Al Kaeda vo Makedonija
Al Kaeda vo Makedonija
nepobedliv Dali mislite ima opasnost da pukne kaj nas - ocigledno ne mislev na nasite al kaeda 'borci za sloboda' no se pojavija radikalni muslimani. Kaj nas nema kontrola kako na zapad i moze da ni se sluci Beslan - ima ekspoziv kolku sakas, teroristi.
Denes citav deka pretat so deka ke pustat hemiski otrovi vo Italija doneseni od Balkanot...nie sme mala nacija i vakvo nesto moze seriozno da deluva.
dejan nisto cudno....od damna se zbori za al kaeda vo balkanot, ama aj da ne komentiram.
Jakov nema sansi ovdesnite muslimani se dobro situirani, ne ziveat vo nemastija. gi uzivaat site prava i slobodi kako verski taka i nacioalni. mislam deka voopsto ne postoi opasnost od fundamentalizam kaj nas.
nepobedliv
quote:
Originally posted by Jakov
nema sansi ovdesnite muslimani se dobro situirani, ne ziveat vo nemastija. gi uzivaat site prava i slobodi kako verski taka i nacioalni. mislam deka voopsto ne postoi opasnost od fundamentalizam kaj nas.
Da ama zar ne gledas deka se podelija - ima edna radikalna frakcija koja sakase da vladee so islam zaednica, i skoro uspea. Isto e i vo London, ovie frakcii sakaat da go unistat sozivotot i potpalat holy war. Znaeme kade site svetski vojni pocnaa neli...
Inkognito Jas sum iskreno zagrizhen poradi zagrozeniot sozhivot pomegju nacionalnostite vo Anglija i predlagam da pratime raznorazni politichari,diplomati,emisari... da vrtime chasovnici pred Britanskite mediumi, da spodelime iskustva, posolime um, dademe nasoka kon koja treba da se stremat, da im predlozhime ramkoven dogovor, da go smenat ustavot, da im dadat pogolemi gragjanski prava ...itn itn, i so toa da go podobrime sozhivotot vo Britanskata zaednica! :)
mako Del od militantnite Muslimani SE 'Al Kaeda' bidejki toa denes poveke e edna globalna, totalitarna religiozna ideologija od kolku organizacija so komandna struktura. Glavniot neprijatel e SAD so sojuznicite no i domasnite regimi koisto se svakaat kako korumpirani(i se) i vasali. Se protiv globalizacijata, modernizmot, sekularizmot koisto se shirit vo Islamskite zemji i sakaat opstestvoto radikalno da go promenat i da se sprecit toa sto se svakat ko gubenje na sopstvenite tradicii i identitet i da se odstranit 'tugoto' vlijanije. Nekoi Islamisti imaat odlicna sorabotka so Neo-Nazi grupacii vo Zapadnite zemji. Terorot nemozhit da donesit voena pobeda no shirit strav, nesigurnost i paranoja i signalirat deka 'neprijatelot e megu vas'. Celta e da se izprovociraat sto poekstremni merki sprema site Muslimani vo zapadnite drzhavi i sprema Muslimanskite zemji i postepeno da se postignit totalna polarizacija kade sto sekoj ke morat da birat strana - a ekstremistite da stanat edinstven alternativ.