Na kogo najmnogu veruvate?
Na kogo najmnogu veruvate?
OooOo Ednostavno prashanje ... na kogo najmnogu veruvate??
intel Војската.
трендафил Во моментов им верувам на верските лидери, поточно на САС на МПЦ. Појдени се по вистинскиот пат (по извесно колебање) кој кога тогаш ќе го завршиме успешно. Така требаше да се постапи и за името, знамето, Уставот ...
Strelec Iako ne e naglaseno, sepak veruvam deka prashanjeto se odnesuva za vo Makedonija... Glasav za 'vojskata', ne deka e idealna i besprekorna, tuku vo odnos na ponudenite konk*renti, sepak se institucija od najgolema doverba kaj nas!:)
angel Na nikogo. Od edno oko vo drugo ne si veruvam pa na ovie gore navedenite nema sansi.
sardaukar
quote:
Originally posted by Strelec
...Glasav za 'vojskata', ne deka e idealna i besprekorna, tuku vo odnos na ponudenite konk*renti, sepak se institucija od najgolema doverba kaj nas!:)
Кога се зборува за војска пред се мисли на командата и повисоките офицери. А нашите офицери од ЈУ школата воопшто не се покажаа во 2001 година. Во кризните региони 2001 редовните офицери ги немаше ни за лек. Барем еден старешома со повисок чин да беше војник и Македонец. Мочковци кои се држеа за сукњите од жените. За што со децении земаа плата, школи, обуки, ако не да бидат спремни за опасности и кризи како во 2001. Кога дојде моментот тотално потфрлија. Впрочем и нигде низ цела ЈУ не се покажаа офицерите произлезени од ЈНА. За анемичниот, непатриотски и непрофесионален однос сите офицери со чин повисок од мајор не да заслужија туку сериозно мислам дека треба да бидат избркани армијата. Но ова не е македонска војска (како и останатите безбедносни институции во Македонија) АРМ е рекетарска организација во служба на неколкумина. Ако го додадеме и миксот со пикањето Албанци насекаде низ нејзините структури, тешко дека може нешто да се очекува од АРМ освен пасивност и парализираност. Македонската војска треба да биде сила и гордост за Македонија. Треба да биде и ќе даде Господ ќе биде поим за Армија во овој дел од светот. Од дадените предлози на никому не му верувам. Од институциите во Македонија и верувам сеуште само на МПЦ, особено на одделни епископи во МПЦ. Но гласав не верувам никому бидејќи предлогот „на верските лидери“ е преширок.
OooOo
quote:
Originally posted by sardaukar
Од дадените предлози на никому не му верувам. Од институциите во Македонија и верувам сеуште само на МПЦ, особено на одделни епископи во МПЦ. Но гласав не верувам никому бидејќи предлогот „на верските лидери“ е преширок.
OK, ako predlogot e preshirok, daj predlog vo koja kategorija da gi stavam pravoslavnata crkva, katolichkata crkva i djamijata i nivnite lideri?
ProMKD Vojskata. Ne oficeri, ne majori, ne generali, tuku obicnite vojnici koj sekoj den se spremni da ja branat nasata drzava od seriozni napadi. Vojnicite koj ja branea Makedonija vo 2001 od teroristi zasluzuvaat spomenici, parkovi, i praznici vo nivnoto ime.
lav
quote:
Originally posted by intel
Војската.
Ако може , разбира се , допрецизирај на КОЈА ВОЈСКА конкретно МИСЛИШ? 1.Регуларната во касарните?. 2.Качачката ...по планините и селата?. 3.Таа што е наменета за операции во странство?. пс И ако не сакаш ,разбира се дека и не мораш да (ни/ми) објаснуваш...нели?
intel На нашата бе Лав, како на која:)))
lav
quote:
Originally posted by intel
На нашата бе Лав, како на која:)))
Јас конкретно те прашав а ти ми одговори воопштено...нели. Ако во твојот одговор е „содржана„ и точката 2 од моето прашање ....тогаш изгледа поимот „НАША„ не ни е ист....оти качака војска моите предци ТРЕБЕЛЕ како болви и гниди , разбира се. А „твоите„ (не мислам на предците твои) сега ...се здружија со нив против Македонскиот Народ.
sardaukar
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by sardaukar
Од дадените предлози на никому не му верувам. Од институциите во Македонија и верувам сеуште само на МПЦ, особено на одделни епископи во МПЦ. Но гласав не верувам никому бидејќи предлогот „на верските лидери“ е преширок.
OK, ako predlogot e preshirok, daj predlog vo koja kategorija da gi stavam pravoslavnata crkva, katolichkata crkva i djamijata i nivnite lideri?
ОооОо никогаш не ја ставај Православната Црква во ист кош со еретичките „цркви“, а уште помалку со нехристијански вероисповеди. Нивните учења за Бога и светот се непомирливо спротивставени. И тоа е поголемо од мене и од тебе и од овој форум. Мојата спротивставеност на нивните лаги наспроти нашата вистина не значи дека мислам дека треба да се испоколеме поради спротивставеностите. Мислам дека треба да ги соочиме своите вистини за да видиме чија вистина е точна. Но за жал лажните вистини секогаш бегаат од соочување со вистината и се спремни со сила да ја задушат вистината. Не знам зошто воопшто прашуваш!? Како да ги ставиш во едно Православната Црква, Католичката ерес и муслиманската вероисповест кога католиците во МК се премалку за да има нивниот глас некое значење. Дали воопшто има во моментов некои редовни посетители од католичка вероисповест. Ако има, бројот е толку мал за да се биде толку внимателен, па и тие да се стават во гласањето. Исто така не гледам многу муслимани да расправаат на форумов и како што знам политиката на овој форум е пред се да се расправа за македонските прашања. Зошто тогаш „на верските лидери“ просто „на Македонската Православна Црква“. Ние не ги ни знаеме ни имињата на нивните лидери па уште да гласаме за доверба.
sardaukar
quote:
Originally posted by ProMKD
Vojskata. Ne oficeri, ne majori, ne generali, tuku obicnite vojnici koj sekoj den se spremni da ja branat nasata drzava od seriozni napadi. Vojnicite koj ja branea Makedonija vo 2001 od teroristi zasluzuvaat spomenici, parkovi, i praznici vo nivnoto ime.
Бидејќи ниедна војска не функционира без водство (а тоа се најчесто офицерите со повисоки чинови), карактерот и однесувањето на една војска се цени по карактерот и однесувањето на оние кои ја водат. Во 2001 година обичната војска негодуваше, ама малку фајде од тоа. А, за спомениците: Е зошто не се прават? Кај се тогашните нивни претпоставени да ги постават тие барања пред државата.
OooOo sardaukar ima i muslimani na forumov koi zhiveat vo Makedonija i go posetuvaat forumov ... imaat i oni svoi verski lideri neli? Ili samo MPC se rachuna? (Mozhda i POA dodushe)
sardaukar
quote:
Originally posted by OooOo
sardaukar ima i muslimani na forumov koi zhiveat vo Makedonija i go posetuvaat forumov ... imaat i oni svoi verski lideri neli? Ili samo MPC se rachuna? (Mozhda i POA dodushe)
Што има потреба да се убедуваме со зборови дали има на форумот муслимани во број доволен за да не се пише „на верските лидери“ ами само „на МПЦ“, кога резултатите од самиот форум до крајот на неделава ќе кажат чие мислење било точно. Ако за „на верските лидери“ гласаат повеќе од 2 муслимани ќе сметам дека си бил во право.
OooOo Da ne gi posochuvam so prst, no na forumov ima najmalku 7 muslimani za koj shto jas znam deka se muslimani. E sega ... niti jas niti bilo koj drug tuka na forumov ne e Nostradamus za da predvidi za shto i kako kje glasaat muslimanite. Taka da tvojot komentar pagja avtomatski vo voda.
dada Sani Policija!
profa Ma podobro ke bese da kazes ,"na tato"! [:D] Policija e sirok poim. Ja nikomu,ni na vojska duri. Ako bi se mislele megju mene i Brane,bi me natepale mene i tie i ako ja sigurno cist ko solza ke bidam.Nikomu verba
quote:
Originally posted by dada Sani
Policija!
concrete Samo na moeto levo oko, desnoto nesto me podlazuva !!!!!
sardaukar
quote:
Originally posted by sardaukar
quote:
Originally posted by OooOo
Da ne gi posochuvam so prst, no na forumov ima najmalku 7 muslimani za koj shto jas znam deka se muslimani. E sega ... niti jas niti bilo koj drug tuka na forumov ne e Nostradamus za da predvidi za shto i kako kje glasaat muslimanite. Taka da tvojot komentar pagja avtomatski vo voda.
Нема потреба од прозорливост доволна е и логиката. А фактите ја потврдуваат исправната логика. Ако има гласачи од муслиманска вероисповест кои ќе ги спомнат муслиманските верски лидери, значи и не мора да гласаат тогаш си бил во право. Но си бил само во поглед на тоа дека треба во предлозите да има предлог за доверба на муслиманските верски лидери, а во никој случај и дека треба да бидат во иста графа ставени заедно со христијанските архиереи. Не можи да правиш смеса од неспоиви работи. А да те потсетам едно време ти спомна и дека си го формулирал така предлогот и поради католичките верници??? Очигледно дека си имаш личен проблем со верувањето во Бога независно од вероисповедта, ама треба да го почитуваш нашиот став Богочовекот Христос да не го ставаш на ист ранг и во иста категорија со ... или со некој друг изместен и преправен Христос проповедан од „христијанските ереси“.
V irginia Na nikogo...samo na se veruvam
f9 Vo Boga nie veruvame,ako stavevme nie vakva reklama na Makedonskite denari edinstveni shto ke se sprotivstavea ke bea Satanistite ,Ateistite i Makedonskite politichari denes.
Jakov Ne se staveni kako opcija za glasanje ali ne e bitno.Edinstveno veruvam na NVO-sektorot(NeVladiniteOrganizacii) vo Makedonija koi sto aktivno i neumorno se zanimavaat so milijon raboti a se so edna cel, da se vovedat novi sfakanja i novi svezi idei vo nasiov zakoraven nacin na razmisluvanje i ziveenje. Samo niv, drugo se e tapa. Ne glasav ama pretpostavuvam armijata ima najmnogu glasovi- recidivi od minatoto inaku ne gledam ni edna pricina poveke ili pomalku koja ja izdvojuva armijata od sto znam Premierot ili Sobranieto.Nikoj ne navede a site ja glasaat. Porano bese narodna pa site ja sakaa sega site gledaat da kidnat od nea a pak ja sakaat ????? Nekoj pravi lice ili mi se cini.... Inaku bi sakal da mozeme da kazeme deka najmnogu im veruvame na Univerzitetite i obrazovniot sisitem ama nemozeme i toa e strasnoto. :(