Sto mislete od navedenoto za Sportot.
Sto mislete od navedenoto za Sportot.
a-pin-dim So mislete dali Vladata na R.Makedonija treba da go premoni zakonot okolu razvojot na Sportot.

Kako Prvo: Da uvede zakon koj firmi vlozuvat vo sportot da go plakat danokot 10% sto treba da se plaka na drzavata.

Kako Vtoro: Drzavata na R.Makedonija poveke vnimanije da obrati okolu Sportot za da se raboti kolektivno.
bliznak Kako Vtoro: Drzavata na R.Makedonija... [:D][:D][:D] morav da ti APLICIRAM![:D], car si[;)]
The`bItCh Јас мислам дека државата на Р.Македонија треба да уведе закон и со самото уведување на законот ќе се премони сегашниот, и фирмите ќе плаќаат 10% данок. Добра идеја Диме. Искрено, јас не сум размислувала на оваа тема.. ама морав да аплицирам затоа што мислам дека државата на Р.Македонија треба да обрати повеќе внимание околу спортот колективно.
SpaceLily Ako se Premoni zakonot i ako poveke vnimaniJe se obrati na sportot jas mislam deka ke se raboti kolektivno....ama sepak ke glasam za poslednata opcija( ne sum razmisluvala okolu OVAA prasanje)
a-pin-dim
quote:
Originally posted by bliznak
Kako Vtoro: Drzavata na R.Makedonija... [:D][:D][:D] morav da ti APLICIRAM![:D], car si[;)]
Na tebe sve ti je na Seir, ali ovaa e mnogu dobro za Sportot po sto vo R.Makedonija nekoj vrven igrac za da igra plaka pari dodeka vo drugi drzavi ne je taka. Eve eden podatok sto sam znam, deka Vrbica Stefanov plaka 12 000 evra za da igra vo nacionalniot dres. A zosto plaka? Plaka po sto negovoto osiguruvanje e 12 000 Evra, a KKF dobiva od drzavata 12 000 evra samo, znaci site pari treba da ojdat za nego. I vo idnina ako nastojuvash non stop da si teras Seir bojle ne Repleciraj.
The`bItCh Како еден податок што сам знајш? Тој ти кажал дека е така? Стварно нема смисла толку добар играч да плаќа 12 000 евра за дресот што го носи. И оваа државата на Р.Македонија не е држава. П.С. Ве молам не ја уништувајте темата со аплицирања и реплецирања! Треба да се грижиме за спортот во нашата држава!
Strelec A vo pravo e Katja... fakt e deka ja unishtivte temata... I toa svesno... Site osven Dime!
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Strelec
A vo pravo e Katja... fakt e deka ja unishtivte temata... I toa svesno... Site osven Dime!
Izvini Strelec.
a-pin-dim Eve uste eden podatok za Sportot vo Makedonija. Goko Hazievski go slushav na TV Sitel, i negovijot stav vaka zvucese so nastapot na Makedonskata Repezentacija protiv dujelot so Andora. Site Makedonski javnosti izjavuvaa deka bil namestena taa utakmica sepak sto se dolikuva do mene jas sekogas sum za uspeh na Makedonskiot Sport, ali ovdeka ima edno bolno prashanje sto nikoj od Makedonija nemozi da svati zosto go izgubivme toj naprevar. Pa vaka samo ke dostavam nekoj informacii okolu tija raboti Andora - Makedonija. Site znajeme deka Andora vo kladilnicite imase konficijent 10.00 za Andora, site fudbaleri koj igraa vo repezentacijata uplatija vo kladilnicite deka Makedonija ke gubi, nivnata dobivka iznesuvashe 10 000 evra, a sekoj igrac od Makedonija zima od FFM 1 000 evra za nastap na Nacionalniot Grb. Pa normalno igracite ke ne igrat za da izgubat 9 000 evra. Za toa treba Vlasta da donese pre golemo zagrizuvanje okolu ovija raboti sto treba da vodi ividencija kako gi troshat parite Ministerstvoto za Sport.
Strelec A shto pa ti mi se izvinuvash?:) Rekov deka temata ja upropastile site osven Dime!
darkjesus Dime kaj mozi da se pogledne i procita ovoj zakonov za sport. Thief ke sakas po leksikonite da mi go najdis zborot premoni zs vo mojve go nemat;))
MissEviL a-pin-dim, ochigledno Je deka ti si lichnost koja shto seriozno go sfakja Sportot. No, zoshto Je toa taka? Zatoa shto ti si JedninstveniJot koj shto se grizhi za Sportot vo nashata drzhava na R.Makedonija i poznavajkji te mene toa mnogu me iznenaduva[:o] i istovremeno me pravi mnogu srekjna zatoa shto gledam deka sepak vo ova malo parche zemja (drzhavata na R.Makedonija), ima lugje koi shto se grizhat za Sportot i se dosta informarani za igrachite. Jas, bev primorana da apliciram na ovaja tema zatoa shto mislam deka Je vreme niJe mladinata na drzhvata na R.Makedonija da ja prevzememe idninata na Sportot vo nashi race! Dime, car si!
Eko1 Vo sekoja drzava sportistite se visoko cenete i sekogash tie najuspeshnite imaat ogromna podrshka od drzavata.... tuka kaj nas tie odnosi se mnogu po razlicni... t.e. mislam deka i ic ne postojat :(.... licno jas imam primer shto sekogash go spomnuvam.... moj prv bratuced ima cela soba polna so pehari koi shto gi dobil ushte samo kako malo dete vo plivanje.... ima postaveno rekordi od koi shto mislam deka nekoi seushte ne mu se nadminati.... ali seto toa vo vremeto na bifsha YU.... sega toj raboti za 100 EUR rastovarajki tepisoni.... nekolku pati proba drzavata da go podrzi... i seto toa... ama i toj samiot zoshto ednostavno ne go "potturna" drzavata... tazno e seto toa... a beshe tolku perspektiven.
јузер Mislam znachi postojam od navedenoto za Sportot.
Strelec
quote:
Originally posted by Eko1
...koi shto gi dobil ushte samo kako malo dete vo plivanje.... ima postaveno rekordi od koi shto mislam deka nekoi seushte ne mu se nadminati.... ali seto toa vo vremeto na bifsha YU...
Eko, na koja vozrast e bratuched ti? Koga plival? I dokolku ne e tajna, kako se vika?
ArIeS Neli vo Mkd se donese zakon , ako nekoja firma sponzorira tim,poedinec etc...plaka pomal danok?
Strelec Porano sigurno beshe taka... Pred 7-8 ili 10 godini... a sega ne znam kako e!?
Bravo DimeTA Je u pravo.Eve ista situacija Je i u igrata hattrick.OvaA ne Je fer.Ne se gleda na kvalitet , nego so zakani se ostvaruvaat nekoJi celi.Darkjesus mene mi se zakani deka kje mi skinel konekcija , ako ne sum glasal za nego.Sho DOLIKUVA do mene , ja bi glasal za dime, ama mil mi Je internetot.Izvinete ova bese malce 'offtopic' , ama mi lezeshe da srce da vidite viJa sho se deshava u sekoj segment na nashiJot sport. Blagodaram
a-pin-dim Po moje mislenje treba site Bogati vo Makedonija kako na primer Trifun Kostovski, da se malku po aktivni vo sportot. Od koj respekt: ako vlozat pari za sportot tija pari ke im se vratat duplo, mesto mladinata da odi po kaficite i diskotekite da pijat Ahokol i da se drogirat a poslem i da se tepat po ulicite ke odat i ke se zapisuvat po nekoj sport. Vo Makedonija ima talentirani sportisti koj mozat da pridonesat sve za ovaa drzava, ali nema koj da im dade nadez za da dojdat do toj uspeh. Na nekoj ljuge ovdeka kako so gledam im se odi sve na shala, ali ne je bash taka po sto ima edna mnogu dobra pogovorka " Od smeenje ide na placka ".
RaGeAnGeL solzi mi tecet zimi edna majka solzi
Strelec
quote:
Originally posted by a-pin-dim
...Od smeenje ide na placka...
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
solzi mi tecet zimi edna majka solzi
Abe ubavo ve predupredi Dime, ama koj go slusha!?:)
mArInCe
quote:
Originally posted by a-pin-dim
...Od koj respekt....
mislish aspekt?! [:D] da ne sum preeemnogu "off topic", smetam deka vistina trebit da se obrnit pojke vnimanie na sportot vo makedonija, zato sho vistina imat mnogu talenti koi nemet uslovi da se usovrshuvet za da imet posvetla idnina. sepak, opshto poznato e deka sportistite se ceneti sekade vo svetot..
The`bItCh
quote:
Originally posted by a-pin-dim
Po moje mislenje treba site Bogati vo Makedonija kako na primer Trifun Kostovski, da se malku po aktivni vo sportot.
Apsolutno si vo pravo!
quote:
Od koj respekt: ako vlozat pari za sportot tija pari ke im se vratat duplo, mesto mladinata da odi po kaficite i diskotekite da pijat Ahokol i da se drogirat a poslem i da se tepat po ulicite ke odat i ke se zapisuvat po nekoj sport.
Nemam shto da dodam se e kazhano.. bravo za tebe Dime! Me iznenaduvash!
quote:
Vo Makedonija ima talentirani sportisti koj mozat da pridonesat sve za ovaa drzava, ali nema koj da im dade nadez za da dojdat do toj uspeh.
Taka e Dime. Jas imam mnogu drugari i drugarki koi shto nemaat kade da treniraat i da se usovrshuvaat.. zhalosno[:(]
quote:
Na nekoj ljuge ovdeka kako so gledam im se odi sve na shala, ali ne je bash taka po sto ima edna mnogu dobra pogovorka " Od smeenje ide na placka ".
Jas i na pochetok kazhav deka tie shto ne se zainteresirani za spotot da ne apliciraat![}:)] Marince, ako ne go razbirash rechnikot na Dime daj ne apliciraj molim te![;)] P.S. [:D]
RaGeAnGeL
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by a-pin-dim
...Od smeenje ide na placka...
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
solzi mi tecet zimi edna majka solzi
Abe ubavo ve predupredi Dime, ama koj go slusha!?:)
vidi Aco kolku i da se zezame Dime e vo pravo za sportov..i cudno malce mi padna zs ko da znaese deka ke zaplacam...ne znam so mi dojde ama mi dojde.......ej ne mozam ne ne ne mozam
The`bItCh Pa zhalosno e.. kako kje mozhish.. evo i jas ne mozham!
Tik Tak Sport vo Makedonija?? Ma da, toa kaj nas invalidi zongliraat do 101,trudni zeni igraat na mali golcinjaa a "kopiljacite" od malo trcaat po boza... Ja da sum sporot vo Mk bi go zabranil so ustav! Kako se vikase onaj boracot vo Sidney sto ne predstavuvase hmmmm nesto ne mi tekue...
SpaceLily Jas da vi kazam pravo go procitav topicov od kraj do kraj i stvarno se nataziv.Vija so go kaza Dime je stvarno zalosno.
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Eko1
Vo sekoja drzava sportistite se visoko cenete i sekogash tie najuspeshnite imaat ogromna podrshka od drzavata.... tuka kaj nas tie odnosi se mnogu po razlicni... t.e. mislam deka i ic ne postojat :(.... licno jas imam primer shto sekogash go spomnuvam.... moj prv bratuced ima cela soba polna so pehari koi shto gi dobil ushte samo kako malo dete vo plivanje.... ima postaveno rekordi od koi shto mislam deka nekoi seushte ne mu se nadminati.... ali seto toa vo vremeto na bifsha YU.... sega toj raboti za 100 EUR rastovarajki tepisoni.... nekolku pati proba drzavata da go podrzi... i seto toa... ama i toj samiot zoshto ednostavno ne go "potturna" drzavata... tazno e seto toa... a beshe tolku perspektiven.
Brat znajes go onoj skec na k-15 so Darko Pancev, Zvezdite vo Makedonija gi mocat :o).... taka je vo ovaa drzava...... da ne si zvezda po sto ke te mocat ako ne si zvezda nema da te mocat :o)...
bliznak
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
solzi mi tecet zimi edna majka solzi
те вервам!!! [:D][:D][:D]
SpaceLily
quote:
Originally posted by a-pin-dim
quote:
Originally posted by Eko1
Vo sekoja drzava sportistite se visoko cenete i sekogash tie najuspeshnite imaat ogromna podrshka od drzavata.... tuka kaj nas tie odnosi se mnogu po razlicni... t.e. mislam deka i ic ne postojat :(.... licno jas imam primer shto sekogash go spomnuvam.... moj prv bratuced ima cela soba polna so pehari koi shto gi dobil ushte samo kako malo dete vo plivanje.... ima postaveno rekordi od koi shto mislam deka nekoi seushte ne mu se nadminati.... ali seto toa vo vremeto na bifsha YU.... sega toj raboti za 100 EUR rastovarajki tepisoni.... nekolku pati proba drzavata da go podrzi... i seto toa... ama i toj samiot zoshto ednostavno ne go "potturna" drzavata... tazno e seto toa... a beshe tolku perspektiven.
Brat znajes go onoj skec na k-15 so Darko Pancev, Zvezdite vo Makedonija gi mocat :o).... taka je vo ovaa drzava...... da ne si zvezda po sto ke te mocat ako ne si zvezda nema da te mocat :o)...
So ova ne deka razbrav sho sakas da kazish dime ama vo pravo si da si ebash vekot.
SirAndReW Jas nikogas ne sum razmisluval okolu ovaa prashanje, m`Hm interesno, bi trebalo da pochnam.[:)]
wolf_pack znam deka se na Seir otepavte so dime, ama choeko e u pravo za nekoi raboti. dime, nema granici na onaj sho e motiviran eve dobar primer e Srbija i nivnata odlichna programa za kosharka ush od mali deca pa do tinejdzeri. Posle Amerika, najzheshko mesto za basketball e Belgrad, a da ne imat poveke finansii oni nego na primer Pariz ili London, Berlin...
a-pin-dim
quote:
Originally posted by wolf_pack
znam deka se na Seir otepavte so dime, ama choeko e u pravo za nekoi raboti. dime, nema granici na onaj sho e motiviran eve dobar primer e Srbija i nivnata odlichna programa za kosharka ush od mali deca pa do tinejdzeri. Posle Amerika, najzheshko mesto za basketball e Belgrad, a da ne imat poveke finansii oni nego na primer Pariz ili London, Berlin...
Brat na ovoj Forum site do eden se SEIRDZI, a znaj deka ni eden nema tri grama akl ( bez navreda ali taka ispaga ). Da ti kazam deka imaat pak podobri finasii od razlika na naste, zatoa vo nekoj sport imat napredok. Pros primer ke ti kazam Rakometot vo Makedonija e na svetsko nivo ali po zasluga na Trifun Kostovski koj najmalku 7 - 8 sezoni go gradese zenskiot rakomet a so toa dojdoja i uspesite. Ako pocnat site vaka kako Trifun Kostovski da go unapreduvat sportot vo Makedonija ke bide dobar, ali treba prvo vladata malku po ostro da deluva po sto so sportot na vladata ke im donesi pari a ne zaguba kako so go mislat nekoj politicari.
bliznak Dime vo pravo si!!!!! Nikoj ne se buni za toa! TAKA EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! SAMO NE PRAJ PECATNI GRESHKI!!! NA TOA FAKJAME SEIRRRRRRRR !!! PRIMER:
quote:
Originally posted by a-pin-dim Da ti kazam deka imat pak dobri finasii od razlika od nas, zatoa vo nekoj sport imat napredok.
[:X]
The`bItCh До тастатурата е.. не е до него!
vardarce
quote:
Originally posted by a-pin-dim
Ako pocnat site vaka kako Trifun Kostovski da go unapreduvat sportot vo Makedonija ke bide dobar, ali treba prvo vladata malku po ostro da deluva po sto so sportot na vladata ke im donesi pari a ne zaguba kako so go mislat nekoj politicari.
Odi ova kazi mu go na Pana pa da vidis so ke ti odgovori.