Koj zasluzhil da pobedi na slednite izbori??
Koj zasluzhil da pobedi na slednite izbori??
dejan SDS ili VMRO?! Ili nikoj??? Ili Forca, na Trifun (?) Jas neznam....moze VMRO, ama ke vidime.
Strelec Mene dvete me bendisaa... Neka se i sprotivstveni, vazhno od Jakov da se!:)
Jakov
quote:
Originally posted by dalila
quote:
Originally posted by Jakov
A toa koe od tie dve ke go odbere nekoj ostanuva na onoj koj cita.
Sega me voodushevi...vistinski diplomata.Ilinka mozhe voda da ti nosi[:D] Razni mislenja za razlichni vkusovi...site zadovolni[8D][:D]
Tolku si razbrala, ama nema veze, zatoa se taka kazani za da se najde sekoj. :) Tenok mraz jebi ga[:0]
intel E, тоа ти се вика генетски модифицирана сончоглетка.
Jakov Brmmmm...I`ve been driving in my car.....
Pana Spored poslednata anketa (objavena vo denesen "Vecer")ako utre bidat izborite za SDSM bi glasale 12,2% a za VMRO-DPMNE 8,5%. Vo 2001 godina togasnata opozicija SDSM im begase na VMRO-DPMNE za 20%. Naravoucenie,ke gi zgazime kako sleper zaba.
трендафил Да не беше газда на Вечер некоја групација блиска до Свето Јаневски од корпорацијата сдсМ-6?
lav
quote:
Originally posted by Pana
Spored poslednata anketa (objavena vo denesen "Vecer")ako utre bidat izborite za SDSM bi glasale 12,2% a za VMRO-DPMNE 8,5%. Vo 2001 godina togasnata opozicija SDSM im begase na VMRO-DPMNE za 20%. Naravoucenie,ke gi zgazime kako sleper zaba.
Пана бре Де попратимиго кољегата кој (ти) ја „правел„ анкетава ...за да го честам барем едно пиво? ОК?
Pana
quote:
газда на Вечер некоја групација блиска до Свето Јаневски
ako samo taka mislite.....da ne bide posle placenje,gi namestija izborite......
concrete Vie samo terajte ping-pong, posle nema sini i roze bobinki,pa ke nema !!!!!!.......rasprodadeni se veke od prvata sarza, lapajte vie i ponataka falsifikati so nepoznato poteklo.......ili ke im plakate na dilerite, sto kupija se odnapred na prag na laboratorija , nekoja dnevna cena vo treta raka.... sto da se pravi koga ve biva samo za mlatenje prazna slama, za politicari koi se na vrata na gubristeto na istorijata, ili za amaterski "naredeni" anketi......!!!!! Do koga bre moi dragi FYR-ovci ???????
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
газда на Вечер некоја групација блиска до Свето Јаневски
ako samo taka mislite.....da ne bide posle placenje,gi namestija izborite......
Неодминлив (ли) ми е впечатокот ..... ТИ како ПОВТОРНО да САКАШ да се КЛАДИШ овде со останатите а? Рикање ....е доста е од тоа...нели? Македонци сме на крај краеви , а никако не и магариња....
Aj u Kafic 12%? 8%? A be, odi nekoj da glasa? Dali cekate, diasporata da se vrati, pa da glasa? Razbiram deka sve se vika deka nema za koj itn, no ako od makedoncite ne glasa nikoj a anjpovekje glasovi ke dobie edna albanska partija, pa shto togash??? Aj dosta mrcvarenje, koj vredel, i koj zasluzhil, se jade toa shto ima na masa, i se bira pomaloto zlo.
Inkognito И како бо обичај, ќе се јаде ПОСНО
Pana
quote:
Do koga bre moi dragi FYR-ovci
[?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?] pa posle se cudime i ni e krivo koga drugite ne vikaat taka.....ova kako DPMNE sto se raduva deka ne ne viknale u NATO.....
Jakov
quote:
Originally posted by Pana
Spored poslednata anketa (objavena vo denesen "Vecer")ako utre bidat izborite za SDSM bi glasale 12,2% a za VMRO-DPMNE 8,5%. Vo 2001 godina togasnata opozicija SDSM im begase na VMRO-DPMNE za 20%. Naravoucenie,ke gi zgazime kako sleper zaba.
Dobro e mu olesna...[;)]
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Do koga bre moi dragi FYR-ovci
[?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?] pa posle se cudime i ni e krivo koga drugite ne vikaat taka.....ova kako DPMNE sto se raduva deka ne ne viknale u NATO.....
Aj sega ne izvrtuvaj ... kakva vrska ima FYR-OVCA (blazeno dobrodusno trevojadno sustestvo ,go molze koj ke stigne...) so Former Yugoslav Republic Of Macedonija ime koe fino ni go smislija Anglicanive, a nie fino go"primivme" so kuburata na pojas....aj Pana ostavi partiska propaganda , ne i e vreme....ni mesto..... Kako bi bilo : Ehemalige Jugoslawische Republik Von Macedonija ...t.e. EJRVM, em od dvete zla ke go odbereme pomaloto, em ke gi zbunime ...nema da bide po nivno, a podsetuva ba Radio Erevan!!!!!
Pana
quote:
kakva vrska ima
...ma nema vrska covece...nego toa me potseka na nekoj sto ne vikaat "slavomakedonci" ili kako koga ne vikaat vo deminutiv makedonce.....
marko_polog Samo da znaete deka i vo vremeto na Ilinden samo okolu 10-15% od Makedoncite bile Komiti, ostanatite sigurno kako i denesnive 'Makedonci'(koj oportunisti, koj izrodi, koj kukavici itn..) Tocno e deka ima mnogu sto mislat poinaku, i povtorno ke glasaat za tie sto sprovedova totalna albanizacija vo Makedonija, zatoa vi velam deka ne ostana nisto drugo osven so kloci i tupanici da se istera sekoj eden politicar sto e vo Sobranie denes, a za slednite kaznata se znae...se drugo e laga.
трендафил Мислам дека никој не заслужил да победи на следните избори. Но бидејќи некој сепак треба да победи, тоа треба да биде некој што ќе нанесе помалку зло. Сигурно не тие што се здружија со терористи против својата држава, на пример.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Мислам дека никој не заслужил да победи на следните избори. Но бидејќи некој сепак треба да победи, тоа треба да биде некој што ќе нанесе помалку зло. Сигурно не тие што се здружија со терористи против својата држава, на пример.
Тоа ти и јас мислиме така, ама гледај гласањето на овој топик вели дека повеќето мислат поинаку!:)
concrete A koj toa NE SPROVEDUVA totalna albanizacija na Makednija...ima takvi, bi sakal da mi gi nabrois ?????
marko_polog Ke se nafati nekoj za taa uloga da ja vodi Makedonija vo interes za Makedonskiot Narod, kamo samo da ja ima taa poddrska od Narodot(Masoven sobir), poslem A sleduva B itn.. Nikakvo drasticno resenie, ednostavno da se sproveduva Zakonot niz cela drzava i da se raboti aktivno kon podobruvanje na Ekonomskata sostojba.
Pana
quote:
(Masoven sobir), poslem A sleduva B itn.. Nikakvo drasticno resenie, ednostavno da se sproveduva Zakonot niz cela drzava i da se raboti aktivno kon podobruvanje na Ekonomskata sostojba.
..sto sakase da kazes so ova covece...totalno konfuzno i kontradiktorno e ova tvoe pisuvanje
intel Дали опозициониот лидер Груевски ќе собере храброст и како маж(доколку се осеќа така) да каже; -Ние мислиме дека Македонија не твеба да биде членка на Нато и ЕУ, и на тоа ваботевме доста наповно, вложивме многу твуд и затоа на следните избови гласјте за НАС. Дека е тоа така има многу докази.Едноставно таа политичка опција не ја гледа иднината на Македонија како членка на овие северноатлански структури и незнам зошто не излезе машки и достоинсвено да го соопшти и образложи таквото делување.
Jakov Mislis deka i Buckovski ima sila da stori nesto slicno. Da izleze i da kaze. Nie vo minative 4 godini ne uspeavme da gi popravime site greski koi gi napravi opozicijata koga bese na vlast. Rabotevme naporno sprovedovme reformi ama ete sepak ne uspeavme od ovie(da gi nabroi) i onie(pak da gi nabroi) pricini. Nato ke ostane za vo idnina isto taka i Eu, pa dokolku ste podgotveni so nas(sdsm) da go izodime toj pat povelete. Mislam deka ni edniot ni drugiot nemaat ni dobelst ni ona sto nardoski se vika "muda" da izlezat pred narodot i da go kazat toa. Zatoa i ne ne primaat nikade.
трендафил
quote:
Originally posted by intel
Дали опозициониот лидер Груевски ќе собере храброст и како маж(доколку се осеќа така) да каже; -Ние мислиме дека Македонија не твеба да биде членка на Нато и ЕУ, и на тоа ваботевме доста наповно, вложивме многу твуд и затоа на следните избови гласјте за НАС. Дека е тоа така има многу докази.Едноставно таа политичка опција не ја гледа иднината на Македонија како членка на овие северноатлански структури и незнам зошто не излезе машки и достоинсвено да го соопшти и образложи таквото делување.
И понатаму изгледа дека некој мисли дека одговорноста за државата не е на власта туку на опозицијата. Мислам кога ДУИ и СДСМ се на власт. Иначе во 2001 не беше ДУИ виновно за војната на пример. Во моментов (окулу приемот во НАТО) не е виновна опозицијата што има контакти на повисоко ниво и пред власта разбра дека САД и НАТО немаат намера да не примат со протекција. Доколку и власта не го знаеше тоа, но не ја соопшти вистината од навика. Се лажат тие што мислат дека начинот на кој се реши безбедносната ситуација во Кондово е плус за НАТО. Вклучувајќи ги и „независниот“ суд и „независниот“ обвинител. Се работи за голем минус. Нешто незамисливо за НАТО земјите да го дозволат дома. Што се однесува до приемот во ЕУ, очекувам дека ќе станеме земја кандидат, но со неутврден датум на прием. Некој македонски политичар повторно ќе труби за некој датум, но ако не направи друго ништо ќе се репризира ова со НАТО приемот. За потсетување. Турција потпиша договор за асоцијација (каков што потпиша Георгиевски во име на Македонија 2001та година) во 1964 година. Но во тоа време турците редовно поминуваа на црвено светло на семафорите, слично како што е сега кај нас. Затоа кандидат станаа дури во 1999та година, но до ден денешен уште немаат започнато преговори за прием. Иако одамна не возат на црвено, а од кога се членка на НАТО да не зборувам.
трендафил Во моментов знам сако кој е најдобро да ги изгуби изборите. Тоа е сегашната власт. За жал, не верувам дека Љубе Бошковски ќе може да учествува на следните избори.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Во моментов знам сако кој е најдобро да ги изгуби изборите. Тоа е сегашната власт. За жал, не верувам дека Љубе Бошковски ќе може да учествува на следните избори.
Ти знаеш ....АМА ТИЕ (власта-де) , некако ...како да не САКААТ да ЗНААТ ...дека ова им е последна шанса ..пред да идат на ѓубриштето на Историјата Македонска ...освен ....акооооооооо... сеуште има доволно „раз-умни„ гласачи кои ќе поверуваат дека во следниот циклус на ИЗБОРИ за НОВА ВЛАДА ...сдсм ќе „вработ(и)ува и тоа задолжително барем најмалку по 2 члена од секое семејство. И дека СИГУРНО нема да соработува (коаљицира) со ТЕРОРисти...нели?
Jakov Деки на кое ВМРО мислиш?
dejan Na DPMNE:))) Koja druga VMROvska partija ima sanci da pobedi??
toni_a treba nekoja nova zatoa sto nikoja partija ne zasluzila dosega pobeda,ama najvazno e da se trgnat ovie sto se sega! (glasav nikoj)
Jakov
quote:
Originally posted by dejan
Na DPMNE:))) Koja druga VMROvska partija ima sanci da pobedi??
Никоја затоа те прашав![;)]
dejan lol! Eh togas, za toa, ja staviv Forca na Trifun. Ne znam sto napravi covekot so ovaa partija...
intel Ма что се замарате со работи кои се јасни како бел ден.Најголеми шанци има СДСМ&ЛДП. ДПМНЕ можеби ќе има шанца Деки 2106, ако преминат како подгрупа на СДС инаку цк..тешко.
Great_Macedonian Znaci makedonija ke ima prost narod uste 101 godina... mnogu optimisticki gledas intel ;)
Jakov na vremeto vaka plasea naokolu deka kako sleper zaba ke aj zgazele opozicijata pa riknaa. ova se lici na obicno hrabrenje vo stilot "ne se plasi jas sum pozadi tebe"
intel Добро де, не се нервирај Јакове, од кај знам па јас дека до година ќе ви дадат различни инструкциии од оние -Седи дима гледај телевизија:))) Ова што го напишав погоре е како би било реално без ангажирање на НВО;ПВО;РВЗС,Те О тако даље. Што ве знам какви спам СМС-чиња ќе пушчате бре. П.С. А за жабата си ги побркал лончињата:)) некој друг се закануваше ама нема везе....важно СДСМ победува догодина, се друго е млатење празна слама.
intel
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Znaci makedonija ke ima prost narod uste 101 godina... mnogu optimisticki gledas intel ;)
Не зависи тоа од мене туку од нив самите, ако поминат во СДСМ порано, на пример 2016 ќе имам прост народ уште 11 години, капиш?
Great_Macedonian intel, kazimi sto stori sdsm za MAKEDONSKIOT NAROD i branitelite, a sto stori za ALBANCITE i UCK. Barem nabroj nekolku pozitivni ekori sto sdsm naparvi za makedoncite (ne makedonija) pa ke prajme muabet za kolku 'sveta' partija se.
DonVito a od albanskite partii sto mislite koja ce tera :)
a-pin-dim So znam ali mislam deka ako otvoram jas moja partija site bi doshle vo mojata.
Homer MakeDonski sum glasal za Sds zatoa sto kako beskicmenjaci koi trcat da se ispolni sekoj prdez na megjunarodnata zaednicata sigurno kje im bidat od korist za zatvoranje na sekoe otvoreno prasanje vo Firom . Toa pak sto seto toa e na makedonska steta kje zasega samo Makedoncite i nikoj drug sto bi reklo deka spored presmetkite rizikot od nesakanoto e odnapred predviden
OooOo
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
intel, kazimi sto stori sdsm za MAKEDONSKIOT NAROD i branitelite, a sto stori za ALBANCITE i UCK. Barem nabroj nekolku pozitivni ekori sto sdsm naparvi za makedoncite (ne makedonija) pa ke prajme muabet za kolku 'sveta' partija se.
Daleku od toa deka se 'sveta' partija, ali vo sekoj pogled se pomalo zlo za Makedonija od segashnata opozicija. Inaku glasav za NIKOJ, poshto smetam deka ni pozicijata ni opozicijata na napravile dovolno za Makedonija i smetam deka dosta bea shansi davanje. Sakam slednata vlada da ja vidam kako tehnichka vlada!
a-pin-dim
quote:
Originally posted by OooOo
Sakam slednata vlada da ja vidam kako tehnichka vlada!
slednata vlada ke ja predvodam jas sto vo Makedonija ima da tece mleko i med [:D]
Jakov
quote:
Originally posted by intel
Добро де, не се нервирај Јакове,
Xixixixi..vardarce shkola.....[:D]
toni_a kako sto pisav nekade deneska : scientology!!! a citav nesto,sedish na stol i se gledas taka .... baegi vreme i nisto neprais ... se gledas samo so partnerot [:(] ps - porno! mu e majkata!!!
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Во моментов знам сако кој е најдобро да ги изгуби изборите. Тоа е сегашната власт. За жал, не верувам дека Љубе Бошковски ќе може да учествува на следните избори.
Abe трендафил... Dzabe ti, lav i jas glasavme za DPMNE na ovoj topik... Gledam na glasanjevo epten ubedlivo vodi SDSM!:)
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Во моментов знам сако кој е најдобро да ги изгуби изборите. Тоа е сегашната власт. За жал, не верувам дека Љубе Бошковски ќе може да учествува на следните избори.
Abe трендафил... Dzabe ti, lav i jas glasavme za DPMNE na ovoj topik... Gledam na glasanjevo epten ubedlivo vodi SDSM!:)
1.Јас гласав поинаку , разбира се од тебе! 2.Ок каде знаеш кој и како гласал? 3.Наскоро и тоа во РЕАЛНОСТА ...тие но и ти ....ќе видат како изгледа нивното „ ubedlivo vodi„ SDSM!?
Great_Macedonian i jas glasav za dpmne- za inaet na pana i intel ;) Inace vo realnost, razlikata megu sdsm i dpmne e vo toa sto ednite se vikaat sdsm a drugite vmro.
toni_a pa bogami,ako e ova realnata slika ,site se zadovolni,site "happy" i vo MK tece "med i mleko"...davajte partiska i na mene! [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by lav
1.Јас гласав поинаку...!
Ne e belkim za SDSM da si glasal... za tie lopovi!?
quote:
Originally posted by lav
2.Ок каде знаеш кој и како гласал?
Pa ne znam za site... vidov samo za tebe i trendafil!:)
quote:
Originally posted by lav
3. ...како изгледа нивното „ ubedlivo vodi„ SDSM!?
Eve be lavche kako izgleda toa!:) [img]http://www.lukaroski.com/forum/izbori2006.jpg[/img] Ne razmisluvaat drugite kako tebe i mene!:)
toni_a najgolem problem e sto "nikoj" i "neznam" avtomatski se glasovi za najgolemiot... eeee, uste na vremeto edno germansko drugarce mi vikashe deka sekoe "ne-glasanje" e glas za vodeckata(vlasta) partija. ps - znaci po slikata moze uste 40% da se dodade na SDS
јузер SDSM zasluzi da pobedi na slednite izbori!!
dejan Jas bi gi podrzhuval SDS....samo ako ne otidele vo koalicija so DUI, i mnogu drugi raboti okulu DUI.
Great_Macedonian Dejan, a DPA? gi sakas niv?
dejan Ne, ni edna partija koj celta im e za golema Albanija....ama za toa ni VMRO ne gi podrzhuvam...moze ako ke napravat nesto dobro, nekoje cudo, ne glupost...ama ke vidime.
Pana
quote:
Daleku od toa deka se 'sveta' partija, ali vo sekoj pogled se pomalo zlo za Makedonija od segashnata opozicija.
e,epten se soglasuvam so tebe,sekoja cest
intel
quote:
Originally posted by dejan
Jas bi gi podrzhuval SDS
quote:
Originally posted by dejan
Go VMRO[;)] Samo napred, samo taka, ne kako SDS!
quote:
Originally posted by dejan
ama za toa ni VMRO ne gi podrzhuvam....
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Во моментов знам сако кој е најдобро да ги изгуби изборите. Тоа е сегашната власт. За жал, не верувам дека Љубе Бошковски ќе може да учествува на следните избори.
Abe трендафил... Dzabe ti, lav i jas glasavme za DPMNE na ovoj topik... Gledam na glasanjevo epten ubedlivo vodi SDSM!:)
Јас не гласав за никој, односно гласав за НЕЗНАМ. Очигледно дека во моментов 40% од гласачите се јавуваат на државна или на сметка на најбогатата македонска партија.
dejan I sto sakas da kazes intel?? Sakas da me usramis deka jas bozem neznam sto zboruvam?? Inace...nema da se izjasnam na tebe...
Pana ...moze li da glasam za baba mi....ona e bolna i ne moze da dojde....vika glasaj mesto mene za SDSM....
lav
quote:
Originally posted by dejan
I sto sakas da kazes intel?? Sakas da me usramis deka jas bozem neznam sto zboruvam?? Inace...nema da se izjasnam na tebe...
Деки бе Молчи си и свиркај си.... Оваа анкета е слична како и на една емисија ЧУМУ на [url="http://media.a1.com.mk/members/kategorija.php?id=11"]А1-ТВ [/url]...мислам ланската (минатата) година ...амам го нема ЧОМ сега да им ги каже од чии „телефони„ гласале за тоа што беше тема. пс Улогата на ЧОМ овде ја „превзема„ чичото Стрелчо од мене викан и влакнесто сеирџиче...нели од уважение кон него. И тоа накрај значи дека работата и ќе испадне сосоема спротивна ...како што на еден друг форум е преставена ...ама несмеам нели според „правилата„ овде да го именувам форумот ...нели!!!. А таму анкетата е вака преставена: ДАЛИ ТРЕБА ОВАА ВЛАСТ ДА СИ ОДИ ЗАСЕКОГАШ 77% [ 17 ] ПА НЕ Е ТОЛКУ ЛОША 9% [ 2 ] НЕМА ДА ИМА ПОДОБРА 13% [ 3 ] Вкупно гласови : 22
трендафил
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by dejan
I sto sakas da kazes intel?? Sakas da me usramis deka jas bozem neznam sto zboruvam?? Inace...nema da se izjasnam na tebe...
Деки бе Молчи си и свиркај си.... Оваа анкета е слична како и на една емисија ЧУМУ на А1-ТВ ...мислам ланската (минатата) година ...амам го нема ЧОМ сега да им ги каже од чии „телефони„ гласале за тоа што беше тема. пс Улогата на ЧОМ овде ја „превзема„ чичото Стрелчо од мене викан и влакнесто сеирџиче...нели од уважение кон него. И тоа накрај значи дека работата и ќе испадне сосоема спротивна ...како што на еден друг форум е преставена ...ама несмеам нели според „правилата„ овде да го именувам форумот ...нели!!!. А таму анкетата е вака преставена: ДАЛИ ТРЕБА ОВАА ВЛАСТ ДА СИ ОДИ ЗАСЕКОГАШ 77% [ 17 ] ПА НЕ Е ТОЛКУ ЛОША 9% [ 2 ] НЕМА ДА ИМА ПОДОБРА 13% [ 3 ] Вкупно гласови : 22
Мислам дека нема да ти се лутат ако во овој случај не упатиш на тој форум. За да може да се пријават и да го сменат мислењето на народот и таму.
lav Таа и таква дозвола морам да ја добијам од „овластените„ чиновници на форумов за јавна презентација на нивната конкуренција. Инаку ...ќе ме третираат како повторно да ги провоцирам (тоа нон-стоп го слушав за себе) ...а намерата ми е само да им ги (по)кажам дека каде се „цефките„ од некој си „водовод„ (во случајов темите овде) насочени таму и „тече„ „водата„ односно такви се и резултатите...нели?.
Strelec Amante be lugje!?: Tolku li teshko vi padnaa rezultatite od ova glasanje???:))) Pa ako zaradi edno obichno glasanje na forum ve fati vakva panika, shto li kje se sluchi koga i na slednite parlamentarni izbori kje se sluchi istoto shto se sluchi i ovde??? Mislam, dajte vi se molam... Pa i mene ne mi e seedno shto vaka ispadna glasanjevo, ama toa e toa!!!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Amante be lugje!?: Tolku li teshko vi padnaa rezultatite od ova glasanje???:))) Pa ako zaradi edno obichno glasanje na forum ve fati vakva panika, shto li kje se sluchi koga i na slednite parlamentarni izbori kje se sluchi istoto shto se sluchi i ovde??? Mislam, dajte vi se molam... Pa i mene ne mi e seedno shto vaka ispadna glasanjevo, ama toa e toa!!!
За кое гласање сега мислиш ...на „нашево„ или пак на „нивното„ мислам на тоа од другиот форум-де? Оти се СПРОТИСТАВЕНИ ...според резултатите....нели?.
intel Остави ти Трендафил сега ИНАЧЕ ТУРСКА; ИНАЧЕ ОВА ОНА. Кажи јасно и гласно дали како подржувач на ДПМНЕ ја гледаш Македонија во ЕУ и НАТО или мислиш дека не треба да биде членка.Се залагаш за некаква различна опција(Балканска Унија, приближивање кон Североисток), можеби подобра или не?
dejan A dali kako podrzhuvac na SDS, ja gledas Makedonija vo EU i NATO???
трендафил
quote:
Originally posted by intel
Остави ти Трендафил сега ИНАЧЕ ТУРСКА; ИНАЧЕ ОВА ОНА. Кажи јасно и гласно дали како подржувач на ДПМНЕ ја гледаш Македонија во ЕУ и НАТО или мислиш дека не треба да биде членка.Се залагаш за некаква различна опција(Балканска Унија, приближивање кон Североисток), можеби подобра или не?
Сигурно е дека моќта на ВМРО-ДПМЕ не е толку голема да ја формира волјата на САД и НАТО. Луѓето само не ги гледаат работите низ сини очила. И можно е да имаат контакт со луѓе блиски до тие што одлучуваат, доколку навистина СДСМ дозна од портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ дека нема да бидеме примени во НАТО во 2006та година. Кога ме прашуваш за членството во НАТО и ЕУ, мене ми е важно да ги исполниме условите за прием. Што би рекле да бидеме безбедна земја со висок стандард и стабилна економија, без корупција, терористи во власта... Дали сакам или не да станеме членка на овие организации ако ги исполнуваме условите тогаш веројатно не би бил многу сигурен. А во сегашната ситуација после 58 години власт на СДСМ, три на ВМРО-ДПМНЕ и една година широка коалиција, јас сакам да бидеме членка на НАТО за тоа да ни ја реши безбедноста што нашата власт не е способна да го стори, а ние ја трпиме и членка на ЕУ за таа да ни ја реши економијата што самите не знаеме или не сакаме да го направиме. А за другите опции не вреди да се размислува. Ни Бугарија не би се откажала од ЕУ за Македонија. За Романија и Грција и да не зборувам. Иначе најбрз начин за да појдеме по вистинскиот пат е одстранување на Владо Бучковски, Ристо Пенов и Али Ахмети од политиката. Јас знам дека има подобри од нив во СДСМ, ЛДП и ДУИ. Членовите на партиите ги знаат уште подобро, само поради внатрепартијската диктатура не можат да ги донесат на чело на партијата, па ќе потонат заедно со нив. Историјата се повторува.
Pana Ne kaza nisto za Nikola Gvueski i Arben Dzaferi.Niv li treba da gi doneseme na vlast pa da ni trgne?
Jakov Pa ako ne ide so veke postojnite, treba da se smeni nesto. Bese Gjoko,pa Gjore, pa Capar, pa Santrac, pa Bobnan, pa nekoj drug dodoeka ne trgne.....neli...So taa razlika sto ovie imaat 11 u ekipa a ovie drugive imaat 16 igraci. Ao mislis ti?
трендафил За Никола Груевски мислам дека е добар за министер за финансии, но не и како политичар. На пример со неповикувањето на бојкот во вториот круг на претседателските избори му овозможи на Црвенковски да стане Претседател со релативно мала изборна измама (од 50тина илјади гласови). Но Груевски е сигурно многу подобар од Бучковски кој е досега најлошиот македонски премиер. Би сакал премиер од рангот на Никола Кљусев, човекот што ја осамостои Македонија и државно и монетарно. Иако незаслужено тие заслуги му се препишуваат на претседателот Киро Глигоров. Веројатно по паничните реакции на Црвенковски со губењето на власта (споредено со таа на Бучковски) не треба да биде човек многу паметен да види дека премиерот, а не претседателот е тој што ја води државата. Црвенковски се однесува како портпарол на опозицијата и можеби е тоа причината што власта не го есапи.
Jakov
quote:
Originally posted by intel
Кажи јасно и гласно дали како подржувач на ДПМНЕ ја гледаш Македонија во ЕУ и НАТО или мислиш дека не треба да биде членка.Се залагаш за некаква различна опција(Балканска Унија, приближивање кон Североисток), можеби подобра или не?
OVa mi e malku kontradiktorno i cudno. SDSMovska provininecija koga postavuva prasanje za balkanski i slicni unii, a go zaborava vtoriot del od referendumskoto prasanje na primer i insistiranjeto na nego. Ili Platformata i drzenjeto do nea. Zborot mi e deka treba da se pravi razlika megu momentalnoto prepukuvanje i veruvanjeto deka moze da se soberat poeni na igranje na pro ili anti nato-eu karta i principielnoto zalaganje za toa. Vprocem evro integraciite se konsezus vo ovaa drzava odamna(odkoga sdsm svati deka starata pocina). Obvinuvanjata na dpmne ili bilo koja druga partija za neuspehot vo priblizuvanjeto kon nato se normalna reakcija na sekoaj opozicija. Zarem ke izleze opozicioniot lider i ke rece "Dobro ne odbija za 2006 ajde da stisneme zabi site zaedno za 2008" Plus toa da ne zaboravime deka na podnesuvanjeto na molbata z priem vo EU bese i Nikola Gruevski sto kolku i da e simbolicno sepak nesto kazuva.
Pana
quote:
премиер од рангот на Никола Кљусев
...kako ne be...pa posle edna masina za perenje za cela zgrada,taka bilo poeftino vikase Kljusev...a Gvueski moze da stane minister za finansii ama da kaze kade se 350 miliona evra od prodazbata na Telekom.....za Dzaferi koalicioniot partner na DPMNE ,nisto ne kaza.....
трендафил Пана, А не е ли поевтино доколку една машина користи цела зграда? 350те милиона од Телекомот поминаа низ буџетот. Барем за тие пари се знае точно за што биле наменети. Со дел е намален надворешниот долг на државата, со дел се изврши денационализација, се изгради вештачка река што се влева во Дојранското Езеро и да не набројувам. Вкупниот годишен буџет на Македонија не е помал по доаѓањето на актуелната коалиција на власт. Власта како сосопственик на Телекомот ги подржува зголемените цени на телефонските услуги, па на грбот на граѓаните ќе инкасира повеќе од 100 милиони евра што преку дивидента, што преку зголемен ДДВ на поголемата сметка. А ни на крај на памет не и е да овозможи воведување на уште еден или повеќе фиксни оператори. Бензинот не поевтини ниту на пумпите што не земаат нафтени деривати од Окта туку ги увезуваат преработени (Макпетрол, Никопетрол, некои албански увозници-шверцери, сега Лукоил...). Државата има поголем приход на сметка на граѓаните и кога е бензинот во прашање. Во време на Груевски, да резимирам, се направија реформи во даночниот систем и платниот промет. Имаше пари за водење војна со терористите (како што тогаш Бучковски ги нарекуваше сегашните коалициони партнери), на пензионерите државата им ги врати 8те проценти, на сите што комунистичката власт им ги одзела имотите им се враќаа или имотите или добиваа финансиски надомест, се градеа многу јавни објекти. Од ист буџет сега не се прави скоро ништо. Да не ги набројувам пак ветувањата пред 15 септември. А тоа беше ветено со појдовна ситуација (прикажана во предизборната брошура на СДСМ) многу полоша од реалната во моментот на доаѓање на оваа власт. На пример Али Ахмети е прикажан како непријател на македонската власт, а всушност бил пријател. Ова под услов оваа власт да е македонска. За неотстварените ветувања виновни се ветувачите и извршителите. Никој друг.
Pana
quote:
Пана, А не е ли поевтино доколку една машина користи цела зграда? 350те милиона од Телекомот поминаа низ буџетот. Барем за тие пари се знае точно за што биле наменети. Со дел е намален надворешниот долг на државата, со дел се изврши денационализација, се изгради вештачка река што се влева во Дојранското Езеро и да не набројувам
Kako ne e poevtino be.A uste poevtino ke bide ako edna masina ja koristat tri zgradi!Parite od Telekomot ne pominaa niz budzetot.Toa i Gvueski sam go prizna. A za vestackata reka.......morase da ja dograduva novata vlada koja dojde.
Mr Miyagi Posle ova so NATO shto lazea deka ke ne primat odma,i sega najnovo vikaat negde 2008 zashto lokalnite izbori bile katastrofa, znaci si zasluzija da izgubat esdees.
intel
quote:
Originally posted by Jakov
Obvinuvanjata na dpmne ili bilo koja druga partija za neuspehot vo priblizuvanjeto kon nato se normalna reakcija na sekoaj opozicija. Zarem ke izleze opozicioniot lider i ke rece "Dobro ne odbija za 2006 ajde da stisneme zabi site zaedno za 2008" Plus toa da ne zaboravime deka na podnesuvanjeto na molbata z priem vo EU bese i Nikola Gruevski sto kolku i da e simbolicno sepak nesto kazuva.
OK, Кога се зезаше? кога гоа напиша ова горе или ова подоле;
quote:
Originally posted by Jakov
Ете конечно го дочекавме и тоа. Сите кои имаа некакви лажни слики и верувања сега се им е разјаснето. Ете која е и што работи македонската опозиција предводена од ДПМНЕ. Го добивме одговооро НАТО 2008 ако опстоиме до тогаш. На следните избори да си гласате пак за Никола и ДПМНЕ...може и ќе ве внесат во НАТО.Се што работеше оваа и претходните две влади последниве години сите реформи сите акциони планиови се ....се падна во вода заради хировите и злобата на опозицијата. И на сета мака уште си играат и не прекинуваат па бараат оствки од премиерот, место да се извинат и да се засрамат.
Патем, не мора да се трудиш за одговор, заеби[:D][;)] почнуваш како Деки[:o)]
Jakov Nese trudam da odogovaram, kazuvam ona sto mislam. A toa koe od tie dve ke go odbere nekoj ostanuva na onoj koj cita.
dalila
quote:
Originally posted by Jakov
A toa koe od tie dve ke go odbere nekoj ostanuva na onoj koj cita.
Sega me voodushevi...vistinski diplomata.Ilinka mozhe voda da ti nosi[:D] Razni mislenja za razlichni vkusovi...site zadovolni[8D][:D]
intel
quote:
Originally posted by dalila
quote:
Originally posted by Jakov
A toa koe od tie dve ke go odbere nekoj ostanuva na onoj koj cita.
Sega me voodushevi...vistinski diplomata.Ilinka mozhe voda da ti nosi[:D] Razni mislenja za razlichni vkusovi...site zadovolni[8D][:D]
Тебе кое мислење ти се допаѓа повеќе?[:0]
dalila
quote:
Originally posted by intel
] Тебе кое мислење ти се допаѓа повеќе?[:0]
Vazhno, so ednoto me "pogodi"[;)] A veruvam deka toa e sluchaj i so site drugi[:D]