Dobredojdovte
Dobredojdovte
BorisVM Forumov e kreiran so namena da se razmenuvaat delovni kontakti i da se diskutira ekonomskata situacija vo Makedonija. Ako ima nekoj shto e zainteresiran da go vodi ovoj forum, ve molam da kontaktirate nekoj od Administratorite.
concrete Iako na VM pretezno se pravi ladez, sepak gledam pogolem spisok na prijaveni, iako samo mnogu mal del pravat muabet,drugite ili se epten virtuelni ili samo od tisina sledat... Aktiviranjeto na VM forum za biznis relacii e izvonredna idea...jas samiot za sega nemam nekoj konkreten koncept, samo razmisla , ama pretpostavuvam deka ne ima po cel svet, vo koj ti znae koi se oblasti na deluvanje, a toa znaci stotici senzori na najneverojatni mesta, proizvoditeli,ponuduvaci, trgovci i potrosuvaci. Za se i sesto. Primerot na Boris VM i negovoto baranje na programer....e odlicen povod za razmisluvanje.... Ne e nisto taka ednostavno , no mojata deviza e deka 5% od nesto se nesto , a 100% od nisto e sepak nisto. Bev vo Skopje pred nekoe vreme na saemot na hrana so edna konkretna namera i gledam deka sepak , ako se rascepka , ako se dotera spored terk , moze da se artikulira i nekoja konkurentna ponuda i dobra profitna margina. I ne samo na hrana, granicata e samo vo nasite glavi i nasata inventivnost. Mislam deka toa e najdobroto sto realno kako poedinci mozeme da go napravime za Makedonija... se drugo e veter..... odlicno i so sreka!!!!!
Strelec Post na mesecot!!!
dejan super!
ProMKD forumov mislam deka ke bide "hot" odlicno!
angel Ideata e odlicna. Mozebi odprvin pomalku sramezlivo ke profunkcionira no se nadevam deka od tuka ke proizlezat mnogu polezni kontakti i zdelki.
toni_a neznam kako dosega nemalo vakvo nesto na forumot...sto ne bilo ke bide! (a go nema na mnogu drugi forumi niz svetot) odlicna ideja e so golem potencijal,sto na mene mi dokazuva deka tuka postoi KVALITET a ne samo kvantitet... (ova se sega nekakvi moi "bumbari" vo glavata:) bi mozelo da se napravi i nekakva lista ili spisok na ucesnici (da receme anonimno,ne komercijalno,so moznost za PM) sto ke se pretstavat na kratko,so nivnite moznosti,znaenje,produkti,mestopolozba,idei,zamisli... mozebi ima nekoj vo makedonija i saka da zapocne rabota ili biznis vo avstralija,pa mu treba nesto za registriranje na firma.mozebi ima nekoj vo kanada sto mu treba nekoj drug(ili druga firma vo kanada) za sorabotka.mozebi nekoj samo saka da prasa nekogo sto eventualno pominal ili e zapoznaet so nekoi raboti.mozebi nekoj saka da prati nekakvi masini za makedonija i mu treba prevoz.mozebi nekoj od iselenicite planira nesto vo MK...itn. ima spored mene malku problemi so otvaranje na nov topik i konkretno baranje ili ponuduvanje na produkti,dejnosti ili samo pomos,odnosno pretstavuvanje. sepak treba da se vnimava da ne "mutira" celata rabota vo nekekov oglasnik...no i toa ne bi bilo loso dokolku e malku distanciran od forumot...seirot e mislam ona sto "plasi"... ednostavno nekakvo prozoce/link (delovni kontakti,moznosti i idei) bez nickovi od juzeri so malku ponuda,pobaruvacka ili info.