Таблаџии од Македонија на светски натпревари
Таблаџии од Македонија на светски натпревари
јузер [url="http://217.16.70.245/?pbroj=1821&pr=23&stID=39262"]Клик[/url] Иначе колку за информација претседател на клубот "Гемон-Македонија" е Горан Таневски, екс вокалот на Мизар (тој лево на сликата). А шампион на Македонија во табла е Пане Астарџиев (на сликата десно). Старо старо ама парче прави со зарчиња.[:D] [img]http://217.16.70.245/izdanija/1821/26846.jpg[/img] Баш ќе поминам некој ден и ќе влезам да видам како е, па зошто не и да се зачленам.[8D]
OooOo Ja igram tabla so eden zar, edna raka i edno oko i parche pram! :)
јузер Го гледав на ТВ Горан Таневски пред некое време како објаснуваше за правилата на играње. Коцките нема од ракав фрлање туку во кутивче ги клацкаш два пати и после ги фрлаш. После тоа пуловите нема под рукав држење туку од страна мора да стојат и да се гледаат. Итн. А овој дел најмногу ме заинтересира:
quote:
Засега, во Македонија нема судии за табла, како што има во другите земји, на светските првенства и на меѓународните турнири, но во тек е акција во почетокот на август да се одржи прв семинар за судии за табла, предавачи ќе бидат најпознатите судии од Монте Карло, каде што секоја година се одржува официјално светско првенство во табла во неколку категории.
Ќе се пријавам да го научам таблаџиско-судискиот занат и да вадам леб од негде.[8D]
beaver hunter nesho poishe za igrata ako mozhe da se napishe... posle koja "majka" vazhat duplite u " brlivata"? koj frla "zar" prv? kolku igri igraat na championatot? sho championat kje bide toa ako nema majtap od strana...
јузер Е баш за тоа не слушнав што кажа тогаш на ТВ. Ај утре и така поминувам натака може ќе отидам во клуб од прва рака да дознаам.
ozonce јузер od kade ti e slikata be? Pane Astardziev e od Negotino i e dve generacii pomal od mene... :) Nemoj da ne dupish so vakvi sliki, ebate :)
јузер Koincidencija ozonce, cim e Goran Tanevski levo, sampionot bi trebalo od desno da bide :)
element
quote:
Originally posted by јузер
[url="http://217.16.70.245/?pbroj=1821&pr=23&stID=39262"]Клик[/url] Иначе колку за информација претседател на клубот "Гемон-Македонија" е Горан Таневски, екс вокалот на Мизар (тој лево на сликата). А шампион на Македонија во табла е Пане Астарџиев (на сликата десно). Старо старо ама парче прави со зарчиња.[:D] [img]http://217.16.70.245/izdanija/1821/26846.jpg[/img] Баш ќе поминам некој ден и ќе влезам да видам како е, па зошто не и да се зачленам.[8D]
DAj slika na tablata da vidime kakov e crtezot i so kolku zarcinja se igra?pravila i slicno kako se vika vo drugite drzavi a i za potekloto na igrata?
element Znae li nekoj kako se igra ovaa igra ili kako se vika na drug jazik angliski ili sl.[?]
Christian na angliski tabla e backgammon
element
quote:
Originally posted by Christian
na angliski tabla e backgammon
blagodaram, sega znam a od slikite gledav no boite se razlicni ,pa si mislev nekoja druga slicna igra e