рАкет 2
рАкет 2
Jakov 12.07.2005
quote:
Нури Мазари, познат како командант Струга, советник во општина Струга од ДУИ и Бељуљ Бељуљи, двајцата жители на етнички чистото албанско село Делогожда, оддалечено 12 километри од Струга, загинаа во синоќешниот инцидент што заврши со двојно убиство и еден ранет.
Во престрелката што со пиштоли се случила на сред Делогожда третиот учесник Неќи Мазари, роднина на советникот Мазари, е ранет во раката.
Струшката полиција го потврди инцидентот во Делогожда, но засега не се соопштуваат официјални информации за причината за двојното убиство. Нема осомничени, ниту приведени лица.
Неофицијално се дознава дека причина за крвавиот инцидент била расправијата меѓу 50-годишниот Бељуљи и 29-годишниот Неќи Мазари, по пријавата на Мазари од страна на Бељуљи во струшката полиција за украдени 20.000 евра.
Нури Мазари сакал да ги смири скараните соселани, но бил застрелан од пиштол, по што починал во струшката болница.
Во просториите на Советот на општина Струга денеска се одржа комеморација за советникот Нури Мазари, на која присуствуваа високи функционери од ДУИ.
26-годишниот Нури Мазари, студент на Тетовскиот Универзитет, војувал на страната на УЧК на Косово, Медвеѓа, Прешево и Бујановац во јужна Србија и како командант Струга во операциите на ОНА во Танушевци, Брест и Малино во 2001-вата во Македонија.
Тој важи за еден од најблиските луѓе на косовскиот екс-премиер Рамуш Харадинај и на лидерот на ДУИ, Али Ахмети, кој дојде во Делогожда за неговиот погреб.

quote:
Da bea ubijcite albanci, Dejan ushte vchera ke otvoreshe nov topic.
No topikov ne go otvoram za toa, ami za Reketot, koj sho stanuva sekojdnevie vo Makedonija. Policijata bila informirana, no nisho ne prezela. Znachi nekoj trebashe da zagine. Zhal mi dvata zivoti

Dejane kade si, da ne otide na zimski raspust....propustas vesti.
Se prasuvamzasto "nikoj drug" ne otvori topik ova e veke dva dena staro.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov Se prasuvamzasto "nikoj drug" ne otvori topik ova e veke dva dena staro.[V]
Ah Jakov Jakov, mlad si. Pa ubienot e albanec zato ne se otvori nova tema. Komu mu e gajle na FOrumov za 2 siptari pomalku vo Makedonija.
Jakov Mene..... Koj i da e nastradaniot e graganin na ovaa drzava so toa i moj sograganin.
marko_polog Znaci zalis za uckite? bravo
Jakov Marko citaj ubavo da mu **** *****. Viena ne rece dali nekoj gi zali, samo prasa dali nekomu mu e gajle.
dejan neznam zasto ne otvoriv, ama zasto nekoj od vas ne otvorivte topik za tie makedonci koj uste nemozat da se vratat nazat vo majcinskoto selo?? i jas ne otvoriv topik za toa, sto znaci toa sega?? deka sum covek bes emocii? jas ne sum toj koj treba da otvara topik za ubieni makedonci ili albanci.
marko_polog Ne se ljuti odma decko, prasuvam samo. Takvi se vreminjata, ne znaes vece koj ti e branitel a koj terorista.
lav
quote:
Originally posted by marko_polog
Ne se ljuti odma decko, prasuvam samo. Takvi se vreminjata, ne znaes vece koj ti e branitel a koj terorista.
Мислам дека не си во право за ова колега ...оти сега е конечно веќе и повеќе од ЈАСНО кој е кој , само што не си е дојдено времето за „маркирање„ на веќе сепарираните. НО ....СЕ БЛИЖИ тој миг .....односно им се скратува времето...
Jakov come again mr.Lav????
lav
quote:
Originally posted by Jakov
come again mr.Lav????
I count to come.