Одговорноста на министрите
Одговорноста на министрите
трендафил После неприфаќањето на оставката на министерката Младеновска од страна на премиерот, дадено по мобилен помеѓу две влегувања во море во Грција, само се прашувам зошто оставката не била нотповиклива. Каква што своевремено, да го наведам како светол пример, даде тогашниот министер за сообраќај и врски Антони Пешев, сопартиец на Младеновска и Бучковски.

Aj u Kafic Премиер да одбие оставка е негово право, но глупост. Ако не сака повеќе, не сака. Ама му уништува авторитет, и би докажало дека направил неправилен избор. Тоа би било причина за критика од страна за опзицијата ... Сигурно Рада ја натерала да остави за да биде пак најубава на Бранко.
Mara
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
Сигурно Рада ја натерала да остави за да биде пак најубава на Бранко.
[:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D]
lav
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
Премиер да одбие оставка е негово право, но глупост. Ако не сака повеќе, не сака. Ама му уништува авторитет, и би докажало дека направил неправилен избор. Тоа би било причина за критика од страна за опзицијата ... Сигурно Рада ја натерала да остави за да биде пак најубава на Бранко.
Другарот Б(а)учко всашност се плаши од секоја „грутка„ фрлена во вода (читај НЕ ТАЛАСАЈ оти се до уста во .омна) и дека секоја промена во Владата коаљициониот му партнер ДУИ повторно ќе му побара (традицијата им го налага тоа на шќиптарите)некоја НОВА ОДСТАПКА. А како „овој„ е со меко (дали е само тоа ???) срце ...разбирливо ми е сосема од него стореното.
Jakov Pa nema valjda Bucko da si gi menuva svoite poslusni i bliski sebe si ministri. Neka mu ponudi Popovski ostavka odma ke ja prifati. Tetkava e so nego bliska da ne recam spaga u Buckovki ili buskovosti kako sakate i nema pricina da ja menja.
lav
quote:
Originally posted by Jakov
Pa nema valjda Bucko da si gi menuva svoite poslusni i bliski sebe si ministri. Neka mu ponudi Popovski ostavka odma ke ja prifati. Tetkava e so nego bliska da ne recam spaga u Buckovki ili buskovosti kako sakate i nema pricina da ja menja.
Мислам дека сосема логично се искажа и го прифаќам твоево размислување како неспорен факт , но дали ние како гласачи нивни , треба ли да му кажеме на Б(а)учкота дека тој треба да се менува односно да не не гњави повеќе со плановите ...не отривајќи ни го стаусот на сегашниот негов „план„ за Македонија...мислам дали е стасан до ПЛАНОТ Ш ( во германската и други абецеди последна буква е Z)
Aj u Kafic ако сакаш да му кажеш на Кучковски треба да чекаш избори ... А дали вие мислите, секоја жена во нашата влада дала на некому, за да ја добие таа позиција ... и прашувам за секоја, не само за бјутифул мери.
lav
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
ако сакаш да му кажеш на Кучковски треба да чекаш избори ... А дали вие мислите, секоја жена во нашата влада дала на некому, за да ја добие таа позиција ... и прашувам за секоја, не само за бјутифул мери.
Па сега ако се внимателно набљудува(ат) работиве по тоа прашање... се доаѓа до логичен заклучок кој вели дека (освен за некои) ДАЛА ДАЛА И СЕ ПОКАЈАЛА...нели??? На пример еве другарката Захарин(с)ка е еден случај , а кај Баба ЗУМБУЛА е сосема поинаку ...мислам на случајот нели ...каде завииси се од побарувачката но и понудата , нели ние со забрзани чекори идеме кон пазарна економија чии закони се страшни?
Jakov Izbori se edno megu izboren period drugo. Na izbori narodot bira a vo meguvreme izbranoto moze da se koregira i toa se pravi preku javnosta i javnoto mnenie. Ajde Vesna pa ti si politikolog treba da gi znaes tie raboti. Tamu kaj vas na ubaviot zapad zarem sekoj den ne letaat ministri poradi stavot na javnosta kon odredeni raboti. Ne prodavajte basmi deka se se porava an izbori. Problemot e sto nasata javnost ja zanimavaat tipovi kako Latas, Ivona, onaa budalana od zdruzenito na tito, da ne go zaboravam Krasniki i toj drugiot pa vraniskovski i slicni i ne se vrtime kon vistinskite problemi.
Aj u Kafic лав: уф знаев дека утнав кога не сакав да одам со него за Дојран ... ама за Охрид ми се идеше. А вие мажите со пазарната економија знаете и да замижите кога некоја не е по ваш избор ама по ваша цена и нејзина понуда. јаков: ако има голем бунт, да може, ако канцлерот е убеден дека ќе изгуби многу на следниве избори, да може. Ама све се врти пак окулу избори, а македонскиот народ не ни ги памти тие сите афери и скандали па да знае сега кој како да казне ... па не оди да гласа. А кој оди да гласа: тие од партијата ... [xx(] Нели реков маѓепсен круг?
lav
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
лав: уф знаев дека утнав кога не сакав да одам со него за Дојран ... ама за Охрид ми се идеше. А вие мажите со пазарната економија знаете и да замижите кога некоја не е по ваш избор ама по ваша цена и нејзина понуда. Нели реков маѓепсен круг?
Умно моме ...човек (а и жените се човеци нели) е подложен на грешки нели и немој да се каеш за пропуштеното , ами со гордо дигната глава и СО СВЕТОЛ ПОГЛЕД кон СВЕТЛАТА-ни ИДНИНА која ни ја обезбедува сегашната Влада ...секако дека ќе ја (јали заобиколи јали) огрее и Македонија. Како велат дури ЌОРА КОКОшка бисер најдува...нели? И самата рече дека е тоа маѓепсан круг нели?
Aj u Kafic големиот аце нели е познат за тоа што со неговиот меч го пресече тој гордискиот како се вика на македонски не ми текнува ... па такво понашање треба за македонскиот маѓепсен круг. Акционизам. Колективна Мобилизација ... една млада министерка која си ја прифаќа грешката и го празни работното место за можеби некој способен. Дали била во Охрид без маж и не ме интересира. Тоа е нејзино. Ама Шиптарите си знаат зошто си одат со нивните жени, кои се истовремено ДУИ пратенички, по некои семинари. Е тоа се вика ја доебавме политиката.
Jakov ti premnogu sedis po kafiki od toa dimot vise ne znaes so pisuvas izvini vaka.?
Aj u Kafic Не претерувам. Не лажам. Зар не си свесен дека пола МК се запознава интимно на семинари. Да не си ме разбрал во нешто погрешно? А јас во Германија па не ни одам по кафиќи за некој да ми го чади мозокот. Си седам дома.
lav Originally posted by Aj u Kafic
големиот аце нели е познат Познат е по многу други работи кои тука не се посочени за тоа што со неговиот меч го пресече тој гордискиот како се вика на македонски не ми текнува ... ЈАЗОЛ се нарекува на Македонски па такво понашање треба за македонскиот маѓепсен круг. Акционизам. Колективна Мобилизација ... една млада министерка која си ја прифаќа грешката и го празни работното место за можеби некој способен. Дали била во Охрид без маж и не ме интересира. И мене искрен да бидам Тоа е нејзино. Право , секако дека мислиш нели?Ама Шиптарите си знаат зошто си одат со нивните жени, кои се истовремено ДУИ пратенички, по некои семинари. Е ова не го знаев ...искрено да си признаам Е тоа се вика ја доебавме политиката. !!!???
Aj u Kafic Што сакав да кажам со тоа: сега кога бев во МК, слушнав за една пратеничка, која е принудена е од страна на партијата да оди на семинари, но на секој семинар ја следи споругот/вереникот. Па мислам дека и он слушнал за „нема некој кој не се смувал на семинар„ ... и тоа мислев кога реков „ја доебавме политикава...„ Ок?
lav
quote:
Originally posted by Aj u Kafic
Што сакав да кажам со тоа: сега кога бев во МК, слушнав за една пратеничка, која е принудена е од страна на партијата да оди на семинари, но на секој семинар ја следи споругот/вереникот. Па мислам дека и он слушнал за „нема некој кој не се смувал на семинар„ ... и тоа мислев кога реков „ја доебавме политикава...„ Ок?
ОК и Благодарам за исцрпната дискуија ИДЕМ ЧА ...како што велат далматинерите нели дека е доста за денес. УТРЕ НОВ ДЕН , НОВА НАФАКА (мабет да чиниш-де со некого) Видерзен ...еве на Македонски транскрибирам....Добро го кажав а? CIAO Tutti eBACI (Здраво на сите и бакнеж...нели за крај)
SLaCk Na interesna slucka me potseti vcera profesorot Marjanovic na TV.Pred nekolku godini imase afera vo Belgija za dvajca pedofili epa edniot od niv dodeka go sproveduvaa od pritvor do sudot uspea da im izbega na policajcite a posle dva casa bese faten.Drugiot den ministerot za vnatresni i ministerot za pravda podnsoa NEOTPOVIKLIVI ostavki(znaci ne so tie finti da ti ponudam pa da se molam da ne ja prifatat ostavkata).A sto vika profesorot marjanovic kaj nas da se slucese toa Bucko ke im dadese ordeni na ministrite bidejki brgu go fatile kriminalecot.
Aj u Kafic искрено ... мислам дека белгијанците малку претерале, но ако имаш во предвид што све се случило во нивната земја. А Марјановиќ е за мене авторитет во Македонија и има доста ексибиција да биде политичар...