VMacedonia Foto Galerija
VMacedonia Foto Galerija
BorisVM Ve pokanuvam da se registrirate na novata VMAcedonia Foto Galerija.

http://galerija.vmacedonia.net/

Sekoj chlen dobiva po 1MB prostor za sliki.
deni
quote:
Originally posted by angel
Тие jpg.rgb.gif.fare-mare *^%$@#)&*%.....nisto ne razbiram. Moite sliki se so size 2048x1536, 1600x1200, 1024x768, 1024x768 i 640x480 taka gi pravi aparatot. Probav da stavam nekolku vo foto galerijata i ne gi primi. Da gi olesnam, neznam kako. A ovie najlesnite sto gi imam od 640x480 dali ke odgovaraat ili da zemam poslab mobilen pa da slikam so nego?
da zakazheme termin da ti objasnam kako i sho treba a, cena po dogovor :)
vardarce Nekako mnogu malku e 1 MB prostor.
BorisVM Tochno. Na primer, jas imam 11 sliki vo albumot = 225kb. Vardarche imash 4 sliki 351kb.
OooOo Edna slika optimizirana za web mozhe da bide po 30-40 KB znachi imash prostor za okolu 25-30 sliki.
vardarce Tie se 800x600 rezolucija i gi pravev da bidat 80 kilobajti, a da ne se izgubi mnogu od kvalitetot (da licat na nesto).
Strelec Mu odish kontra na Boris??? A???:)
vardarce A kade e kontrata tuka a, a, a [?][:D]
ozonce Ej dosta ednostavno e vardarce, samo koristi ja opcijata Save for Web vo Photoshop-ot so 50% kvalitet na slikata, vo jpg format i ke dobiesh slika i pol za 40 KB i toa na 800x600 px
Strelec i ne mora da e jpg... so "Save for Web" i vo gif format izleguvaat super (a 'lesni') sliki!
ozonce Da moze gif no so 256 boi, a tamu nema da se gleda ubavo vardarche :) osven ako nema nekoi crno beli fotografii koi saka da gi objavi :)
vardarce Jas do sega ke gi napravev vo GIF ama mislev deka samo JPG moze da se uploadira.
Strelec
quote:
Originally posted by ozonce
Da moze gif no so 256 boi, a tamu nema da se gleda ubavo vardarche :) osven ako nema nekoi crno beli fotografii koi saka da gi objavi :)
Ako odish so mode: RGB color (8bits), kje dobiesh kvalitetni i 'lesni' gif images...
BorisVM Koj ima vreme da pomogne so prevod na novata galerija na Makedonski?
angel Тие jpg.rgb.gif.fare-mare *^%$@#)&*%.....nisto ne razbiram. Moite sliki se so size 2048x1536, 1600x1200, 1024x768, 1024x768 i 640x480 taka gi pravi aparatot. Probav da stavam nekolku vo foto galerijata i ne gi primi. Da gi olesnam, neznam kako. A ovie najlesnite sto gi imam od 640x480 dali ke odgovaraat ili da zemam poslab mobilen pa da slikam so nego?
OooOo Ako nemate program za obrabotka na sliki, probajte so nekoj od slednive besplatni programi: - [url="http://www.xnview.com/"]XnView[/url] - [url="http://www.irfanview.com/"]IrfanView[/url] - [url="http://www.firehand.com/Ember/"]Firehand[/url]
mafisKumA a "I know karate kung fu" mozi step by step instuctions za nekoj ko mene sto je epten technically challenged [?]
ozonce angel slikaj gi fotografiite na 640x480, toa e optimalna golemina na slika za na web stranica. Prosechna golemina od koja moze da se vidi se, a so relativno mala "kilaza". Dokolku imate Office 2003 vo nego ima edno programche narecheno Microsoft Office Picture Manager, se instyalira pod default. Na gorniot del ima edno kopche nasloveno kako Edit Pictures... stisnete na nego i od desnata strana ke vi se otvori lista na komandi koi mozete da go koristite. Imate i za ureduvanje na fotografija i za promena na goleminata. Mnogu e ednostavno.
BorisVM Isto taka mozhete da si prakjate e-cards od galerijata. Koga gledate nekoja fotografija, kliknete na plikot shto se naodja vo navigacijata.
јузер Јас се регистрирав и никако да ми стигне confirmation e-mail!
BorisVM OK e. Mozhesh da se logirash sega. Adresata shto ja koristish e malce.... :) Podobro na yahoo.
vardarce Za prevodot eve jas sakam da pomognam. Imam raboteno do sega prevod na nekoi programcinja na makedonski. P.S. Sega u momentov moze da pomognam bidejki imam poveke vreme ama za 2-3 nedeli neznam sto ke bide. [url="http://www.forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=10805"]Link[/url]
Thief Јас можам да се понудам на крај една лектура и коректура да опнам... Во моментов сум со обврски преку глава! :(