Revizija na gluposta!!!!!
Revizija na gluposta!!!!!
Pana Ovlasten od svojot partiski lider,profesorot Atanasko Tunevski im soopsti na stranskite investitori deka site koncesii za koristenje na vodi dobieni vrz osnova na neposredni spogodbi so Vladta na Republika Makedonija ke bidat revidirani od novata vlada po parlamentarniteizbori vo 2006 godina.
Ekspertot za energetika vo VMRO-DPMNE dramaticno ja podigna intonacijataq na glasot,obnaroduvajki go za domasnata i za stranskata javnost ovoj "vazen stav" na svojata partija.
Dobronamernite luge mozat da imaat razbiranje za somnevanjata na VMRO-DPMNE vo odnos na koruptivnite potencijali na neposrednoto spogoduvanje kaj stranskite investicii,duri i vo vrska so kopnkretniot slucaj:dogovor so sloveneckata firma "Turboinzinjering",za izgradba na 20 hidrocentrali za 100 milioni dolari,no,koj moze da ima razbiranje za revolucionernoto brkanje na stranski investicii kako nova formula na politicka glupost vo koja se pretvaraart teatralnite pozi na partijata za plasenje na vlasta i na strancite.
Tekstot na naslovot a i temata e prevzemen od denesen "Utrinski vesnik" poradi sto mu se izvinuvam na avtorot.
Sakav samo da kazam deka ako e i od VMRO-DPMNE mnogu e
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
нудат на Народна
Ne i nudat na Narodna tuku nudat na licnost od Narodna,na Slobodan Casule koj zboruva sedum svetski jazici. Epa sega ti vidi koja doblest ja ima SDSM.
Ја гледам ле пана ..ја гледам , и само се чудам и крстам (во меѓувреме) оти ле другите тоа не го забележуваат и не им компонираа оди на благодарноста ...или нешто слично и прикладно за тој и таков гест , разбира се.
Divider Бучковски и понуди на ВМРО Народна т.е. на Љубчо Георгиевски да биде претседател на комисијата за евроинтеграции, што овој одбил и речено е дека ќе предложат друг кандидат од Народна!!
intel Полека ама сигурно си ја редите со Баучко, Ако убаво е тоа.
concrete
quote:
Originally posted by intel
Полека ама сигурно си ја редите со Баучко, Ако убаво е тоа.
Ne, tuku ovoj Baucko mnogu dobro znae deka nema nisto od toa "evrointegracijata",a Ljubco drcen,pa baska vo mengeme so nekoi osetlivi svoi telesni elementi, pa mu treba ( na Baucko) OPRAVDANIETO za pred klasnata :):):)
Divider Верујем, не верујем!!! А бе мој драг Конкретен, да било тоа така, ќе прифатеше баце Љубче, немаше да топори друг од партија. Колега Интел, ја редиме, и ние и тие, секој си ја реди како му одговара. Но, ќе дојде моето, она од пред повеќе месеци кажано. Оваа земја без договор меѓу major players на политичката сцена, без неформални поддршки и помагање не може нанапред. Зошто веднаш со скептицизам, ете, БаУЧКо се покажа подготвен за соработка, Народна исто така (Чашуле е претседател на парламентарната делегација за НАТО), уштре кога и другите место да плукаат и фрлаат дрва и камења кај што треба и не треба да седнат и тие да клумнат со тимбите и решат конструктивно да работат и соработуваат, кај ќе ни биде крајот. Вака, останува на малкумината кои се обидуваат да пробаат и да сторат нешто. Ќе видиме.
intel Дајбоже Дивидер да дојде, затоа и реков АКО убаво е да се соработува, е сега малку скептицизам...кој нема?
Pana
quote:
Вака, останува на малкумината кои се обидуваат да пробаат и да сторат нешто
Aaaaaa..... se pravdas li sega[:I]
Divider Не се правдам мој Панчо, послушникои од грешната фракција во твојата партија комуњарска. немам зошто, јас само кажав дека треба да се соработува и дека не е грев соработката меѓу два и повеќе политички субјекти кои платформски се на релативно слични гледашта, а програмски на различни, за да се постигне напредок и добробит на граѓанинот (тука не мислам на Црвенковиќ, туку на обичниот македонец) и државата. А тебе што тоа ти пречи??
Pana
quote:
тука не мислам на Црвенковиќ, туку на обичниот македонец) и државата. А тебе што тоа ти пречи??
Mi preci toa sto koga sakas nekogo pausalno da napadnes odma od makedonsko prezimeto mu go pretvoreas vo srpsko a nikogas nekoj sto e od tvojata omilena partija VMRO-NP ne go prekrstuvas vo bugarsko prezime. Mi preci i toa sto pausalno me etiketiras a nemas pojma ni koj sum ni sto sum. Bi mozel da ti vratam so ista merka ama ednostavno nemam zelba.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
тука не мислам на Црвенковиќ, туку на обичниот македонец) и државата. А тебе што тоа ти пречи??
Mi preci toa sto koga sakas nekogo pausalno da napadnes odma od makedonsko prezimeto mu go pretvoreas vo srpsko a nikogas nekoj sto e od tvojata omilena partija VMRO-NP ne go prekrstuvas vo bugarsko prezime. Mi preci i toa sto pausalno me etiketiras a nemas pojma ni koj sum ni sto sum. Bi mozel da ti vratam so ista merka ama ednostavno nemam zelba.
Така е пана само така , оти тоа укажува оти и ти го гледаш ѕидот кон кој неумитно ве водат...ама со несразмерно голема брзина од „пропишаната„. Така да најпосле и ќе се чека поеќе од потребното доаѓање на и онака спората „итна„ помош.
concrete Mislam deka go razbravme Divider.....znaci ostanuva da pocekame ovie 400 i nesto dena...pa da vidime: dal nosenje na ramenici, dal fudbal so necii glavi !!!!!
Divider Да е народов на место, не апатичен, немаше да треба да се чекаат идните избори за да се искорне плевелот, запали троскотот, исчадат змиите и аспидите, туку порано ќе се грабнеше работата в раце и ќе се засукаа ракавите. Панчо, ќе те етикетирам се додека слепо гледаш на работите, наместо да клумнеш со главата и размислиш, слепо некои грешни политики тераш. Не се за пофалба фрлањето дрвја и камења по секоја цена, само ако не е твоја опцијата, политичка. Пнекогаш, нешто ако е за пофалба, разумен човек ќе пофали, само слепец ќе куди по секоја цена. КОга СеДеСе ќе стори нешто арно и јас велам аферим, браос. Оние ретки моменти на интелигентен изблик на СеДеСе, ама се дешава :)!
Pana
quote:
Панчо, ќе те етикетирам се додека слепо гледаш на работите, наместо да клумнеш со главата и размислиш, слепо некои грешни политики тераш. Не се за пофалба фрлањето дрвја и камења по секоја цена, само ако не е твоја опцијата, политичка.
I koj mi go kazuva ova.Divider mu go kazuva ova na Pana.Eeeeee da mozes da se vratis nazad i da si procitas se sto si kazal[?][?]. Stvarno ne mi se veruva deka Divco mi go kazuva ova mene.Cekaj da se stipnam da vidam da ne sonuvam[:0][:0][:p]
Divider А кој да ти каже мој Панчо, ако не јас! Инаку, немаш коментар што твоите од СеДеСе и нудат на Народна да води евроинтеграции!!
Pana Nesto si indisponiran denes,prijatele[;)][;)]
Divider Ваков такв, каков сум јас не е битно, битно е што ти немаш одговор цел ден на прашањето мое!! Не знам кој е сега индиспониран и на инструкција во централата???!!
Pana
quote:
нудат на Народна
Ne i nudat na Narodna tuku nudat na licnost od Narodna,na Slobodan Casule koj zboruva sedum svetski jazici. Epa sega ti vidi koja doblest ja ima SDSM.
Divider Без оглед кому му ја нудат, повторно не ми го коментираш обидот на Бучко да се исценка за уште некој глас во парламентот за неговите преглод-закони, а и да најде соодветна личност која ќе се обиде од петни жили да ја оправи работата околу нашето идно станување кандидат за членство во ЕУ, личност која очебијно е дека не може да ја пронајде во редовите на својата, одамна, расклимана и раскарана партија, т.е. СДСМ. Немам против тоа што Бучко сака да соработува, не ми пречи и тоа што се колат по весници, а задкулисно се обидубжваат да соработуваат, се е тоа кампања, но, барем еднаш јавно да се произнесе дека има потреба државата и власта од соработка со "клетите и лути" непријатели. јасно му е и на врапчето на гранка дека оваа држава за да тргне напред не може со една и секогаш една опција на власт на која и се приклучуваат сателитите од типот нас ЛДП, ЛП, СП и компанија, туку дека треба соаботка со големите играчи, а исто така е повеќе од очигледно дека СДСМ има ооооогромен проблем, внатрепартиски, како и дека во моментов, свесно или несвесно, ДПМНЕ работи на повторното естаблирање на Усранко ЦрвенковиЌ за главна политичка фигура на МК политичкиот подиум, во својство на деспот од типот на бившосоветските деспоти, како и востоличување на Гвујко за премиер во една пилот влада во пилот држава, факт кој на понормалните (бидејќи никој не е нормален) политички дејци на нашава навидум сериозна политичка сцена не им се допаѓа бидејќи тоа значи враќање во мрачните мината. А дека СДСМ т.е. Бучко нуди на личност од Народна, а не на Народна како најголема опозициона партија која се покажува како реален и стабилен политички субјект со кој може сериозно да се дискутира и соработува е глупост. Не знам дали му е понудено на Чашуле откако Љубчо одбил, но знам дека понуда има(ше), дали ќе се прифати не знам, засега, како што е констелацијата и определбата на СДСМ, коалицирање од типот на взаемна поголема поддршка и соработка не може да има како неприродна, само затоа што реално концепциите се различни, едните се граѓанско, национални, а другите социјално либерални, ако и само ако СДСМ се приклони повеќе кон центарот и го отстрани комуњарскиот товар кој го влече, како што тоа го стори Народна со својот (десничарско-регресивниот елемент), тогаш. сега засега, соработка околу клучни прашања може да има, таму каде што тоа е потребно за државата, не за политички профит на партиите и ако оваа понуда се прифати (верувај на штета на партијата), ќе биде прифатена само за добробит на државата, бидејќи народот нема да разбере, особено оние кои не се членови и симпатизер на десниот центар кој Народна го претставува. Во една држава како нашава, повеќе од потребно е да се има влада по урнекот на ажАвстирја од некаде средината на деведесеттите или Италија, каде што никој нема да може да преовладее, туку ќе мора да се сорсботува дури во во неприродни констелации, коалиции и слично. А вие како милувате!! П.С. Any comment on this my dear Панчо?!!
Pana
quote:
Без оглед кому му ја нудат, повторно не ми го коментираш обидот на Бучко да се исценка за уште некој глас во парламентот за неговите преглод-закони, а и да најде соодветна личност која ќе се обиде од петни жили да ја оправи работата околу нашето идно станување кандидат за членство во ЕУ
Ne ti vredi.Se obiduvas da ne ubedis vo nesto vo sto i samiot ne veruvas. Patem,nemas pojma sto e doblest[xx(]
Divider
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Без оглед кому му ја нудат, повторно не ми го коментираш обидот на Бучко да се исценка за уште некој глас во парламентот за неговите преглод-закони, а и да најде соодветна личност која ќе се обиде од петни жили да ја оправи работата околу нашето идно станување кандидат за членство во ЕУ
Ne ti vredi.Se obiduvas da ne ubedis vo nesto vo sto i samiot ne veruvas. Patem,nemas pojma sto e doblest[xx(]
Му рекло магарето на зајакот имаш големи уши!!! Ај, ако немаш нешто паметно, немој да ми реплицираш, бидејќи не сме паселе заедно овци (таа работа цела ти ја препуштам тебе). Кој има доблест, а кој нема, кој има поим, кој не, лично не ме интересира, особено не од тебе. Навистина, ако немаш интелигентен и интелигибилен коментар, не ми одговарај.
Pana
quote:
бидејќи не сме паселе заедно овци
Hiii....hiiiii...hiiiiiii...... jaka ti e forava nema sto[xx(][xx(]. Koga ti mi go kazuvas toa.......znam deka sum normalen[:D][:D][:D]
Divider Те замолив ако немаш ништо паметно да не ми реплицираш, како попаметен, ќе се повлечам до следниот, твој, интелигентен напис. Дотогаш, ќе мирувам, во поглед на твоите писанија, се разбира.
Pana
quote:
како попаметен,
Koj ti go rece toa[?][?]Ili sam si se proglasi[?][?] Mi izgledas za fino momce ama izgleda si vo loso drustvo[:0][:0]
Divider Sound of silence, listen to the sound of silence Pana!!
Pana [:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:I][:I]