Дали СДСМ се срами што Бучко му е лидер?
Дали СДСМ се срами што Бучко му е лидер?
трендафил Шокиран бев од изјавата на Бучковски дека Македонија морала да капитулира пред Красниќи затоа што овој имал топ. Знае ли Бучковски, како поранешен министер за одбрана колку топови има нашата држава. Или со колку топови окулу Шипковица, Липково и други места Бучковски инсистираше на капитулација во 2001 година. Човекот е мајстор во наоѓање на причина зошто ги продал интересите на македонскиот народ. Такво нешто не направил ни еден Ванчо Михајлов. Не се срами ли СДСМ што има таков лидер?
трендафил Дека техничкиот дел (реформите во АРМ) се одвиваат успешно, но дека се катастрофални резултатите во другите сегменти на државата, повеќе од две години јавно кажува секој претставник на ЕУ и НАТО што ќе проговори во државата. Ништо не е направено во борба против корупцијата. Додека антикорупцијската комисија се бавеше со поранешната власт (сега опозиција) државните органи (обвинителство, МВР) соработуваа успешно. Кога дојдоа на ред новите корупцијски скандали, има тотален бојкот од државните органи. За судството да не зборувам. Здравството се спрема за приватизационен грабеж на ист начин како што се направи приватизацијата на општествениот капитал. Локалните избори беа катастрофално лошо организирани. Нешто помалку лошо претседателските. Не може Македонија да влезе во НАТО без Липково, на пример, па да не не` интересира изборната кражба во тој дел од Македонија. Законите се донесуваат по европски терк, а потоа не се применуваат. Кога веќе го спомнав Липково, таму до денешен ден нема знаме на Република Македонија пред општината. Иначе приемот во НАТО во 2006 година, беше уште една лага од владдечката коалиција. Никој друг (тие што одлучуваат) не спомнал датум. Лекот е промена на однесување на власта или промена на власта. Нормално е дека симпатизерите на партиите на власта треба да инсистираат да си заминат Али Ахнети, Владо Бучковски и Ристо Пенов, луѓето кои се задоволни од власта каква што ја имаме (затоа не прават реконструкција на оваа - лоша - влада). И да изберат некои подобри. Доколку немаат такви или немаат сила да ги избркаат лошите, останува дека другите граѓани ќе мора да донесат други луѓе, од други партии, на власт. Доколку навистина сакаме во НАТО и во ЕУ. Дека нема гаранција и за прием во 2008. Се знае само дека до тогаш нема да бидеме примени. Власта толку гласно почна да лаже за нашиот прием во НАТО во 2006, што прво САД, а потоа и генералниот секретар на НАТО почувствуваа дека е време јавно да реагираат. Психијатријата препорачува навремена шок терапија, пред да стане пациентот неизлечив. Ова покажува само дека САД и НАТО имаат верба во македонскиот народ и неговата иднина. За да разбереме еднаш дека тоа што го прави власта е одговорност на целата нација.
Jakov Од 14 години самостојност на РМ, СДСМ владее цели 10 што е 70%. Останатиот дел отпаѓа на ДПМНЕ и проблемите и штетите кои ги направија тие се очигледно преголеми за да СДСМ ги поправи и да ја врати земјава на прав пат. Мене ова ми кажува дека и тие се неспособни како претходните штом неможат да ги санираат сите послеици. На крај на краиштата „На 15ти септември овој народ.....„ затоа и им ја даде власта, да ги поправат грешките, да не вратат на патото на нато и еу од кој 2002 почнавме да забегуваме. Денес добивме студен туш на 7 ноември ќе добиеме коцки мраз у када...Едноставно да не знаеш кого да обвиниш за се ова, тие кои ја заебаа работат или тие што не се способни да ја оправат(или се ама намерно ја оправаат со години и години за да си седат на власт).
Makedon
quote:
Originally posted by Jakov
Дали СДСМ се срами што Бучко му е лидер? Ax more Trendafile, so te gledam cuden sto otvaras topici so vakvi prasanja. Vo SDSM bi se sramele od svoite lideri ili konkretno od segasniot lider koga toj bi rabotel na sproveduvanje na pravnata srzava. Bi bile zasrameni koga nivniot lider bi otvoral megunarodni tenderi mesto spogodbi vo cetiri oci. Crveni od rezil bi bile koga nivniot lider bi naucil ekonomija nemora za 3 moze za 6 meseci. Bi se usramile tolku da nemozt od doma da izlezat koge liderite na sdsm bi ispolnuvale nesot od vetenoto. Koga bi ja suzbile korupcijata makar 5%. Koga bi izbrale nezavisen javen obvinitel ili koga bi go zmenile segasniot. Bi se sramele koga bi pokazale malku od malku zabi i cvrst stav kon nasite sosoedi koi ja grickaat more za zderat Makedonija do kaj stignat. Od takvi lideri sdsm se stramuva od vakvi ne....so vakvi samo povisoko i pogordelivo ja drzat glavata....(dodeka ne padnat vo dupkata zasto odbivaat da ja vidat zemjata). off. prilicno sum relaksiran mozam da vetam[;)]
Jakove vo pravo si [:D] SDSMovcite gledaat kako da lapnat nesto od drzavata, od narodot, a sekoj koj gi poprecuva vo toa e: NEPRIJATEL BR. 1 NA MAKEDONIIJA. DPA tvrdi deka pustite SDSM, za da dojdat na vlast se zdruzile so UCK i ja napravija vojnata 2001 god. Ako e navistina taka, mislite deka nekoj od SDSM ke odgovara i deka nekoj od clenovite na SDSM ke reagira????? NE! Tie se onie lugeto od dnoto do 1944 godina koi odkoga se najadoja samo na parite mislat!
intel Трендафил,се приближуваш до ставовите на Црвенковски...полека ама сигурно:))
Great_Macedonian cdcm se gordee so lider kako bucko! rasprodavac na makedonskite interesi!
dejan 'Не се срами ли СДСМ што има таков лидер?' Sigurno ne, ako nekoj od SDS go procita ova, oni ke se prasat 'zosto da se sramime?? Bucko e super!!'
трендафил
quote:
Originally posted by intel
Трендафил,се приближуваш до ставовите на Црвенковски...полека ама сигурно:))
Црвенковски се приближува кон мојот став, што го немам никогаш променето. Изгледа дека Господ му го враќа умот, кој очигледно се губи кога некој е на чело на СДСМ. Во секој случај јас не сум за или против некој политичар како човек, туку поради неговите дела.
трендафил Гледам дека во чест на Денот на независноста денес во 12 часот (пред некоја минута) се пукаше од 10 топа. А во наше Бучко се предаде пред само еден.
Strelec
quote:
Originally posted by intel
Трендафил,се приближуваш до ставовите на Црвенковски...полека ама сигурно:))
:))))))) dobra i interesna konstatacija!:)))
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by intel
Трендафил,се приближуваш до ставовите на Црвенковски...полека ама сигурно:))
:))))))) dobra i interesna konstatacija!:)))
Констатацијата е извитоперена , или поинаку кажано наопаку е (по)гледана. пс Како вадење крајници кај сосоедите-ни бугарски. Еден наш ...за да заштеди отишол таму ....оти го убедиле дека е мноооогу поевтино...мислам на вадењето на крајниците. А тие ....за разлика од другите ете ги „ваделе„ одзади нели на болниот? ппс Што ми текна сега за баба-му на пана ...оти нели самиот рече дека нешто била болна?
dejan Ako jas bev clen na SDS...bi se sramil da iskocam nadvor i da recam deka sum vo SDS...isto ne bi rekol so gordost deka sum Makedonec, deka toa vo SDS nema. Neznam...mislam bi umrel od sramota, deka bi znael sum clen na nekoja partija koja dozvoli teroristi da stanat ministeri.
Jakov Дали СДСМ се срами што Бучко му е лидер? Ax more Trendafile, so te gledam cuden sto otvaras topici so vakvi prasanja. Vo SDSM bi se sramele od svoite lideri ili konkretno od segasniot lider koga toj bi rabotel na sproveduvanje na pravnata srzava. Bi bile zasrameni koga nivniot lider bi otvoral megunarodni tenderi mesto spogodbi vo cetiri oci. Crveni od rezil bi bile koga nivniot lider bi naucil ekonomija nemora za 3 moze za 6 meseci. Bi se usramile tolku da nemozt od doma da izlezat koge liderite na sdsm bi ispolnuvale nesot od vetenoto. Koga bi ja suzbile korupcijata makar 5%. Koga bi izbrale nezavisen javen obvinitel ili koga bi go zmenile segasniot. Bi se sramele koga bi pokazale malku od malku zabi i cvrst stav kon nasite sosoedi koi ja grickaat more za zderat Makedonija do kaj stignat. Od takvi lideri sdsm se stramuva od vakvi ne....so vakvi samo povisoko i pogordelivo ja drzat glavata....(dodeka ne padnat vo dupkata zasto odbivaat da ja vidat zemjata). off. prilicno sum relaksiran mozam da vetam[;)]
SirAndReW Mislam deka Buchko iako e lider.. ja nema uste onaa liderska uluga vo partijata.[:)]
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by intel
Трендафил,се приближуваш до ставовите на Црвенковски...полека ама сигурно:))
:))))))) dobra i interesna konstatacija!:)))
Веќе еднаш одговорив, но ќе повторам. Не се приближувам јас кон ставовите на Црвенковски, туку тој кон моите. Јас не го имам сменето ставот од 1989 наваму. Пред тоа на верував дека постои реална шанса за самостојна македонска држава. И веќе сум сигурен дека со доаѓањето на лидерско место во некоја партија очигледно повеќе или помалку се губи умот. На лидерското место во СДСМ очигледно најповеќе. Но што е со тие што го гледаат лидерот како генијалец и кога прави најглупави потези. Ајде да напоменам дека мислам на лидерите од сите партии, но не за сите подеднакво. И една исправка. Претходно напишав дека на 7 септември се пукаше од 10 орудија. Се пукаше од 12 артилериски орудија, 10 пати.
Jakov Ете конечно го дочекавме и тоа. Сите кои имаа некакви лажни слики и верувања сега се им е разјаснето. Ете која е и што работи македонската опозиција предводена од ДПМНЕ. Го добивме одговооро НАТО 2008 ако опстоиме до тогаш. На следните избори да си гласате пак за Никола и ДПМНЕ...може и ќе ве внесат во НАТО.Се што работеше оваа и претходните две влади последниве години сите реформи сите акциони планиови се ....се падна во вода заради хировите и злобата на опозицијата. И на сета мака уште си играат и не прекинуваат па бараат оствки од премиерот, место да се извинат и да се засрамат.
Aj u Kafic
quote:
Originally posted by dejan
Ako jas bev clen na SDS...bi se sramil da iskocam nadvor i da recam deka sum vo SDS...isto ne bi rekol so gordost deka sum Makedonec, deka toa vo SDS nema. Neznam...mislam bi umrel od sramota, deka bi znael sum clen na nekoja partija koja dozvoli teroristi da stanat ministeri.
Sega ne bi sakala site preku ist ceshel da gi teram, ama jas kako gi znam SDSM-ovcite ne se bash nekoi Patrioti ili pa nekako nationalistichki nastroeni... Mozhebi se plashat od ovie? http://wiki.politics.ie/index.php?title=Party_of_European_Socialists
intel
quote:
Originally posted by Jakov
Ете конечно го дочекавме и тоа. Сите кои имаа некакви лажни слики и верувања сега се им е разјаснето. Ете која е и што работи македонската опозиција предводена од ДПМНЕ. Го добивме одговооро НАТО 2008 ако опстоиме до тогаш. На следните избори да си гласате пак за Никола и ДПМНЕ...може и ќе ве внесат во НАТО.Се што работеше оваа и претходните две влади последниве години сите реформи сите акциони планиови се ....се падна во вода заради хировите и злобата на опозицијата. И на сета мака уште си играат и не прекинуваат па бараат оствки од премиерот, место да се извинат и да се засрамат.
Јаков, добар? Мислам понеделнички одсабајле.Како си?
concrete Samo tolku......?????Nesto site mnogu tivki stanavte denovive :):):)!!!!
intel concrete, па зарем малку пишувавме години наназад како ДПМНЕ ја минира Република Макоедонија на секој чекор, подржана од грчко-српско-клинтоново лоби-па не еовој луд како неговиот предтходник со Бугари да се дружи. Еве го плодот на работата на таа свита, Јован или Зоран кој го знае веќе, митинзи партиски кои се прикажуваат како народни, загрижени портпароли почниувајќи од она Влатчето до овој моронов Бичиклиски ама загрижени да не се случи нешто позитивно. Еве ја координацијата на тоа лоби во очи митингот кој ќе биде жива мизерија и покрај многу потрошените пари и труд. Колку само беа радосни ДПМНОВЦИ кога ја слушнаа веста, а не се свесни дека се тече се се менува:))))) и тоа многу брзо:)-)
Jakov
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Jakov
Ете конечно го дочекавме и тоа. Сите кои имаа некакви лажни слики и верувања сега се им е разјаснето. Ете која е и што работи македонската опозиција предводена од ДПМНЕ. Го добивме одговооро НАТО 2008 ако опстоиме до тогаш. На следните избори да си гласате пак за Никола и ДПМНЕ...може и ќе ве внесат во НАТО.Се што работеше оваа и претходните две влади последниве години сите реформи сите акциони планиови се ....се падна во вода заради хировите и злобата на опозицијата. И на сета мака уште си играат и не прекинуваат па бараат оствки од премиерот, место да се извинат и да се засрамат.
Јаков, добар? Мислам понеделнички одсабајле.Како си?
Mi fali samo morski breg i da si sedam na lezaljka da gledam vo moreto da me duva vetar, a ja da si curam da si pijuckam i da gi gledam rezilive okolu nas. On topik, dali nekoj sinoka go gledase Manasievski na tv. Si kaza jasno i glasno. RM gi ispolnuva tehnickite i vojnicki standardi za vlez vo nato, no deka sega nato javno kazuva deka e toa politicka odluka par exelacne. Ona sto vmro dodeka bese na vlast ne go soopsti a sega mora Bucko da gi vadi kostenite. I na kraj pak ke se svrti kolceto i istite tie vmro dpmne ke ne vnesat 2008 vo nato. e toa ti e "igra sudbine". Inaku jas imam informacija deka denta koga se objavi neuspehot za priem vo anto, gruevski i IK na DPMNE bile na komitska vecer i slavele, a ova so rezerva iako mu veruvam na izvorot, cestitki po mobilen dobil i od Ljubco i od Dosta...ianku ne komuniciraat ama za ova site se edno.[:(!]
Pana
quote:
Колку само беа радосни ДПМНОВЦИ кога ја слушнаа веста
Poradosni bea za taa vest otkolku da slusnea deka ne primile vo EU.Moroni!!
intel
quote:
Originally posted by Jakov
Inaku jas imam informacija deka denta koga se objavi neuspehot za priem vo anto, gruevski i IK na DPMNE bile na komitska vecer i slavele, a ova so rezerva iako mu veruvam na izvorot, cestitki po mobilen dobil i od Ljubco i od Dosta...ianku ne komuniciraat ama za ova site se edno.[:(!]
Баш така,радоста била преголема. Само забораваат или не им се слуша изјавата на Буш, дека ќе бара вонредни “мерки“, сепак тој е светска позиција.Дефинитивно сум убеден дека џокерот власта нема сега да го вади а го има, само овие нека се покажат прво на Патриотски план.[;)]
трендафил Истиве приказни ги зборуваа и симпатизерите на ВМРО-ДПМНЕ, со една разлика. Дека СДСМ (со различни имиња) претходно бил на власт 55 години. Ако некој очекувал последиците од 55 годишно владеење да се одтранат за 4 години, не гледам зошто би мислел дека 4 години се малку за да се одстранат последиците од 3 години. Да потсетам дека во 2001 година во власта беа и ЛДП и СДСМ. И дека не влегоа во власта за да излезат како коалициони партнери на ДУИ, туку за да ги уништат терористите, како што ги нарекуваа сегашните коалициони партнери. Што зборуваше токму сегашниот премиер против сегашниот коалиционен парнер ДУИ и против врховниот командант Борис Трајковски тогаш, а каков е неговиот однос сега? И што ветуваа пред 15 септември 2002. Сигурно не дека ќе ја влошат работата на сите полиња. Почнувајќи од некоалицирањето со терористи, изборните кражби, корупцијата, непосредните спогодби, продавањето на ЕСМ... Јас веројатно сум пристрасен, но еве ги замолувам сите учесници на форумов да ми напишат барем едно предизборно ветување што е исполнето. Иначе, да беше СДСМ добра власт, немаше да си замине во 1998 година. Но тогаш можеби и ќе немавме договор за стабилизација и асоцијација со ЕУ. Можеби не ќе имаше ни војна во 2001, туку ќе капитулиравме без војна. Како што сега се реши проблемот во Кондово, на пример. А некој да очекува од партија што 59 години работела да ја направи Македонија оваква каква што е нешто да смени за една или неколку години, се лаже самиот себе си. Не му требаат предизборни ветувања. Посебно партија во која лидерот не си оди кога ќе ги загуби изборите, туку само ако законот го принуди на тоа. На пример ако биде избран за Претседател на државата. Да резимирам. Имаше повеќе причини во 2002 година да си заминат ВМРО-ДПМНЕ и ДПА. Но немаше ниту една причина да дојдат СДСМ и ДУИ на власт.
трендафил Вчера немаше кворум, но веројатно денеска ќе се изгласаат промените во законот за референдум. По него на македонската нација и се забранува да се изјасни на референдум за прашањата за кои во парламентот се гласа по т.н. Бадинтерово правило. Што би рекле за најважните прашања почнувајќи од Уставот. Дури и ако против тоа е целата нација, односно припадниците на сите заедници. Уште една победа на СДСМ против Македонија под водство на Бучковски (и Ахмети).