ke go pustat [:D][:D][:D].
[:)]