Do kade e Skopje na celo so Tripun!!! (3 del)
Do kade e Skopje na celo so Tripun!!! (3 del)
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Конечно и Трипун ќе се фати за работа... Ќе си гради резиденција на Кале!? А1 телевизија за планот на Костовски вели: Изградбата ќе се финансира од буџетот, а колку тоа ќе ги чини граѓаните и тој не знае. Уште едно БРАВО за Скопјани!!!
Веројатно уште не знае колку ќе плати тој од свој џеп, а колку граѓаните на Скопје од даноците. Веројатно е за дискусија дали во Скопје нема поприоритетни работи за градење од Градска куќа. Но факт е дека баракати во кои ПРИВРЕМЕНО се наоѓа градската администрација од 1963 година (привремено 42 години) се срам, а не гордост за градот. Веројатно, откако Ристо Пенов ги реши сите комунални проблеми на скопјани за 8те години како добар градоначалник, на Трифун му остануваат луксузните работи.
dejan Isto, kako sto znam, Penov ne vleze vo koalicija togas so teroristi.
lav
quote:
Taka se vika i noviot hotel sopstvenost na KOC koj e napraven vo renoviranata zgrada na "Stopanska banka".....
Јас зборувам за третата најуспешна фирма - ќерка на Телекомот со истото име. Хотелот секако не е толку моќен за да припадне таму...на третата позиција во најуспешните 200 МК фирми.
quote:
И дека ќе се преправи влезот во мостот од левата страна на Вардар, за да се направи поблаг успон за хендикепирани лица, па да може да се тргне натрупаниот дробен камен од скалите со кој е направен привремен приод. Привремен повеќе од две години.
Кај нас во Македонија привременоста е релативна категорија....ете и Ќиро Премудриот „привремено„ ни го (про)даде името Македонско за само 2 МЕСЕЦИ ...кои патем кажано еве и после 11-сетина земски години сеуште ни/си трае без опипливи сознанија , дали ќе му се види конечно (без)крајот ....мислам на „привремениот„ искажан рок.
quote:
Od kako go smeni direktorot na Komunalec Skpopje se zatrupa vo smet,zasto tripun utepaniot stavi "ekspert" za komunalna higiena.
Твоево пишување само ми укажува оти треба поопсежни и секако низ од радикално изведени и неопходни замени ....не само на директорите , ами на целата заспана градска администрација составена претежно од ЛДП кадри кои таму си најдоа и „ухлебие„...нели...поинаку викано и партиско вработување.
quote:
Јас веќе еднаш прашав што е тоа што не го направил Трифун, а не го наследил од Пенов и не добив одговор.
И не постои валиден одговор ...затоа и се „мудро„ молчи.
quote:
Еве уште еднаш прашувам што е полошо во Скопје сега. И дополнително прашање.
Нехигиената ....некултурата и другите рурални особини како на „граѓаниве„ кои во последно време масовно ни надоаѓаат од Космет односно од Кондово , така и на тие кои се платени да го чистат градот...ама ете по цел ден го „дрват„ по градските клупи наменети за тие кои го посетуваат. Сега си се упикани по разноразни „службени простории„ кои повеќе наликуваат на глувчешки дупки.
quote:
Што направи Пенов во првите седум месеци како градоначалник пред 8 години? Колку се сеќавам - ништо.
Јас ќе ти кажам.....оти добро ме служи помнењето: Пенов си бараше локација за изградба и формирање на Банка за кредитирање на млади брачни парови. Банка по банка ....велат се ПЕТ банки , ама ајде да не отвараме стари лаги оти ногу че ни засмрде туа...мислам на форумскиов простор.
Pana Iskrsenite ploci na vlezot vo gradskiot park pred spomenikot na Goce Delcev (koj patem celiot e iskrtan od vmrovcinjata)Tripun utepaniot ke gi pravel dogodina.Demek imal poprioritetni raboti,ama ne kazuva koj se tie. Valjda poprioritetno mu e da si go napravi Kermes. Nisto nema i od najavata deka ke si ja dogradi zgradata sto ja kupi od Makedonska banka na plostad sto se navoga vednas do Telekom.A kaza deka toa ke go napravel na pocetok na septemvri. Noemvri ke fatime dibekuuuuuu. p.s. na svoj bliski luge Tripun utepaniot im se pozalil deka navistina ne go biva da bide gradonacalnik.
dejan Od koga se iskresni Pana??
lav
quote:
Originally posted by Pana
Iskrsenite ploci na vlezot vo gradskiot park pred spomenikot na Goce Delcev (koj patem celiot e iskrtan od vmrovcinjata)Tripun utepaniot ke gi pravel dogodina.Demek imal poprioritetni raboti,ama ne kazuva koj se tie. Valjda poprioritetno mu e da si go napravi Kermes. Nisto nema i od najavata deka ke si ja dogradi zgradata sto ja kupi od Makedonska banka na plostad sto se navoga vednas do Telekom.A kaza deka toa ke go napravel na pocetok na septemvri. Noemvri ke fatime dibekuuuuuu. p.s. na svoj bliski luge Tripun utepaniot im se pozalil deka navistina ne go biva da bide gradonacalnik.
Што зборува само дека има(ло) тронка самореспект кај него , штом јавно ете си признал ...за разлика од Б(а)учкота кому други истото му го кажале на „увце„ ....ама овој воопшто не им поверувал и чека НОВИ ИЗБОРИ за да се увери лично дали е тоа така. Му препорачувам побрзо тоа да го стори...во наша корист ...мислам како жртви во гетото наречено Макеоднија. И накрај ....какви ли ти се тие безобразни вмровчиња , штом немаат респект кон борецот за самостојна Македонија , мислам на Војводата Гоце Делчев а ете имаат видлив респект кон Ј.Б.Тито
Strelec dejan... ima i za toa temi! Костовски 6 месеци градоначалник на Скопје Градоначалникот Трифун Костовски денеска ги прослави 6-те месеци како прв човек на Скопје. Самоуверено се пофали дека ги решил поголемите проблеми во градот. --- Скопјани не се задоволни од работата на Костовски. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=54859"]Повеќе[/url]
Jakov
quote:
Originally posted by dejan
Pana, ne se sekiraj za Trifun...sekiraj se za toa sto se vee na zgradata 'Ilinden'!!!
Deki...ovaka odamna me nemash nasmeano. Zarem mislis deka Pana znae kade e Istokovna liniden. Tie preku kamen most samo na izbori preminuvaat...abe Deki....super si....[;)]
dejan [:)]
Pana Tripun bez da ja ceka javnata anketa pocna da si go gradi "Kermes".....sin mu Koki pocna da si go renovira "Metropol"....a ti Deki aber nemas od sex....
dejan Barem ne istakna Albansko zname bez da go prasa narodot...kako nekoj 'drugi'
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Vrati se na 29-ti Noemvri da go zavrshime muabetot
Eve se vrativ!I sto sega!Popameten li si,poubav li si.Pobedi li suetata. Me baniras 39 dena?Kako li samo mi ja odredi kaznata.I koj ti go dal toa pravo od rakav da odreduvas koj kolku ke bide kaznet.Zasto ne kaza do 15 april 2006 godina.Ili do 17 maj 2006 godina. Ili ti toa taka od maliot mozok.Sto mislese, deka okolu tebe se vrti svetot? No ne si ti tolku kriv kolku sto e kriv gazdata na forumot sto ti go dal toa pravo.So takvo ponasanje forumov si go napravil pacavra! Navistina Boris i od tebe k.u.r. se strese u ladna voda.
Namesto da se izvinish za toa shto go reche, ti ushte sobra hrabrost i prodolzhi so isto tempo. Neli primeti deka forumov i bez tebe raboteshe i seushte raboti, a bogami i kje raboti? Korisnici stalno kje doagjaat i kje si odat, a idiotite stalno kje plukaat po drugi forumi i kje baraat pravda. Prema toa: 1. Zhelbata ti e ispolneta. Pronajdi go datumot do koga si baniran vo quote-ot pogore. 2. Prodolzhi da plachesh kaj BorisVM i intel za da ti se trgne banot. 3. Mozhe kje se popishmanam koga kje se izvinish i koga kje go smenish odnesuvanjeto.
Jakov To majstore....
lav
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
Aj malce jas da ve oporaam slusam se falel deckoto deka go namalil dolgot na gradot za nekolku milioni evra, a ne kazuva idiotot za kolku milioni evra go zgolemil dzebot, pa posle napravil ulica 100 metri dolga, golem k*r deka e 100 metri , jas od koga sum dojden Australia , kako sto go raskopaa eden del od Skopje, sega popara go napravile, kal , kal , kal , i samo KAL , blagodarenie na IDIOTOT na GRAD SKOPJE. Kako ne ti e stram be gubre edno, da nemozis edna ulica od 2 -3 kilometri da se asfaltira, koj k*r te terase da ja raskopuvas, arno si bese asfaltirana?
Не е проблем асфалтирањето на некоја улица или тротоар ...ами копањето на истата веднаш по таа „работа„ , а која е ИСТА како и за времето на владеењето на (само)пофалениот Пенов. ДУПКИ и само ДУПКИ , и тоа НАСЕКАДЕ иииии тоа интезивно , особено во последниве 15 години. Камениот Мост се „санираше„ цели 9 години...како пример за ефикасноста на градежните и други фирми во/од Скопје. Примерот е посочен еве кај главната железничка станица (пред самата автопералната) односно улицата што води кон новиот мост. За само 2 дена после „асфалтирањето„ дупката колку 1/2 од улицата се отвори и така и си остана негибната од никого ...и не знам кога ќе се (барем) поправи за да заличи на НОВО асфалтирана улица???
dejan Gradska kukja na Kale....more ke im kazam kade da gradat gradska kukja za da ne se 'stramat'....kale da ostane toa sto e deneska ne da se gradat luksuzni kukji i neznam sto.
Pana ..sto fino momce bese Deki do pred zvesno vreme...sto mu stana....
dejan lol bre Pana, uste sum fino momce!!! :)))) Inace ova e dobra vest i ako nema nisto so Trifun http://www.vest.com.mk/default.asp?id=104710&idg=6&idb=1576&rubrika=Skopje
Pana ...gasenicite od Lisice dojdoa do Centar,pa preku Kapistec i do Kozle a Tripun ziv go nema da kaze dali ke prevzeme nesto...ima povazna rabota ...pravi "revizija i analiza".....i patem se zabavuva vo "Vodenica".....
zlotty_co_380 Mislam deka bese 4 godini , ili dur on saka
dejan Седум културни институции добија нови директори Градоначалникот на Скопје вчера назначи нови в.д. директори на седум институции од културата кои со процесот на децентрализацијата потпаднаа во надлежност на Градот и притоа ги разреши досегашните директори кои беа именувани од Министерството за култура. Должноста вршител на директорската функција на Културно-информативниот центар му е доверена на Златко Стефковски. Богдан Андриевски е именуван за в.д. директор на Детскиот културен центар "Карпош", а на чело на Домот на културата "Кочо Рацин" е поставен Петар Гичаровски. Во Младинскиот културен центар за в.д.директор е назначен Борис Момироски, а во Музејот на град Скопје Јован Шурбановски. Филип Петровски е новиот в.д. директор на библиотеката "Браќа Миладиновци", а на чело на Зоолошката градина за прв човек привремено е именуван Анастас Петров. Приоритет на именуваните в.д. директори ќе биде усогласување на правната норматива со законите за децентрализација за да се подобри функционирањето на културните институции согласно со новите градски надлежности и потребите на граѓаните. Од Градот информираат дека градоначалникот и неговиот тим во текот на вчерашниот ден одржале средба со разрешените и новоименуваните в.д.директори, при што сите се договориле за понатамошна соработка во интерес на Градот, граѓаните и културата. Se prasuvam...sto ako Penov pak pobedi, dali on bi gi smenil direktorite na ovie institucii?? I dali on bi odlucil da ima nekolku direktori od DUI???
lav
quote:
Originally posted by ProMKD
quote:
Originally posted by Strelec
Дуо Трифун и Веби! Градоначалникот Трифун Костовски во директна спогодба склучи меморандум за изградба на метро и трамвајска мрежа во Скопје. Костовски дал одврзани раце на „Веве груп“ од Скопје да пронајде проектант и извдедувач на проектот преку кредити и грантови. Зад „Веве груп“ стои албанскиот бизнисмен Веби Велија.
I trifun si najde prijateli a? Vi teknuva koga otide kaj krasnikji vo kondovo na kafe?
Ни прв ни последен МК политичар...не е веќе тоа никаков настан за обележување. Темата е Трифун и МЕТРО (веројатно) во комбинација на ТРАМВАЈ да изгради во Скопје. пс Ако тоа само го започне да го гради...не му „гинат„ уште 3-4 мандата едноподруго.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
ne so mermer i MERMEN MOST
..kade vide be mermer...ti nesto si se zbunil ili si pogresno izvesten ako ne si vo Skopje...pa mostot e praven so najkvaliteten kamen covece..... i toa kamen od rudnikot vo Matka kakov sto e koristen za negovata izgradba..... ...definitivno sega ic ne mi e jasno sto toa ti smetalo na mostot....
[img]http://www.imgsharing.com/uploads/1128438323IMG_0221.jpg[/img] Pana , aj te molam objasni do kade e obnoven , a do kade UNISTEN???? Pred nekoj den prosetav po Skopje,neznam kade zavrsuva Penov , a kade pocniva Trifun.....ama moras da priznaes : za nikade e gradot!!!!! Veke nikade ne sum Skopjenec,ke moram da se maskiram!!!!! ne sakam da me povrzuvaat so Bejrut!!!!
Pana Pred lokalnite izbori Tripun trtljase deka bil protiv neposredni spogodbi kako sto e taa za Koc,a zavcera kako mlada nevesta do Koc izjavuva "jas bi bil sreken ako za vreme na mojot mandat se otvorat nekolku vakvi trgovski centri".... ...vikase deka ke gi zabrani i trkite na Vodno,ama vcera povtorno imase trka na Vodno..... ...do koga be Tripune skapanico ni zaedna.....
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
'Mostot nema blage veze so toa shto beshe pred toa i mostot e KOMPLETNO unakazen!
Nemas vrska sto zboris.Vidi ja slikata sto ja stavil Deki za da vidis kakov bil mostot so zelezna ograda.Toa li e avtenticno. Sega mostot e so najkvaliteten kamen,kako sto se mostovite vo Ljubljana,vo Mostar ama tebe ne ti se dopaga zasto "ne bil avtenticen". Ne ti e problem tebe mostot,problem e sto toa go napravil gospodinot Risto Penov.
Definitivno deka ti si toj so problemite. Problemot e shto i g****o da imashe na sred most, ti kje recheshe deka e epten lichno i ubavo mu stoi zatoa shto Penov tamu se posral.
Pana ..kako i da e pak ne znaes da kazes sto bilo toa sto mostot go pravelo "avtenticen".....ti si slusnal na nekoj kruzok na DPMNE deka treba da se zbori protiv mostot i si prodolzuvas da si trtljas..... a fakti nigde,bidejki nemas vrska sto zboris....
OooOo Pogolem fakt od samiot most treba li?? Pana ne se pravi blesav ...
Pana ...ama objasni covece vo sto ti e problemot...mostot se vika kamen i napraven e od kamen....vikas kamenot bil mazen...a vsusnost toa e obraboten kamen.....pak ke ti povtoram,dali smetas deka mostot so taa grdata zelezna ograda bi bil avtenticen.... mislam ne me mrzi da ti objasnuvam i tri dena samo da si ja uvidis zabludata ...patem za trkite na Vodno da ne imas "stav".....
OooOo I glup chovek do sega kje go najdeshe odgovorot u postovite pogore shto gi napishav ... Za trkite na Vodno ... treba da se zabranat! Za razlika od tebe jas imam STAV, a ti imash "stav" i toa partiski [;)]
Pana
quote:
I glup chovek do sega kje go najdeshe odgovorot u postovite pogore shto gi napishav
...vo pravo si,glup covek ke najdese odgovor ama ako toa ne go pisuva nekoj sto e moron......a toj moronot napisa "e pa toj ne e kamen most tuku mermeren"...pa glupiot covek mu kaza deka ne e mermer tuku kamen(deka ne e mermer mozat da potvrdat site sto pominale preku mostot)pa moronot povtori "ama faktite zborat deka mostot ne e ubav".....i na kraj pak ne odgovori koj se tie fakti ...i bidejki ne dodrza,se iznervira i odma zalepi etiketa... ........a stavot (za trkite na Vodno) kako nepartiska licnost pak ne go kaza...ebate takva nepartiska licnost sto ne smee ni virtuelno da si go kaze svojot stav....
OooOo Na tvoite bedni provokacii samo nekoj od DPMNE mozhe da padne ... ne zasluzhuvash ni postovi da ti chitam vekje. Site odgovori na tvoite prashanja kje gi najdesh vo postovite pogore.
Pana ..ti si od onie tipcinja sto "go drzat magareto za k.u.r. a vikaat zensko e"......faktite pak ne gi kaza....zasto gi nemas..ama imas inat......
Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
Sakas da kazes deka Penov ne e kako onie pederistana od SDSM na drzavno nivo koi se sto ke vetat kon DUI ispolnuvaat puta dva, pa duri im davaat raboti koi DUI ni na son ne gi pobarala. Xm....stvarno cuden toj tvojot Penov. Kako toa sedi u koalicija so takvi faci koi se im davaat na DUI a on ne bi im dal nisto.
Па зарем ако се во коалиција, мора да значи дека се во се’ исти? Сакаат да се дел од власта (слатка им е) и тоа е причината што се во таа коалиција... Но, тоа не значи дека се баш на се’ подготвени... Ќе повторам нешто што реков неколку дена пред вториот круг на избори за градоначалник во Скопје... Случајно бев во идеална ситуација да го разберам тоа и го кажав овде... Пенов доби понуда од ДУИ за да му обезбедат победа во вториот круг, но тој ги одби. Од страна на ДУИ се бараа отстапки исклучиво поврзани со Скопје, но Пенов процени дека таа цена е превисока и донесе одлука да се откаже од вториот круг. Е сега, секој си има право да верува во тоа или не и нека си го користи тоа право, а мое беше да кажам.
Pana ..bravo Strelec...bravo.......
marko_polog Kako samo zestoko reagirase Penov vo Sobranie koga se prikluciva nekolku Skopski sela vo gradot za da se dobie Ramkovniot procent na vece sprovedeneta albanizirana Makedonija, e sto drugo ostanalo ne albanizirano sto Penov gi odbil a za sve predhodno bil del od pazarot?
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
...e sto drugo ostanalo ne albanizirano sto Penov gi odbil a za sve predhodno bil del od pazarot?
Ќе имаш прилика многу скоро да видиш... благодарејќи на градоначалникот што си го избраа Скопјани!
intel
quote:
факт е дека баракати во кои ПРИВРЕМЕНО се наоѓа градската администрација од 1963 година
Edinstven fakt za ovie baraki e sto mora da se trgnat za trgne izgradbata na Hotelot-Kermez za koj mnogu dobro znaeme vo cija sopstvenost ke bide. Zatoa ke se gradi na Kale za da se oslobodi prostorot vo parkot[:D][:D] Nego slusam Koga Tripun bil vo Kondovo bajagi go bendisal Krasnici-ta, da ne e vo ljubovni vodi starcevo pa nema vreme ni za revizii a kamoli za rabota.Kolku li e sega samo razocaran Mitevski, a taman ja prebole video lentata [8D]
Strelec
quote:
Do kade e Skopje na celo so Tripun!!!
До стоногалките Скопје има проблем со стоногалките Градските власти требаше уште на пролет да ги уништат стоногалките, кога се размножуваа... Догодина со стоногалки ќе биде преплавено цело Скопје, предупредуваат во Природно-научниот музеј. Според нив, насобраните лисја, неуредените површини и дивите депонии се идеални легла за стоногалките. Но, во „Комунална хигиена“ и „Паркови и зеленило“ ја отфрлаат одговорноста за нивното размножување. Во Градскиот завод за здравствена заштита чекаат друг да им каже да реагираат.
dejan http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=8&tabid=0&EditionID=467&ArticleID=18910
трендафил Овие во „Нова Македонија“ кога врне дожд се бунат зошто има поплава, а кога се прави атмосферска канализација зошто се прави. Доколку нехигиената е вистинската причина за појава на стоногалките, тогаш изгледа дека Бит Пазар и Чаир се најчистите места во градот. Таму нема стоногалки. Иначе Градскиот завод за здравствена заштита изгледа дека не е под ингеренција на градот, бидејќи гледам дека негов директор е поставениот од државната власт по 15 септември, познат по ланската изјава дека за комарците во градот е виновен крстот на Водно, каде се собирале, па од таму напаѓале на градот. Јас пак мислам дека проблемот со стоногалките е поранешната депонија во Лисиче, која не беше третирана со ништо пред да биде покриена со земја и претворена во парк и градежно земјиште. Во секој случај се работи за наследени проблеми. Да се надеваме дека истите ќе бидат успешно решени. Во оваа година не верувам дека тоа ќе биде пред Господ да го стори тоа, односно пред да залади. А догодина, здравје. Ќе видиме. Доколку треба навистина прскање на пролет, нема да му простиме на градоначалникот доколку не го стори тоа.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Овие во „Нова Македонија“ кога врне дожд се бунат зошто има поплава, а кога се прави атмосферска канализација зошто се прави.
Кога дојде до овој заклучок, трендафилчо? Можеш ли да наведеш еден пример досега кога „Нова Македонија“ се бунела дека се прави атмосферска канализација?
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Овие во „Нова Македонија“ кога врне дожд се бунат зошто има поплава, а кога се прави атмосферска канализација зошто се прави.
Кога дојде до овој заклучок, трендафилчо? Можеш ли да наведеш еден пример досега кога „Нова Македонија“ се бунела дека се прави атмосферска канализација?
Fakt e sto NOVA MAKEDONIJA se buni za nevazni raboti, a za egzistencijali prasanje NIKADE JA NEMA. Isto kako i Utrinski Vesnik, Vecer itn......
concrete Vardariste , ima da bide problem ekoloski i drug duri vo idnina, ova stonogalkite se samo uvertira....ama sto ti e gajle , neka mu ja misli toj sto togas ke zivee tamu...Makedonci sigurno nema...do togas!!!!!
Pana Tripun utepaniot ke pravel "skejt park" pod zeleznicka stanica.I toa e o.k.Ama ne kazuva koga, za da gi iznenadel decata. Toa znaci nikogas.Eve so kogo saka da se kladam deka do nova godina nema edna lopata da frli za "skej parkot".Posle toa decata ke zaboravat a Tripun ke gi laze penzionerite. p.s.Tripune povleci se i spasi se i sebe i nas.
Jakov Pana zaebi skejt park, daj kazi nesto za rekonstrukcijata na ulicite. Eeeee sega koga ke vi gi napravi ulicite i za vas od opozicijata pa koga ke pocnete so toa novite Tajotki i grant Ciroki da luduvate i da se vozikate. Barem edno fala na utepanion ke mu kazete ili ni togas nema nisto? Pa tek koga ke izgradi metro, pa gradska kuka, pa pa pana...ke bide rabotava. :)
Pana Dali nekoj ja znae licnata E-mail adresa na Tripun utepaniov.Sakam da mu pisam nesto? Sakam da mu pisam za toa deka pola sijalici na kandelabrite na preubaviot plostad ne svetat,sakam da mu pisam deka i cel eden red kandelabri ne svetat,deka edna kandelabra padna ja trgnaa i veke ne ja vratija......deka sijalicite na mostot veke ne svetat....deka esen e i treba da se zamenat isusenite drvja na plostadot...deka podnite svetilki na plostadot se pola unisteni...deka klupite pozadi vladata na Makedonija se ispostrani od ptici i nikoj ne gi cisti pa covek ne moze da sedne ...sakam da mu pisam ...abe mnogu sakam da mu pisam .......ama dali ima fajde od toa....
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Dali nekoj ja znae licnata E-mail adresa na Tripun utepaniov.Sakam da mu pisam nesto?
Valjda na trifunzaskopje.org.mk kje ja najdesh
quote:
Sakam da mu pisam za toa deka pola sijalici na kandelabrite na preubaviot plostad ne svetat,sakam da mu pisam deka i cel eden red kandelabri ne svetat,deka edna kandelabra padna ja trgnaa i veke ne ja vratija......deka sijalicite na mostot veke ne svetat....deka esen e i treba da se zamenat isusenite drvja na plostadot...deka podnite svetilki na plostadot se pola unisteni...deka klupite pozadi vladata na Makedonija se ispostrani od ptici i nikoj ne gi cisti pa covek ne moze da sedne ...sakam da mu pisam ...abe mnogu sakam da mu pisam .......ama dali ima fajde od toa....
Pishi mu i ja kje mu pisham posle tebe ... ali se prashuvam dali vaka i na Penov mu pishuvashe?? Mu pisha li na Penov deka go unakazi Kameni most? Mu pisha li za statuata shto ja urnaa?? Mu pisha li za dupkite niz Skopje? Mu pisha li za urbanistichkite planovi?? Mu pisha li ... abe mnogu imashe da se pishuva, ama dali imashe fajde od toa ...
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Овие во „Нова Македонија“ кога врне дожд се бунат зошто има поплава, а кога се прави атмосферска канализација зошто се прави.
Кога дојде до овој заклучок, трендафилчо? Можеш ли да наведеш еден пример досега кога „Нова Македонија“ се бунела дека се прави атмосферска канализација?
Не знам како изгледа градилиштето од Канада. Овде изгледа како и секое друго градилиште. И цевките не се порасфрлани, па не знам зошто тоа се нагласува во написот во Нова Македонија. За мене напишаното не ми личи како пофалба за Трифун што гради, туку се критикува зошто не обезбеди (веројатно воздушен) сообраќај над улицата додека траат работите. Исто така наместо да се пофали градоначалникот што наместо да се работи во две фази обезбедил пари работите да завршат во една (порано), тоа се смета како негативно. Нова Македонија не се однесуваше така со претходникот на Пенов. Но не знам. Можеби и критиката е добронамерна. За да не се случи со Трифун истото што се случи со Пенов кој Нова Македонија не го критикуваше. Да ги загуби изборите.
dejan www.skopje.gov.mk bre pana!
Pana
quote:
Valjda na trifunzaskopje.org.mk kje ja najdesh
..mu pisav ,no ne odgovara,valjda mu bese taa adresa samo za izborite....
quote:
Pishi mu i ja kje mu pisham posle tebe ... ali se prashuvam dali vaka i na Penov mu pishuvashe?? Mu pisha li na Penov deka go unakazi Kameni most? Mu pisha li za statuata shto ja urnaa?? Mu pisha li za dupkite niz Skopje? Mu pisha li za urbanistichkite planovi?? Mu pisha li ... abe mnogu imashe da se pishuva, ama dali imashe fajde od toa ...
Mu pisuvav,veruvaj mi deka mu pisuvav, ama toj slusase a ovoj utepaniov muva ne go lazi.Mnogu luge megu koi sum i jas mislat deka mostot e prekrasen no kako sto veke kazavme za vkusovi ne se diskutira. Toa sto se urna ne bese statua tuku strazarska kula.Ja urnaa izveduvacite poradi nestrucnost. Inaku mostot bese vo nadleznost na zavodot za zastita na spomenici a gospodinot Risto Penov pokaza samo dobra volja da se napravi. deki ne e taa adresa.....taa e na grad Skopje...
dejan Epa togas....! СОВЕТ НА ГРАД СКОПЈЕ - ШЕСТТА СЕДНИЦА На шесттата седница на Советот на Град Скопје, одржана на 22 септември 2005 година, донесени се следните акти: 1. Одлука за давање помош на настраданите од ураганот Катрина; 2. Одлука за определување на работното време на зелените пазари на кои се врши трговија на големо и мало на подрачјето на град Скопје; 3. Одлука за определување на стоките кои можат да се продаваат на посебно организирани делови на зелените пазари на подрачјето на град Скопје; 4. Одлука за утврдување висината на надоместокот за добивање лиценца за давање услуги за кабаре, ноќен бар, диско клуб и диско клуб на отворен простор на подрачјето на град Скопје; 5. Одлука за изградба на Градска куќа; 6. Одлука за утврдување единствена автобуска станица за маѓуопштинскиот и меѓународниот линиски превоз на патници во град Скопје; 7. Решенија за изменување и дополнување на решенија за избор на претседатели и членови на работни тела на Советот на Град Скопје и тоа: а) Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на Комисијата за меѓународна соработка на Советот на Град Скопје; б) Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на Комисијата за урбанизам на Советот на Град Скопје; в) Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на Комисијата за станбени работи на Советот на Град Скопје; г) Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на Комисијата за заштита на животната средина на Советот на Град Скопје; д) Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на Комисијата за локален економски развој на Советот на Град Скопје; ѓ) Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на Советот за заштита на потрошувачите на Советот на Град Скопје; е) Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на Комисијата за комунални работи на Советот на Град Скопје и ж) Решение за изменување и дополнување на Решението за избор на претседател и членови на Комисијата за спорт на Советот на Град Скопје; 8. Решенија за изменување и дополнување на Решенијата за именување претседатели и членови на управните одбори на одделни јавни претпријатија чии основач е Градот Скопје и тоа: а) Предлог-Решение за изменување и дополнување на Решението за именување претседател и членови на Управниот одбор на ЈП “Комунална хигиена“-Скопје; б) Предлог-Решение за изменување и дополнување на Решението за именување претседател и членови на Управниот одбор на ЈП “Водовод и канализација“-Скопје; д) Предлог-Решение за изменување и дополнување на Решението за именување претседател и членови на Управниот одбор на ЈСП “Скопје“-Скопје; 9. Решение за изменување и дополнување на Решението за именување претседател и членови на Одборот за контрола на материјално-финансиското работење на ЈСП “Скопје“-Скопје и 10. Решение за изменување и дополнување на Решението за именување претседател и членови на Управниот одбор на Фондот на Наградата “13 Ноември“ на Град Скопје. На седницата се усвоени и следните информации: Информација за концептот на единствена меѓуградска автобуска станица во градот Скопје и за блокадите на незадоволните превозници од таквото решение и Информација за активностите на Градот Скопје во спроведување на авио и терестичка адултицидна дезинсекција на подрачјето на Градот Скопје. Исто така, верифициран е и мандатот на член на Советот на Град Скопје.
Pana ..abe deki,deki...gledas deka toa se samo resenija predlozi...rabota nema nigde.... Tripun edinstveno gleda da gi vdomi rodninite na tie sto bea za nego..... ....za sest meseci odkako vladee Tripun Skopje e vrateno za deset godini nazad...
dejan 10!! tuuu :p
Pana ..veruvaj deki,najmalku 10....
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Mu pisuvav,veruvaj mi deka mu pisuvav, ama toj slusase a ovoj utepaniov muva ne go lazi.
OooOo se zakashluva ...
quote:
Mnogu luge megu koi sum i jas mislat deka mostot e prekrasen no kako sto veke kazavme za vkusovi ne se diskutira.
Ne e rabotata za vkus, tuku za ORIGINALNOST. Kameniot most ne lichi na kamen most tuku lichi na mazen mermeren most. Avtentichnosta ja izgubi. Toj most beshe simbol na Skopje dodeka shminkerot od Veles ne go unishti. A toa deka na mnogu lugje im se svigja e ustvari 'mizhi Asan da ti baam'. Isto taka trgni ja taa prikazna za vkusovi na strana! [;)]
dejan Da ne si bolen OooOo sto zakashluvash??? da ne treba da odis na doktor??:p
Pana
quote:
Avtentichnosta ja izgubi.
A sto bese avtenticno.Zeleznata ograda li.I kazi od koga go pamtis ti mostot i kako izgledal toj avtenticno.Ili po pametot na drugi sammo da se napaga bez da se ima fakti. Kazi,kazi kao izgledal avtenticno,pa da diskutirame.Znam deka nema da imas odgovor zasto kolku i da imas godini ti go pamtis samo so taa skapanata zelezna ograda.
OooOo So KAMEN ... ti teknuva ... KAMENI MOST, ne so mermer i MERMEN MOST.
dejan E eve Pana, od 30tite [img]http://www.blesok.com.mk/Images/Gallery/33/31.jpg[/img] [;)]
Pana
quote:
ne so mermer i MERMEN MOST
..kade vide be mermer...ti nesto si se zbunil ili si pogresno izvesten ako ne si vo Skopje...pa mostot e praven so najkvaliteten kamen covece..... i toa kamen od rudnikot vo Matka kakov sto e koristen za negovata izgradba..... ...definitivno sega ic ne mi e jasno sto toa ti smetalo na mostot....
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
ne so mermer i MERMEN MOST
..kade vide be mermer
Chitaj pogore ... Ne e rabotata za vkus, tuku za ORIGINALNOST. Kameniot most ne lichi na kamen most tuku lichi na mazen mermeren most.
quote:
...ti nesto si se zbunil ili si pogresno izvesten ako ne si vo Skopje...pa mostot e praven so najkvaliteten kamen covece..... i toa kamen od rudnikot vo Matka kakov sto e koristen za negovata izgradba..... ...definitivno sega ic ne mi e jasno sto toa ti smetalo na mostot....
I pokraj toa shto ne sum u Skopje, za poslednive 2 godini bev 3 pati u Skopje, taka da ne sum ni zbunet, ni pogreshno izvesten, tuku so svoj ochi viden. Znachi rekov i stojam pozadi toa deka: 'Mostot nema blage veze so toa shto beshe pred toa i mostot e KOMPLETNO unakazen!'
Pana
quote:
'Mostot nema blage veze so toa shto beshe pred toa i mostot e KOMPLETNO unakazen!
Nemas vrska sto zboris.Vidi ja slikata sto ja stavil Deki za da vidis kakov bil mostot so zelezna ograda.Toa li e avtenticno. Sega mostot e so najkvaliteten kamen,kako sto se mostovite vo Ljubljana,vo Mostar ama tebe ne ti se dopaga zasto "ne bil avtenticen". Ne ti e problem tebe mostot,problem e sto toa go napravil gospodinot Risto Penov.
Pana
quote:
Se prasuvam...sto ako Penov pak pobedi, dali on bi gi smenil direktorite na ovie institucii?? I dali on bi odlucil da ima nekolku direktori od DUI???
Mislis ako pobedese?No toa e veke svrsena rabota.Edna od pricinite zasto ne pobedi,megu ostanatite e i toa sto gospodinot Risto Penov ne im obeka nisto na ovie od DUI.Za razlika od nego Tripun im obekavase brda i dolini na tie od DUI ama pak im go bapna.No toa go napravi poradi toa sto e takov covek sto ne si stoi na zborot.Da bea kako sto treba tie od DUI nemase da isfrlat svoj kandidat i ke mu dadea podrska na gospodinot Risto Penov uste vo prviot krug.No,tie ne go napravija toa,bidejki baraa i go ucenuvaa gospodinot Risto Penov koj ne potklekna na nivnite baranja. E zatoa sega kanalot vo Aracinovo ke im stoi nepokrien(Penov pocna da go pokriva),a i vodovodot sto bese pusten vo Kuceviska bara ,Tripun im go sopre.No koj gi ebe neka crknat!
quote:
Pana , aj te molam objasni do kade e obnoven , a do kade UNISTEN???? Pred nekoj den prosetav po Skopje,neznam kade zavrsuva Penov , a kade pocniva Trifun.....ama moras da priznaes : za nikade e gradot!!!!! Veke nikade ne sum Skopjenec,ke moram da se maskiram!!!!! ne sakam da me povrzuvaat so Bejrut!!!!
Eve vaka!Mostot e obnoven kompletno so kamen i pri toa e stavena i kamena ograda mesto grdata zelezna ograda koja patem bese mnogu nebezbedna.Isto taka bese i osvetlen ama od kako dojde Tripun svetilkite veke ne svetat. Unistebna bese strazarskata kula koja poradi nestrucnost na Vasil Iljov padna vo Vardar.Turcija dade 100.000 evra za renoviranje na kulata ama Tripun ne mrdnuva so mal prst da se popravi toa. Za drugoto sto go kaza, ne da si u pravo nego epten si u pravo. Potpolno se soglasuvam so tebe.
Pana Na svecenoto otvaranje na plostadot vo Saraj Tripun utepaniot povtorno sedel vo prviot red so narkomanot Krasnici. Peder si e peder,ili ednas peder sekogas peder.
Jakov
quote:
Mislis ako pobedese?No toa e veke svrsena rabota.Edna od pricinite zasto ne pobedi,megu ostanatite e i toa sto gospodinot Risto Penov ne im obeka nisto na ovie od DUI.Za razlika od nego Tripun im obekavase brda i dolini na tie od DUI ama pak im go bapna.No toa go napravi poradi toa sto e takov covek sto ne si stoi na zborot.Da bea kako sto treba tie od DUI nemase da isfrlat svoj kandidat i ke mu dadea podrska na gospodinot Risto Penov uste vo prviot krug.No,tie ne go napravija toa,bidejki baraa i go ucenuvaa gospodinot Risto Penov koj ne potklekna na nivnite baranja. E zatoa sega kanalot vo Aracinovo ke im stoi nepokrien(Penov pocna da go pokriva),a i vodovodot sto bese pusten vo Kuceviska bara ,Tripun im go sopre.No koj gi ebe neka crknat!
Sakas da kazes deka Penov ne e kako onie pederistana od SDSM na drzavno nivo koi se sto ke vetat kon DUI ispolnuvaat puta dva, pa duri im davaat raboti koi DUI ni na son ne gi pobarala. Xm....stvarno cuden toj tvojot Penov. Kako toa sedi u koalicija so takvi faci koi se im davaat na DUI a on ne bi im dal nisto.
marko_polog Sve e vece videno i sprovedeno od strana na SDS/LDP/UCK. P.S. Tolku komplimenti za edna kamen ograda vo glaven grad na drzava, a zamisli nesto stvarno atraktivno da se izgradi vo Skopje, da barem malce zalici na glaven grad, ne vredat vo Vardar da gi frlis a ne pofalbi da im davate i na edniot ili drugiot.
dejan Bravo! Костовски ја рестартираше „Порцеланка“ во Велес „Керамика Нова“ го рестартираше производството на керамички плочки во поранешна „Порцеланка“. Фабриката работи со 75 работници и дневно во ново изградениот погон, комплетно опремен со нова технолошка линија, се произведуваат 2.500 метри квадратни глазирани керамички плочки. „Сметам дека ова е типичен 100% македонски производ и на тоа можеме да бидеме горди. Се користат македонски суровини и производ кој објективно заслужува високо место во категоризација на квалитетни производи“, изјави Трифун Костовски. Во рестартирањето на фабриката во Велес се инвестирани четири милиони евра. До година, компанијата очекува двојно поголемо производство, за што ќе вложи нови седум милиони евра. Инаку поранешна „Порцеланка“ пред неполни две години, за 800 илјади евра беше исчистена од долгови и без обврска кон работниците ја купи швајцарската групација „Гофис Алугано“. Продажбата се случи откако во 2002-ра година, Владата поради матни зделки со парите кои таа ги обезбеди за исплата на останатите плати на 670-те работници, го раскина купопродажниот договор со австриска ексклузива. http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=52279 http://217.16.70.245/?pBroj=1897&stID=44717&pR=6
Pana ..aman be deki go istapi...mu iba majkata...ti se sto ke procitas vo novina ili ke go stavis kako tema na forum ili go postiras celiot tekst... ne se sekiraj da mu ibam majkata i nie citame vesnici,ne si samo ti....taka da izvesteni sme i bez tvoite topici...
dejan Sto napraviv sega?! Zasto me napagjas!! :((((
intel
quote:
Originally posted by dejan
Bravo! Костовски ја рестартираше „Порцеланка“ во Велес „Керамика Нова“
Дејан знаеш ли дека Керамика нова е на Трифун?
toni_a barem nekoj investira i "drzi" rabotni mesta...
achtung_panzer
quote:
Originally posted by toni_a
barem nekoj investira i "drzi" rabotni mesta...
Pomina toa investiranjeto pokraj Makedonija be Tonka, sega e vo moda perenje pari [;)][xx(]
dejan Taka e toni.....ne da se nerviras ili da se bunis deka nekoj koj ne go sakas napravil nesto dobro.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Na svecenoto otvaranje na plostadot vo Saraj Tripun utepaniot povtorno sedel vo prviot red so narkomanot Krasnici. Peder si e peder,ili ednas peder sekogas peder.
Ако , истото или пак слично на тоа го сторил и Премиерот пред него , а како дополнение и обајцата беа на листа на ИСТА ПАРТИЈА ...каде ја гледаш „поентата„ која наизглед мирно сакаш да ја „извлечеш„ или подобро кажано и наметнеш на публикумот форумски. пс КАКО ПРВИ ТАКА И ДРУГИ...мислам дека се викаше една порано практикувана детска игра...нели кољега Пана ? Изгледа судбината ни е да бираме на отпад условно кажано на политичка понуда во ПЈРМ или ако иде според моите разбирања ... САМО МАКЕДОНИЈА
Pana
quote:
Ако , истото или пак слично на тоа го сторил и Премиерот пред него
E vo toa e razlikata bidejki premierot ne go storil toa sto go stori Tripun utepaniot.Doblest,doblest treba da ima covek za da priznae nekogas nesto sto e ocigledno.No nejse. Go prasuvaat vcera onoj utepanion Tripun kako ke go opravda naznacuvanjeto na trojca od VMRO-DPMNE vo tri kulturni institucii vo gradot Skopje.I on mrtov laden vika "jas na nikoj nisto ne dolzam,im dolzam samo na graganite na Skopje i pred niv davam otcet". Demek jas ke gi postavam, ama ke kazam deka na nikoj nisto ne dolzam.I ke vi dadam otcet. Pa daj mi mene otcet bre p.i.c.k.a. li ti materina, i jas sum del od graganite na Skopje.Daj mi otcet zasto go postavi onoj kretenon Filip Petrovski za direktor na biblioteka "Braka Miladinovci". Daj mi otcet kako go postavi ona kopitono za direktor na "Vodovod".Daj mi otcet za toa sto ti raboti Jovan Donev i taa bagrata okolu nego. Ili prvo ke treba da napravis analiza i revizija pa posle ke mi dades otcet mamu li ti ibam hostaplerska.
dejan http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=17744
toni_a
quote:
Originally posted by achtung_panzer
quote:
Originally posted by toni_a
barem nekoj investira i "drzi" rabotni mesta...
Pomina toa investiranjeto pokraj Makedonija be Tonka, sega e vo moda perenje pari [;)][xx(]
pa dobro,OK,neka ne e investicija...ama barem 75 dushi rabotat i dobivaat plata.barem plockite se od MK i nema da uvezuvaat ,a moze i ke kapnuva nekoja paricka od export. ova spored mene e pogolema "investicija" otkolku onoj turcinot sto ja napravi...
dejan http://www.vest.com.mk/default.asp?id=105299&idg=6&idb=1585&rubrika=Skopje http://www.vest.com.mk/default.asp?id=105301&idg=6&idb=1585&rubrika=Skopje http://www.vest.com.mk/default.asp?id=105305&idg=6&idb=1585&rubrika=Skopje
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
Sakas da kazes deka Penov ne e kako onie pederistana od SDSM na drzavno nivo koi se sto ke vetat kon DUI ispolnuvaat puta dva, pa duri im davaat raboti koi DUI ni na son ne gi pobarala. Xm....stvarno cuden toj tvojot Penov. Kako toa sedi u koalicija so takvi faci koi se im davaat na DUI a on ne bi im dal nisto.
Па зарем ако се во коалиција, мора да значи дека се во се’ исти? Сакаат да се дел од власта (слатка им е) и тоа е причината што се во таа коалиција... Но, тоа не значи дека се баш на се’ подготвени... Ќе повторам нешто што реков неколку дена пред вториот круг на избори за градоначалник во Скопје... Случајно бев во идеална ситуација да го разберам тоа и го кажав овде... Пенов доби понуда од ДУИ за да му обезбедат победа во вториот круг, но тој ги одби. Од страна на ДУИ се бараа отстапки исклучиво поврзани со Скопје, но Пенов процени дека таа цена е превисока и донесе одлука да се откаже од вториот круг.Е сега, секој си има право да верува во тоа или не и нека си го користи тоа право, а мое беше да кажам.
Па и Ќиро добил куферче со (велат) милион долари во кабинетот ама не ги земал , а сепак за бадијала го дал и името и знамето , притоа водејќи ептен „мудра„ политика односно НЕ ГО ПРАШАЛ НАРОДОТ МАКЕДОНСКИ дали СМЕЕ ТОА ДА ГО ПРАВИ. пс И доби си ОРДЕНЧЕ за тоа а Бацко-ти Столе не доби орденче за исти работи кои како ортаци своевремено ги правеа...нели?
Jakov Mnogumina ovde zimale i dobivale kufercinja uste poveke si kupuvale trenerki nekolku boroevi pogolemi, a koj ke dobie orden koj ne ke vidime. Moze Trifun ke fati orden kako uspesen gradonacalnik na metropolata. Koj znae?
Pana
quote:
Moze Trifun ke fati orden
...abe toj definitivno ke fati nesto....ama ne orden...... sedum meseci pominaa,da ne se fatelo rabota ....e toa e stvarno umesnost......
Pana Vo emisijata "Vrteleska" vo ponedelnikot kaj Vesna Petrusevska gosti bea Milenko Nedelkovski i Koco pederot od "Cumu". Milenko Nedelkovski kaza:"eden od segasnite gradonacalnici na Skopje veke podolgo vreme e gej".Toa go pisuvalo i vo najnoviot broj na "Forum plus". Ako nekoj znae ili procital bi sakal da kaze za kogo se raboti.Moe mislenje e deka toa e segasniot gradonacalnik na Skopje Tripun.
intel Pana vidi tuka moze ke go najdes http://www.masso.org.mk/default.asp?lng=1 ako ne Trndafil ke ti kaze, on gi prati takvite
dejan ahahahahahh...lele lugje! lol inace! Идната недела општината ќе распише конкурс за уредување јавни површини Млади архитекти идејно ќе осмислуваат четири парка во Кисела Вода Општина Кисела Вода во текот на идната недела ќе распише конкурс за избор на идејни решенија за уредување четири локации. На конкурсот ќе можат да се пријават млади и невработени лица, кои се последна година или, пак, завршиле Архитектонски, Градежен факултет или, пак, Ликовна академија. Тие ќе треба да понудат идејно решение за паркот пред т.н. црна кула, спроти општинските бараки, потоа идеја за уредување на паркот кај осмолетката "Невена Георгиева-Дуња" и за мостот во Драчево кај Маркова Река, кој со години е руиниран и запуштен. Последната локација за уредување, за која младите архитекти ќе можат да конкурираат, е паркчето кај новоизградениот спортски центар во Драчево. За таа локација општинарите ќе бараат идеја за изградба на нов споменик во чест на бранителите од Кисела Вода, кои загинаа во воениот конфликт во 2001 година. Таму, иако веќе има споменик, општината планира да изгради нов, бидејќи постојниот не е соодветен. "Сметаме дека споменикот што го изградија и поставија нашите претходни колеги пред две години е несоодветен, затоа сакаме да изградиме нов. Постојниот споменик планираме да го дислоцираме во паркот што се наоѓа во кругот на општината", вели Тони Чуповски, портпарол на градоначалникот на Кисела Вода. Тој објаснува дека општината решила изборот на идејните решенија да ги направи преку конкурс само за млади архитекти и уметници, со цел да им даде можност за афирмација. Од Кисела Вода велат дека веднаш по направениот избор општината ќе стартува со реализација на решенијата и очекува да бидат готови најдоцна за половина година.
Pana
quote:
да бидат готови најдоцна за половина година.
....ne umri magare do zelena treva.....
dejan Normalno! Kakvo magare e toa togas!
Strelec dejan, kakva vrska ima opshtina Kisela Voda so topik za Trifun???:) Na istava strana si ostavil linkovi za nekoi aktivnosti na opshtina Centar!:)
quote:
Originally posted by dejan
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=105299&idg=6&idb=1585&rubrika=Skopje http://www.vest.com.mk/default.asp?id=105301&idg=6&idb=1585&rubrika=Skopje
dejan [:D] pa ima! So Skopje! Se gleda deka nesto se pravi vo Skopje! Ne treba da se nametne sve na Trifun!
Pana Pominaa dva meseca i nisto nema od najavata na Tripun utepaniot deka ke pocne da se prosiruva bulevarot Sveti Kliment Ohridski. Nisto nema i od najavata za prosiruvanje na uliucata Dame Gruev. Nisto nema i od povrzuvanjeto na Ivo Ribar Lola so Vlae. Nisto nema i od svetlata na kameni most koj ne svetat od kako e Tripun gradonacalnik. Nisto nema i od najavata pred mesec dena deka ke pocne da se gradi "skejt"park. Nisto nema i od gradskata kuka,da e pameten moze da ja renovira stokovna kuka "Tipo" i tuka da ja smesti gradskata administracija ama ne e pameten Nisto nema od......abe nisto nema od kako stana gradonacalnik Tripun utepaniot.. p.s. Strelec fala ti mnogu i na tebe i na Thief za odgovorot sto mi go dadovte na prasanjeto sto vi go postaviv na P.M.?Nema problem o.k. e!
dejan Znaci da go ocekuvame toa sve posle eden mesec, ama uste poveke Pana?:p I sto PM e ova???
intel
quote:
Originally posted by dejan
I sto PM e ova???
Пана мислеше на ПМС.
dejan hahaha[:D] Togas ako sve e o.k.......:p
Pana
quote:
Пана мислеше на ПМС.
Mislev private messages,privatna poraka. No bidejki Strelec mi go pomavta ke si go prasam Intel.
dejan E sto so ovoj private messages??? [:)]
Pana ...zini da ti kazam [:)][;)]....
dejan Kazi mi plz[:D] Pana more!:p
трендафил
quote:
Originally posted by intel
Pana vidi tuka moze ke go najdes http://www.masso.org.mk/default.asp?lng=1 ako ne Trndafil ke ti kaze, on gi prati takvite
Следам се`во државата и градот, па сакал или не и ова. Бидејќи не е фер јас да го кажам неговото име кога тој се срами да го признае тоа (иако наводно мисли дека тоа што го прави е нормално, па излегува дека му е страв да признае дека прави нормални работи), ќе напишам само дека е од државотворната партија. Всушност секаде во светот левите партии се борат за правата на сексуалните малцинства. Кочо иначе спомна дека наводно 10% од македонските државјани биле хомосексуалци. Значи ли ова дека ќе бараат 10% од државната и локална администрација да бидат од нивните. Па ако е ем хомосексуалец ем Албанец или добива 100% работа или две работи. П.С.; Се извинувам од забегувањето од темата. Ќе се вратам со тоа (што следејќи ги работите како што вели Интел) ќе кажам дека првите 7 месеци на Трифун се многу подобри од првите 7 месеци на претходниот градоначаник. Доколку продолжи така, верувам дека и слепите ќе прогледаат дека и сега Трифун не прави ништо помалку одколку неговиот претходник. Но го избравме да прави повеќе. Ако не успее ќе мора да го избереме за Претседател на РМ, како што направивме со неуспешниот Премиер Црвенковски. Така барем тогаш ни велеше „Форум“овецот Сашо Ордановски, дека тоа е единствениот начин да се откачиме од Бранко. Не велам дека не е откачен, но дали закачените се подобри?
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...сега Трифун не прави ништо помалку одколку неговиот претходник.
Ајдеее...:) Тој што беше многу добар, за 7 месеци стана ист како ’лошиот’ Пенов!?:) Треба изгледа уште 7 месеци да поминат за конечно да сватите (и да признаете) кој е кој!!!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...сега Трифун не прави ништо помалку одколку неговиот претходник.
Ајдеее...:) Тој што беше многу добар, за 7 месеци стана ист како ’лошиот’ Пенов!?:) Треба изгледа уште 7 месеци да поминат за конечно да сватите (и да признаете) кој е кој!!!
Вообичаено е да се споредуваат личностите според (не)делата нели? Ако кажам дека другарот Пенов го „преградуваше„ Камениот Мост само 8 години и кој постана она што е (барем за мене) непознато и невидено чудо , ама во пежоративна смисла искажано. Ај да не кажам и (целосно) упропастен , ќе употребам израз само естетски нагрден. И накрај не може некој кој наследува невиден ‘аос во градот ...веднаш и да го среди ....тоа е возможно само во Бајките иииииииииииии само во сдсм плакатите кои ги „фрла„ пред Избори... Патем кажано (за) ова ме подсети и може да раскаже еден од наш колега викан oberplakatenfurer
трендафил Еве, кога морам ќе пишувам што направил Трифун, а не направил Ристо. Да почнам со стоногалките. Пенов (не велам намерно, туку од незнаење, негово и на тимот) создаде легло за стоногалки кога се затрпа и направи парк од старата депонија во Лисиче, од каде стоногалките се шират низ градот. Првите три години од нивното помасовно појавување не се превземаше ништо. Прв пат оваа година градот (иако во законот за локална самоуправа не е прецизирано дали е тоа негова должност или на општините или државата) е извршено прскање против стоногалки (или црви како што ги нарекуваат нашите новинари). Иначе ако некој очекува дека за 7 месеци сегашниот градоначалник треба да направи реконструкција на плоштад, два моста, неколку стотици метри нови улици и канализации или уште некоја од неколкуте други работи што ги направи неговиот претходник за 8 години со исти пари, а поголеми обврски (образование, здравство...) веројатно не е без политичка пристрасност. Но тоа е право на секој. Сепак објективно е да се напише што не прави Костовски. Се пишува на пример за стотици дупки низ градот без да се наведе локацијата на ниту една. И без размислување како е можно да се отворат толку дупки (ако ги има) за толку кратко време, ако пред тоа е се` направено како што треба.
Pana
quote:
непознато и невидено чудо
Citaj sto vika Danilo Kocevski vo kolumnata za Skopje vo vesnikot Vreme. Mostot vo minatoto sekogas bil so kamena ograda osven eden mal period koga bila stavena kamena ograda. I po stoti pat da ti kazam lav deka mostot bil vo nadleznost na Zavodot za zastita na spomenici,no bidejki nemaa pari gospodinot Risto Penov se nafati da go napravi. Smaceno mi e veke da gi demantiram vasite nebulozi za toa deka mostot ne bil avtenticen i dekla trebalo da ima zelezna ograda. Danilo Kocevski ke mora na kraj da vi objasni ako voopsto vi stanalo do objasnuvanje. Inaku onaa vostana figura Tripun i ponatamu ne mrdnuva so prst.Ke fati osmiot mesec a on se ponasa kako car ane kako gradonacalnik.
dejan Po dobro covek koj ne vleze vo koalicija so teroristi, mesto nekoj drug koj vegol.
Pana
quote:
covek koj ne vleze vo koalicija so teroristi
...a so Agim Krasnici...ili toj e nobelovec ne e terorist....
dejan Toa ne ni bese planirano! Neli nekoj go namesti Trifun so Krasnici, covekot taka si dojde! Za malce me fati:p
Pana
quote:
nasproti 400.000 skopjani
nemoj ziti se..... da ne si ti ,lav , concrete i 100.000 gragani,bidejki na drugite 300.000 gragani im e epi sibir.....
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
непознато и невидено чудо
Citaj sto vika Danilo Kocevski vo kolumnata za Skopje vo vesnikot Vreme. Mostot vo minatoto sekogas bil so kamena ograda osven eden mal period koga bila stavena kamena ograda. I po stoti pat da ti kazam lav deka mostot bil vo nadleznost na Zavodot za zastita na spomenici,no bidejki nemaa pari gospodinot Risto Penov se nafati da go napravi. Smaceno mi e veke da gi demantiram vasite nebulozi za toa deka mostot ne bil avtenticen i dekla trebalo da ima zelezna ograda. Danilo Kocevski ke mora na kraj da vi objasni ako voopsto vi stanalo do objasnuvanje. Inaku onaa vostana figura Tripun i ponatamu ne mrdnuva so prst.Ke fati osmiot mesec a on se ponasa kako car ane kako gradonacalnik.
Со сиот можен респект кон твоите напори колега пана ....за да ме/не разубедиш дека мостот не е естетски нагрден ...ќе ти напоменам само нешто соосема просто и несоборливо со фактите со кои ТИ располагаш , и гледам дека сакаш да го одбраниш НЕОДБРАНЛИВОТО... Кога се „поправа„ некој стар објект ОСОБЕНО со такво историско и други видови на значение за сите Македонци (во МК СИТЕ се Македонци ...сакале тоа да го признаат или не ....сеедно (ми) е) посебно се води грижа ...да не се „избрише„ патината (она што се добива природно само со стареење) и тоа е осбено ценето кај сите историски објекти....погледај ја (на слики) Италија , Франција и други цивилизирани земји и нивните прекрасни објекти во градовите со вековна и докажана и покажана култура и РЕСПОЕКТ кон историските споменици.Да не ги набројувам оти (скоро) секому се познати.... пс Замисли (само) да му ја дадат на твојов пулен ...еве (недајбоже) да ја „реставрира„ Сикстинскаата Капела во Ватикан ....или еве на пример и дури Кеопсовата Пирамида??? Се со нов „камен„ и изгланцана ко .ицино око ...нели , да ти е просто милина да клаеш очила посебно розови и само да ја гледаш???!!!
Pana
quote:
...сакале тоа да го признаат или не ....сеедно (ми) е) посебно се води грижа ...да не се „избрише„ патината (она што се добива природно само со стареење)
..epa kako ke fati patina ako ne e nesto izgradeno...znaci za edno deset godini mostot ke si ima ubava patina na nesto staro....ili mislis ako ostanese zeleznata ograda ke r'gosase i toa ke bese baranata patina....
concrete Pana , aj ne go tupi...i lavot e malku pristrasen , ama rekonstrukcijata na mostot e ziv promasaj. Koj i kako lapnal, ne lapnal pari...znael ili neznael , ostanuva moralnata odgovornost na Penov (ako ne drugo po linija na komanduvanje...za koja i glava se gubi vo nekoi priliki). Mostot mozese da se rekonstruira kako treba i verojatno, ako ima idnina za ova zemja toa i ke se napravi. Ako nemase pari se pravi solidna konzervacija i se cekaat podobri denovi , a ne se rastura nesto sto niti mozes , nitu znaes povtorno da go sklopis kako treba. Toa e cela nauka...ama Makedonija i taka vrie sade od nadri strucnjaci vo site oblasti , pa duri i vo gradonacalnickite. Am kaj nas uste po inercija se odi na manifestcija , a ne na sustina...eve sega i Teatro(naopaku svrteno) ke se pravi dodeka traat izbori!!!!!, a nikoj ne gleda deka paverot veke se rasklackal, detalite se smesno proektirani i izvedeni , pa drugo ne bi mozelo ni da se ocekuva.
Pana Ne znam,samo sakam da kazam deka go pocituvam mislenjeto na Jani Antoniev ,direktor na Zavod za konzervacija i Vasil Iljov glaven konzervator, koj dadoa najvisoki oceni za restavracijata na mostot. Vo sekoj slucaj tie dvajca mnogu poveke ja razbiraat taa problematika od tebe ,mene i lav. I za Danilo Kocevski mostot e o.k.
Jakov I sega oni trojca + ti nasproti 400.000 skopjani. U pravo si dobra bila rekonstrukcijata.
dejan Jas ne go sakam...od sto sum videl, licuva kako most megju 21 i 17 vek.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
nasproti 400.000 skopjani
nemoj ziti se..... da ne si ti ,lav , concrete i 100.000 gragani,bidejki na drugite 300.000 gragani im e epi sibir.....
Очебијно дури и овде ...се потврдува старата максима ....дека за ВКУСОВИТЕ сепак НЕ СЕ ДИСКУТИРА секојпат (некојпат) ....дури и кога станува збор за ваква старина и обележје на градот Скопје , според која и 3-тата најуспешна фирма во ПРВИТЕ 200 во МК го носи неговото име ...секако транскрибирано на англески јазик. Мислам притоа на Stone Bridge
intel
quote:
Originally posted by Jakov
I sega oni trojca + ti nasproti 400.000 skopjani. U pravo si dobra bila rekonstrukcijata.
Абе ајде? Ти да не ги анкетираше 400.000 Скопјани[:D] Мене вади ме веднаш од математиката 399999.
Pana
quote:
Stone Bridge
Taka se vika i noviot hotel sopstvenost na KOC koj e napraven vo renoviranata zgrada na "Stopanska banka".....
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Jakov
I sega oni trojca + ti nasproti 400.000 skopjani. U pravo si dobra bila rekonstrukcijata.
Абе ајде? Ти да не ги анкетираше 400.000 Скопјани[:D] Мене вади ме веднаш од математиката 399999.
Не може да се вади нешто (некој кој) што не е и земен(о) во предвид , разбира се за вадење. Оти ...колку што ја занам пракса е апартачиците во секоја анкета да се исклучени , или можеби „ тука ја се варам„ , а ?
intel Не се вараш, Ти не си броен:))))
трендафил Пенов мораше да биде казнет затоа што како градоначалник дозволи Скопје да се зголеми за повеќе од половина со вспојувањето на општините Сарај и Кондово, па сега градот има поголема површина со селски атари, отколку урбана средина. Исто така подржи формирање на општина во која со внимателно кроење на границите се створи општина со мнозинско албанско население, со што овозможи во центарот на градот да се вее знамето на Република Албанија. Затоа луѓето гласаа против него. Кога сме кај Камениот мост, на него има повеќе промашувања. Прво е користен различен камен, зависно од тоа како Пенов ги менуваше калиционите парнери. Се надевам дека стражарската кула што се сруши во времето на Пенов сега ќе ја изгради Трифун. И дека ќе се преправи влезот во мостот од левата страна на Вардар, за да се направи поблаг успон за хендикепирани лица, па да може да се тргне натрупаниот дробен камен од скалите со кој е направен привремен приод. Привремен повеќе од две години. Но да е само ова со Камениот Мост единствено лошо наследство на Трифун од претходниот градоначалник би било добро. Само ме изненадува што тие што повеќе од три години стрпливо чекаат државната власт да се разбуди и конечно да почне да одствари барем едно од ветувањата дадени за „славниот“ 15 септември, сега се страшно нестрпливи чекајќи ги резултатите од Трифун. А Трифун веќе има резултати, и покрај опстукциите што централната власт и ги прави на локалната. А од старт им ги остави сите долгови на организациите што од државна минуваат под локална управа. Локалците не можат ниту да постават директори во кои имаат доверба, а од нив се бара да одговараат за работата.
Pana
quote:
А Трифун веќе има резултати,
Jas sum videl pristrasen covek ama ti Trendafil go nosis znameto.Abe lupas kako maksim po divizija i branis nesto sto ne moze da se odbrani. Branis eden ligav,utepan beskicmenjak koj place pred kameri da sme go ostavele da raboti.Pa koj te brani be pederu. A od rezultatite na Tripun veke segi se kazuvaat niz gradov.Najnov rezultat mu e direktorot na zooloska gradina. Od kako go smeni direktorot na Komunalec Skpopje se zatrupa vo smet,zasto tripun utepaniot stavi "ekspert" za komunalna higiena. Nas kako na partija ni odgovara vakvoto nerabotenje na Tripun ama ne mu odgovara na Skopje. A jas pokraj se poveke go sakam Skopje.
Strelec
quote:
Originally posted by Pana
Nas kako na partija ni odgovara vakvoto nerabotenje na Tripun ama ne mu odgovara na Skopje. A jas pokraj se poveke go sakam Skopje.
Ne lazhi... partijata ja sakash povekje otkolku Skopje!:)
трендафил Јас веќе еднаш прашав што е тоа што не го направил Трифун, а не го наследил од Пенов и не добив одговор. Напишав и што направил Трифун, а што не е правено до сега во градот. Пишувањата (и по средствата за јавно информирање зависни од централната власт) дека Костовски е виновен што паднал дожд и имало поплави на улица правена од некој друг, а потоа дека е виновен што гради атмосферска канализација на улицата кај католичката црква па има сообраќајни проблеми повеќе зборуваат лошо за тие што ова го пласираат отколку за градоначалникот на Скопје. Еве уште еднаш прашувам што е полошо во Скопје сега. И дополнително прашање. Што направи Пенов во првите седум месеци како градоначалник пред 8 години? Колку се сеќавам - ништо. Што се однесува до новиот директор на зоолошката градина, колку ми е познато од како е именуван тој не е заклано ниту едно животно. што се случуваше порано. А со смет беше затрпано Куманово на пример, не Скопје, а таму градоначалникот е од СДСМ ако не се лажам.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Што направи Пенов во првите седум месеци како градоначалник пред 8 години? Колку се сеќавам - ништо.
Mnogu losho ti e sekjavanjeto! Mediumite shto vo toa vreme epten bea pod kontrola na vlasta, se natprevaruvaa koj povekje kje go ispofali opozicionerot Risto Penov... A ako zboruvame od inaet, togash ne bi ni imalo kraj na muabetov! Nacheka ovde na forumov mladi lugje (shto ne mozhat da znaat shto Penov pravel pred 6-7-8 godini), pa sega kje gi lazhesh, a? Za tebe edno dopolnitelno prashanje: Zoshto Penov (otkako stana gradonachalnik) stekna tolkava popularnost megju Skopjani? I ushte edno: Zoshto Skopjani mu doverija vtor mandat? Neli ne bil dobar? I toa ushte vo prviot krug, so ubedliva prednost pred drugite kandidati!
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Zoshto Skopjani mu doverija vtor mandat? Neli ne bil dobar? I toa ushte vo prviot krug, so ubedliva prednost pred drugite kandidati!
Zatoa shto stana tradicija opozicijata da pobeduva na lokalnite izbori vo Skopje.
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Што направи Пенов во првите седум месеци како градоначалник пред 8 години? Колку се сеќавам - ништо.
Mnogu losho ti e sekjavanjeto! Mediumite shto vo toa vreme epten bea pod kontrola na vlasta, se natprevaruvaa koj povekje kje go ispofali opozicionerot Risto Penov... A ako zboruvame od inaet, togash ne bi ni imalo kraj na muabetov! Nacheka ovde na forumov mladi lugje (shto ne mozhat da znaat shto Penov pravel pred 6-7-8 godini), pa sega kje gi lazhesh, a? Za tebe edno dopolnitelno prashanje: Zoshto Penov (otkako stana gradonachalnik) stekna tolkava popularnost megju Skopjani? I ushte edno: Zoshto Skopjani mu doverija vtor mandat? Neli ne bil dobar? I toa ushte vo prviot krug, so ubedliva prednost pred drugite kandidati!
Зборувам за првите седум месеци, а не за првите 4 години. А Пенов доби затоа што ја имаше подршката на СДСМ и затоа што граѓаните наивно веруваа дека тоа што овие го зборуваат не е лага. Не доби затоа што ветуваше спортска сала која сега треба да ја завршува Костовски. Треба и да се напомене дека сегашната градска власт наследи од „добриот“ претходник финансиски долг од окулу 10 милиона евра. А Трифун го пушти во промет мостот помеѓу железничката станица и саемот. Ги реши имотно правните односи поради кои не можеа да бидат изградени пристапните улици (градот имаше пари да ги плати имотите, нешто што не успеа да го стори Пенов) и беше завршен мостот. При крај е уредувањето на Градскиот парк окулу ресторанот „Опатија“. При крај е и изградбата на атмосферска канализација на улицата Теодосиј Гологанов. Се надевам дека новиот директор на градската библиотека „Браќа Миладиновци“, поранешниот пратеник и конзул Филип Петровски, ќе направи библиотекарите да не ги изедначуваат српските и македонски книги, односно да не нудат српски без да кажат дека се на странски јазик. Кога се зборува за автентичноста на Камениот мост, не верувам дека тој бил изграден како пешачки. По скалите што сега ги има на неговата северна страна, тешко дека се движеле запрегите со дрвени тркала.
Pana
quote:
А Трифун го пушти во промет мостот помеѓу железничката станица и саемот. Ги реши имотно правните односи поради кои не можеа да бидат изградени пристапните улици (градот имаше пари да ги плати имотите, нешто што не успеа да го стори Пенов) и беше завршен мостот. При крај е уредувањето на Градскиот парк окулу ресторанот „Опатија“. При крај е и изградбата на атмосферска канализација на улицата Теодосиј Гологанов.
Mostot bese 90% gotov koga gospodinot Penov mu go predade na utepaniov Tripun. Kanalizacijata na Teodosij Gologanov i parkot kaj Opatija gi gradi opstina Centar a ne ligaviot Tripun. Za "dolgot" od 10 milioni evra veke ti e objasneto deset pati ama kaj vredi na vmrovce da mu objasnuvas.Site ke vikaat deka e belo ama vmrovce ke tvrdi deka e plavo. Sportskata sala prvo ja prekina Tripun utepaniot i sakase da "gradi" montazna,pa p[osle pod pritisok na javnosta rece deka ke ja gradi,mada licno ne veruvam deka moze bidejki e nesposoben.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
А Трифун го пушти во промет мостот помеѓу железничката станица и саемот. Ги реши имотно правните односи поради кои не можеа да бидат изградени пристапните улици (градот имаше пари да ги плати имотите, нешто што не успеа да го стори Пенов) и беше завршен мостот. При крај е уредувањето на Градскиот парк окулу ресторанот „Опатија“. При крај е и изградбата на атмосферска канализација на улицата Теодосиј Гологанов.
Mostot bese 90% gotov koga gospodinot Penov mu go predade na utepaniov Tripun. Kanalizacijata na Teodosij Gologanov i parkot kaj Opatija gi gradi opstina Centar a ne ligaviot Tripun. Za "dolgot" od 10 milioni evra veke ti e objasneto deset pati ama kaj vredi na vmrovce da mu objasnuvas.Site ke vikaat deka e belo ama vmrovce ke tvrdi deka e plavo. Sportskata sala prvo ja prekina Tripun utepaniot i sakase da "gradi" montazna,pa p[osle pod pritisok na javnosta rece deka ke ja gradi,mada licno ne veruvam deka moze bidejki e nesposoben.
И Јас истото го мислам дека е неспособен да ја догради.....мислам само ако не ги најде парите кои ете другарот Пенов своевремено ги кажуваше јавно и насекаде дека му се в‘рака ...мислам на жиро-сметка нели а никако не и во некој од џебовите , разбира се. пс Патем кажано ...околу џебовиве стана збор ...еве сега се присетив на еден коментар во кафеана искажан од еден „градежник„ кој своевремено „градел„ зградетина околу пазарчето Буњаковец или негде во близина ...нели не е толку битно ...и (најверојатно) пивнат јавно кажа дека „оној„ има(л) џебови подлабоки дури и од поп Стојко од некое од скопските (не се сеќавам) села.
Pana ..ako ne znaes koj e "onoj" jas ke ti kazam, bidejki znam nesto okolu toa...toa e poranesniot minister za transport Kadievski.... ako ne veuvas prasaj nekoj sto e vo toj biznis....
lav
quote:
Originally posted by Pana
..ako ne znaes koj e "onoj" jas ke ti kazam, bidejki znam nesto okolu toa...toa e poranesniot minister za transport Kadievski.... ako ne veuvas prasaj nekoj sto e vo toj biznis....
Благодарам за известието , а Јас пак си мислев дека друг(и) бил(е) што се бавел(е) со ваков валкан бизнис. пс Ете кога си толку добро „известен„ , ај обидисе да ми појасниш зашто Турчинот кој сакал (неодамна) да го купи хотелот Цар Самуил во с.Банско , Струмичко наеднаш се откажал од купувањето на истиот за околу 2-2,5 милиони Евра и тоа без директни спогодби со фунционери ? Реставрацијата ја планирал како додатна инвестиција ...и тоа лично негова и според негов терк ???. Кој го е това направил ...мислам де ...ЗАШТО побегнал Турчинот како да сите црвени ѓаоли да го бркаат ...мислам и тоа само после „разговорот„ со надлежниот човек од Владата??? Да не му „побарал„ или пак му покажал некој од „џебовите„ на мантијата....упс мислам на оделото , а?
Pana Sovetnikot od VMRO-DPMNE(ortodoksen seljak)Trajko Slavevski predlozil a sovetnicite pod komanda na Tripun utepanot go prifatile ova:
quote:
Кога да јадеме бурек? САЊА НАУМОВСКА Советниците на Скопје одлучија бурек да се јаде само до полноќ. И по 5 часот наутро. Значи, од полноќ до пет наутро нема јадење бурек. Многу значајна и суштествена одлука нема што. Ја предложил советникот Трајко Славески, а мнозинството советници ја прифатиле по три часа расправа. Да се скине човек од смеење. Ете тоа е историскиот ден и големата одлука кога во градот ќе биде забрането продавање и јадење бурек цели пет часа и тоа во периодот кога, ете, можеби и најмногу се троши. Советникот Славески сериозно го бранеше својот амандман со силни аргументи дека во бурекчилниците се создава врева, па професорите, хирурзите и мислечките луѓе не можат да спијат, а утре имаат значајни обврски од посебен интерес за нацијата. Особено силно пречело џвакањето бурек и мласкањето со уста на младите бадијалџии кои немаат работа, па шетаат ноќе и јадат бурек. Замислете скопските советници имале разбирање за бурекчиите и фурнаџиите и им дозволиле во критичните пет часа кога не се јаде бурек во градот да бидат во своите пекарници и да месат ѓевречиња, переци, кифли и да влечат кори за банички и баклави, но не можат да ги продаваат. Која е поентата бурекчиите да работат цела ноќ, а да не продаваат? Никој не знае. Одговорот на ова прашање може да биде клучен за македонските реформи. Можеби одговорот се крие во изјавата на еден советник дека се грижи за линијата на младите. Јадењето мрсен бурек дебелеело. Ете како Градскиот совет влезе во историјата со грижа за линијата на младите. Браво, епохален изум. Веројатно нашите градски советници мислат дека ако сите светилки се изгаснат на полноќ, Скопје ќе стане голема спална соба, младите ќе си легнуваат со Том и Џери, ќе нема сообраќај, па ќе нема ни хаос, ќе нема криминал, никој нема да фрла хартии по изедениот бурек, па ќе нема ни ѓубре и, конечно, ќе заличиме на европска метропола. Нема што, и ова е генијално решение. Еве како скопскиот бурек го спасува редот и мирот во главниот град
Prosto da ne veruva covek koj kopita go vodat Skopje! p.s. za turcinot sto sakal da go kupi hotel "Car Samoil" vo Bansko ne znam lav,no ke se potrudam da proveram.....sto e tocno
lav
quote:
Originally posted by Pana
Sovetnikot od VMRO-DPMNE(ortodoksen seljak)Trajko Slavevski predlozil a sovetnicite pod komanda na Tripun utepanot go prifatile ova:
quote:
Кога да јадеме бурек? САЊА НАУМОВСКА Советниците на Скопје одлучија бурек да се јаде само до полноќ. И по 5 часот наутро. Значи, од полноќ до пет наутро нема јадење бурек. Многу значајна и суштествена одлука нема што. Ја предложил советникот Трајко Славески, а мнозинството советници ја прифатиле по три часа расправа. Да се скине човек од смеење. Ете тоа е историскиот ден и големата одлука кога во градот ќе биде забрането продавање и јадење бурек цели пет часа и тоа во периодот кога, ете, можеби и најмногу се троши. Советникот Славески сериозно го бранеше својот амандман со силни аргументи дека во бурекчилниците се создава врева, па професорите, хирурзите и мислечките луѓе не можат да спијат, а утре имаат значајни обврски од посебен интерес за нацијата. Особено силно пречело џвакањето бурек и мласкањето со уста на младите бадијалџии кои немаат работа, па шетаат ноќе и јадат бурек.Замислете скопските советници имале разбирање за бурекчиите и фурнаџиите и им дозволиле во критичните пет часа кога не се јаде бурек во градот да бидат во своите пекарници и да месат ѓевречиња, переци, кифли и да влечат кори за банички и баклави, но не можат да ги продаваат. Која е поентата бурекчиите да работат цела ноќ, а да не продаваат? Никој не знае. Одговорот на ова прашање може да биде клучен за македонските реформи. Можеби одговорот се крие во изјавата на еден советник дека се грижи за линијата на младите. Јадењето мрсен бурек дебелеело. Ете како Градскиот совет влезе во историјата со грижа за линијата на младите. Браво, епохален изум. Веројатно нашите градски советници мислат дека ако сите светилки се изгаснат на полноќ, Скопје ќе стане голема спална соба, младите ќе си легнуваат со Том и Џери, ќе нема сообраќај, па ќе нема ни хаос, ќе нема криминал, никој нема да фрла хартии по изедениот бурек, па ќе нема ни ѓубре и, конечно, ќе заличиме на европска метропола. Нема што, и ова е генијално решение. Еве како скопскиот бурек го спасува редот и мирот во главниот град
Prosto da ne veruva covek koj kopita go vodat Skopje! p.s. za turcinot sto sakal da go kupi hotel "Car Samoil" vo Bansko ne znam lav,no ke se potrudam da proveram.....sto e tocno
Околу пробљемов , мислам со времево за „јадење„ бурек ...сепак си во право , иако очекував да изреагира и тоа знатно пред тебе , кољегата-ти партијски и мислам портпарол(че) но и аманестирано дезертерче...другарот К(л)ондарко-де ...конечно се присетив...нели? Тој сакаше да (си) јаде бурек во раните утрински часови и тоа посебно кај „браќата„-му коаљициони во Чаир...нели?
OooOo Koga im stavija rabotno vrema na kafichite i kafanite togash beshe vo red, ama sega za burekot ne e vo red. Chudno (partisko) nekoe razmisluvanje e ova...
Pana
quote:
Koga im stavija rabotno vrema na kafichite i kafanite togash beshe vo red,
aman be OooOo,aman,pa i togas ne bese vo red....da ne mislis deka kaficite i kafanite gi drzat vmrovci a burekdzilnicive sdsmovci pa sega nekoj se buni[?] Clenovite na upravnite odbori na javnite pretprijatija vo Skopje(se od redovite na tie sto go podrzaa Tripun) si gi pokacile pausalite od 5.000 denari na 22.000 denari.....a za toa vreme tri sredni ucilista vo Skopje nemaat greenje bidejki nemaat pari.Sramota!
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Koga im stavija rabotno vrema na kafichite i kafanite togash beshe vo red,
aman be OooOo,aman,pa i togas ne bese vo red....da ne mislis deka kaficite i kafanite gi drzat vmrovci a burekdzilnicive sdsmovci pa sega nekoj se buni[?]
Shto imaat vrska sega partiite? Me boli mene patak dali e od SDSM ili VMRO. Toa vie partiskite piuni gledate toa koj od koja partija e. Ako Petko od VMRO ima poubava skara od Stanko od SDSM, kje idam kaj Petko, a ne kaj Stanko. Koga go donesoa toj zakon za kafanite i kafichite ne vidov nekoj drug da dade podrshka za toj zakon na forumov, osven mene (mozhda ushte nekoj da imashe ne se sekjavam), ali pobaraj niz arhivite kje najdesh. Jas go podrzhav toj zakon SAMO zaradi toa shto veruvav deka kje se stavi RED na nekoi raboti. Se znae deka chovek ako sheta do 3 AM ili 4 AM deka utredenta ne e sposoben za nishto, a najmalku za rabota. Mladinata se unishtuvashe, a nekoj idioti pravea pari na toa. No da ne zabeguvam nataka...
quote:
Clenovite na upravnite odbori na javnite pretprijatija vo Skopje(se od redovite na tie sto go podrzaa Tripun) si gi pokacile pausalite od 5.000 denari na 22.000 denari.....a za toa vreme tri sredni ucilista vo Skopje nemaat greenje bidejki nemaat pari.Sramota!
400.000 nevraboteni e isto taka sramota, ama toa ne go spomnuvash. Sramota e shto golem broj od narodot e gol, bos i gladen, ama i to ne go spomnuvash. Da te sporeduvaat so Svazilend e isto taka sramota. Sramota se mnogu raboti, ama ti pak ne gi spomnuvash. Si se fatil za Trifun ko slepec za stap, a pri toa MNOGU BRZO zaboravajkji na glupostite na Penov. Ama dobro... partijata taka ti nalaga.
Pana ..ne be,ti si definitivno proliv od covek.....sto mislis deka ke me navleces i jas sega da pocnam da zboram sto se napravi DPMNE za da ja dotera drzavava vo vakva sostojba....
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
..ne be,ti si definitivno proliv od covek....
Ja mislev tie od SDSM se za nijansa pokulturni, ali isti bile kako DPMNE. Chim snema argumenti, nafrli im se na lugjeto i pochni da gi vregjash.
quote:
sto mislis deka ke me navleces i jas sega da pocnam da zboram sto se napravi DPMNE za da ja dotera drzavava vo vakva sostojba....
Si praish filmchinja u glava? Pak se fati za partiite, a? Ti si tolku mnogu zaslepen shto tebe ti nema spas choveche. Prochitaj na predhodna strana shto ti napishav za partiite. Ili Trifun e kriv pak? Mame li mu...
Pana Prvo go napisa ova
quote:
Koga im stavija rabotno vrema na kafichite i kafanite togash beshe vo red, ama sega za burekot ne e vo red. Chudno (partisko) nekoe razmisluvanje e ova...
Pa posle go napisa ova
quote:
Shto imaat vrska sega partiite? Me boli mene patak dali e od SDSM ili VMRO.
Ti pocnuvas da zboris za partiite a me nabeduvas mene.A megu prviot i vtoriot post imase razlika od dve minuti.Mnogu brzo zaboravas. Patem ti bese mnogu tesko da go prokomentiras pokacuvanjeto na pausalite na clenovite na upravnite odbori postaveni od Tripun. Da te potsetam,pausalite gi pokacile od 5000 denari na 22.000 denari.
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Prvo go napisa ova
quote:
Koga im stavija rabotno vrema na kafichite i kafanite togash beshe vo red, ama sega za burekot ne e vo red. Chudno (partisko) nekoe razmisluvanje e ova...
Pa posle go napisa ova
quote:
Shto imaat vrska sega partiite? Me boli mene patak dali e od SDSM ili VMRO.
Ti pocnuvas da zboris za partiite a me nabeduvas mene.A megu prviot i vtoriot post imase razlika od dve minuti.Mnogu brzo zaboravas.
Gi ispletka rabotite u pm. Ko da si od vladeachkata partija. Pismenite kje razberat shto sakav da kazham, za tebe i ostanatite kako tebe nemam namera da objasnuvam.
Pana
quote:
nemam namera da objasnuvam.
...namera imas, ama nemas kapacitet....ti si od onie "sakam kazam neznam recam"....ili si indisponiran ili si konfuzen....
OooOo Nemam namera da sedam tuka i da chitam kako vregjash. Ednostavno ne vredish, a imam kapacitet da te resham ;)
Pana ...ti si ziva depresija covece.....ti ne mozes da resis nisto bidejki nemas muda......
OooOo Vrati se na 29-ti Noemvri da go zavrshime muabetot [;)] Vregjanje i 'silni' zborovi tamu u partija, tuka ne!
toni_a me interesira so kakvi "psiho-metodi" se raboti kaj nasite partii? (mislam na site partii) izgleda tehnikite rangiraat na vrvno svetsko nivo...pa da otidam vo MK na nekoj seminar da se podnaucam vo zanaetot! [:D]
трендафил Градот многу добро, за прв пат, организираше „Бели ноќи“. За жал не најдов на интернет ништо за тоа како помина манифестацијата (веројатно ќе има кога на веб страните ќе бидат ставени најновите изданија на весниците, но еве како А1 ги најави настаните; По примерот на европските метрополи Рим, Париз и Брисел, вечерва и Скопје ќе заличи на вистинска метропола со одржувањето на културната манифестација „Бели ноќи“, во рамките на која ќе има голем број случувања. Концерти, спортски настани, мултимедијални перформанси. Меѓу најавените активности се концертот на Бодан Арсовски и Кокан Димушевски, изложба на современ дизајн, настап на Весна Гиновска Илкова и на Драган Даутовски квартет, кратки студентски филмови и литературни читања, концерти на македонски алтернативни и рок бендови и диџеи. Сите овие настани ќе се одржуваат на плоштадот „Македонија“, платото пред Домот на АРМ, Музејот на град Скопје, Културно информативниот центар, МКЦ, домот на културата „Кочо Рацин“, детскиот културен центар „Карпош“, библиотеката „Браќа Миладиновци“, Универзалната сала и Зоолошката градина. Вклучени се сите оние институции кои се под капата на Градот. Градот е иницијатор и носител на манифестацијата, но во организацијата, како и во другите европски центри, се вклучува и ООН. И токму во рамките на „Белите ноќи“ во Скопје ќе бидат доделени наградите за новинарство и фотографија на тема „Сиромаштија“, со што ќе биде одбележана и 60-годишнината од формирањето на ОН. Предвидено е манифестацијата да трае до раните утрински часови
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Градот многу добро, за прв пат, организираше „Бели ноќи“. За жал не најдов на интернет ништо за тоа како помина манифестацијата (веројатно ќе има кога на веб страните ќе бидат ставени најновите изданија на весниците, но еве како А1 ги најави настаните; По примерот на европските метрополи Рим, Париз и Брисел, вечерва и Скопје ќе заличи на вистинска метропола со одржувањето на културната манифестација „Бели ноќи“, во рамките на која ќе има голем број случувања. Концерти, спортски настани, мултимедијални перформанси. Меѓу најавените активности се концертот на Бодан Арсовски и Кокан Димушевски, изложба на современ дизајн, настап на Весна Гиновска Илкова и на Драган Даутовски квартет, кратки студентски филмови и литературни читања, концерти на македонски алтернативни и рок бендови и диџеи. Сите овие настани ќе се одржуваат на плоштадот „Македонија“, платото пред Домот на АРМ, Музејот на град Скопје, Културно информативниот центар, МКЦ, домот на културата „Кочо Рацин“, детскиот културен центар „Карпош“, библиотеката „Браќа Миладиновци“, Универзалната сала и Зоолошката градина. Вклучени се сите оние институции кои се под капата на Градот. Градот е иницијатор и носител на манифестацијата, но во организацијата, како и во другите европски центри, се вклучува и ООН. И токму во рамките на „Белите ноќи“ во Скопје ќе бидат доделени наградите за новинарство и фотографија на тема „Сиромаштија“, со што ќе биде одбележана и 60-годишнината од формирањето на ОН. Предвидено е манифестацијата да трае до раните утрински часови
И НИКОЈ НЕ БЕШЕ ПОВРЕДЕН , дури ниту од заскитан куршум. пс Ќ Патем прашано ...ќе одговара ли (некојпат) и другарот Пенов за „командна„ одговорност , исто како и г.Љубе Бошковски , или ЈОК (не , или Југословенски опанчарски комбинат) ???!!!
intel Нерма да пуакаат во “свои“ што те гледам чуден и глуп(1*). Лав и таквите како него многу јасно укажуваат на некои работи, а тоа е дека ако нивната политичка опција е во опозиција ќе има пукања и заскитани куршуми, сега бидеќи Трипун педерот е нивни а тие негови, пукачите на заскитани куршуми не се ангажирани. Токму поради тоа што сите знаат дека се служите со, благо кажано фашистики методи на опстојување догодина на избори само ќе до-рикнете за дефинитивен крај.
OooOo
quote:
Originally posted by lav
И НИКОЈ НЕ БЕШЕ ПОВРЕДЕН , дури ниту од заскитан куршум.
Kako ne ti e sram vakvo neshto da kazhesh? Ima li neshto chovechko vo tebe?
lav
quote:
Originally posted by intel
Нерма да пуакаат во “свои“ што те гледам чуден и глуп(1*). Лав и таквите како него многу јасно укажуваат на некои работи, а тоа е дека ако нивната политичка опција е во опозиција ќе има пукања и заскитани куршуми, сега бидеќи Трипун педерот е нивни а тие негови, пукачите на заскитани куршуми не се ангажирани. Токму поради тоа што сите знаат дека се служите со, благо кажано фашистики методи на опстојување догодина на избори само ќе до-рикнете за дефинитивен крај.
Ова е дефинитивно самоискажана реакција на едно исфрустрирано овдешново „модераторче„ кое по се изгледа дека на почетокот од распадот на неговата политичка сдсм-овца опција (јасно искажана досега и секојпат) менен ми „одговара„ со .....притоа секако вметнувајќи ми ја „мојата„ опција ...а таа е само демо(н)кратски избран билокаков кандидат за некоја фунција ...и поставена како нормално човечко прашање...нели?. пс Но ова е (одамна им (по)кажувам) работа на соодветно квалификувани суб-специјалисти , а кои „работата„ на северозападот од Скопје а не и моја....нели?!!.
Strelec Po vesnici ti i jas mozheme da barame, poshto sme epten daleku od Skopje... Toj tamu zhivee i zhiv svedok e kako funkcionira gradot!:)
dejan vo zborovite na pana, hiii hiii:p
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...овдешново „модераторче„ кое по се изгледа дека на почетокот од распадот на неговата политичка сдсм-овца опција...
Barem imame stabilna VMRO partija koja shto ne se raspagja... Na pochetok imashe samo edna VMRO stabilna partija koja shto ne se raspagjashe, a potoa od nejze proizlegoa 15-tina stabilni politichki partii koi shto ne se raspagjaat! Samo aj da ne zabeguvame od temata... Ni go nema Pana da go zazhivee topikov malku!:)
dejan Moze bara po vesnicite nesto protiv Trifun...
трендафил Дали ова е вистинска вест или само една од фабрикуваните во фабриката на СДСМ? И дали со оваа вест се напаѓа државната власт доколку законите дозволуваат непосредни спогодби или затоа што не превземаат ништо доколку тоа е забрането или се напаѓа градоначалникот без да се знае што е напишано во спогодбата играјќи на шовинистичката карта дека се` што се прави со албаномакедонците е штетно. Газдата на „Веве груп“ е член на владеечката ДУИ. Дали се смета дека соработката на локалната власт со државната е штетна за градот. Повеќе за Веби Велија, албаномакедонец роден во Градец, гостиварско, човекот што за една деценија има донесено инвестиции од повеќе од половина милијарди долари во Албанија, можете да видите [url="http://int.dnevnik.com.mk/?pBroj=2997&stID=74019"]овде.[/url] Ним им даваме готови идеи, а на Владата готов проект зад кој стојат пари како поддршка. - вели тој во интервјуто. Сега таков проект и пари се нудат и на градот Скопје. Понатаму вели дека Затворањето во себе, во својот етникум е погубно. Мојата намера е да ги разбијам албанофобијата и македонофобијата“. Кога сме кај меморандумите, меморандум за продажба на Телекомот потшиша Димитар Бузлевски, а вината за последиците нели ја носи ВМРО-ДПМНЕ. Што би рекле, почитувачите на СДСМ не треба да обрнуваат внимание на меморандуните. Иначе, дај Боже, да се исполни тоа што е потпишано, т.е. да добиеме метро и трамвај. Иако лично сметам дека по продажбата на ЕСМ, поради покачувањето на струјата тоа нема да се исплатува доколку градот не направи своја, гасна електрична централа која истовремено ќе се користи и како топлана, конкуренција на приватната „Топлификација“ која цената ја одредува во согласност со државата, а не со градот иако е градска.
Pana
quote:
играјќи на шовинистичката карта дека се` што се прави со албаномакедонците е штетно.
[:0][:0][:0][:0][:0][:0][:0][:0][:0][:0]
трендафил Мислам дека се работи за љубоморство. Дека на тие што им пречи меморандумот за метро и трамвај со Костовски, не би им пречел сличен меморандум на Велија со Бучковски, на пример. Каму среќа да се лажам. Иначе доколку СДСМ кога во 1992 година влезе во коалиција со ПДП има заштитено патентно право за соработка со Албаномакедонците, има право не само да се лути туку и да бара одштета доколку тоа го прави и некој друг.
lav
quote:
Originally posted by трендафил Кога сме кај меморандумите, меморандум за продажба на Телекомот потшиша Димитар Бузлевски, а вината за последиците нели ја носи ВМРО-ДПМНЕ. Што би рекле, почитувачите на СДСМ не треба да обрнуваат внимание на меморандуните. Иначе, дај Боже, да се исполни тоа што е потпишано, т.е. да добиеме метро и трамвај. Иако лично сметам дека по продажбата на ЕСМ, поради покачувањето на струјата тоа нема да се исплатува доколку градот не направи своја, гасна електрична централа која истовремено ќе се користи и како топлана, конкуренција на приватната „Топлификација“ која цената ја одредува во согласност со државата, а не со градот иако е градска.
Топлификацијата е на целиот Македонски народ ЗАТОА ШТО преку даноците ги враќа парите за земените кредити за нејзина изградба и пуштање во погон. А на Скопјаните односно ГРАДОТСКОПЈЕ е само затоа што тие (корисниците) со своите платени (превисоки секако) сметки имаат (у)дел од сопственоста на тоа што е со нивни пари градено. А самопрогласеното АД Топлификација е всашност УЗУРПАЦИЈА на приватна сопственост на ГРАДОТ исто и на Скопјани. Слично како и кај Телекомот каде со „здружени средства„ на граѓаните тогашната ПТТ ја изгради сегаа самопрогласенат сопственост на инфраструктурата. Исто е и8 со ЕСМ...каде гарѓаните САМИ си градеа со свои пари Трафостаници и нисконапонска мрежа ...а која ЕСМ си ја прогласи како своја...без да некому за тоа исплати надокнада и тоа ПРАВИЧНА ...акко што е НАСЕКАДЕ и во НОРМАЛНИ земји...нели?
toni_a
quote:
Originally posted by трендафил
Иако лично сметам дека по продажбата на ЕСМ, поради покачувањето на струјата тоа нема да се исплатува доколку градот не направи своја, гасна електрична централа која истовремено ќе се користи и како топлана, конкуренција на приватната „Топлификација“ која цената ја одредува во согласност со државата, а не со градот иако е градска.
ima interesni reshenija so gasot! no dodeka ne se "ispotime" malku i dodeka plakjame najskap gas ,nema da ima reshenie od vakov vid.
lav
quote:
Originally posted by toni_a
quote:
Originally posted by трендафил
Иако лично сметам дека по продажбата на ЕСМ, поради покачувањето на струјата тоа нема да се исплатува доколку градот не направи своја, гасна електрична централа која истовремено ќе се користи и како топлана, конкуренција на приватната „Топлификација“ која цената ја одредува во согласност со државата, а не со градот иако е градска.
ima interesni reshenija so gasot! no dodeka ne se "ispotime" malku i dodeka plakjame najskap gas ,nema da ima reshenie od vakov vid.
Штом изворот на енергијата е во туѓ „двор„ , решенијата се секојпат „интересни„ , односно на наша штета како крајни потрошувачи. пс А држава која има довод на евтин гас повеќе од 10 години и сеуште не го рационално искористува ...треба ли повеќе (о)зборување за тоа?.
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Tripun utepaniot ne moze edna ulica od pedeset metri da asfaltira a ne metro da gradi.
Kjuti ... na onoj predhodniot 8.5 godini mu trebaa i na kraj pak ne gi asfaltirashe. Aj valjda Trifun ovaa godina kje zakrpi neshto.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Po vesnici ti i jas mozheme da barame, poshto sme epten daleku od Skopje... Toj tamu zhivee i zhiv svedok e kako funkcionira gradot!:)
И не само тој ...почитуван колега живеее и го гледа „фунционирањето„ на главнот град на Македонија (и не само тој) и неговиот пулс...нели?. Има и други ...ама тие и тогаш ...но и сега ....истото го мислеа и пишуваа...и го мислат и еве пак пишуваат ...дека државата ...градот и се што е Македонско е во тотална АПАТИЈА , како ДИРЕКТНА ПОСЛЕДИЦА на долгогодини водената 15(55) годишна сдсм политика наречена и „мудра„. пс Апатија од која ниту секидневните СИГНАЛИ кои ги очекуваме според секидневните „труби„ кои нон-стоп (ни) трубат од сите страни во државата ...ги прават луѓето да си го живеат „цигански живот„ или ден за ден поинаку викан и купи-ден-помини во безнадие.
dejan Скопјани прославија 61 година живот во слободен град http://217.16.70.245/?pBroj=1929&stID=56255&pR=12 Засадени 60 дрвца на Водно http://217.16.70.245/?pBroj=1929&stID=56256&pR=12
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by dejan Засадени 60 дрвца на Водно http://217.16.70.245/?pBroj=1929&stID=56256&pR=12
Se vrknale sadejki drva be, sega se kladam od tie 60 deka ic malce 120 drva im falat. p.s: дрвца = grmuski
lav
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
quote:
Originally posted by dejan Засадени 60 дрвца на Водно http://217.16.70.245/?pBroj=1929&stID=56256&pR=12
Se vrknale sadejki drva be, sega se kladam od tie 60 deka ic malce 120 drva im falat. p.s: дрвца = grmuski
Се така и почнува колега ....од малецко па се до гулемо ...еве на пример од малецко комуњарче расте расте ...па се до КОМУЊАРИШТЕ ИЗЛАПЕНО како например што ги гледаме наоколу!!!
dejan Костовски, исчисти го европско Скопје! http://www.vest.com.mk/default.asp?id=107467&idg=6&idb=1618&rubrika=Skopje
Strelec C c c!?:))))))) Videte go ova chudo!:))) Вината за нечистиот и смрдлив град скопјани ја бараат во "Комунална хигиена", а директорот на ЈП "Комунална хигиена" Златко Димовски, пак, вели дека голема вина за преполнетите контејнери имаат граѓаните кои ги полнат веднаш откако комуналците ќе ги исчистат. Pa normalen li e ovoj da dava vakva izjava???:)))))))
dejan Ne e normalen!! Ama i gragjanite trebat da bidat po vnimatelni kade frlat dzubre...
intel Така е Дејан.Ако не фрлаат во контејнер нормално дека тој нема да се наполни, ама овие од Дуи им рекле да ги полнат контејнерите на Скопјани за да му прват проблем на комуналец. Јас лично имам гледано како Скопјани товараат ѓубре од депонијата Дрисла во багажник и го враќаат назад во контејнер штотуку исчистен....цццц што народ ќе беше ???;)))
dejan DUI stalno se krivi!
lav
quote:
Originally posted by dejan
DUI stalno se krivi!
Не „тие„ , ами само ТИЕ кои и ги „седнаа„ во меките фотељи на Власта и дури и се збратимија со УБИЈЦИТЕ на невините и сиромашни жители на Македонија ...како оние што ги 5 години поред ги нарекуваат „ИСЧЕЗНАТИ„??? Без притоа и механизмите на Македонската Држава да проработат малку и секому јасно им кажат: КАДЕ СЕ „ИСЧЕЗНАТИТЕ„ граѓани Македонци (во Македонија СИТЕ СЕ МАКЕДОНЦИ) и оти „исчезнале„ ненадејно без да се притоа јават некому .....КОНЕЧНО..нели?
toni_a
quote:
Originally posted by Strelec
C c c!?:))))))) Videte go ova chudo!:))) Вината за нечистиот и смрдлив град скопјани ја бараат во "Комунална хигиена", а директорот на ЈП "Комунална хигиена" Златко Димовски, пак, вели дека голема вина за преполнетите контејнери имаат граѓаните кои ги полнат веднаш откако комуналците ќе ги исчистат. Pa normalen li e ovoj da dava vakva izjava???:)))))))
se zgaziv od smeenje koga go prochitav ova [:D][:D][:D] se mrdnaa lugeto vo MK...
lav
quote:
Originally posted by toni_a
quote:
Originally posted by Strelec
C c c!?:))))))) Videte go ova chudo!:))) Вината за нечистиот и смрдлив град скопјани ја бараат во "Комунална хигиена", а директорот на ЈП "Комунална хигиена" Златко Димовски, пак, вели дека голема вина за преполнетите контејнери имаат граѓаните кои ги полнат веднаш откако комуналците ќе ги исчистат. Pa normalen li e ovoj da dava vakva izjava???:)))))))
se zgaziv od smeenje koga go prochitav ova [:D][:D][:D] se mrdnaa lugeto vo MK...
Сосема стандардна изјава за еден (најверојатно поранешен) комуњар , а ете сега и демоНкрат. Не е еднствениот па да те толку чуди??? На пример ...своевремено чичо-ти Ќиро (Фиромски) им рече на своите гласачи: НЕ МЕ ОСТАВАЈТЕ САМ ....а беше излезен нели на „слободни и фер„ Избори....каде ете дури 140.000 гласачи „погрешно„ го заокружиле неговиот противкандидат г.Љубиша Георгиевски и беа прогласени за неважечки. СЕ СЕ ВРАЌА и СЕ СЕ ПЛАЌА
Strelec lav... се читаш ли бе ти, аман?:) Ало дечки!:))) Зборуваме за контејнерите и ѓубрето во Скопје!:) Доста за комуњарите на секој топик!:)
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
C c c!?:))))))) Videte go ova chudo!:))) Вината за нечистиот и смрдлив град скопјани ја бараат во "Комунална хигиена", а директорот на ЈП "Комунална хигиена" Златко Димовски, пак, вели дека голема вина за преполнетите контејнери имаат граѓаните кои ги полнат веднаш откако комуналците ќе ги исчистат. Pa normalen li e ovoj da dava vakva izjava???:)))))))
Vchera u nekoj vesnik go prochitav ... choekot e definitivno za u Demir Hisar.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
lav... се читаш ли бе ти, аман?:) Ало дечки!:))) Зборуваме за контејнерите и ѓубрето во Скопје!:) Доста за комуњарите на секој топик!:)
Оти бе кољега одма рипаш штом некој ќе си спомене комуњар , а?! Да не имаш некоја мува на капата или поинаку кажано ПУТЕР под неа та се ТОПИ И ТОПИ???. Разликата помеѓу контејнерите и КУТИИТЕ на избори во кои се „фрла„ лажниот глас на народот е скоро никаква.....НАСЕКАДЕ ЃУБРЕ..
quote:
Vchera u nekoj vesnik go prochitav ... choekot e definitivno za u Demir Hisar. --------------------------------------------------------------------------------
Најверојано е некој побегнат одтаму штом и вие оддалеку сте го истото констатирале...иако такви изјави ги имам ОХОХО подоста досега прочитано ....АМА архивите се непристапни за такви (неумни) и од ракав тресени „изјави„.
Strelec Абе да не сте ’вака надарени’ сите вие што сте против СДСМ, оваа партија никогаш не би била на власт! Ај сега читај наслов и не забегувај и понатаму! "Do kade e Skopje na celo so Tripun!!! (3 del)"
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Абе да не сте ’вака надарени’ сите вие што сте против СДСМ, оваа партија никогаш не би била на власт! Ај сега читај наслов и не забегувај и понатаму! "Do kade e Skopje na celo so Tripun!!! (3 del)"
Јас никојпат не сум бил ниту ќе бидам против НИТУ една партија во МК .... Против сум на СЕТО ОНА ШТО ЛУЃЕТО во таа и други партиии му го чинеле и сеупте му го чинат на Македонскиот граѓанин. пс А тоа поинаку се вика МАТЕРИЈАЛНА но и ДУХОВНА БЕДА во која се втурнува наивниот дел од гласачкото (но не само тоа) тело.
трендафил
quote:
Originally posted by tomislav1978
quote:
Originally posted by трендафил соработка со Албаномакедонците,
Dosta be so ova albanomakedonci, zvuci mnogu glupo, a baska e i antimakedonski, ako albancite se albanomakedonci togas so sme nie? ili slavomakedonci kako so ne narekuva bolniot dzaferi..siptarite se drugo pleme nemoj da valkas imeto makedonsko
По твое треба ли за македонците да пишувам македомакедонци? Што треба да напишам за делот од македонската нација (збир на државјани) што зборуваат Албански? Албанци ли? Еднаш веќе објаснив. Како што во САД сите се Американци но само мнозинското население (по потекло од Европа) се нарекува само Американци , а другите се афроамериканци, латиноамериканци и други, истиот принцип го применувам и кај нас. Нормално, сето тоа се прави кога сака да се истакне различната етничка припадност на Македонците кои не се Македонци по род. Иначе нормално, сите во Македонија со македонско државјанство сме Македонци. Албанците се во Албанија, во Косово доколку стане независна држава ќе живеат Косовари, а не Албанци. Како што во Австрија живеат Австријци, во Швајцарија Швајцарци (иако по твое во Швајцарија 65% се Германци, плус 18% Французи, 10% Италијани...), а само во Германија Германци иако етнички сите се исти. Не знам што тука има спорно. Треба еднаш да се ослободиме од дефектот заостанат од покојниот систем. Бидејќи СФРЈ беше конфедерација и имавме двојно државјанство, на пример ние во Македонија на СФРЈ и на Република Македонија, но и тогаш не требаше да има Албанци. Нив ги измислија за божем да се смират и да нема војна. Но бидејќи војна имаше, нема повеќе потреба од додворување. Иначе, би можел да напишам и албанското малцинство во Македонија, но бидејќи тие не сакаат да бидат малцинство, можност на секој Албанец да не биде припадник на малцинство (или немнозинство како што е сега измислено со Рамковната спогодба) е да биде Македонец. Тогаш сите ќе бидеме граѓани од ист ред. Македонци.
трендафил Ова е соопштението на градот: Во врска со вчерашниот прилог објавен на А1 телевизија во вестите во 19 часот, за потпишување на Меморандум на разбирање меѓу Градот Скопје и International energy engineering & Petroleum Consulting, Град Скопје ја информира јавноста дека овој прилог го оценува како директен напад врз вистината и составен дел на оркестрираниот напад што континуирано се води против Градот Скопје и Градоначалникот Трифун Костовски. Иако “веста” како таква не заслужува никаков демант или посериозен третман во интерес на јавноста должни сме да укажеме на крајно непрофесионалниот однос и елементарно непознавање на проблематиката што ја покрива новинарката. Неправењето разлика помеѓу “Меморандум за разбирање” и конкретен договор за одреден проект, а згора на тоа прејудицирање на постапката за негова реализација (наводно без тендер и транспарентност) од темел ги руши принципите на слободното и објективно новинарство. Овој факт јасно упатува на заклучокот за тенденциозност, злонамерност и ефтина манипулација со јавноста. Воедно А1 телевизија обвинувајќи го Градоначалникот дека работи зад грбот на граѓаните на Скопје покажува основно непознавање на законите кои важат во Република Македонија и начинот на кој што работат странските инвестициони компании. Со овие дезинформации А1 телевизија всушност допринесува за ширење негативна клима за влез на странски инвестиции како во Градот Скопје така и во Република Македонија. А самиот меморандум можете да го најдете [url="http://195.26.129.100/skopje/?demantlovren.pdf"]овде.[/url]
Strelec Поплавени улици и метеж по првиот снег во Скопје Поплавени улици, нервозни граѓани, метеж. Вака изгледа Скопје по првиот снег. „Наутро кога излегов не беше уште добро расчистено, а сега гледам дека работат. Се гледа дека на некои места не можат да излезат луѓето, не можат на работа да појдат. Улиците не се исчистени, а камо ли тротоарите“, велат скопјани. За разлика од нив, надлежните од градот велат дека состојбата во Скопје по првиот снег е под контрола.
toni_a kako sekoja godina,sluzhbite vo MK se iznenadeni od snegot vo zimskiot period [:(]
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Поплавени улици и метеж по првиот снег во Скопје Поплавени улици, нервозни граѓани, метеж. Вака изгледа Скопје по првиот снег. „Наутро кога излегов не беше уште добро расчистено, а сега гледам дека работат. Се гледа дека на некои места не можат да излезат луѓето, не можат на работа да појдат. Улиците не се исчистени, а камо ли тротоарите“, велат скопјани. За разлика од нив, надлежните од градот велат дека состојбата во Скопје по првиот снег е под контрола.
Ништо чудно и невидено до сега почитуван и ете во меѓувреме и изненаден колега...нели? Го сменија Градоначалникот на Скопје , АМА не и неговите „помошници„...мислам на извршителите за градските служби... ТИЕ ОСТАНАА ИСТИте како и што си беа наназад 50 години ...мислам со менталитетот нивен.
intel
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Vrati se na 29-ti Noemvri da go zavrshime muabetot
Eve se vrativ!I sto sega!Popameten li si,poubav li si.Pobedi li suetata. Me baniras 39 dena?Kako li samo mi ja odredi kaznata.I koj ti go dal toa pravo od rakav da odreduvas koj kolku ke bide kaznet.Zasto ne kaza do 15 april 2006 godina.Ili do 17 maj 2006 godina. Ili ti toa taka od maliot mozok.Sto mislese, deka okolu tebe se vrti svetot? No ne si ti tolku kriv kolku sto e kriv gazdata na forumot sto ti go dal toa pravo.So takvo ponasanje forumov si go napravil pacavra! Navistina Boris i od tebe k.u.r. se strese u ladna voda.
Namesto da se izvinish za toa shto go reche, ti ushte sobra hrabrost i prodolzhi so isto tempo. Neli primeti deka forumov i bez tebe raboteshe, raboti i kje raboti? Korisnici stalno kje doagjaat i kje si odat, a idiotite stalno kje plukaat po drugi forumi i kje baraat pravda. Prema toa: 1. Zhelbata ti e ispolneta. Pronajdi go datumot do koga si baniran vo quote-ot pogore. 2. Prodolzhi da plachesh kaj BorisVM i intel za da ti se trgne banot. 3. Mozhe kje se popishmanam koga kje se izvinish i koga kje go smenish odnesuvanjeto.
Пана си го бараше овојпат со боринче. Патем, Јаков снесе од кеиф ама ќе мораш да си го преиспиташ и ти начинот на пишување па потоа да викаш-ТО МАЈСТОРЕ
quote:
Originally posted by Jakov
Koga se slavese 8mi septemvri ili 11 oktomvri site se rastrcaa po izleti po gosti ili neznam kade. Za koj k*rac sluzat podmlatkarite na sdsm, narodna, zabavna, ldp ili slicni gradski pederi. Neka sednat neka kupat edno platno od 80 m2 u Baumarket neka nacrtaat zname i neka go obesat na sudska palata..... ama naaaa koj ke sedi u Opium i po cel den kafinja koj ke pie. Koj ke se ligavi po sekoja pi*ka niz GTC.... Posle Ahmeti bil kriv...moze e kriv ama da kazese nekoj za sto e kriv, barem da znam zasto da mu svetnam torta u faca kako sto predlozi Concrete!
Немам ништо против суштината на постот, ми смета вулгарноста.
intel
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
Aj malce jas da ve oporaam slusam se falel deckoto deka go namalil dolgot na gradot za nekolku milioni evra, a ne kazuva idiotot za kolku milioni evra go zgolemil dzebot, pa posle napravil ulica 100 metri dolga, golem k*r deka e 100 metri , jas od koga sum dojden Australia , kako sto go raskopaa eden del od Skopje, sega popara go napravile, kal , kal , kal , i samo KAL , blagodarenie na IDIOTOT na GRAD SKOPJE. Kako ne ti e stram be gubre edno, da nemozis edna ulica od 2 -3 kilometri da se asfaltira, koj k*r te terase da ja raskopuvas, arno si bese asfaltirana?
Друштво, ај малку да се вратиме на нивото достојно на форумов.Го разбирам вашиот гнев кон едни и други ама дај да не се бришеме и опоменуваме. Знам дека можете подобро.
intel
quote:
Originally posted by Pana
Tripun bez da ja ceka javnata anketa pocna da si go gradi "Kermes
nema da komentiram sam da se vratime nazad vo denovite na predizbornata kampanja koga nekoj go objavi ova a drugata strana zboruvashe za nekakva urbana mafija [img]http://www.geocities.com/micubusi02/kermes.jpg[/img]
zlotty_co_380 Ok, Spoko boss, ke pazam sto ke pisuvam ,ama edna ulica od necel 1 km da stoi iskopana 3 godini, stvarno zalosno, prethodniot vikase kanalizacija ke staval,ovoj sega "vo kontakt sme so gradenite pretprijatija i imame raspisano oglas za nabavki na cevki" pa toj oglas ne stoi so meseci, ni kanalizacija se stavilo pa ni ke se stavi, najverojatno nekoj si tret vo sledniot mandat ako docekame ke stavi kanalizacija, samo sto go izlazaa narodot i go zacapaa vo kalojci
ProMKD Samo edno prasanje: Kolku dolg e mandat na eden gradonacalnik? Odnosno kolku vreme od izbori do izbori?
Pana
quote:
Vrati se na 29-ti Noemvri da go zavrshime muabetot
Eve se vrativ!I sto sega!Popameten li si,poubav li si.Pobedi li suetata. Me baniras 39 dena?Kako li samo mi ja odredi kaznata.I koj ti go dal toa pravo od rakav da odreduvas koj kolku ke bide kaznet.Zasto ne kaza do 15 april 2006 godina.Ili do 17 maj 2006 godina. Ili ti toa taka od maliot mozok.Sto mislese, deka okolu tebe se vrti svetot? No ne si ti tolku kriv kolku sto e kriv gazdata na forumot sto ti go dal toa pravo.So takvo ponasanje forumov si go napravil pacavra! Navistina Boris i od tebe k.u.r. se strese u ladna voda. Eve jas se vrativ ama onoj ligavion maloumnik Tripun uste ne pocna da raboti.Vika,mu trebale 5 milijardi evra za Skopje da go napravel metropola.Pa kretenot treba da znae deka ako imame 5 milijardi evra cela Makedonija ke bide metropola.Patem go napagase Penov koj se napravi so 10 milioni evra budzet. Sakam da kazam deka i jas se vrativ ama Tripun ne pocna da raboti[xx(][xx(].
zlotty_co_380 Aj malce jas da ve oporaam slusam se falel deckoto deka go namalil dolgot na gradot za nekolku milioni evra, a ne kazuva idiotot za kolku milioni evra go zgolemil dzebot, pa posle napravil ulica 100 metri dolga, golem k*r deka e 100 metri , jas od koga sum dojden Australia , kako sto go raskopaa eden del od Skopje, sega popara go napravile, kal , kal , kal , i samo KAL , blagodarenie na IDIOTOT na GRAD SKOPJE. Kako ne ti e stram be gubre edno, da nemozis edna ulica od 2 -3 kilometri da se asfaltira, koj k*r te terase da ja raskopuvas, arno si bese asfaltirana?
dejan Pana, ne se sekiraj za Trifun...sekiraj se za toa sto se vee na zgradata 'Ilinden'!!!
Pana
quote:
3. Mozhe kje se popishmanam koga kje se izvinish i koga kje go smenish odnesuvanjeto.
OooOo,najiskreno ti se izvinuvam za licnite navredi upateni od moja strana bilo namerni bilo nenamerni. Iako dobiv privatna poraka deka OooOo ne bara javno da mu se izvinam,jas osekam potreba da bidam do kraj korekten i toa da go napravam javno tuka. Sakam da kazam deka ponekogas nenamerno ke kazam nekoja navreda za koja podocna se kajam. Se nadevam deka OooOo ke go prifati ova moe izvinuvanje a jas ke se trudam vo idnina da sporam so stavovi a ne da se sluzam so licni navredi kon luge koj mislam deka ne go zasluzile toa. Se custvuvam zasramen od nekoj moj kfalifikacii koj se dadeni vo zarot na diskusijata. Pozdrav Pana,
Strelec Eh, da imashe i Trifun doblest kako Pana i da im se izvini i na Penov i na Skopjani zaradi toa shto gi izmanipulira!!! Bravo Pana!
dejan [:)]
dejan http://www.vest.com.mk/default.asp?id=108482&idg=6&idb=1634&rubrika=Skopje Ѓубрето од Дисла ќе стане струја Градоначалникот на Скопје, Трифун Костровски, минатата недела најави пилот проект во кој е предвидено изградба на електро - централа на Дрисла која од енергијата што се ослободува од ѓубрето ќе произведува електрична енергија
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Eh, da imashe i Trifun doblest kako Pana i da im se izvini i na Penov i na Skopjani zaradi toa shto gi izmanipulira!!! Bravo Pana!
Можеби Трифун им згрешил нешто на скопјани, но не гледам што му згрешил на Пенов. Дали тоа што уште го нема изградено „Кермес“ со дозволата добиена врз основа на урбанистичкиот план со потпис на Ристо и добиена уште тогаш? Во случајов нема судир на интереси, како што се сака да се прикаже, затоа што се` е завршено во време кога Трифун не беше градоначалник. А што се однесува до градот, ништо не е полошо отколку што беше. А Пенов мораше да биде и беше казнет затоа што дозволи спојување на градот со Сарај и Кондово (удвојување на површината) и што дозволи вештачки да се формира општина на која ќе се вее знаме на странска држава. Сигурно е дека Костовски не е волшебник, па со помалку пари да направи повеќе. Всушност се работи за многу повеќе ингеренции на локалните власти, со малку повеќе пари. Ова го велам затоа што ништо повеќе не се прави ни во општините Карпош, кај што градоначалникот е од СДСМ, ниту во мојата општина Чаир (дури ни на споменикот на Скендербег нема повеќе од камен темелник) кај што градоначалникот е од ДУИ. Кога сме веќе кај спомениците, да напоменам дека во Љубанци (општина Бутел) е при крај изградбата на споменикот на загинатите бранители во Рамковната војна.
Pana Zarem se uste ima nekoj koj moze da veruva na lagite na Tripun.Kakov pilot program,kakva centrala, kakvi bakraci.Covekot denes vika edno, utre go demantira a zadutre veke zaboravil sto obekal. Vikase deka na gospodinot Risto Penov mu bile dovolno parite od budzetot na gradot koj patem iznesuvaa 10 milioni evra,a nego za da go napravel Skopje metropola mu trebalo 5 milijardi evra. Pa kretenot znae li deka ako ima Makedonija 5 milijardi evra celata ke bide metropola. Patem kazuva deka sakal da bide nevidliv gradonacalnik.A pred da go izberat zborese sosem nesto drugo. No ke mu dojde i nego krajot."Nicija nije do zore" sto bi rekle srbite.
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Zarem se uste ima nekoj koj moze da veruva na lagite na Tripun.Kakov pilot program,kakva centrala, kakvi bakraci.Covekot denes vika edno, utre go demantira a zadutre veke zaboravil sto obekal. Vikase deka na gospodinot Risto Penov mu bile dovolno parite od budzetot na gradot koj patem iznesuvaa 10 milioni evra,a nego za da go napravel Skopje metropola mu trebalo 5 milijardi evra. Pa kretenot znae li deka ako ima Makedonija 5 milijardi evra celata ke bide metropola. Patem kazuva deka sakal da bide nevidliv gradonacalnik.A pred da go izberat zborese sosem nesto drugo. No ke mu dojde i nego krajot."Nicija nije do zore" sto bi rekle srbite.
Ima vreme Tripce da se pokaze i dokaze. Samo Crkvata Sv Bogorodica mu vredi poveke od site poploceni (so bekaton) ulici na Penov [:D] Kaj da e za 3 godini ke napravi mnogu poveke od Penov. A glupost mu bese ona za 5 milijardi evra, kaj da gi najdeme ? [;)]
Pana Donacijata za crkvata iznesuva 900.000 evra,pari koj ke mu bidat odbieni od danokot na dobivka na biznisite sto treba da gi plati Tripun.Ne se sekiraj on se pravi so racunica! Patem vo Skopje se poplocuva i ponatamu so bekaton plocki i toa turbo. A za toa deka ke napravi nesto Tripun vo narednite tri godini,nema sansa. Denot po utroto se poznava. Tie sto mu se okolu nego,samite vikaat deka na covekot mu treba eden mandat samo za da razbere kako funkcionira ghradot. T'nka rabota,mnogu t'nka so Tripun.
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Donacijata za crkvata iznesuva 900.000 evra,pari koj ke mu bidat odbieni od danokot na dobivka na biznisite sto treba da gi plati Tripun.Ne se sekiraj on se pravi so racunica! Patem vo Skopje se poplocuva i ponatamu so bekaton plocki i toa turbo. A za toa deka ke napravi nesto Tripun vo narednite tri godini,nema sansa. Denot po utroto se poznava. Tie sto mu se okolu nego,samite vikaat deka na covekot mu treba eden mandat samo za da razbere kako funkcionira ghradot. T'nka rabota,mnogu t'nka so Tripun.
Emi sto ne dade Penov 900.000 evra? Pak e Tripce poaren [:D] Ima vreme i Penov vo prvata godina od svojot mandat ni edna dupka ne zatna, a ti zboris za Kostovski koj edvaj 6 mes. e na vlast[;)]
Pana Penov ne dade 900.000 evra zasto gi nema.Tripun dava 900.000 evra zasto znae kako dosol do niv,na necesen nacin (isprani pari od "Tehnometal")i sto vikaat luge,tolku pari ukrade neka vrati nesto na gospod. Patem Tripce kako sto go vikas ne e 6 meseci na vlast tuku veke 9 meseci. Pod negovo vodstvo Skopje se vrati deset godini nazad,definitivno!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Penov ne dade 900.000 evra zasto gi nema.Tripun dava 900.000 evra zasto znae kako dosol do niv,na necesen nacin (isprani pari od "Tehnometal")i sto vikaat luge,tolku pari ukrade neka vrati nesto na gospod. Patem Tripce kako sto go vikas ne e 6 meseci na vlast tuku veke 9 meseci. Pod negovo vodstvo Skopje se vrati deset godini nazad,definitivno!
De de de, nemal Penov pari, sto vic mi kaza[:D] Tripce si ima sam zapecaleno pari, gi prezede biznisite na Technometall GmbH Wien, no toa ne e krivicno delo; firmite so koi rabotese Technometall, pocnaa da rabotat so Tripce, sto ne e KRIMINAL, tuku obicna biznis borba za opstanok; edinstveno sto ne e eticki, a inaku se si e legalno i sekako ne se isprani pari od Technometal. I nemoj da go obvinuvas covekot, bidejki za toa nemas nit dokazi, nit ima podneseno krivicna prijava protiv nego, nitu pak e osuden; seto gore sto go velis e obicna spekulacija. Ne sum primetil deka Skopje e vrateno 10 godini nanazad, se si e isto kako pred 9 meseci, samo ulicite malku pocisti [;)]
Pana
quote:
samo ulicite malku pocisti
Ocigledno ti ne zivees vo Skopje.Da zivees ke priznaes deka Skopje nikogas ne bilo po prljavo i nikogas nemalo tolku dupki po ulicite. Toa se dolzi na nerabotenjeto na javnite pretprijatija cii direktori gi postavi Tripun. Na "nevidliviot gradonacalnik" (kako sto saka da go vikaat) Tripun najvazno od se mu e da mu rabotat biznisite a kako ke bide vo Skopje bas mu e gajle. p.s. se vozdrzuvam kolku sto mozam da ne te navredam,ama ako prodolziz da trabunjas ne garantiram sto ke se sluci
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
quote:
samo ulicite malku pocisti
Ocigledno ti ne zivees vo Skopje.Da zivees ke priznaes deka Skopje nikogas ne bilo po prljavo i nikogas nemalo tolku dupki po ulicite. Toa se dolzi na nerabotenjeto na javnite pretprijatija cii direktori gi postavi Tripun. Na "nevidliviot gradonacalnik" (kako sto saka da go vikaat) Tripun najvazno od se mu e da mu rabotat biznisite a kako ke bide vo Skopje bas mu e gajle. p.s. se vozdrzuvam kolku sto mozam da ne te navredam,ama ako prodolziz da trabunjas ne garantiram sto ke se sluci
Ja Garantiram ulicte do sega ne bile pocisti, bar kaj nas vo naselba![:D] Sekoja vecer cisterna ni gi mie ulicive, a ako im snemua voda kaj tebe, najverojatno vo Penovski maalo zivees [;)]
Pana Ti definitivno ne zivees vo Skopje!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Ti definitivno ne zivees vo Skopje!
Ne, ne zivam vo Skopje, ziveam od levata strana na Vardar, vo Shkup, za koj naziv mnogu se zalagase tvojata politicka opcija.
трендафил Ме изненадува тврдењето токму од неговите симпатизери дека Пенов оставил зад себе толку неквалитетни улици што за половина година попуштиле и се полни со дупки.
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by трендафил
Ме изненадува тврдењето токму од неговите симпатизери дека Пенов оставил зад себе толку неквалитетни улици што за половина година попуштиле и се полни со дупки.
Moreee ne samo sto gi ostavil i necepanl, tuku gi raskopa i si zamina, ete vidis kako ni go turi u grb nozot :}} inaku jas ziveev od desnata strana na Vardar, sega zavisi od koja strana gledas koja e desna ili leva
dejan Ne e vazno od koja strana na gradot zhivees, i na site strani ima Makedonci.
Pana
quote:
koja e desna ili leva
...epa toa se gleda koga ke poglednes nakaj tece Vardar i odma ke znaes na koja strana si. Patem Tripun ima cel da ja lapne zgradata na Postenska banka vredna okolu 5 miloni evra i da si go napravi Kermes. Sin mu Koki si go renovira Metropol a kerka mu Olga go uzurpira pola Vodno. A Tripun uvo ne go boli za Skopje.Ponesposoben gradonacalnik Skopje nemal od 45 godina.Se sto obeka izlaza i se sto planirase da pravi ovaa godina ostavi za dogodina.A dogodina ke rece za narednata godina.Katastrofa od covek!
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Ме изненадува тврдењето токму од неговите симпатизери дека Пенов оставил зад себе толку неквалитетни улици што за половина година попуштиле и се полни со дупки.
Дупки вамо ... ама и ДУПКИ ТАМО...мислам на Градскиот Буџет. Според ревизијата 11 МИЛИОНИ ЕВРА !!!????. пс Каде ли се (по)трошени тие силни пари ...секако собрани од џебот на граѓаните на Скопје....да ми е да (до)знаам некако!!!???. Знае ли барем некој овде...???
трендафил Се согласувам со почитуваните симпатизери на ДУИ и нивниот македонски коалиционен партнер дека во времето на Пенов имаше помалку кал. Затоа што немаше дожд имаше САМО многу прашина.
Pana
quote:
Каде ли се (по)трошени тие силни пари ...
Za novi ulici,bulevari,plostad,atmosferska kanalizacija,trim pateka,sportska sala vo izgradba,......... Tripun so duplo poveke pari ne napravi nisto osven sto gi sjeba parite za "belite noki"....
трендафил Можеби сега парите се дупли, но затоа обврските се повеќекратно поголеми. Локалната самоуправа не се грижи повеќе само за изгледот на градот.
Pana
quote:
Локалната самоуправа не се грижи повеќе само за изгледот на градот
Ne e samo lokalnata samouprava ,i Tripun poveke ne se grizi za izgledot na gradot.Povazen mu e "Kermes"!
dejan Taka i treba...koga se zbori za kulturen objekt...na primer kako crkvata Bogorodica a sega Kermes.
Pana
quote:
na primer kako crkvata Bogorodica a sega Kermes.
Sto ti e pa sega ova be Deki!Sto se mesas u muski raboti[;)]
dejan Jas ne se mesam! Samo davam primeri za da znaat site kakov covek e Trifun i kolku go obozavas[:D]
Pana Abe Deki,Deki glej si k.u.r.o!
dejan sharap.
tomislav1978
quote:
Originally posted by dejan
sharap.
abe deki odi fati nekoja p.icica ne te biva za politika, samo si pravis cirkus [:o)]
Makedon
quote:
Originally posted by tomislav1978
quote:
Originally posted by dejan
sharap.
abe deki odi fati nekoja p.icica ne te biva za politika, samo si pravis cirkus [:o)]
Ostajte go detuleto, ono si e naviknato na avstraliski mentalitet, kade lugeto se poiskreni i go kazuvaat ona sto go mislat; kaj nas e sosema obratno, najcesto nasava politika se sveduva na spekulacii za politickiot protivnik, ograbuvanje na drzavata i nisto poveke. A siguren sum deka Deki vrti poveke p.icici od tebe [;)]
dejan sharap site, neznaete nisto za mene!!!!
Pana Deki sedi miren da ne sednes na Miro[:D][:D]
lav
quote:
Originally posted by Pana
Deki sedi miren da ne sednes na Miro[:D][:D]
Без закани некому ...почитуван наш кољега пана Седи и читај овде...[url]http://www.utrinskivesnik.com.mk/[/url] За лошото финансиско работење на ЈП во 2004, чиј основач е Советот на Скопје, никој не се чувствува одговорен „Улици и патишта" ја оштетило државната каса за 36 милиони денари Поранешниот директор Владимир Кочовски ја исклучува одговорноста и ја префрла врз Градот и врз бившиот градоначалник Ристо Пенов
dejan lav, zad neznaes deka trifun go kupi utrinskivesnik??
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Tripun utepaniot najavuva skromna proslava za docekot na nova godina vo Skopje. Do vcera novinite pisuvaa deka ukrasuvanjeto ke pocnelo na 15 dekemvri a denes gradskite vlasti kazaa deka toa ke bilo od 20 dekemvri. Pa moze da pocnat i na 29 dekemvri kolu sto se sposobni. A vikase utepaniot vo kampanjata deka Skopje ke go pravel Evropska metropola.Pod negovo vodstvo Skopje ne moze da se meri ni so Kriva Palanka.
Tripce voopsto ne e utepan. Vrati 3.5 milioni evra koi gi potrosi Penov na bekaton plockite [:D]
Pana
quote:
Владимир Кочовски
Samo za tvoja informacija lavu,ovoj direktor od sabajle do vecer bese u kafana.I toa celi sest godini.
Pana Tripun utepaniot najavuva skromna proslava za docekot na nova godina vo Skopje. Do vcera novinite pisuvaa deka ukrasuvanjeto ke pocnelo na 15 dekemvri a denes gradskite vlasti kazaa deka toa ke bilo od 20 dekemvri. Pa moze da pocnat i na 29 dekemvri kolu sto se sposobni. A vikase utepaniot vo kampanjata deka Skopje ke go pravel Evropska metropola.Pod negovo vodstvo Skopje ne moze da se meri ni so Kriva Palanka.
Pana
quote:
Vrati 3.5 milioni evra
I ti mu veruvas na toa Makedon? Toj samo za "Belite noki vo Skopje" sjeba 500.000 evra,za manifestacija koja nikoj nema pojma sto bese! Gradot tone vo gubre,ulicite se raskopani kako nikogas do sega,pola sijalici ne svetat,ama batkata si otide vo SanPetersburg so rakometarkite. Trebase da ja pusti ulicata sto mu ja izgradi gospodinot Risto Penov sto go spojuva Gorce Petrov so karpos ama na akmakot sega mu tekna deka nemalo tender za semafori i za svetla.Pa sto k.u.r. pravese do sega.Neli e logicno koga pravis ulica da raspises tender za semafori i svetla na vreme. Patem eden od inspektorite sto toj gi naznaci vo sred bel den pijan mu gi iskrsil staklata na barakite kaj sto e smesteno Gradskoto sobranie. Uzas od covek!
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Владимир Кочовски
Samo za tvoja informacija lavu,ovoj direktor od sabajle do vecer bese u kafana.I toa celi sest godini.
Па затоа и го праќале таму мислам во кафеана...додоека тој си пие(л) ....тие си „работеле„ како што и самиот си кажа порано.
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Vrati 3.5 milioni evra
I ti mu veruvas na toa Makedon? Toj samo za "Belite noki vo Skopje" sjeba 500.000 evra,za manifestacija koja nikoj nema pojma sto bese! Gradot tone vo gubre,ulicite se raskopani kako nikogas do sega,pola sijalici ne svetat,ama batkata si otide vo SanPetersburg so rakometarkite. Trebase da ja pusti ulicata sto mu ja izgradi gospodinot Risto Penov sto go spojuva Gorce Petrov so karpos ama na akmakot sega mu tekna deka nemalo tender za semafori i za svetla.Pa sto k.u.r. pravese do sega.Neli e logicno koga pravis ulica da raspises tender za semafori i svetla na vreme. Patem eden od inspektorite sto toj gi naznaci vo sred bel den pijan mu gi iskrsil staklata na barakite kaj sto e smesteno Gradskoto sobranie. Uzas od covek!
Ako Tripce "sjebar" 500.000 evra za belite noki, ke imase krivicna prijava protiv nego, ili barem nekoe novinarce ke napisese nesto. Ama nema nisto od toa, osven tvoite rekla-kazala. Ti izgleda si mu sin na Penov, pa nema poveke gaga [:D]
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Vrati 3.5 milioni evra
I ti mu veruvas na toa Makedon? Toj samo za "Belite noki vo Skopje" sjeba 500.000 evra,za manifestacija koja nikoj nema pojma sto bese! Gradot tone vo gubre,ulicite se raskopani kako nikogas do sega,pola sijalici ne svetat,ama batkata si otide vo SanPetersburg so rakometarkite. Trebase da ja pusti ulicata sto mu ja izgradi gospodinot Risto Penov sto go spojuva Gorce Petrov so karpos ama na akmakot sega mu tekna deka nemalo tender za semafori i za svetla.Pa sto k.u.r. pravese do sega.Neli e logicno koga pravis ulica da raspises tender za semafori i svetla na vreme. Patem eden od inspektorite sto toj gi naznaci vo sred bel den pijan mu gi iskrsil staklata na barakite kaj sto e smesteno Gradskoto sobranie. Uzas od covek!
Колку што Јас знам (а баеги си знам) тој „инспектор„ за кој ти пишуваш е само РАМКОВЕН ...а не му е неопходно потребен на градот...а СИТЕ НИЕ ЗНАЕМЕ кој го е това направил (а тоа се твоите омиљени комуњари кои на следните Избори ИМА ДА ГИ СНЕМА сосе папагалите нивни)....за да МОРА ДА ИМА вакви пијани и за (С-РАМковни) будали на платниот список на Скопјани , односно на Буџетоот кој го полнат тие со своите тешко спечалени пари ...ај да не кажам и крваво....нели?.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Колку што Јас знам (а баеги си знам) тој „инспектор„ за кој ти пишуваш е само РАМКОВЕН ...а не му е неопходно потребен на градот...а СИТЕ НИЕ ЗНАЕМЕ кој го е това направил (а тоа се твоите омиљени комуњари...
Топиков е за Трифун, а не за ’комуњарите’... Иако рамковниот договор се случи во периодот кога на власт беше Убчо! Така да, неговата одговорност е најмалку еднаква колку и на комуњарите! Е сега, колку за твоја информација (иако велиш дека баеги знаеш), Трифун во предизборната кампања (кога ’плачеше’ за гласовите од Албанците) велеше вака: Не може во градското собрание да има вработено само еден Албанец. Ако јас станам градоначалник, ќе постапам според рамковниот договор и веднаш ќе вработам соодветен број Албанци. Епа нека се ’рамкува’ сега!
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
Колку што Јас знам (а баеги си знам) тој „инспектор„ за кој ти пишуваш е само РАМКОВЕН ...а не му е неопходно потребен на градот...а СИТЕ НИЕ ЗНАЕМЕ кој го е това направил (а тоа се твоите омиљени комуњари...
Топиков е за Трифун, а не за ’комуњарите’... Иако рамковниот договор се случи во периодот кога на власт беше Убчо! Така да, неговата одговорност е најмалку еднаква колку и на комуњарите! Е сега, колку за твоја информација (иако велиш дека баеги знаеш), Трифун во предизборната кампања (кога ’плачеше’ за гласовите од Албанците) велеше вака: Не може во градското собрание да има вработено само еден Албанец. Ако јас станам градоначалник, ќе постапам според рамковниот договор и веднаш ќе вработам соодветен број Албанци. Епа нека се ’рамкува’ сега!
Covekot si go koristi ramkovniot, za koj se utepaa da go denesat komunjarite, nebare albanci se. A albanicte si se pametni i si imaat jaka mafija, koja frci po svetov so parite [:D]
Pana Baksuzov Tripun Kostovski otide na svetskoto prevenstvo vo rakomet i nasite izgubija. Abe do se sto ke se dobere ke se pretvori u govno.Prasanje na denot e samo koga i firmite sto gi ima ke pocnat da mu odat vo stecaj edna po edna.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
Колку што Јас знам (а баеги си знам) тој „инспектор„ за кој ти пишуваш е само РАМКОВЕН ...а не му е неопходно потребен на градот...а СИТЕ НИЕ ЗНАЕМЕ кој го е това направил (а тоа се твоите омиљени комуњари...
Топиков е за Трифун, а не за ’комуњарите’... Иако рамковниот договор се случи во периодот кога на власт беше Убчо! Така да, неговата одговорност е најмалку еднаква колку и на комуњарите! Е сега, колку за твоја информација (иако велиш дека баеги знаеш), Трифун во предизборната кампања (кога ’плачеше’ за гласовите од Албанците) велеше вака: Не може во градското собрание да има вработено само еден Албанец. Ако јас станам градоначалник, ќе постапам според рамковниот договор и веднаш ќе вработам соодветен број Албанци. Епа нека се ’рамкува’ сега!
Та тоа цело време и ви го (рас)кажувам бреј кољега бреј , ама само со поинакви зборови?!!!
Pana
quote:
Е сега, колку за твоја информација (иако велиш дека баеги знаеш), Трифун во предизборната кампања (кога ’плачеше’ за гласовите од Албанците) велеше вака: Не може во градското собрание да има вработено само еден Албанец. Ако јас станам градоначалник, ќе постапам според рамковниот договор и веднаш ќе вработам соодветен број Албанци. Епа нека се ’рамкува’ сега!
Stvarno be, vaka vikase utepaniot!
Makedon
quote:
Originally posted by Strelec
Полека бе Pana... Не може одма тоа!!! Чекај прво ревизиите да ги заврши, па после да ги доформира тимовите (оние независните и експертските), па после ќе го санира буџетот кој што Пенов го направи парам-парче со павер плочите и што си пикаше пари во џеб, па дај му после малку време и да кука дека нема оптимални услови за да се гради Скопје и дека за такво нешто ’му требаат 5 милијарди долари’!? Е после тоа ќе почне да учи како всушност функционира градот! Што народ ќе бевте!!! Сакате се’ преку ноќ!?
E de, narodov ni e naucen na trpenie. Pa aktuelnava vlast ni vetuvase vo 2002 g. eden vraboten od sekoe semejstvo, ekonomski bum 2004 g., priem vo NATO 2006 i statuis kandidat za EU, ekonomski prosperitet, ama im pomina mandatot i nisto od toa; belkim za 100 godini ke go ostvarat toa. A sto sakate od Tripce, koga e samo 6 meseci na vlast? Ili mislite deka Tripce e mnogu pointelegenten od Vasite SDSM i LDP i ona sto tie go srabotuvaat za 60 godini, toj da go sraboti za 6 meseci. Ve molam, ne si gi omalozuvajte partiite[;)]
Pana Posledna vest od utepaniot Tripun,Skopje ke go osvetluval od 20 dekemvri.Do neknja vikase od 15 dekemvri a sega od 20 dekemvri.Utre ke kaze deka resil voopsto da ne go ukrasuva.Sto ke mu nego evropsko Skopje za koe se zalagase vo kampanjata koga moze da bide i vakvo kako vo Avganistan. Lani ova vreme cela Makedonija dovagase vo Skopje i se voodusevuvase od toa kako e ukraseno Skopje. Ovaa godina pod vodstvo na Tripun utepaniot Skopje e poslabo ukraseno i od Makedonska Kamenica. Tripun e utepan,Todorovski od Aerodrom e mentalno reardiran barem spored kazuvanjata i na negovite koalicioni partneri a rezultati sega, nema. Sto cuma bese ova sto go snajde Skopje!
Strelec Полека бе Pana... Не може одма тоа!!! Чекај прво ревизиите да ги заврши, па после да ги доформира тимовите (оние независните и експертските), па после ќе го санира буџетот кој што Пенов го направи парам-парче со павер плочите и што си пикаше пари во џеб, па дај му после малку време и да кука дека нема оптимални услови за да се гради Скопје и дека за такво нешто ’му требаат 5 милијарди долари’!? Е после тоа ќе почне да учи како всушност функционира градот! Што народ ќе бевте!!! Сакате се’ преку ноќ!?
Pana Strelec brat,krivo mi e zasto lani Skopje navistina izgledase evropski vo ova vreme.Sega e zalno de se gleda. I toa ne e samo moe mislenje,veruvaj mi! p.s. lani na vmrovcinjata im smetaa i svetleckite palmi a ovaa godina nisto ne im smeta ,bidejki nisto nema!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Strelec brat,krivo mi e zasto lani Skopje navistina izgledase evropski vo ova vreme.Sega e zalno de se gleda. I toa ne e samo moe mislenje,veruvaj mi! p.s. lani na vmrovcinjata im smetaa i svetleckite palmi a ovaa godina nisto ne im smeta ,bidejki nisto nema!
Ништо нема затоа што ланскиот организатор на прославата (кога загина и девојчето ..веќе подзаборавено Кметовска) потрошил повеќе од што има , та оставил долг во градската каса (проценувачите кажаа) од 14 милиони евра. А и не иде сред зима палми , од кои ете може да ти падне некој кокосов орев на глава!!!? А за залутани куршуми односно непознати тела ич и да не зборувам?
Pana
quote:
А за залутани куршуми
Pa togas neka ne pravi nikakva proslava na plostad.Vaka em ke pravi proslava em ke bide skromna.I pak moze da zaluta nekoj k.u.rsum. Patem dolgot ne e 14 milioni evra bidejki Tripun utepaniot uste pravi revizija i ne znae dali voopsto ima dolg.Ponatamu tie pari ne se potroseni za Nova godina tuku za izgradba na ulici,bulevari,plostadot "Makedonija,sportskata sala i sto li uste ne. Utepaniot Tripun ima duplo pogolem budzet ama ne pravi nisto.Parite si gi trosi za patuvanja vo stranstvo za nego i negovite pajtasi. U stvari toj i ne e gradonacalnik tuku onaa od Pakistan, Maja Muhic! p.s. me cudi lavu kako mozes pored tolkavo nerabotenje uste da go podrzuvas Tripun utepaniot!
dejan Pa kako mozes posle tolku ne kvalitetno rabotenje (protiv Makedonskite interesi) na SDS, uste gi podrzhuvas??
lav Originally posted by Pana Pa togas neka ne pravi nikakva proslava na plostad.Vaka em ke pravi proslava em ke bide skromna. Сиромаштијата го диктира начинот на славење...нели? I pak moze da zaluta nekoj k.u.rsum.Затоа и ќе биде скромна па малку луѓе со мала веројатност некого да г0о погоди...мислам на куршум-от Patem dolgot ne e 14 milioni evra И Јас се сложувам дека не е ами на крај ќе видиме ...нели колкав е bidejki Tripun utepaniot uste pravi revizija i ne znae dali voopsto ima dolg.Ако не знае другите знаат и ќе дознаат Ponatamu tie pari ne se potroseni za Nova godina tuku za izgradba na ulici,bulevari,plostadot "Makedonija,sportskata sala i sto li uste ne. Utepaniot Tripun ima duplo pogolem budzet ama ne pravi nisto.Условите не се исти и затоа е поголем ...ама ти не ги гледаш петкратно зголемените обврски со дупли буџет Parite si gi trosi za patuvanja vo stranstvo za nego i negovite pajtasi.Мислам оти грешиш оти е пребогат за да зема трошки од градот U stvari toj i ne e gradonacalnik tuku onaa od Pakistan, Maja Muhic!Пази женската е атраактивна и огин е - така изгледа ...барем колку што ја знам мајка-и p.s. me cudi lavu kako mozes pored tolkavo nerabotenje uste da go podrzuvas Tripun utepaniot!Јас сум само едно lav-че кое ете залутало во МК џунглата...ништо лично и определено кон некого. А дека Скопје е за НИКАДЕ во НЕ-чистотија ...тука сме на исто...мислам мнение.
Pana
quote:
Затоа и ќе биде скромна па малку луѓе со мала веројатност некого да г0о погоди...мислам на куршум-от
Malku luge-mnogu luge,skromna-neskromna proslava.k.u.r.sumot moze pak da zaluta.I koj ke bide togas kriv? Inaku gradot Skopje e skromno nakiten ne poradi toa sto se nema pari tuku poradi toa sto Tripun utepaniot e skromen vo glava i nisto nema zelba da sraboti. I lani nemase pari ama imase sponzori "Mobimak","Kosmofon","Skopska pivara"......no ocigledno go "mrzat" tripun i ne mu davaat nisto. Tripun definitivno e obicna dzukela!
Strelec
quote:
Originally posted by Pana
...Tripun definitivno e obicna dzukela!
Pana, ne lazhi!!! Nema vrska deka e "obichna"!!! Ama teorijava na lav e super... Demek kolku pomalku lugje za nova godina, tolku pogolem uspeh na Trifun!?:)))))))
Pana Obicna e Strelec,obicna.Nie sme go precenile koga sme mislele deka "dzukelava" e so pedigre. Toj ti bil obicno maalsko kuce!
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Obicna e Strelec,obicna.Nie sme go precenile koga sme mislele deka "dzukelava" e so pedigre. Toj ti bil obicno maalsko kuce!
Ova e navreda na licnost, za koja treba ban nekolku dena. Jas ova da go rekov za nekoj od SDSM/LDP ke dobiev 'dozivoten' ban[;)]
трендафил После загинувањето на Наташа Кметовска на последниот дочек на Нова Година, ќе треба храброст да се оди на плоштадот. Јас лично немам намера да го сторам тоа затоа што појасно слушав пукање од калашњиков (веројатно од Кале) одколку музиката на Горан Бреговиќ. Патем, да напоменам дека денеска ќе се пушта свечено скратениот пат од Порта Влае до улицата Теодосиј Гологанов. Истовремено и автобуската линија број 73 ќе саобраќа од населбата Хром по оваа улица до населбата Усје. Еве го соопштението на градската управа: ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА СООБРАЌАЈНИЦИТЕ МИТРОПОЛИТ ТЕОДОСИЈ ГОЛОГАНОВ И АДОЛФ ЦИБОРОВСКИ Изградбата на сообраќајниците Адолф Циборовски и Митрополит Теодосиј Гологанов, која започна во месец септември 2003 година, претставува реализација на значаен проект со кој се олеснува протокот на возила и на останатите учесници во сообраќајот во овој дел од градот. Со изградбата на овие сообраќајници значително ќе се растерети булеварот Партизански одреди, на потегот од Порта Влае до крстосницата со улицата Московска. Улицата Адолф Циборовски е долга 1,5 километри. Од двете страни на коловозот се изградени тротоари со ширина од 2 метри и велосипедски патеки со ширина од 2 метри. Тротоарите се поплочени со бехатон, а поставено е и ново улично осветлување, пешачки островца и средишно зеленило со жардиниери. Улицата Циборовски е приклучена на улиците Ѓорче Петров, Исаија Мажовски и Ангел Динев. На улицата Ангел Динев обновена е целокупната инфраструктура ( атмосферска и фекална канализација), извршена е реконструкција на уличното осветлување, а тротоарите, во должина од 500 метри, се поплочени со бехатон. Крстосниците со улиците Ѓорче Петров и Исаија Мажовски се целосно семафоризирани. Сообраќајницата Адолф Циборовски во должина од 250 метри, од крстосницата со улицата Ѓорче Петров, е реализирана како булеварско решение со две коловозни ленти со ширина од по 7 метри. Улицата потоа продолжува, до мостот на Вардар, со една коловозна лента со ширина од 7 метри, но постои можност за доизградба на уште една коловозна лента. Постојниот железнички мост на реката Вардар (кај Хром) е проширен со една коловозна лента, со ширина од 7 метри, и тротоарски површини од по 1,5 метри. Реконструираниот дел на мостот е со вкупна ширина од 10 метри. Улицата Митрополит Теодосиј Гологанов е долга 1,2 километри, а широка 7 метри. На оваа сообраќајница изградена е атмосферска канализациска мрежа во должина од 1,2 километри, а извршена е и реконструкција на постојната фекална канализација во должина од 250 метри. Едновремено е поставен и бехатон на тротоарските површини, со ширина од 1,5 до 2 метри, како и ново улично осветлување, по целата должина на улицата. На улиците Московска и Иво Лола Рибар поставена е хоризонатална и вертикална сообраќајна сигнализација. Крстосницата со овие две улици е целосно семафоризирана. Поврзувањето со околните улици е исто така регулирано со хоризонтална и вертикална сигнализација. Поради конфигурацијата на теренот, на улиците Циборовски и Гологанов, изградени се потпорни ѕидови и скалила, кои служат за комуникација со двете страни на кејот на реката Вардар. Благодарение на овој голем инфраструктурен зафат, кој до пред осум месеци беше само пробиена траса без дефинирани сообраќајни и градежни решенија, околните жители ќе бидат поврзани и со јавен градски превоз. Најголемиот дел од проектот, вреден 3,3 милиони евра, е реализиран во последните осум месеци од годинава. Што значи најголемиот дел од градежните работи, како што се асфалтирањето на мостот во Хром, инфраструктурата, осветлувањето и сигнализацијата, се изведени во овој период.
Pana
quote:
Ova e navreda na licnost, za koja treba ban nekolku dena.
More spiun,na kogo mu se ulizuvas za ban.Jas navreduvam licnost sto ne e prisatna na forumot a ne tebe.Da te navredev tebe licno mozese ban.No tolku razbiras,siromaskiot. Inaku sinojka se setam niz Skopje i nikogas ne sum go videl pobedno za Nova godina.I sijalicine sto treba da svetat vo normalni uslovi pola ne svetat. Od kako vidoa lugevo deka Tripun ne go biva da organizira ni docek na Nova godina na plostad, samite pocnaa da se organiziraat kako GTC,opstina Aerodrom,opstina Centar. Patem vcera kazaa na vesti deka kretenov Tripun si nabavil komjuteri za gradskoto sobranie od negova firma.I nemalo "sudir na interesi" vika utepanit. Se rusi mitot za bogatstvoto na Tripun utepaniot koga dozvoluva da kari na komjuteri sto gi nabavuva preku negova firma.
dejan Togas vrati se vo seloto od kaj sto si dojden za da ja slavis novata godina[;)]
Pana
quote:
Togas vrati se vo seloto
Deki be ne mi stavaj i ti piper na ****** Pana pana!!!!-Intel[:0]!Kakvo selo,jas sum od centarot na Skopje[;)]! Ustvari moizebi si vo pravo.Skopje pod vodstvo na Tripun definitivno ke stane selo!
dejan Pa jas na toa mislev ma!! Skopje kako selo e stanoto! breee :p
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Togas vrati se vo seloto
Deki be ne mi stavaj i ti piper na ****** Pana pana!!!!-Intel[:0]!Kakvo selo,jas sum od centarot na Skopje[;)]! Ustvari moizebi si vo pravo.Skopje pod vodstvo na Tripun definitivno ke stane selo!
Центарот на Скопје до пред 1920-те бил турски гробишта, кои почнувале од денешниот плоштад, а завршувале до денешна рампа; тоа биле едни од најголемите турски гробишта во Отоманската Империја. Затоа Пана, не е можно потеклото да ти е од центар, оти тоа би значело дека твоите предци биле турски или арнаутски вампири. Сосема е друга работа, ако твоите дошле во Скопје после 1920 г. од некое село, кога српските окупациони власти давале бесплатна зсмја и станови на србофилски македонци или ако дошле после 1944 г. во Скопје и имале стан во центарот; и во овој случај, твоите предци морале да бидат блиски до КОМУНИСТИТЕ и за џабе им го дале станот/куќата.
Pana Abe pederce,tri generacii imam poteklo vo Skopje.A toa sto kazuvas za nekakvi grobista se obicni gluposti.Koj ti ja kazal taa moronstina. Ti od nekoe zabito selo najde mene da mi popuvas od kade do kade bilo Skopje.G'nsa!
OooOo Gledam deka Penovci znaat samo da kritikuvaat, a neznaat da pofalat... ЗИМСКАТА СЛУЖБА СЕ ПОКАЖА Снегот експресно исчистен од улиците Градската зимска служба завчера додека траеше прославата на Плоштад Македонија за кандидиасткиот статус за ЕУ експресно ги исчисти улиците од наврнатиот снег. Се фрлаше сол на сите градски сообраќајници, а екипи на Комунална хигиена со специјалното возило со плуг го ринеа снегот и правеа пешачки патеки на тротоарите, на Кеј 13 Ноември и на мостовите во центарот на градот. Проблеми со обилните врнежи од снег имало само на Водно и во населбата Радишани, но и таму целиот хаос успел да се среди за само еден час. Од Одделението за односи со јавност на Град Скопје вчера рекоа дека завчеравечер на терен работеле 9 возила на ЈП "Улици и патишта" опремени со плуг и соларки. За расчистувањето на снегот од саботата попладне до вчера утрото, односно за петнаесет часа биле фрлени 240 тони сол. Ова е рекорд во фрлање сол по улиците во досегашното функционирање на Зимската служба. Пред две години, кога имаше многу пообилни врнежи снег од сегашните, за 12 часа беа фрлени 198 тони сол. Екипите на ЈП "Улици и патишта", продолжија да работат и вчера попладнето според утврдената програма. Градските власти вчера апелираа до граѓаните и дуќанџиите да се вклучат во расчистувањето на снегот пред зградите и пред деловните објекти. За непречен пристап до сите места градот бара од граѓаните да не ги паркираат возилата на улиците и на тротоарите. (И.С.)
Pana
quote:
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОСТОВСКИ ПРИБИРА ПРОВИНЦИЈАЛЦИ ВО ГРАДСКОТО СОБРАНИЕ Експерти од Кратово ќе се грижат за сообраќајот во Скопје "За Костовски во Скопје нема експерти, па почна да ги увезува од другите градови од Македонија. Веќе не се знае кој е странка, кој е вработен во Градското собрание. Секој ден доаѓаат нови луѓе", тврдат вработени во Градското собрание Скопскиот градоначалник Трифун Костовски во администрацијата на Градот прибира луѓе од други градови, велат вработени во Градското собрание. Тие нагласуваат дека во градската управа луѓето од провинција добиваат дури и раководни места. Позастапени се струмичани и кратовци. Струмичани има во општиот сектор, во секторот за електроника, а во секторот за сообраќај пак, според вработените, донесени биле луѓе од Кратово. Тие треба да го решат сообраќајниот хаос во Скопје, а доаѓаат од град во кој нема семафори, се жалат незадоволните од измените во Градското собрание. "За Костовски во Скопје нема експерти, па почна да ги увезува од другите градови од Македонија. Веќе не се знае кој е странка кој е вработен. Секој ден доаѓаат нови луѓе, ги истоваруваат со коли и шетаат низ Градското собрание. Дури и непријано ни е да прашуваме кои се и во кој сектор се распределени", велат извори од Градско собрание кои сакаа да останат анонимни. Од Одделението за односи со јавност не сакаат да кажат какви измени се направени досега во Градот и зошто се ангажираат луѓе од други градови за работа во Скопје. "Град Скопје, во согласност со Законот за државни службеници, ја донесе новата систематизација. Во тек е постапката за издавање решенија и распределба на раководители на сектори. Кога постапката целосно ќе биде завршена ќе бидат објавени имињата на раководителите", велат од Одделението за односи со јавност. (М.И.П.)
Dali e potrebvno komentar za ova sto go pravi Tripun utepaniot.
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
quote:
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОСТОВСКИ ПРИБИРА ПРОВИНЦИЈАЛЦИ ВО ГРАДСКОТО СОБРАНИЕ Експерти од Кратово ќе се грижат за сообраќајот во Скопје "За Костовски во Скопје нема експерти, па почна да ги увезува од другите градови од Македонија. Веќе не се знае кој е странка, кој е вработен во Градското собрание. Секој ден доаѓаат нови луѓе", тврдат вработени во Градското собрание Скопскиот градоначалник Трифун Костовски во администрацијата на Градот прибира луѓе од други градови, велат вработени во Градското собрание. Тие нагласуваат дека во градската управа луѓето од провинција добиваат дури и раководни места. Позастапени се струмичани и кратовци. Струмичани има во општиот сектор, во секторот за електроника, а во секторот за сообраќај пак, според вработените, донесени биле луѓе од Кратово. Тие треба да го решат сообраќајниот хаос во Скопје, а доаѓаат од град во кој нема семафори, се жалат незадоволните од измените во Градското собрание. "За Костовски во Скопје нема експерти, па почна да ги увезува од другите градови од Македонија. Веќе не се знае кој е странка кој е вработен. Секој ден доаѓаат нови луѓе, ги истоваруваат со коли и шетаат низ Градското собрание. Дури и непријано ни е да прашуваме кои се и во кој сектор се распределени", велат извори од Градско собрание кои сакаа да останат анонимни. Од Одделението за односи со јавност не сакаат да кажат какви измени се направени досега во Градот и зошто се ангажираат луѓе од други градови за работа во Скопје. "Град Скопје, во согласност со Законот за државни службеници, ја донесе новата систематизација. Во тек е постапката за издавање решенија и распределба на раководители на сектори. Кога постапката целосно ќе биде завршена ќе бидат објавени имињата на раководителите", велат од Одделението за односи со јавност. (М.И.П.)
Dali e potrebvno komentar za ova sto go pravi Tripun utepaniot.
Pano, mene gajle mi e dali ke mi rakovodi so SK nekoj strumicanec ili kratovcanec, vazno da mi prosperira gradot. I provincijalnite se Makedonci i mozat da rabotat kaj sakaat, a i nie skopjanite ako sakame i vo Bitola ke rabotime[;)] Inaku, sekoja cest na noviot gradonacelnik. Skopje za prv pat go pobedi snegot, bidejki koga bese Penov na vlast, sekoj pat "snegot ne iznenaduvase sekogas", t.e. nikogas nemase sol i iscisteni ulici; imase haos, duri na covek mu bese strav da se vozi po skopskite ulici, se bese zaledeno, bukvalno haos. Se sekavam vo marto godinava koga padna sneg vo SK imase samo za eden den skoro 200 soobrakajki, no sega Trifun se pokaza. Bravo za noviot gradonacalnik.
Jakov
quote:
Originally posted by Makedon
quote:
Originally posted by Pana
quote:
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОСТОВСКИ ПРИБИРА ПРОВИНЦИЈАЛЦИ ВО ГРАДСКОТО СОБРАНИЕ Експерти од Кратово ќе се грижат за сообраќајот во Скопје "За Костовски во Скопје нема експерти, па почна да ги увезува од другите градови од Македонија. Веќе не се знае кој е странка, кој е вработен во Градското собрание. Секој ден доаѓаат нови луѓе", тврдат вработени во Градското собрание Скопскиот градоначалник Трифун Костовски во администрацијата на Градот прибира луѓе од други градови, велат вработени во Градското собрание. Тие нагласуваат дека во градската управа луѓето од провинција добиваат дури и раководни места. Позастапени се струмичани и кратовци. Струмичани има во општиот сектор, во секторот за електроника, а во секторот за сообраќај пак, според вработените, донесени биле луѓе од Кратово. Тие треба да го решат сообраќајниот хаос во Скопје, а доаѓаат од град во кој нема семафори, се жалат незадоволните од измените во Градското собрание. "За Костовски во Скопје нема експерти, па почна да ги увезува од другите градови од Македонија. Веќе не се знае кој е странка кој е вработен. Секој ден доаѓаат нови луѓе, ги истоваруваат со коли и шетаат низ Градското собрание. Дури и непријано ни е да прашуваме кои се и во кој сектор се распределени", велат извори од Градско собрание кои сакаа да останат анонимни. Од Одделението за односи со јавност не сакаат да кажат какви измени се направени досега во Градот и зошто се ангажираат луѓе од други градови за работа во Скопје. "Град Скопје, во согласност со Законот за државни службеници, ја донесе новата систематизација. Во тек е постапката за издавање решенија и распределба на раководители на сектори. Кога постапката целосно ќе биде завршена ќе бидат објавени имињата на раководителите", велат од Одделението за односи со јавност. (М.И.П.)
Dali e potrebvno komentar za ova sto go pravi Tripun utepaniot.
Pano, mene gajle mi e dali ke mi rakovodi so SK nekoj strumicanec ili kratovcanec, vazno da mi prosperira gradot. I provincijalnite se Makedonci i mozat da rabotat kaj sakaat, a i nie skopjanite ako sakame i vo Bitola ke rabotime[;)] Inaku, sekoja cest na noviot gradonacelnik. Skopje za prv pat go pobedi snegot, bidejki koga bese Penov na vlast, sekoj pat "snegot ne iznenaduvase sekogas", t.e. nikogas nemase sol i iscisteni ulici; imase haos, duri na covek mu bese strav da se vozi po skopskite ulici, se bese zaledeno, bukvalno haos. Se sekavam vo marto godinava koga padna sneg vo SK imase samo za eden den skoro 200 soobrakajki, no sega Trifun se pokaza. Bravo za noviot gradonacalnik.
Amin, od arno da ne k*rtuli. I uste mnogu mnogu sneg za Novata Godina, em gradot cist em decata radosni...samo Pana smrznat.....[:D]
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
Abe pederce,tri generacii imam poteklo vo Skopje.A toa sto kazuvas za nekakvi grobista se obicni gluposti.Koj ti ja kazal taa moronstina. Ti od nekoe zabito selo najde mene da mi popuvas od kade do kade bilo Skopje.G'nsa!
Ako tvoite bile stari skopjani, ke ti kazele sto imalo vo centarot na skopje...samo togas sigurno kravi molzele koga grobistata bile vo "centar". A lugeto ne se vrednuvaat dal se od selo ili od grad...ima mnogu pogolemi domakini, pobogati i pocestiti luge po selata, otkolku po gradovite...i sekako deka skopjani ne se gragjani, tuku golubari...ne mozat so bitolcani da se ramnat[;)]
Pana
quote:
mene gajle mi e dali ke mi rakovodi so SK nekoj strumicanec ili kratovcanec
Ama toa e sosem normalno covece.Sto tebe te bole k.u.r.o. koj go rakovodi Skopje koga si od Magarevo.Ti ne se custvuvas kako skopjanec pa da ti e gajle.
quote:
Skopje za prv pat go pobedi snegot
Izlezi malku od Dracevo nakaj centar i ke vidis kakvi se ulicite,trotoarite pa posle zbori dali e iscisten ili peski ne mozes da pmines od sto se lizga.
quote:
A lugeto ne se vrednuvaat dal se od selo ili od grad...
Ova veke nekoj popameten od mene go objasni do sega najmalku tri pati.Od prilika bese deka se misli na "seljak" kako karakterna osobina a ne kako mesto i pteklo na ziveenje. Ti izgleda ja imas karakternata osobina "seljak"!
quote:
skopjani ne se gragjani, tuku golubari...ne mozat so bitolcani da se ramnat
Toa li te bole,dali mozele skopjani so bitolcani! Uste i ne bile gragani tuku golubari???Toa ti e isto kako da kazes stipjani ne se gragani tuku tekstilci. Vo sekoj slucaj,mrsko mi e da diskutiram so "seljak" kako tebe. Patem i jas i Jakov sme od Skopje,ne sme golubari tuku sto bi rekol Jakov,funkcioneri.....
Makedon
quote:
Originally posted by Pana
quote:
mene gajle mi e dali ke mi rakovodi so SK nekoj strumicanec ili kratovcanec
Ama toa e sosem normalno covece.Sto tebe te bole k.u.r.o. koj go rakovodi Skopje koga si od Magarevo.Ti ne se custvuvas kako skopjanec pa da ti e gajle.
quote:
Skopje za prv pat go pobedi snegot
Izlezi malku od Dracevo nakaj centar i ke vidis kakvi se ulicite,trotoarite pa posle zbori dali e iscisten ili peski ne mozes da pmines od sto se lizga.
quote:
A lugeto ne se vrednuvaat dal se od selo ili od grad...
Ova veke nekoj popameten od mene go objasni do sega najmalku tri pati.Od prilika bese deka se misli na "seljak" kako karakterna osobina a ne kako mesto i pteklo na ziveenje. Ti izgleda ja imas karakternata osobina "seljak"!
quote:
skopjani ne se gragjani, tuku golubari...ne mozat so bitolcani da se ramnat
Toa li te bole,dali mozele skopjani so bitolcani! Uste i ne bile gragani tuku golubari???Toa ti e isto kako da kazes stipjani ne se gragani tuku tekstilci. Vo sekoj slucaj,mrsko mi e da diskutiram so "seljak" kako tebe. Patem i jas i Jakov sme od Skopje,ne sme golubari tuku sto bi rekol Jakov,funkcioneri.....
Se gleda deka si funkcioner....ama za zal od nasive funkcioneri pogolemi seljacista nema....odi slusaj si ja Ceca i Dragana Mirkovic, ozboruvaj deka ne ni trebale Plaosnik, Sv Sofija, Mileniumskiot Krst, i potpisuvaj donacii za koncertite na zenata na najgolemiot srpski sovinist Arkan.
Pana Hi.....hiiii.....hiiiiii......."seljak"[:p][:p][:D]
SpaceLily
quote:
Toa li te bole,dali mozele skopjani so bitolcani! Uste i ne bile gragani tuku golubari???Toa ti e isto kako da kazes stipjani ne se gragani tuku tekstilci. Vo sekoj slucaj,mrsko mi e da diskutiram so "seljak" kako tebe.
Ili Ohrigjani ne se gragjani tuku ribari:P:))))
beaver hunter Zlotty, vrakjaj se nazad vo Skopje..... gradot ima vozduhoplov , koj shto za zhal nikoj ne go videl, i im treba nekoj da go tera istiot u oblaci...chak shto vishe odvoile pari i za rezervni delovi, da go opravat megju oblacite... ne mu se misli, vrakjaj se nazad...
Pana Tripun utepaniot ne moze edna ulica od pedeset metri da asfaltira a ne metro da gradi. Covekot definitivno e sram i bruka i najpametno ke mu bide da se povlece od funkcijata. Slusam od luge sto rabotat vo sobranieto na grad Skopje deka Tripun se poretko dovaga na rabota i se odnesuva kako da mu e preku takvoto od toa sto e gradonacalnik. Postojat dve opcii za nego:Ili da se povlece ili da zavrsi kako Ivan Todorov-doktorot.Na nego e da odluci sto ke odbere!!
Strelec Uf, sega mi tekna! Toj so gradski pari kje si go slavi imendenot Sveti Tripun, a demek Sveti Valentin kje go slavel!?:((( Koja bedotija od chovek!!!:(
OooOo Kjuti onoj predhodniot beter beshe! Ovoj barem crkva od donacii napravi!
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Ovoj barem crkva od donacii napravi!
Znam za toa... dejan mi kazha!:)
tomislav1978
quote:
Originally posted by трендафил соработка со Албаномакедонците,
Dosta be so ova albanomakedonci, zvuci mnogu glupo, a baska e i antimakedonski, ako albancite se albanomakedonci togas so sme nie? ili slavomakedonci kako so ne narekuva bolniot dzaferi..siptarite se drugo pleme nemoj da valkas imeto makedonsko
Strelec Костовски молчи за потпишаниот меморандум Трифун Костовски молчи по веста за потпишаниот меморандум за изградба на метро и трамвајска мрежа со „Ве-Ве груп“ од Скопје. Откако А1 го обелодени неговото постоење, прес-службата на градоначалникот побрза документот да го стави на својата интернет страница. Фактите се следни. Во меморандумот потпишан од Костовски јасно се гледа дека албанскиот бизнисмен Веби Велија добил одврзани раце од градоначалникот да пронајде проектант и изведувач на проектот преку кредити и грантови. Писмено ветил и дека ќе се ангажира кај Владата и општинските власти за да може што поскоро да се реализира овој проект. Упатените велат оти е несфатливо како Костовски потпишал нетранспарентно и далеку од очите на јавноста документ за проект кој, според градежните параметри, е вреден неколку стотици милиони евра. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=59216"]/Повеќе/[/url]
intel Kako shto se izgubi Trifun vo vodenjeto na Skopje taka i temava se odvelukva poleka no sigurno kon arhivite na VMACEDONIA.
NACIONALIST pa nemoras ti sega da go vrakas nazad izgubeniot TRIPUN!
tomislav1978
quote:
Originally posted by NACIONALIST
pa nemoras ti sega da go vrakas nazad izgubeniot TRIPUN!
Naci, izgubeniot Tripun vie go glasavte, a zaedno so nego ima i vasata DPMNE da se izgubi negde u arhiva
Strelec Откако Трипун победи на изборите, се’ ќе си беше ОК доколку се одлучеше да го слуша Груевски и да соработува со него... На тој начин и Скопјани ќе видеа аир. Вака, човекот си изврши политичко самоубиство и стана срам за Скопјани. Но, ВМРО ДПМНЕ на наредните локални избори ќе има СВОЈ кандидат кој што ќе му ја врати душата на градот и од Скопје ќе направи пристојно место на живеење.
NACIONALIST eve gospodinov stelec ti kaza, nemoram jas i jas sega da ti objasnuvam ponovo
intel DA be l'sno e takoj. Sto kje kaze gospodinot ADMINISTRATOR Strelec clen na DPMNE, samo kazi AMIN. Abe imate li malku dostoinstvo ili cel zivot kje si ostanete poltronchinja na partijata. PS.ZAmislete Tripun se pojavi na televizija na otvaranje na eden nov semafor vo Magari:)))))) Se pretrgna od rabota covekov...zivi grevovi...:)))
tomislav1978
quote:
Originally posted by Strelec стана срам за Скопјани.
Tocno taka, ama zaedno so nego i DPMNE stana sram za Skopjani, i nema narodot da vi zaboravi. Koga nekoe dete ke napravi belja, prasuvaat koj e tatkoto
Makedon
quote:
Originally posted by tomislav1978
quote:
Originally posted by Strelec стана срам за Скопјани.
Tocno taka, ama zaedno so nego i DPMNE stana sram za Skopjani, i nema narodot da vi zaboravi. Koga nekoe dete ke napravi belja, prasuvaat koj e tatkoto
Jas ne se sramam od Tripun, nas si e, a ne kako nekoj prethoden da me prasuvaat strancite dali sme se mesale so onie od Topana[:D]
intel Вие си се мешате со оние како Азис,-;)
beaver hunter abe, svarno Tripun kje organiziral festival za Valentajn Dej? a, ako e svarno koj sve kje pee?
ProMKD Da stvarno ke ima zabava za Valentines Day ama neznam koj ke pee i sto ke ima tocno
Strelec
quote:
Originally posted by beaver hunter
abe, svarno Tripun kje organiziral festival za Valentajn Dej?
!? Zarem navistina kje organizira proslava na katolichki praznik??? Ne mozham da se iznachudam!? Ah, VMRO DPMNE ne pravi drug pat vakva greshka kako so ovoj dibek! Vo idnina samo so SVOI kadri!
ProMKD Abe toj deko..sve znae momceto [:D]
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Uf, sega mi tekna! Toj so gradski pari kje si go slavi imendenot Sveti Tripun, a demek Sveti Valentin kje go slavel!?:((( Koja bedotija od chovek!!!:(
Му влезе во трага на матните зделки кои ќе ги прави...БРАВОООО. А не кој оној предходнион...кој ставаше босански гранит на македонска почва и ногу каде стигнеше паверисуваше бре. Што е ногу ....ногу е од тоа паверот...нели?
Strelec Taka e, gjubrinja se dvajcata... Edinstvena razlika e shto ovoj sega e 100 pati pogolemo gjubre! Ako more... Pamet za drug pat VMRO DPMNE da si odi so svoj kandidat!!!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Taka e, gjubrinja se dvajcata... Edinstvena razlika e shto ovoj sega e 100 pati pogolemo gjubre! Ako more... Pamet za drug pat VMRO DPMNE da si odi so svoj kandidat!!!
Јок ...ѓубриња сме ние , тие се МИЛИОНЕРИ сега. пс Да не почнал и вој Тривунчо да ПАВЕРИСУВА низ Скопјево , а?? Не сум забележал , ама ако имаш сознанија за некаква си ПАВЕРИЗАЦИЈА , ти веднаш кажи ни. Шо е ногу ногу е...нели?
Strelec Dobro, priznavame deka glupost napravivme so dibekov... I vetuvame deka nema da se povtori! Ami vie? Iljada greshki napravivte i nitu edna ne priznavte!?
tomislav1978
quote:
Originally posted by Strelec
Dobro, priznavame deka glupost napravivme so dibekov... I vetuvame deka nema da se povtori! Ami vie? Iljada greshki napravivte i nitu edna ne priznavte!?
Eve priznavam, pogresivme so edno vreme bevme vo koalicija so Stojan Andov
Strelec Stvarno e mnogu, vo pravo si... Dodusha, na ovoj Penov i bi mu prostil, poshto praveshe neshto za Skopje... dali so bosanski ili so amerikanski granit i ne e tolku vazhno... barem go razubavi Skopje! Ama ovoj gnasava shto pravi??? A i ti si mnogu interesen... Topikov e za Tripun, a ti namesto za nego, uporno za Penov pishuvash... Se sramish li od Tripuna, ili shto e rabotata?:) Aj da te poshtedam od scrolliranje... Eve go naslovot: Do kade e Skopje na celo so Tripun!!!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Stvarno e mnogu, vo pravo si... Dodusha, na ovoj Penov i bi mu prostil, poshto praveshe neshto za Skopje... dali so bosanski ili so amerikanski granit i ne e tolku vazhno... barem go razubavi Skopje! Ama ovoj gnasava shto pravi??? A i ti si mnogu interesen... Topikov e za Tripun, a ti namesto za nego, uporno za Penov pishuvash... Se sramish li od Tripuna, ili shto e rabotata?:) Aj da te poshtedam od scrolliranje... Eve go naslovot: Do kade e Skopje na celo so Tripun!!!
Мојот одговор на поставеното од тебе прашање е овој: Да не почнал и вој Тривунчо да ПАВЕРИСУВА низ Скопјево , а?? Не сум забележал , ама ако имаш сознанија за некаква си ПАВЕРИЗАЦИЈА , ти веднаш кажи ни. Шо е ногу ногу е...нели? Мислам дека никаде тука го нема(м) споменато другар-ти Пенов ...или тој можеби лебди некаде невидливо во текстов ?
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Да не почнал и вој Тривунчо да ПАВЕРИСУВА низ Скопјево , а??
Abe ona crvenoto duri i NP-ovcite kje svatat zoshto e tamu!:) Nego stvarno, lav... shto mislish za dosegashnoto rabotenje na Tripun?:)
concrete Ne znam sto misli lav , ama mene mi izgleda deka Trufun ima nekoj gooolem problem, kako ke se vadi od nego bomo videli....!!!!
tomislav1978 Nekoj ovcar bese na mestoto na Tripun kopukot, pak ke napravese neso, ovoj niso ne pravi. Eh DPMNE air da ne vidite so ni donesovte vakov gradonacalnik.
Makedon
quote:
Originally posted by tomislav1978
quote:
Originally posted by Strelec
Dobro, priznavame deka glupost napravivme so dibekov... I vetuvame deka nema da se povtori! Ami vie? Iljada greshki napravivte i nitu edna ne priznavte!?
Eve priznavam, pogresivme so edno vreme bevme vo koalicija so Stojan Andov
A ne zalis sto si so Ali Ahmenti koj sakase da ja okupira Makedonija, sto gorese i na zivo secese makedonski vojnici, sto ubi 100 Makedonci, sto zapali crkvi? Andov li e zlostornik? Ah sdmsovska intelegencija, kaj si ti?!
concrete Nesto ne se razbirame...gooolemiot problem na Trifun e verojatno faktot sto sepak ne procenil deka DUBARATA e pogolema od bilo koja, duri i najpesimisticka procenka. Sega verojatno ke mora da go progolta gorkoto apce, zosto ne veruvam deka ima volja da stavi tolku mnogu na kocka za da napravi bilo sto. Kaznite se drakonski....Kako mozam da zabelezam pustil vodata da go nosi , kade ke go odnese, bomo videli...veke rekov pogore ...no ako ne "talasa" moze i ke projde so nekoja dobivka za pretrpeniot strav....
трендафил Ме изненадува што никој не забележува дека оваа зима нема снег по улиците што се во надлежност на градот. Затоа што сега не се чека да се замрзне снегот па да се фрла сол, туку тоа се прави веднаш. Тука би напишал и дека водоводот на слепите ќе почне да им дава сметки напишани со Брајова азбука.
lav
quote:
Originally posted by tomislav1978
Nekoj ovcar bese na mestoto na Tripun kopukot, pak ke napravese neso, ovoj niso ne pravi. Eh DPMNE air da ne vidite so ni donesovte vakov gradonacalnik.
Имаш право колега стварно НИШТО НЕ ПРАВИ овој наш градоначелник.... НО и НИШТО НЕ РАСИПУВА ..како што праеше предходникот негов..нели? Мислам посебно на стражарската кула на Камениот Мост ...нели?. пс Но и на мостот поред Автобуската Станица („новата„ ...нели) , кој како што е нелогично изграден (нагрден и безфунционален)....прав комуњарски хаос или пак истотаква архитектонска папазјанија. Наместо своевремено ист таков да се изгради на реката Вардар кај кафеаната 3Бисери во Аеродром ...па директно да се спои со булеварот Гоце Делчев и директно секако да (се) иде на раскрсницата кај Судската Палата , без никакви семафори или пак непотребни заобиколни патеки и огради.
intel
quote:
Originally posted by lav
пс Но и на мостот поред Автобуската Станица („новата„ ...нели) , кој како што е нелогично изграден (нагрден и безфунционален)....прав комуњарски хаос или пак истотаква архитектонска папазјанија. Наместо своевремено ист таков да се изгради на реката Вардар кај кафеаната 3Бисери во Аеродром ...па директно да се спои со булеварот Гоце Делчев и директно секако да (се) иде на раскрсницата кај Судската Палата , без никакви семафори или пак непотребни заобиколни патеки и огради.
Vo pravo e Lav.\Isto taka mozese da se napravi eden golem parking kaj MZT salata i da ima na nego edno 20 dezurni helikopteri koi so sajli kje gi zakacuvaa kolkute i kje gi prefrlaa od drugata strana na Vardar kaj Alkaloid ili pod Kale.Ni semafori ni butur.Ama komunjarishta nishto ne im teknuva.
Strelec intel... daj otvori mu na lavchevo eden topik za Penov... chudna rabota, na ovoj topik shto e za Trupun, lav nishto ne pishuva za aktuelniov gradonachalnik!:) Zirni mu gi poslednite nekolku posta!:)
quote:
Originally posted by lav
...Поранешниот директор Владимир Кочовски ја исклучува одговорноста и ја префрла врз Градот и врз бившиот градоначалник Ристо Пенов
quote:
Originally posted by lav
...ланскиот организатор на прославата (кога загина и девојчето ..веќе подзаборавено Кметовска) потрошил повеќе од што има , та оставил долг во градската каса (проценувачите кажаа) од 14 милиони евра.
quote:
Originally posted by lav
А не кој оној предходнион...кој ставаше босански гранит на македонска почва и ногу каде стигнеше паверисуваше бре. Што е ногу ....ногу е од тоа паверот...нели?
quote:
Originally posted by lav
Да не почнал и вој Тривунчо да ПАВЕРИСУВА низ Скопјево , а?? Не сум забележал , ама ако имаш сознанија за некаква си ПАВЕРИЗАЦИЈА , ти веднаш кажи ни. Шо е ногу ногу е...нели?
quote:
Originally posted by lav
...како што праеше предходникот негов..нели?
intel Interesno stvarno Koga dojde SDSM na vlast 2002 Lav, Trendafil i Naci baraa rezultati polse dve nedeli od izborite a predvremeni baraa uste na 14 septemvri. Koga vlasta svojot start go pravdase so dovcerasnoto vladeenje na dpmne i zateknatiot haos kako vo ekonomija taka i na politicko-bezbednosen plan tie , ili potocno Lav komentirase deka vladata na Dpmne e minato i deka edinstveno go interesira kako raboti segasnata vlada. Naednas Lav se menuva od koresn i losoto rabotenje na Tripun go pravda so rabotata na prethodnikot Penov. Znaci Lav, Tripun e izbran po greska, ama bidna toa neli? so cel da bide podobar od prethodnikot Penov. Sto napravi Tripunce do sega, ve go e'dna go'dina.
Makedon
quote:
Originally posted by intel
Interesno stvarno so dovcerasnoto vladeenje na dpmne i zateknatiot haos kako vo ekonomija taka i na politicko-bezbednosen plan tie ,
Abe kako vam komunjarite ne vi e sram da ja iskrivuvate vistinata tolku? Pa Makedonija EKONOMSKI propadna od 2003 g., vo 2002 g. kolku tolku imase ostanato nesto od vladeenjeto na VMRO. A vo 2003 g. pad na industriskoto proizvodstvo za 50% vo odnos na 2002[V] A na bezbedosen plan se ke bese vo red ako SDSM ne koalicirase so DUI=UCK i se vovedese voena sostojba, pa da se resi so albancine ednas zasekogas [8)]
intel
quote:
Originally posted by Makedon
A na bezbedosen plan se ke bese vo red ako SDSM ne koalicirase so DUI=UCK i se vovedese voena sostojba, pa da se resi so albancine ednas zasekogas [8)]
Da be, kje gi resese vojvodata Ljubco ako ne bese ti i takvite kako tebe vo partijata.Posle Branko vi bil kriv.Da ne se vmesase SDSM uste kje bevme pod okupacija na UCK.Kilavkovci edni.
tmoro
quote:
Originally posted by concrete
Ne znam sto misli lav , ama mene mi izgleda deka Trufun ima nekoj gooolem problem, kako ke se vadi od nego bomo videli....!!!!
Jas mislam problem mu e salata koja cinit poveke nego sto planirase negoviot prethodnik koj kaza netocna cena (manipulantska)ne se malku 15 miljoni evra, kako i da e ke se vidit na krajot od mandatot sto srabotil.Deka nekoj od DPMNE zgresil sto glasal za nego e prasanje ama ne veruvam deka nivni kandidat ke pobedese zatoa sto toj im zede glasovi i na SDSM.
intel
quote:
Originally posted by tmoro
Deka nekoj od DPMNE zgresil sto glasal za nego e prasanje ama ne veruvam deka nivni kandidat ke pobedese zatoa sto toj im zede glasovi i na SDSM.
Tmoro, fintata e vo toa sto SDSM si namesti svoj kandidat(nesposoben) so glasovi na dpmne. Koja e matematikata?? -em se otkaci od nesposobniot Tripun -em i go zakaci na opozicijata zedna za vlast po bilo koja cena, i taka sega site pcujat po onie koi go glasale utepaniot Trifun Kostovski. Deka ne gi biva kazuvaat i najnovite prepukuvanja na Kislela Voda i Aerodrom, pokolj se napravija gradonacalnicite sto go osvoija Skopje.
tmoro
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by tmoro
Deka nekoj od DPMNE zgresil sto glasal za nego e prasanje ama ne veruvam deka nivni kandidat ke pobedese zatoa sto toj im zede glasovi i na SDSM.
Tmoro, fintata e vo toa sto SDSM si namesti svoj kandidat(nesposoben) so glasovi na dpmne. Koja e matematikata?? -em se otkaci od nesposobniot Tripun -em i go zakaci na opozicijata zedna za vlast po bilo koja cena, i taka sega site pcujat po onie koi go glasale utepaniot Trifun Kostovski. Deka ne gi biva kazuvaat i najnovite prepukuvanja na Kislela Voda i Aerodrom, pokolj se napravija gradonacalnicite sto go osvoija Skopje.
Najdobro znaat skopjani,a sto te natera od SDSM da se prefrlis vo NP
lav
quote:
Originally posted by Strelec
intel... daj otvori mu na lavchevo eden topik za Penov... chudna rabota, na ovoj topik shto e za Trupun, lav nishto ne pishuva za aktuelniov gradonachalnik!:) Zirni mu gi poslednite nekolku posta!:)
quote:
Originally posted by lav
...Поранешниот директор Владимир Кочовски ја исклучува одговорноста и ја префрла врз Градот и врз бившиот градоначалник Ристо Пенов
quote:
Originally posted by lav
...ланскиот организатор на прославата (кога загина и девојчето ..веќе подзаборавено Кметовска) потрошил повеќе од што има , та оставил долг во градската каса (проценувачите кажаа) од 14 милиони евра.
quote:
Originally posted by lav
А не кој оној предходнион...кој ставаше босански гранит на македонска почва и ногу каде стигнеше паверисуваше бре. Што е ногу ....ногу е од тоа паверот...нели?
quote:
Originally posted by lav
Да не почнал и вој Тривунчо да ПАВЕРИСУВА низ Скопјево , а?? Не сум забележал , ама ако имаш сознанија за некаква си ПАВЕРИЗАЦИЈА , ти веднаш кажи ни. Шо е ногу ногу е...нели?
quote:
Originally posted by lav
...како што праеше предходникот негов..нели?

Искрено се прашувам нели ...зошто ти секојпат се сметаш за некој со особено нормален и сеидневен лик , посебно со твоите бедникаво-излитени нафрлувања и исто такви обиди за извртување на тоа што сакале дискутантите овдешни да го кажат ...поинаку викано и вадење од контекст на темата ... мислам кон луѓе кои ете (и против твојата воља) поразлично мислат од тебе? Иако со разни...но проѕирни (не само за мене) методи се обидуваш да се покажеш поразличен од она што всашност и си: БЕДНО ПИУНЧЕ , разбира се КОМУЊАРСКО
Strelec Prvo za Penov, pa sega za mene pishuvash!? I pak nishto za Tripun!:) A topikov e za nego!!! btw, krajno vreme e da gi prochitash [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=11494"]pravilata na forumov[/url]... Shtotuku prekrshi (najmalku) TRI pravila! Pravilo br. 7, megju drugoto veli: Воздржете се од поставување пораки целосно напишани со големи ('capital' или 'font size'), целосно здебелени или подвлечени букви, или пак текст кој е целиот во боја. Praviloto br. 7 go veli i slednovo: Кога поставувате порака на некоја тема, ве молиме таа порака да биде поврзана со тематиката од таа тема... Pravilo br. 8, megju drugoto veli: Кога пишувате порака на некоја тема особено обрнете внимание на начинот со кој се обраќате кон останатите корисници на форумов. Предизвикајте ги на мегдан ставовите на корисниците, изнесете мислење кое создава пријатна дискусија, а не да навредувате нечија личност. Slednoto prekrshuvanje na pravilo kje znachi zakluchuvanje na tvojot user... Vremetraenjeto kje zavisi od tezhinata na prekrshokot, odnosno od procenkata na onoj admin shto kje te BANIRA!
dejan Костовски ќе го смета „Скендер бег“ како дивоградба Градот Скопје ќе го смета евентуалниот споменик на Скендер бег во центарот на градот како дивоградба, доколку претходно не се легализира и не се среди целата документација, јави репортерот на Макфакс. Ваков став изнесе денеска Маја Мухиќ, портпарол на градоначалникот на Скопје Трифун Костовски. - По повод вчерашната изјава на градоначалникот на Општина Чаир Изет Меџити, за подигање на споменик на Скендер Бег во старата скопска чаршија, градот Скопје укажува дека нема донесено документи кои можат да бидат основа за подигање на било какво спомен обележје, а особено не споменик, изјави Мухиќ на прес конференција свикана по тој повод. Таа додаде дека Меџити неосновано и нелогично се повикува на програмата на Советот на град Скопје, каде е предвидена изградба на спомен обележје на Скендер Бег, но и тоа не е правен основ, бидејќи согласно членот 3 од програмата за секое спомен обележје, градот Скопје донесува посебна одлука што, во случајов на споменикот на „Скендер бег“ не постои. „Според тоа, градот Скопје апелира до претставниците на централната власт и партиите да ги почитуваат законите и да се воздржат од преземање на било какви активности во поглед изградбата на споменикот на Скендер бег, се додека истиот не ги помине сите законски процедури. Инаку, овој споменик ќе го сметаме за дивоградба“, изјави Мухиќ. I sega sto?? Dali spomenikot (koj e 13 metri visok, toa e cudo) ke go vidime vo Skopje?? Jas mislam deka ne e vazno ako gradot ke go smeta za divogradba, sto ke kaze DUI, toa.
трендафил Ниту Пенов не направи ништо како градоначалник во времето кога неговата партија не беше на власт и на државно ниво, ниту тоа може да го направи Трифун. Затоа што парите и понатаму ги прибира и префрла на општините државата. А јас не знам што се очекува да направи Трифун без пари. Кога и за греење во училиштата градот мора да пренаменува свои пари, затоа што истите не му ги префрла министерството за образование, на пример. Иначе се гледа дека државотворците ги бива за пропаганда. Само што сега од сталниот дежурен виновник Георгиевски се префрлија на Костовски. Јас ќе поставам директно прашање. Што е тоа што не го направи Костовски, односно кој сегмент од градот сега функционира полошо отколку во времето на неговиот претходник. Требаше ли Трифун за 8 месеци да го направи тоа што Пенов го правеше за 8 години? Што е подобро во општинете Чаир и Карпош кај што градоначалниците се од коалицијата ЗА Македонија заедно со УЧК (ДУИ). Таквите очекувања се нереални. Дали треба да се радуваме на споменикот на Скендербег што ќе се прави во општина Чаир или на џамијата изградена во Карпош? Во кој град во Македонија е направено нешто повеќе отколку што е направено во Скопје. Ако секаде ситуацијата е иста, не е ли проблемот нешто заедничко за сите единици на локална самоуправа? Но уште еднаш честитки до СДСМ за успешната пропаганда, во што се единствено успешни. Прво не водеа во комунизам во кој влеговме преку ноќ, а сега 16 години не враќаат во капитализам. Резултатот е видлив.
toni_a
quote:
Originally posted by lav
Штом изворот на енергијата е во туѓ „двор„ , решенијата се секојпат „интересни„ , односно на наша штета како крајни потрошувачи. пс А држава која има довод на евтин гас повеќе од 10 години и сеуште не го рационално искористува ...треба ли повеќе (о)зборување за тоа?.
imame izvori na energija eden kup,samo sto ne gi koristime,a ova so gasot e lesno i brzo reshenie koe potoa mozhe da se pre-adaptira...ama epten ke zabegame od temava. kako onie izvori za "tramvaj i trolebus" na vremeto...izvorite si ostanaa,a gledam i ideite ne se promenija.bash me interesira kako ke se spravi Trifun za opshto dobro! za sopstveno znaeme deka mozhe [:D]
Strelec Дуо Трифун и Веби! Градоначалникот Трифун Костовски во директна спогодба склучи меморандум за изградба на метро и трамвајска мрежа во Скопје. Костовски дал одврзани раце на „Веве груп“ од Скопје да пронајде проектант и извдедувач на проектот преку кредити и грантови. Зад „Веве груп“ стои албанскиот бизнисмен Веби Велија.
ProMKD
quote:
Originally posted by Strelec
Дуо Трифун и Веби! Градоначалникот Трифун Костовски во директна спогодба склучи меморандум за изградба на метро и трамвајска мрежа во Скопје. Костовски дал одврзани раце на „Веве груп“ од Скопје да пронајде проектант и извдедувач на проектот преку кредити и грантови. Зад „Веве груп“ стои албанскиот бизнисмен Веби Велија.
I trifun si najde prijateli a? Vi teknuva koga otide kaj krasnikji vo kondovo na kafe?
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
Podobro taka mesto da e vo koalicija so teroristi.
Така е... Затоа ќе гласаат луѓето некогаш пак за Трипуна!:) Се избрука човекот тотално!?:(
dejan Pa ako ke otide vo koalicija so DUI/DPA togas nema da glasat, mislam...
intel Штама од штабот на Костовски. Абе да не има нешто ново?.. некоја затната дупка барем да видевме по градов. цццц Катастрофа...
dejan Podobro taka mesto da e vo koalicija so teroristi.
nukleus I ova e Skopje na celo so site gradonacalnici dosega: http://www.vest.com.mk/default.asp?id=113937&idg=6&idb=1720&rubrika=Revija
orlak Трифко ти е како геј парада шоу. Еднаш во годината се одржува, привлекува огромно внимание и после цела година нигде го нема.
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
Pa ako ke otide vo koalicija so DUI/DPA togas nema da glasat, mislam...
Kakva koalicija be dejan??? Ovde zboruvame za gradonachalnici na Skopje, a ne za DUI/DPA i SDSM! I znaesh li ti shto zboruvashe Trifun za vreme na kampanjata? AKO STANAM GRADONACHALNIK, KJE VRABOTAM SOODVETEN PROCENT NA ALBANCI VO GRADSKOTO SOBRANIE! Jasno e deka taa izjava mu beshe zatoa shto mu trebaa glasovi od Albancite... I pritoa javno go iskritikuva Penov deka imal vraboteno samo eden Albanec!? Daj bidete malku objektivni i priznajte deka Tripun ne go biva za gradonachalnik!
Pana Citam neknja edna poraka na "Jadi burek": "Zaradi Tripun go zamrzev i Kometal-Gorce Petrov". Se e kazano!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Citam neknja edna poraka na "Jadi burek": "Zaradi Tripun go zamrzev i Kometal-Gorce Petrov". Se e kazano!
ГРЕВ и тоа голем ќе те фати кољега пана. Ако идам по таа твоја логика ...треба ли да ја мразам и Макеоднија затоа што ја раскрчмија истите тие кои многу ја (декалративно) сакаат а притоа прават несреќи за сите нас...распродавајќи БУКВАЛНО СЕ ...што овој Народ го ГРАДЕЛ со децении..и со векови ќе ги враќа парите со кои неранимајковците ја задолжија сопствената (а можеби и не) ТАТКОВИНА. Трифун е ЦАР...барем досега и тоаа спореден со другите мамлази.
Pana
quote:
Трифун е ЦАР...
Tesko na grad vo koj Tripun e CAR,sin mu princ a kerkamu baronica!
intel
quote:
Originally posted by lav
Трифун е ЦАР....
Ја зноеш мајкино приказната за Царот со козји уши...само не знам уште колку ќе издржите пред да отрчате во планина(од каде што сте дошле) да се изнавикате;))
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Трифун е ЦАР...барем досега...
И после ќе се чуди некој зошто народот сепак гласа за лоповите од СДСМ... Се’ се плашам дека Томче на крај ќе испадне во право кога вели дека Бучко пак ќе формира влада!!!
OooOo Breee kako ripnaa ovie Penovci, ochi kje mu izvadat na lav :)
tomislav1978 OooOo nie ovde pisuvame so fakti, nema vrska za kogo sme, Tripun ne raboti za Skopje, a tie so go donesoa cutat ko mladi nevesti
OooOo Daj fakti da vidime.... ne gledam jas fakti. Gledam grupa Penovci sednale i ogovaraat ko stari babi :)
intel Какви факти ? Нема ни за работа ни за неработа.Како да немаме градоначалиник исто.
Pana Fakti: Trifun Kostovski:"Ke go izgradam Juzen bulevar i ke go dadam pod koncesija.Ke stavam naplatni rampi???? i ke naplakam patarina". Ne komentiram vakvi maloumni izjavi. Trifun Kostovski:"Ke go zabranam soobrakajot na Vodno i ke vovedam ekoloski avtobusi".Kako da ne,zimi majka. Trifun Kostovski:"Ke pravam gradska kuka na Kale".Na kogo mu pika k.u.r. u oci. Ke pravam nova zooloska gradina,ke go napravam Skopje evropsko.....ke.....!!!!! Jas sum definitivno za radikalni merki.....go digame na kloci i go terame u tri ........
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Fakti: Trifun Kostovski:"Ke go izgradam Juzen bulevar i ke go dadam pod koncesija.Ke stavam naplatni rampi???? i ke naplakam patarina". Ne komentiram vakvi maloumni izjavi. Trifun Kostovski:"Ke go zabranam soobrakajot na Vodno i ke vovedam ekoloski avtobusi".Kako da ne,zimi majka. Trifun Kostovski:"Ke pravam gradska kuka na Kale".Na kogo mu pika k.u.r. u oci. Ke pravam nova zooloska gradina,ke go napravam Skopje evropsko.....ke.....!!!!! Jas sum definitivno za radikalni merki.....go digame na kloci i go terame u tri ........
Choekot kazhal deka kje go napravi, chekaj mandatot ushte mu trae ... :)
lav
quote:
Originally posted by OooOo
Breee kako ripnaa ovie Penovci, ochi kje mu izvadat na lav :)
Почитуван колега Само за твоја информација прочитај си го ова: Пролет е и Јас ете како стар мушичар нели...си велам ...времево запролетува ..та дај да идам и да фрлам една ..оти ме многу „чешаше„ раката. Ама ете сеуште матна е реката...та си велам ...тоа ќе го сторам овде на форумов...нели со виртуелно „фаќање„ , Јас го викам на КЛЕН-ови односно по Велешки УТМАНИ нели (патем кажано и најлакома а и со најмалку ум во глата). И ОП ОП зафрлувам...и самиот ти лично ги наброја ...неколку КРУПНИ УТМАНИ ја „лапнаа„ фрлената моја и тоа специјална мушичка a la „Трифун е ЦАР„. пс Сигурно знаеш...како во местата каде има мајмуни мислам во Африка ...ги фаќаат и тоа најлесно?. Ставаат стаклен сад со „БАНАНА„ внатре a la „Трифун е ЦАР„. После тоа се си оди по редот...нели. Највеќе ме збуни ...како тоа да се фати и она пекинезерчето сдсм-овско што стално џавка тука...одкога јаде и тој „банани„?!
Pana Sekoja cest lavu za tvojata alegoricna prikazna i za elokventnosta.Megutoa sto vikaat srbine "vrag odneo salu". I najpristrasnite foirumdzii ke se slozat deka Tripun ne zivee na ovaa planeta. Definitivno mislam deka covekot se muci i sebe a ne muci i nas.Ne sme zasluzile vakva nokna mora kako sto e Tripun.
orlak Трифко ти е како геј парада шоу. Еднаш во годината се одржува, привлекува огромно внимание и после цела година нигде го нема. моментално прави пилинг! [:D][:D][:D][:D][:D]
lav
quote:
Originally posted by Pana
Sekoja cest lavu za tvojata alegoricna prikazna i za elokventnosta.Megutoa sto vikaat srbine "vrag odneo salu". I najpristrasnite foirumdzii ke se slozat deka Tripun ne zivee na ovaa planeta. Definitivno mislam deka covekot se muci i sebe a ne muci i nas.Ne sme zasluzile vakva nokna mora kako sto e Tripun.
На се ќе му дојде крајот..та и на овој кој тебе особено те нервира. Ама ништо не сруши(л) ако веќе ништо и не изгардил...нели? Јас да сум на твое место би му закажал сосотанот и се по ред...нели таксативно се вика...ќе му приложам приговори. НО истото и на Б(а)учкота...оти преку мојов ми е од тие нивни тралалајки за некаква си Европа и НАТО и влез во „нив„...како реално се забележува нели на КУКОВДЕН...а Народот му гладува и тоа што е најзагрижувачки миг за мене. Поздрав
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Трифун е ЦАР...
quote:
Originally posted by lav
...ако веќе ништо и не изгардил...
Е стварно е Труфун цар... Ама и lav со ваквите изјави е ЦАР!:)
Pana
quote:
ако веќе ништо и не изгардил
...ama ke izgradi....na primer,diskoteka na sin mu na plostad,bolnica na kerka mu na Vodno,kafana za sebe kaj Kermes...i takvi nekoj drebulii...
Strelec
quote:
Originally posted by Pana
...ama ke izgradi....na primer,diskoteka na sin mu na plostad,bolnica na kerka mu na Vodno,kafana za sebe kaj Kermes...i takvi nekoj drebulii...
Па добро бе, Pana... Во дискотеката од син му Скопјани ќе се забавуваат, во кафаната кај Кермес Скопјани ќе кркаат чорби, во болницата од ќерка му Скопјани ќе добиваат здравствена нега... Ти да не мислиш дека затоа што му се фамилија, па затоа им гради??? Сето тоа заради Скопјани го прави!!!
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
ако веќе ништо и не изгардил
...ama ke izgradi....na primer,diskoteka na sin mu na plostad,bolnica na kerka mu na Vodno,kafana za sebe kaj Kermes...i takvi nekoj drebulii...
Ме тераш кољега пана сега и веднаш ете сосоила да се присетувам на Пенов пред да стане ПАВЕР Елемент...пардон мислев на Градоначелник...нели? Во првиот мандат ко кукличе си беше ...мислам на оние на конци закачени...мислам и пак ете си мислам дека се викаат МАРИОНЕТКИ. Ама после „одврза„ се ама и се закачи на возот наречен за Македонија заедно(топтан) нели и беше „успешен„ 1.Градеше мост 9 цели години 2.Градеше „Потемкинови села„ (подоцна ќе ти ги објаснам , само ако инсистираш лично да ги „видиш„). 3.Сруши многу историски паметници (со тоа што изгради нови..да бидам чесен и не само тој).
Strelec Абе не ти е ни тебе лесно!:) На мака си како да докажеш дека Новески е подобар фудбалер од Роналдињо, а Гоце Арнаудов дека е подобар тенор од Павароти!:)
трендафил А кој тоа градоначалник во Македонија во моментов нешто гради? Колку што знам само еден е активен, гостиварскиот, ама и тој не гради туку руши. Ако не се гради никаде не е ли можно вината да не е во градоначалниците туку до некој над нив, на пример во државната власт.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Абе не ти е ни тебе лесно!:) На мака си како да докажеш дека Новески е подобар фудбалер од Роналдињо, а Гоце Арнаудов дека е подобар тенор од Павароти!:)
Почитуван господине тракатанџија Јас ...само ако внимателно (ме) читаш ...веднаш ќе забележиш оти само кажувам односно покажувам , но не и докажувам. пс Тоа ...„задоволство„ нели го оставам на ПЛАТЕНИ ЗА ТОА личности.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
А кој тоа градоначалник во Македонија во моментов нешто гради?
Наброј ги ти тие што не градат! Еве јас знам и ти кажувам дека Трифун ништо не гради... Кажи ти за тие што знаеш!
трендафил На пример Андреј Петров, општина Карпош, член на СДСМ и Изет Меџити, општина Чаир, член на ДУИ, мојот градоначалник. Во општина Чаир градот, што нели не гради ништо поставуваше светло на влезот во скопската чаршија, на надвозникот пред порано стоковната куќа „Мост“.
јузер Кај да е ќе почне да гради, само локација да најде и одма ќе започне да гради!:)
Pana
quote:
1.Градеше мост 9 цели години 2.Градеше „Потемкинови села„ (подоцна ќе ти ги објаснам , само ако инсистираш лично да ги „видиш„). 3.Сруши многу историски паметници (со тоа што изгради нови..да бидам чесен и не само тој).
1.Ne bese 9 godini,no nejse neka ti bide.Mostot bese zadaca na Republickiot zavod za zastita na kulturnoto nasledstvo.Glaven bese Vasil Iljov kadar na DPMNE.E koga gospodinot Penov vide deka zavodot nema vizija kako da go napravi mostot se zafati i go napravi.I toa mnogu dobro.Zeleznata ograda od vinkli veke ja nema a mostot e celiot napraven so obraboten kamen. 3.Ne srusi nisto.Toa sto se srusi kulata na kameniot most e pak zasluga na Vasil Iljov ,koj koga rabotnicite gi vadea sipkite sto ja drzea strazarskata kula koristese vikend i gi ostavi bez nadzor.Za toa mislam deka mu e povedena i sudska postapka. 2.Insistiram..... I da povtoram po stoti pat Tripun ne zivee na ovaa planeta.Zalno no vistinito.
трендафил Вчера Костовски посади дрво во паркот. Но тоа веројатно по наредба на фабриката за вести на една наша партија не беше објавено. Веројатно дрвото на Црвенковски е единствено важно. Во врска со Трифун се објавува само нешто ако може да биде продадено како негативно. Не ми е познато ниту дека некој објави дека во периодот од 3ти до 17ти март од дивите депонии во градот се очистени преку 3 илјади кубни метри отпад, или претворено во литри 3 милиона, што му доаѓа скоро по една кофа отпад на глава на жител. Доколку Костовски го наследил градот чист, мораме да признаеме дека тоа не е малку за една година и дека не зборува добро за културата на скопјени. Со граѓани како нас не е воопшто лесно да се биде градоначалник.
Pana
quote:
3ти до 17ти март од дивите депонии во градот се очистени преку 3 илјади кубни метри отпад
Toa znaci deka za 15 dena se otstraneti 600 kamioni gubre dokolku eden kamion sobira pet kubika. Ili 600 kamioni za 15 dena,znaci 40 kamioni dnevno. I ti mu veruvas na ovaa nebuloza na Tripun. Zacistija samo malku ,edno desetina kamioni kaj pazaron za stari raboti pod Kale,na uste deve tri lokacii po tri cetiri kamioni, ili vkupno okolu 30 kamioni, i toa e se. p.s. nego dali znae nekoj do kade e rabotata so naplatnite rampi na Juzen bulevar sto imase namera da gi postavi Tripun uste vo prvata godina od negoviot mandat....
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Вчера Костовски посади дрво во паркот.
И после некој ќе јаде бурек, демек Костовски ништо не направил за Скопје!?
intel
quote:
Originally posted by трендафил
Со граѓани како нас не е воопшто лесно да се биде градоначалник.
Хехехехехе....не чинеше Пенов а Скопјани патеа, сега не чинат Скопјаниве па пати Костовски. Вакви партиски були се надевам дека има се помалку и помалку.
трендафил Никаде не напишав дека со граѓани како нас му е тешко само на Костовски, туку истото важи за сите градоначалници. И за Андреј Петров од СДСМ и за Изет Меџити од ДУИ. Затоа што чистењето на градот не е должност само на градоначалникот на Скопје, туку и на општините, а е определо со закон што го донесе Собранието на РМ. Што би рекле за ингеренциите во Скопје имаат гласано повеќе пратеници што не живеаат во нашиот град. Но и понатаму никој не ми одговори што е направено например во Штип, Струмица, Охрид, Тетово или некој друг град кај што не е градоначалник Костовски. А доколку нигде не е направено ништо вината можеби не е во локалната, туку во централната власт. Затоа што и понатаму по улиците на Скопје не гледам ниту еден паднат денар, а не верувам дека комунилаците ги чистат парите, а го оставаат другиот смет. Повеќе верувам дека 15то септемвриската власт им ги има очистено џебовите на граѓаните. А што се однесува до садењето дрво и јадење бурек и на претседателот на државата тоа му е изгледа единствена активност. Плус фрлањето на лопата со цемент во камен темелникот на американската амбасада на денот посветен на 40те маченици од Севастија, т.е. Младенци.
Pana
quote:
што е направено например во Штип, Струмица, Охрид, Тетово или некој друг град кај што не е градоначалник Костовски.
Toa ke ti odgovorat koga ke se otvori tema za tie gradonacalnici.
intel http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=14211
Strelec
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил
Со граѓани како нас не е воопшто лесно да се биде градоначалник.
Хехехехехе....не чинеше Пенов а Скопјани патеа, сега не чинат Скопјаниве па пати Костовски. Вакви партиски були се надевам дека има се помалку и помалку.
Нема врска партијата!!! трендафил од почит кон работењето на Трифун така пишува!:)
quote:
Originally posted by трендафил
...истото важи за сите градоначалници.
Е како не ти текна еднаш и за Пенов така да напишеш на форумов???:)
lav Originally posted by Pana
[quote]1.Градеше мост 9 цели години 2.Градеше „Потемкинови села„ (подоцна ќе ти ги објаснам , само ако инсистираш лично да ги „видиш„). 2.Insistiram..... Штом инсистираш еве ти го одговорот...се извинувам поради доцнењето кое е оправдано , разбира се од мој аспект гледано. а)Започнување на градба на спортската сала , без целосно обезбедени пари , односно затворена финансиска конструкција. Ова го (по)кажа неодамна презентираниот делумен извештај на ревизорската комисија ....која ја активира сегашниот градоначелник кој ете „ништо„ не работи...според мислењето на некои учесници овде. б)Банката за млади брачни парови..презентирана ЈАВНО во првиот мандат..кога (ги) победи останатите кандидати како Фуфо , творецот на Пецко , Дарко Марковиќ и хирургот Угриновски.
intel
quote:
Originally posted by lav
Дарко Марковиќ
Onoj sto si go prakjal po voda na vremeto koga ste igrale nogomet:))) Sram da ti e Lav, stalno si gi maltretiral kopijlacite u malo. Topikov e za Tripun, lav. Sto srabote vampirot za ovaa edna godina-REZULTATI SEGA ve molam.
tomislav1978
quote:
Originally posted by intel Sto srabote vampirot za ovaa edna godina-REZULTATI SEGA ve molam.
Da imase sraboteno neso dosea 10 topici ke imase za nego..ama vaka cutat, oti nema rezultati..
Strelec
quote:
Originally posted by intel
Sto srabote vampirot za ovaa edna godina-REZULTATI SEGA ve molam.
Посадил дрво во парк!
intel Mu otvoti diskoteka na sinot, ama na neatraktivno mesto doduse, vo ctrog centar na Skopje.Toa edna bucava tamu, guzva-strasno.Nikoj ne go ni sakal toa skapano mesto ama eve Tripun se zrtvuval i investiral za Podobro Skopje. dalje ?
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
Дарко Марковиќ
Onoj sto si go prakjal po voda na vremeto koga ste igrale nogomet:))) Sram da ti e Lav, stalno si gi maltretiral kopijlacite u malo. Topikov e za Tripun, lav. Sto srabote vampirot za ovaa edna godina-REZULTATI SEGA ve molam.
Знам дека е за него мислам за Трифуна..но сигурно си забележал оти кољегата ни пана ИНСИСТИРАШЕ...да му одговорам..и Јас тоа секако со задоцнение го сторив и од на тебе познати причини..односно форумов беше недостапен..подолго време , секако со прекини. Заборавив да ставам дека е ОФ Топик. пс Ако е можно...барам да ми се уважи моето извинување ...за сторената од мене погрешка. ппс А , инаку Трифун сите нас наскоро ќе не изненади...но ..ЗА ТОА ПОТОА...нели? Јас не бев многу по фудбалот...бев стрелец и тоа со пристојни резултати...мислам вон теренот.
Pana
quote:
инаку Трифун сите нас наскоро ќе не изненади
...eh da saka da go napravi toa, da demisionira,abe jas ke ve castam site na forumov....
Strelec
quote:
Originally posted by lav
А, инаку Трифун сите нас наскоро ќе не изненади...
Веќе ги изненади сите оние што гласаа за него!:))) Со што ќе изненади бе, Лавче?:) Ќе посади уште три дрва во паркот?:)))
intel
quote:
Originally posted by lav
А , инаку Трифун сите нас наскоро ќе не изненади...но ..ЗА ТОА ПОТОА...нели? Јас не бев многу по фудбалот...бев стрелец и тоа со пристојни резултати...мислам вон теренот.
Strelec, ....hm trakatangija a? A mene bas na Mara mi licese vo pisuvanjeto. Negooo: Naskoro, vo kino Vardar kje igra filmot "glasali ste, zajebali ste se" Vistina li e deka cetrvrt Vodno go kupil Trifun(od narodni pari sekako) za da pravi Bolnica ?
Strelec Море, алал нека му е... Го бива за бизнис! Фрли неколку илјадарки за изградба на споменици низ Скопје, ги излажа Скопјани да гласаат за него и сега ќе си го дуплира капиталот (на грбот на Скопјани)!!! Дури и именденот (Св. Трипун) си го прослави на плоштад (демек прослава за Св. Валентајн било тоа)... Го заболе него (простете ми на изразов) ’таквото’ дали Скопје ќе биде поубаво или не и дали ќе биде чисто!? Ќе ги заврши започнатите проекти од Пенов, ќе замачка очи со уште 2-3 евтини проекти, ќе си ги наполни џебовите со пари и ќе фати магла од политикава македонска!
dejan ^^Do nekade, po dobro taka mesto da se rizikuva so Penov i negoviot drugar Ahmeti.
intel Taka e Dejan, podobro drugar so Krasnici otkolku so Ahmeti.
dejan Mislam politicki drugari, kako sto znam Krasnici ne e vo politicka partija (sega za sega, koj go znae) moze SDS ke go primat.
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
Mislam politicki drugari, kako sto znam Krasnici ne e vo politicka partija (sega za sega, koj go znae) moze SDS ke go primat.
Aman be, Dejan!?:) Zoshto Trifun se druzhi so Krasnici?:) Imash li nekoe razumno objasnuvanje?:)
intel Dejan, Slabo si informiran, mora toa kengurot posta sto ti nosi da se zapil nekade.Krasnici e vo DPA, koalicionen partner na opozicijata.
dejan Vo nevazna partija e....i ke se vidi zasto se druzhi so Krasnici, i dali ima 'zasto' vo toa ili nema.
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
...i ke se vidi zasto se druzhi so Krasnici, i dali ima 'zasto' vo toa ili nema.
Ama vazhno se druzhat, taka?:) Ne e vazhno zashto, ama fakt e deka Tripun se druzhi so toj shto se zakanuvashe deka kje go granatira Skopje!:)
OooOo Aj poshto na Penov mu bea malku 8.5 godini [url="http://217.16.70.245/?pBroj=2037&stID=64879&pR=12"]ova[/url] da go sredi, se nadevam deka Trifun kje go sredi do kraj na mandatot.
NACIONALIST
quote:
Originally posted by Strelec Zoshto Trifun se druzhi so Krasnici?:) Imash li nekoe razumno objasnuvanje?:)
zosto buckovski e vo koalicija so teroristi: imas nekakvo objasnuvanje?
Strelec
quote:
Originally posted by NACIONALIST
quote:
Originally posted by Strelec Zoshto Trifun se druzhi so Krasnici?:) Imash li nekoe razumno objasnuvanje?:)
zosto buckovski e vo koalicija so teroristi: imas nekakvo objasnuvanje?
Имам објаснување... Бучковски е ѓубре усмрдено! Ај сега ти за Трипун да ми дадеш објаснување зошто се дружи со Красниќи!?:)
dejan Deka i on izgleda na kraj ke ispadne uste pogolemo gubre!:p (ne se shalam!)
Strelec Почнува и Дејан зрело да размислува!:)
dejan Ama...sekogas sum razmisluval zrelo:p hehe
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by NACIONALIST
quote:
Originally posted by Strelec Zoshto Trifun se druzhi so Krasnici?:) Imash li nekoe razumno objasnuvanje?:)
zosto buckovski e vo koalicija so teroristi: imas nekakvo objasnuvanje?
Имам објаснување... Бучковски е ѓубре усмрдено! Ај сега ти за Трипун да ми дадеш објаснување зошто се дружи со Красниќи!?:)
Ако смеам ...еве Јас да дадам појаснување за и околу подцртаното прашање? Красниќи му е едноставно кажано со-граѓанин на Трифун-а ...и тоа благодарејќи му на Б(а)уковата Влада и законот кој го „протурка„ во Парљаментот Фиромски за територијална организација , и конечно градоначалникот Трифун мора и треба да му пије један чај и да се среќава со СИТЕ свои сограѓани на Скопје. Кој го направи село Кондово од дел од градот Скопје ...тој е и виновен..и е клуч за твојота загатка ...овдепоставена , разбира се.
intel Znaci Lav , Buckovski ne ti e raven. Znaes li koj odgovara bez prasanje. btw, ova seriozno go mislis ili za moment si pomisli deka si na potforumot za trakatanci.
lav Originally posted by intel
Znaci Lav , Buckovski ne ti e raven. благодарам ..иако искрено кажано воопшто и не сум воодушевен со споредбата Znaes li koj odgovara bez prasanje. Знам ама затоа има и прашање: АКО СМЕАМ...и пошто немаше коментар Јас го толкувам како0 одобрение...или имаш сосоема поинакво толкување?btw, ova seriozno go mislis ili za moment si pomisli deka si na potforumot za trakatanci. За разноразни тракатанци ..си имаш овластен дури и со фирма на чело обележен тракатанџија..нели
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...Трифун мора и треба да му пије један чај и да се среќава со СИТЕ свои сограѓани на Скопје.
Со сите???:) Ај објасни ми зошто со тебе и со intel не пиел чај, туку баш со Красниќи?:))) Бреј што чаеви ќе испие Трипун до крај на мандатот... Пола милион шолји!:)))
трендафил Трифун барем пиеше чај со Красниќи јавно, пред камерите. Колку ли чаеви се испиени тајно во времето кога власта на политички начин ги правеше па после ги решаваше проблемите во делот на Скопје во кој живее Красниќи. Да се потсетиме во првите кондовски случувања лидер беше мислам Рушити. Красниќи се појави пред референдумот за општинските граници како подршка на власта против референдумот. Потоа изгледа дека власта не му го исполни тоа што му го вети, па пред локалните избори имавме уште еден испад кој по повеќенеделно пиење чаеви конечно се реши со тоа што овој наводно одговара за тероризам без ниту еден ден притвор. Затоа не ми е јасно од каде толкаво љубоморство за едниот чај што Трифун го испи со Красниќи. Па нема ДУИ и преку него СДСМ монопол над секој обвинет за криминал што не бил во притвор во Македонија.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
...Трифун мора и треба да му пије један чај и да се среќава со СИТЕ свои сограѓани на Скопје.
Со сите???:) Ај објасни ми зошто со тебе и со intel не пиел чај, туку баш со Красниќи?:))) Бреј што чаеви ќе испие Трипун до крај на мандатот... Пола милион шолји!:)))
Со мене веќе има пиено чај...а за Интељот...само тој може да ти каже ....зашто со него не пие(ле) заедно чај. пс Можеби и затоа што Интељот си пие(л) чај ја со Ахмети...или пак со Рафис Алити од с.Радуша алиас командант м‘суси...или слично нешто на тоа...pashazoti kad ti kazem bre.
intel
quote:
Originally posted by lav
Со мене веќе има пиено чај...а за Интељот...само тој може да ти каже ....зашто со него не пие(ле) заедно чај. пс Можеби и затоа што Интељот си пие(л) чај ја со Ахмети...или пак со Рафис Алити од с.Радуша алиас командант м‘суси...или слично нешто на тоа...pashazoti kad ti kazem bre.
Jas caj pijam samo koga sum nastinat a toa e ednas vo 3 godini. Kave si pijam so Meri, Radmila, Karolina itn. So stari pederi kako Trifun nikogas Lav, taka da si nemame kako sto si imate vie dvajca natigo-dajmigo, a i generacija ste si de, pa sto. Ps.Bidejki nekolku pati si reagiral koga ne ti se obrakjaat so Lav tuku so lavce, mace itn. kje moras i ti na sekoj clen od forumot da mu se obrakjas so ona ime koe sto samiot si go odbral za nik ovde.(osven ako nekoj ne ti dozvoli poinaku)Na primer mozete so Trendafil da si se dogovorite i da se vikate megusebno baj-lavce i baj- trendafil, toa e vase pravo no samo ako taka se dogovorite neli? Vo sprotivno za zal kje se soocis so patuvanje na BANovo brdo[:)]
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
Со мене веќе има пиено чај...а за Интељот...само тој може да ти каже ....зашто со него не пие(ле) заедно чај. пс Можеби и затоа што Интељот си пие(л) чај ја со Ахмети...или пак со Рафис Алити од с.Радуша алиас командант м‘суси...или слично нешто на тоа...pashazoti kad ti kazem bre.
Jas caj pijam samo koga sum nastinat a toa e ednas vo 3 godini. Kave si pijam so Meri, Radmila, Karolina itn. So stari pederi kako Trifun nikogas Lav, taka da si nemame kako sto si imate vie dvajca natigo-dajmigo, a i generacija ste si de, pa sto. Ps.Bidejki nekolku pati si reagiral koga ne ti se obrakjaat so Lav tuku so lavce, mace itn. kje moras i ti na sekoj clen od forumot da mu se obrakjas so ona ime koe sto samiot si go odbral za nik ovde.(osven ako nekoj ne ti dozvoli poinaku)Na primer mozete so Trendafil da si se dogovorite i da se vikate megusebno baj-lavce i baj- trendafil, toa e vase pravo no samo ako taka se dogovorite neli? Vo sprotivno za zal kje se soocis so patuvanje na BANovo brdo[:)]
Вујче бре мајќино.... Ти нешто како да си ми лут...а? И одма џанго пуца у парзно..опоп мислев први-де. А БАНово брдо го знам добро и не е ете и лошо едно време пак да си го прошетам...ама Јас кога ќе ти кажам. Разбир‘ш ли ме бреј вујче мајќино ?.
dejan 'So stari pederi kako Trifun nikogas Lav' <---da ne mislis deka ova e malku pretereno intel?
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
Со мене веќе има пиено чај...а за Интељот...само тој може да ти каже ....зашто со него не пие(ле) заедно чај. пс Можеби и затоа што Интељот си пие(л) чај ја со Ахмети...или пак со Рафис Алити од с.Радуша алиас командант м‘суси...или слично нешто на тоа...pashazoti kad ti kazem bre.
Jas caj pijam samo koga sum nastinat a toa e ednas vo 3 godini. Kave si pijam so Meri, Radmila, Karolina itn. So stari pederi kako Trifun nikogas Lav, taka da si nemame kako sto si imate vie dvajca natigo-dajmigo, a i generacija ste si de, pa sto. Ps.Bidejki nekolku pati si reagiral koga ne ti se obrakjaat so Lav tuku so lavce, mace itn. kje moras i ti na sekoj clen od forumot da mu se obrakjas so ona ime koe sto samiot si go odbral za nik ovde.(osven ako nekoj ne ti dozvoli poinaku)Na primer mozete so Trendafil da si se dogovorite i da se vikate megusebno baj-lavce i baj- trendafil, toa e vase pravo no samo ako taka se dogovorite neli? Vo sprotivno za zal kje se soocis so patuvanje na BANovo brdo[:)]
Ќе се потрудам да го достигнам нивото на дискусија што ни го наметнува администраторот. Дали Трифун беше педер и пред 15 септември па поради тоа СДСМ и ЛДП го земаа во коалиција и беше носител на листа, или педерството е заразно па го префатил после тоа? И трагично е јас да го опоменувам некој што го води форумов дека нема потреба да ме спомнува во тема за Трифун. Може слободно да отвори тема за мене иако не сум некој кој заслужува да му се даде такво значење. Вака само мислам дека во неможност да се спротивстави на фактите што ги изнесувам некој ме напаѓа како личност веројатно во стил на традицијата што комунистите ја имаат превземено од времето на српската окупација на Македонија прогласувајќи ме за веројатно за бугарофил, па затоа и тоа бај-трендафил. Доста со додавки поранешен југословенски Интеле.
lav Си го бараше и си го доби , разбира се. Затоа и Јас да не долевам повеќе масло....најдобро ќе е да си одмолчам....нели?