Повторно за корупцијата
Повторно за корупцијата
трендафил Македонија повторно падна на листата за антикоруптивна чесност од 97мо на 103то место. Тоа е пад за скоро 40 места од првото наше појавување на листите на транспарентност. Според ова излегува дека оваа и претходните влади на ДУИ се покорумпирани од владата која беше најповеќе обвинувана за корупција. СДСМ која по 5,5 децении власт и примање корупција беше за прв пат во ситуација да мора да ја дава, крена толкава врева што не стави објективно на полошо место отколку што навистина заслужувавме. И лошиот глас ни остана, па од 65то место во 1999 еве сега сме на 103то. Системот граден со векови е тешко да се сруши наеднаш. Но дека во тек на неколку години може да има значително подобрување (кога се сака), покажуваат Бугарија, Турција и Романија, но и Босна и Херцеговина и Србија кои не претркаа по враќањето на државотворците на власт. Извор [url="http://www.transparency.org.mk/Default.asp?ArticleId=352&Type=1"]Транспарентност Македонија[/url]
SirAndReW Македонија корумпирана колку Свазиленд Македонија е на 103-то место од 159 држави на светската листа на корупција што годишно ја објавува "Транспаренси интернешнал", со индекс од 2,7, колку што има и малото африканско кралство Свазиленд, кој покажува загрижувачко ниво на корупција. http://www.vest.com.mk/default.asp?id=105911&idg=6&idb=1594&rubrika=Makedonija loso!
lav
quote:
Originally posted by SirAndReW
Македонија корумпирана колку Свазиленд Македонија е на 103-то место од 159 држави на светската листа на корупција што годишно ја објавува "Транспаренси интернешнал", со индекс од 2,7, колку што има и малото африканско кралство Свазиленд, кој покажува загрижувачко ниво на корупција. http://www.vest.com.mk/default.asp?id=105911&idg=6&idb=1594&rubrika=Makedonija loso!
Повеќе зачудува оти коефициентот според кој се мери оваа „работа„ е ист со ланскиот , а ние сепак паѓаме пониско на табелата ....што само укажува дека кај нас се СПИЕ и МИРУВА (во негативен смисол) а другите се поправаат и нормално идат напред. Затоа и одговорот кој се очекува од ЕУ ќе биде (најверојатно) НЕГАТИВЕН.
dejan Ne zezajte!! Makedonija e uspesna balkanska zemja!!
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Затоа и одговорот кој се очекува од ЕУ ќе биде (најверојатно) НЕГАТИВЕН.
Ushte vi fali da viknete... JESSS!!!:)))
Jakov Koga nikoj vo drzavava ne vika "UAAAA" "SRAM DA VI E" "SVESTETE SE"...normalno e da ima luge koi ke vikaat YESSS i ke odat na komitski veceri. Pred dva dena bev na interesna vecera so nekolku interesni licnosti(svatete go ova kako spekulacija od tipot kaj sto ima cad ima i ogan, a i da go nema ke se zapali). Sledese muabet od tipot....Sto mislite zasto se prepovtori tenderot za placot pred NBM. Na odogovorot zasto ne bese zapazena procedurata sledese gromoglasno smeenje od eden od prisutnite i prasanje od tipot na onie matematicki problemi. Kolku e 5% od 2,3 miljoni evra, a kolku e 5% od 5 miljoni evra.????? Prvata suma e na prviot vtorata e na vtoriot povtoren tender. Razlikata megu MKD i Avazilend e sto pred NBS(narodna banka na svazilend) imalo park od samo 400m2 inaku Svazi ke bese pokorumirano od nas. UZASSSSS
Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
Koga nikoj vo drzavava ne vika "UAAAA"...
Pa jas vo drzhavata osven "UAAAA", nishto drugo i ne slushnav!:) Ama izgleda dzabe e shtom korist se nema od toa... Izgleda treba neshto mnogu povekje od toa "UAAAA"!
concrete
quote:
Originally posted by Jakov Kolku e 5% od 2,3 miljoni evra, a kolku e 5% od 5 miljoni evra.????? Prvata suma e na prviot vtorata e na vtoriot povtoren tender. Razlikata megu MKD i Avazilend e sto pred NBS(narodna banka na svazilend) imalo park od samo 400m2 inaku Svazi ke bese pokorumirano od nas. UZASSSSS
UZASSSSS ....ispusti da kazes STRAVA i da dodades TIHA JEZA!!!!!
Jakov
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
Koga nikoj vo drzavava ne vika "UAAAA"...
Pa jas vo drzhavata osven "UAAAA", nishto drugo i ne slushnav!:) Ama izgleda dzabe e shtom korist se nema od toa... Izgleda treba neshto mnogu povekje od toa "UAAAA"!
Kaj nas se sto e poveke od uaa, najcesto dobro izvezbani tipovi go profiliraat vo toa deka e vikanje od tipot na ona na "komitskite veceri"
marko_polog Imate li nesto pozitivno da kazete za rabotata na ovaa Vlada ili samo ke se pluka na niv, mnogu gi voznemiruvate "neutralcite" pa se machat so razni "YESSS" i "UUAAA", nesto barem ovaa Vlada da napravat pozitivno da mu se s'nevidi, cel mesec da imaat ovde sto da pisuvaat. Inace, od sigurna sekretarka od siguren izvor na sigurni luge od Liechtenstein, mi kaza deka Makedonija e na dobar pat da vidi sneg godinava, sto mislite?
Strelec Shto e be Marko...:) I ti se pronajde ovde?:)
quote:
Originally posted by Strelec
Ushte vi fali da viknete... JESSS!!!:)))
f9 Da,tochno taka Daaaaa!. Ako nekoj se prashuva zoshto,spremen sum da citiram i vagjam postovi od periodot na poslednite parlamentarni izbori.Bar mene memorijata ne mi ispari. Shto se odnesuva do izveshtajot toj e objaven zaedno so site drugi vo svetot,ne e kako izveshtajot od megunarodnata krizna grupa "Dzhozef Korapshan" objaven specijalno po porachka od Nato i toa za da izvrshi pritisok vrz glasachkoto telo vo Makedonija. I da
Strelec
quote:
Originally posted by f9
Da,tochno taka Daaaaa!. Ako nekoj se prashuva zoshto,spremen sum da citiram i vagjam postovi od periodot na poslednite parlamentarni izbori.Bar mene memorijata ne mi ispari.
Jas se prashuvam zoshto!:)
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
Затоа и одговорот кој се очекува од ЕУ ќе биде (најверојатно) НЕГАТИВЕН.
Ushte vi fali da viknete... JESSS!!!:)))
Мене (и не само на мене) ништо не ми/ни фали ...почитуван колега освен... ЛЕБ , РАБОТА со РЕД и ПОРЕДОК во државата , а тоа деценија и пол е сепак мислена именка овде...во Македонија. И ако троа реално и непристрасно се обидеш да го забележиш , самиот ќе видиш зашто сите (Нации) идат напред , а само ние (и слични на нас) само НАЗАД. Се поради ЛОШИТЕ „кормилари„ колега. И на крај , кога ќе дојде мигот и кога ќе си го добијат директно в‘лице тоа што не сакаат како и сите нормални да го забележат...оти НЕ ГИ БИВА ни за водење на едно мало стадо овци ...а какмоли за држава.
трендафил Во јавноста, покрај еднодневното објавување на новата табела на корупција, молк. И понатаму повеќе се зборува (за многу помалата) корупција од пред 3 години отколку за сегашната. Дали и новинарите се корумпирани?
трендафил Не е ли обвинителот Прчевски дел од организираниот криминал? Дали е корумпиран или можеби има ментални проблеми. Ова го пишувам во врска со незапочнатите истраги во повеќе случаи. Да почнам со неистакнатото знаме на Република Македонија до знамето на Република Македонија на стоковната куќа Илинден на 28 ноември. Доколку следи телевизија и чита весници, обвинителот (или некој од неговите потчинети) сигурно знае за ова прекршување на законот, а не превзема ништо. Има и два случаи во здравството. Паѓањето на таванот во центарот за дијализа во Чаир при што еден пациент и една медицинска сестра се повредени и лековите за воспаление на дебелото црево што не лечат и како последица на тоа компликациите кај десетина пациенти од кои двојца непотребно се оперирани. За сега обвинителството не превзема ништо иако може да почне истрага и без кривична пријава. Како што направи хрватското обвинителство во случајот со вуковарската одисеја на нашиот началник на генералштабот.
nemo http://www.vest.com.mk/default.asp?id=105911&idg=6&idb=1594&rubrika=Makedonija Za Island sho ke ima korupcija koga site se poznavat 250 000- 300 000 naselenie i toa izbor pravat koj da im dobie drzavjanstvo i da se naseli vo drzavata (samo poljaci vo poslednite decenii)[:)]
Pina Ostajte ja vie taa svetska lista za korupcija, toa e "mizhi Asan da ti bajam". Vodechka sila vo korupcija e USA, samo shto vo USA korupcijata e profesija, i vo mnogu sluchai legalna. Pochni od farmaceutskata industrija shto go true narodot, anti smoking kampanjata, war on terror, war on drugs i ushte shto ne. Samiot stock market e dirigiran i nosi ogromen profit na poedinci i korporacii. Nema pardon. Se proneveruvaat bilioni dolari, se vodat vojni zasnovani na lagi, i zavrshi so izborite za president. Sporedeno so USA Makedonija e detska gradinka.
concrete
quote:
Originally posted by Pina
Ostajte ja vie taa svetska lista za korupcija, toa e "mizhi Asan da ti bajam". Vodechka sila vo korupcija e USA, samo shto vo USA korupcijata e profesija, i vo mnogu sluchai legalna. Pochni od farmaceutskata industrija shto go true narodot, anti smoking kampanjata, war on terror, war on drugs i ushte shto ne. Samiot stock market e dirigiran i nosi ogromen profit na poedinci i korporacii. Nema pardon. Se proneveruvaat bilioni dolari, se vodat vojni zasnovani na lagi, i zavrshi so izborite za president. Sporedeno so USA Makedonija e detska gradinka.
Pina ...tamam sto sakav istoto da go napisam......:):)!!! pomnozeno x2 A Makedonija ne detska gradinka, tuku pasiste so bajcinja!!!!
Makedon Originally posted by трендафил[/i]
Македонија повторно падна на листата за антикоруптивна чесност од 97мо на 103то место. Тоа е пад за скоро 40 места од првото наше појавување на листите на транспарентност. Според ова излегува дека оваа и претходните влади на ДУИ се покорумпирани од владата која беше најповеќе обвинувана за корупција. Sostojbata tuka e: "ko o cemu, k*rva o postenju" ili "kradecot vika drzte go kradecoooot" СДСМ која по 5,5 децении власт и примање корупција беше за прв пат во ситуација да мора да ја дава, крена толкава врева што не стави објективно на полошо место отколку што навистина заслужувавме. И лошиот глас ни остана, па од 65то место во 1999 еве сега сме на 103то. Strlec i Intel na ova ke recat: ne be VMROvcite se krivi za se i ne e tocno sto merodavnite velat deka onie drugine se dva pati pok*rumpirani [:D] Системот граден со векови е тешко да се сруши наеднаш. Но дека во тек на неколку години може да има значително подобрување (кога се сака), покажуваат Бугарија, Турција и Романија, но и Босна и Херцеговина и Србија кои не претркаа по враќањето на државотворците на власт.Si sikaat zemjite da im opstanat, a narodot da im zevee ubavo i da prosperira; so eden zbor toa se vika PATRIOTIZAM na nivnite politicari; sto ocekuvas od luge koi dozvoluvaat veenje na tugi drzavni znaminja, slavenja na tugi drzavni uspesi, a negiranje na se tvoe, albanizacija na drzavata za kupuvanje na 3-4 godini vlast, a pred se toa se nekoi so cudni nemakedonski preziminja, a pal onie so makedonskite preziminja slepo go slusaat bez da razmisluvaat; pa togas se prasuvam kolku se intelegentni makedonskite politicari i svakam zosto sme nemale drzava 1000 godini Извор [url="http://www.transparency.org.mk/Default.asp?ArticleId=352&Type=1"]Транспарентност Македонија[/url]