Solidarnost
Solidarnost
DJ_SHEMA Neznam zoshto ama se skinav od smeenje koga go prochitav ova podolu... На Њу Орлеанс ќе му подариме и споменик Градот Скопје ќе испрати помош за настраданите од ураганот Катрина во Њу Орлеанс во износ од 1.850.000 денари, одлучија градските советници на вчерашната седница на советот. Од нив 1,5 милион денари се обезбедуваат од постојаните, а 350.000 денари од тековните резерви во градскиот буџет. Советниците го усвоија и предлогот на нивниот колега Коле Манев, да се направи „споменик на солидарноста“ и да му се подари на Њу Орлеанс од Скопје, кој е град на солидарноста. Откако повеќе советници му забележаа на Манев дека сега на луѓето од овој град им се потребни пари и дека испраќањето споменик би било иронично, членовите на Советот се согласија дека за скулптурата треба да се одлучува во иднина. Советот го прифати и предлогот на советникот Трајко Славевски, кој побара да се упати апел до високообразовните институции и до средните училишта да прифатат дел од учениците и од студентите од Њу Орлеанс, кои, поради несреќата, немаат каде да го продолжат образованието.
sisi Kaj go najde tekstov Shema ziti se? [:0] Ludnica!!![:D] Narocito posledniot del so visokoobrazovnite ni instituciibree...da se cudis![:0] Ako be neka dojdat lugjeto,xaxaxa,pa posle ke vidime so ke praime.[xx(] Ubavo se peese porano edna pesna: "Amerika i Engleska bice zemlja proleterska..."[:p] P.S. E kako ne ti e jasno zosto se smees? :):):)
OooOo Nashe e da ponudime ... nivno e da odbijat ... na kraj kraeva mozhda nekoj kje go prifati predlogot [:D][:D][:D]
Strelec
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
Советот го прифати и предлогот на советникот Трајко Славевски, кој побара да се упати апел до високообразовните институции и до средните училишта да прифатат дел од учениците и од студентите од Њу Орлеанс, кои, поради несреќата, немаат каде да го продолжат образованието.[/b]
Трајко Славевски, носител на советничка листа!:( Браво за Скопјани... знаат кого да бираат да им го водат градот!?
GoDsHaNd Ma site nek gi pratat u gasna komora
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by OooOo
Nashe e da ponudime ... nivno e da odbijat ... na kraj kraeva mozhda nekoj kje go prifati predlogot [:D][:D][:D]
Man gi gledash na televizija crnine vo Huston. Zamisli gi ziti se u PMF ili Mashinski. Demek nie so instituciite pa kje gi zdomuvame. Kje letaat oni od amerika do kaj nas da uchat vo ovoj tetovskiov univerzitet. A kaj kje gi smestime? Nie nashite deca nemozeme da gi smestime, haos e po domovite, a tek pa sega ameri da uvezuvame. Bajram na pametot si praat ovie. Se ni e sredeno vo obrazovanieto i drzavata, pa ajde sega kje pokazuvame solidarnost. Totalno nekoi ludje nemaat oset za realnosta.
DJ_SHEMA Sisi, ova beshe u dnevnik ili u vreme.
OooOo Abe fintata e ... aj kje se napravime k*rac i pol poshto znaeme deka nema da dojdat :) Zhal mi e shto ne ponudija vakvo neshto pred nekoja godina koga bea poplavite u Strumica i okolinata ili vo Tetovo i okolinata. Katastrofa :)
mArInCe glupi lugje..:)