40 godini zatvor za Legija
40 godini zatvor za Legija
AaaAa БЕЛГРАД, 19 јули - Милорад Улемек - Легија вчера беше осуден на 40 години затвор поради убиство на Иван Стамболиќ и обид за убиство на Вук Драшковиќ, одлучи Специјалниот суд во Белград. Покрај Улемек, на најстрогата казна осудени се и припадниците на расформираната единица за специјални операции Бранко Берчек, Душан Маричиќ и Ненад Бујошевиќ. На по 15 години затвор осудени се Леонид Миливојевиќ и Ненад Илиќ. Поранешниот началник на ресорот државна безбедност Радомир Марковиќ, исто така е осуден на 15 години затвор. На четири години затвор осуден е поранешниот заменик-директор на Безбедносната информативна агенција на СЦГ Милорад Брацановиќ. Ова е четврта пресуда по обвиненијата за организиран криминал и втора која му е изречена на поранешниот командант на "црвените беретки" Милорад Улемек. Претходно Легија и уште пет припадници на "црвените беретки" се осудени на по 15 години затвор за четворократното убиство на Ибарската магистрала во 1999 година. За убиството на Стамболиќ и атентатот на Вук Драшковиќ обвинети се и Слободан Милошевиќ и некогашниот началник на генералштабот на Војската Небојша Павковиќ, но тие се одвоени од постапката, бидејќи ним им се суди пред Хашкиот трибунал. Портпаролот на Специјалниот суд Маја Ковачевиќ изјави дека за кривичните дела за кои обвинетите одговараат, според стариот закон, била предвидена смртна казна, која пред две години е заменета со казна од 40 години затвор. Поранешниот српски претседател, Иван Стамболиќ исчезна во белград на 25 август 2000 година, а неговите посмртни останки без пронајдени закопани на Фрушка гора кон крајот на март 2003 година, за време на полициската акција "Сабја". Атентатот на Драшковиќ беше извршен на 15 јуни 2000 година во Будва, но лидерот на Српското движење за обнова и покрај повеќето куршуми кои беа испукани кон него во неговиот дом, мина само со полесни повреди.
AaaAa
quote:
Originally posted by Strelec
I shto ti znachi toa "A?"!?:)
Koe "A" potocno? mnogu gi ima u tekstot [:D]
Strelec I shto ti znachi toa "Атентатот на Драшковиќ беше извршен на 15 јуни 2000 година во Будва?"!? Kakva vrska ima toa so Legija?:) Nego bi sakal dada_Sani da mi odgovori shto misli taa za tekstot na AaaAa i za toa shto site ja ignoriraat i nikoj ne i' go komentira tekstot!:)
dada Sani "A?" ...Pa ne e valjda deka nikoj nemase so da kaze na topikov Eden bar da prokomentirase nesto:) Ne mi se veruva ova... OK e Strelche? Ti odgovoriv?:)
dada Sani hahaha AaaAa, sega treba jas mojot post da go brisam. Sum utnala nesto, a tolku se macev da mu objasnam na Strelche
OooOo
quote:
Originally posted by AaaAa
quote:
Originally posted by Strelec
I shto ti znachi toa "A?"!?:)
Koe "A" potocno? mnogu gi ima u tekstot [:D]
u vtoriot red ... chitaj megju redovi ...
AaaAa Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa toa "a" vidi vaka, diskutabilno, zatoa jas go pastirav tekstot, mislam deka Strelec e po informiran, pa ke mu prepustam on da ni objasni...
Strelec Ne mi e jasno za kakvo 'A' zboruvate!? Ili toa AaaAa se obiduva da mi izvadi bukva od kontekst!!!
AaaAa Am sea, aj ke ti dademe da izberesh za koe "A" Sakash da zboruvash, a mozesh i esej da ni napises, obrni vnimanie na format (a4 u tesni i siroki so .5 margini od strana i .10 od ozgora i ozdola) i predaj mu go na OooOo da go oceni.
Strelec !? Ne si mi jasna!? Pak da ne si piela martini?:) Ustvari ne si pijana... sega mi tekna deka koga preteruvash so alkohol, sekogash odish vo kontranapad, pa duri i zhena mi ja spomnuvash!:)))
AaaAa Mozebi mozebi... toa piese za rucek? Ako ne ti teknuva prasaj ja zena ti so si piel :)
Strelec Ma ti kako sakash... tvoj zhivot e i ti si imash pravo da si go terash kako shto sakash... samo ti kazhuvam deka ne e ubavo... nikoj air ne videl od pienje... utre kje treba deca da ragjash, familija da gledash, a jas nema da bidam pokraj tebe da te ucham shto e dobro, a shto ne! Vnimavaj... tolku mozham da ti kazham!!!
AaaAa Jas mislam deka ovaa odavna bese za predavanje cico Strelec ;)))) Aj sea makao ke mavneme
Strelec
quote:
Originally posted by AaaAa
Aj sea makao ke mavneme
Toa e pak nekoj liker, priznaj!:) Nego, ako si za sex, opni sega eden anglisko-italijanski muabet!:)))
AaaAa Like-it LIke-it si si claro que si!!!
Jakov каде ми се постовитееееееее?
RaGeAnGeL dosta be ti so tvojte postoj ovde jako bilo vidi so se prajt....Aco i vikat na AaaAa dek pijala nogu.....a demek taja ic ne pijat pHAhahHAHhahHAHhahHAhahHAhaa
AaaAa a demek rage prati situacija u sekoj daden moment
RaGeAnGeL demek ne....ama da!Demek Aco furat nekoj film bezvezen ama demek