Пак околу ПРАШАЛНИКОТ кој е нели затворен?!
Пак околу ПРАШАЛНИКОТ кој е нели затворен?!
lav
quote:
ПРАШАЛНИКОТ СЕ ПРОШИРУВА
Девет шлаканици од ЕУ


Европа бара одговори од Владата за "Рамстор", непосредните спогодби, даночната пирамида, како се дели дивидендата од Телекомот, дискреционите права и за измените на Законот за експропијација.Европската комисија испрати дополнителни прашања до македонската влада, поврзани со нејзините одлуки за директно спогодување со инвеститорите, во врска со политичките критериуми за членство.
Деветте нови прашања до вицепремиерката Радмила Шеќеринска се испратени од канцеларијата на директорот за проширување на Европската комисија Фабрицио Барбасо, објави вчера скопскиот весник "Бизнис".
Комисијата, според весникот, ја интресирало до каде е истрагата и судското




Кого го интересира повеќе и подетално за и околу ова нека чита овде

пс
Со што и како ќе се оправда дури сега другарката Захарин(с)ка ?
Ако знае некој нека образложи своето мислење.
ппс
Темата (веќе беше отворена) е отидена во АРХИВА на Форумов , ама само за другарчето-ни влакнесто сеирџиче , АМА ЗА ЕВРОПА по се изгледа дека не е сеуште за ставањее во АРХИВА , разбира се нивна.
трендафил Кога ученикот не знае да одговори, му се поставуваат потпрашања. Претпоставувам дека тие што изјавија дека прашалникот е затворен, сега ќе си поднесат оставка. Доколку се чесни политичари, разбира се.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Кога ученикот не знае да одговори, му се поставуваат потпрашања. Претпоставувам дека тие што изјавија дека прашалникот е затворен, сега ќе си поднесат оставка. Доколку се чесни политичари, разбира се.
А што велиш колега за ова ...дали тоа ќе биде во следниот серијал на ДОПОЛНИТЕЛНИ ПОТПРАШАЊА до Владата? ИЛИНКА ДВАПАТИ ГО СВРТЕ СВЕТОТ ЗА 90 ДЕНА Набила километража од 70.820 километри Кој сака подетално за ова (можеби) идно потпрашање во следниот серијал на одговори на ПРАШАЛНИКОТ читајте [url="http://www.vest.com.mk/default.asp?id=101658&idg=6&idb=1532&rubrika=Makedonija"]тука[/url]
трендафил Не е важно колку патувала (работела), туку што сработила. Некои мислат дека оваа влада е подобро да не работи ништо, затоа што кога работи има повеќе штета отколку полза.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Не е важно колку патувала (работела), туку што сработила. Некои мислат дека оваа влада е подобро да не работи ништо, затоа што кога работи има повеќе штета отколку полза.
Дали нешто е сработено ....барем досега е секому видливо и со ГОЛО ОКО (не мора и со авион-че да летаме) за да го видиме ...нели?. А можеби и БАБА ЗУМБУЛА работи летајќи (или спротивното од тоа) за бадијала...та затоа и не сакала новинарите да ги заморува со тоа односно безначајните детали...нели?
трендафил Не сум експерт за авијација, но после толку летање, да не и треба на министерката ремонт?
Great_Macedonian super sto mu postavile devet prasanje... uste iljada neka mu postavat pa malku da se zamislat nasite korumpirani politicari deka se izbrani da mu sluzat na narodot, ne da pravat somnitelni zdelki vo cetiri oci. Bravos EU!
intel Great зарем не ти беше жал да им го расипеш мирцот на Лав и Трендафил.
Strelec Си помислив нешто многу слично, ама премолчав!:)
intel Барањето за дополнителни и детални појаснувања е во рамките на редовната комуникација", велат во Владата и објаснуваат дека тие "се однесуваат на информирање на сите промени во правниот систем на државата или одредени актуелности кои се случуваат меѓу предавањето на одговорите на Прашалникот што се случи на 14 февруари 2005 година во Брисел и изработката на мислењето на ЕК чие објавување е најавено за ноември годинава". Овие девет прашања ќе бидат одговорени до 5 септември, велат во Владата. И така се ќе се заврши според планот и Мкаедонија пред Хрватска ќе си стане член на ЕУ. Оние на кои тоа не им се допаѓа бидејќи повеќе од јасно е дека тоа ќе биде заслуга на оваа влада можат само со многу галама да го испратат караванот и за секогаш заедно со ФОРЦА да останат на дното на Македонската политичка сцена:))
DJ_SHEMA Osekjam deka PAK kje ne sjebe EU. Evropa kje postavi prashanje za religioznite prava i nie kje morame da go pomiluvame vranishkovski.
Pina Se prashuvam dali ova Evropejcive sakaat da znaat i poedinosti za prodazhbata na lokalitetot Kale i kako odela taa licitacija ako voopshto ja imalo. I doubt it.
achtung_panzer Bash me interesira so kakvi skazni kje go lashkaat makedonskoto gragjanstvo koga ednash kje stigne shlakanicata od Brisel po odnos na "prashalnikot"; so frazata "priem vo EU i NATO" i vlasta i opozicijata ja potpaluvaat fantazijata na gladniot narodec izmoren od lagi i porazi. Kje se najde li raskazhuvach shto kje gi nadmine J.R. Tolkien, Athur Clark, Isak Asimov, Ezop ili brakjata Grim i kje smisli nova prikazna vo koja masata kje treba da veruva i vo chie ime kje prostuva novi predavstva? Ne deka Makedonija ne se trudi da ispolnuva "uslovi" za priem vo EU, ama za vojna i ljubov se potrebni dvajca, a EU odgovori na "prashalnikot" mnooogu pred toj voopshto da bide podnesen; samite uslovi za vlez bea koristeni za kontrola vrz Makedonija, so negativniot odgovor EU kje si izgubi znachajno orudie za ucenuvanje i uslovuvanje. Izborot togash kje bide ili basnopisec ili firer, samo chij kje bide izborot? Na narodot shto kje treba da ja zhivee bilo koja od gornive dve opcii najverojatno ne...
трендафил Ајде и овде да ви дадам линк до еден цртан филм за тоа како ЕУ им поставува дополнителни барања на кандидатите што не е волна да ги прими во членство. [url="http://english.aljazeera.net/Structural+Postings/CartoonDisplayerPopUp.htm?idPageImage=%7bA8F8B2C7-0E09-428A-BB9B-69C00BBE4C95%7d"]кликни да го видиш цртаниот[/url]
lav
quote:
Со што и како ќе се оправда дури сега другарката Захарин(с)ка ?
А еве [url="http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2827&stID=60323"]овде[/url] најдов делумно искажан одговор...во врска со темата , разбира се.
lav Абе луѓе у последно време како нешто малку да се зборува за оваа тема ...па нели имаме под 100 дена кои не делат од големата поБЕДА која ќе ни ја „донесе„ најмакедонската и државоТВОРна партија сдсм ?
Aj u Kafic Мислиш 100 дена додека ќе ја прогласат МК за кандидат, или па не те разбирам?
lav
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
Мислиш 100 дена додека ќе ја прогласат МК за кандидат, или па не те разбирам?
На 15 Септември Народот ќе ...... Подобро читај [url="http://www.sdsm.org.mk/default.asp?ItemID=55E1E0C302066D498724F8414E08BA5F"]овде[/url]