Бомби врз опозицијата
Бомби врз опозицијата
трендафил Во Прилеп ноќва е фрлена бомба во дворот на куќата на градоначалникот Марјан Ристески. Пред две вечери истото се случи пред домот на директорот на Тутунскиот комбинат од времето на ВМРО. Да потсетам и дека на 19 мај минатата година Ристески како координатор на ВМРО-ДПМНЕ за Прилеп беше нападнат од четворица маскирани напаѓачи кои не се пронајдени. Се надевам дека власта брзо ќе ги најде сторителите, затоа што во вакви ситуации е најсомнителна. Без разлика дали не е способна да ги пронајде сторителите, не сака да го стори тоа или, не дај Боже, ако е организатор или нарачател на нападите.
intel За тебе логиката на случувања е ваква. Ако е нападнат некој ДПМНЕ додека е на власт, тоа го направила опозицијата(СДСМ), ако се случи додека ДПМНЕ е опозиција тогаш е власта.;)))) Е сега ако е нападнат СДСМовец тогаш е самонапад за да се обвини некој од ДПМНЕ. Ех трендафил Трендафил до кога вака?
dada Sani Ama ete trendafil se nadeva deka vlasta brzo ke gi najde storitelite:) I jas taka se nadevam...
achtung_panzer Ma izbombardirajte se megju sebe VMRO i SDSM peshadinchinjata shto poskoro, za opshto dobro... Da gi nashla vlasta storitelite, nema druga rabota; na pr. ushte nekolku dena ostanuvaat do shamarot od Brisel, a inspiracija za pojaka bajka od "evroatlantskite integracii" seushte nema... shto kje se lomoti posle 9-ti noemvri, okolu toa sega se cheshaat glavi... Ami opozicijata nema bombashi? Meti ima kolku sakash... pu be, amati takvata opozicija...[xx(]
concrete Panzer ..ova od Rabotnickiot Univerzitet ne bi bilo loso instruktori da najmat(od Tetovskiot) i da organiziraat nastava za vikend bombasi ...ke napravat vaka nekoja steta samoukive diletanti,baska ke se povredat sebesi, a ne daj Boze i nekogo od strana,ni kriv ni dolzen!!!! Posle 9-ti Noemvri, ako dobro smetam, ide 10-ti Noemvri ,pa 11-ti,........... pa 29-ti ...i taka nataka :):):)!!!!!
Jakov Ako ne ni opali na 9ti noemvri, moze ke ne opali na 17ti Noemvri.
dejan Se znae koj e storitel na ova, DUI. ne se SDS, ne se sekirajte.
dejan Eve, kriminalcite slavat http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2902&stID=66415 sega site ke pravat sto sakat.
трендафил
quote:
Originally posted by intel
За тебе логиката на случувања е ваква. Ако е нападнат некој ДПМНЕ додека е на власт, тоа го направила опозицијата(СДСМ), ако се случи додека ДПМНЕ е опозиција тогаш е власта.;)))) Е сега ако е нападнат СДСМовец тогаш е самонапад за да се обвини некој од ДПМНЕ. Ех трендафил Трендафил до кога вака?
По првиот напад не напишав ништо, туку после вториот. А сигурно е дека должност на власта е да ги брани граќаните. Не ми е позната партија со име ДПМНЕ. Претпоставувам дека мислиш на ВМРО-ДПМНЕ. Кога сум рекол дека кога тие биле на власт дека не се одговорни за слученото? Напротив мислам дека се виновни за тоа што не ги спречија СДСМ и ДУИ во борбата за доаѓање на власт со војна во 2001та година. Иначе во конкретниов случај мислам дека е одговорен поранешниот градоначалник на Прилеп од редовите на СДСМ. Дали зад него стои целата партија ќе видиме.
zlotty_co_380 Eve i jas da se sozalam i mene mi e zal za toa so bombite, a tamu za toj direktorot na tutunskiot kombibnat sto go napadnale rano utroto so bombata, mozebi nekoj saka da se odmazdi, mozebi covekot ne mu gi dal parite na tutunoproizveditelite i ovie vejke nemozat da istrpat pa mu skoknale. Ami ednas prasaj kaj se parite od tutunot, vtor pat prasaj kaj se parite od tutunot i vejke tretiot pat mu poslo preku picna zila i ovie mozebi vaka ke si gi baraat parite od tutunot... a za gradonacalnikot....mmmmmmmmmm mozebi tutunoproizvoditelite doznale deka i gradonacalnikot bil zamesan vo ovaa rabota so parite od tutunot pa i nego mu skoknale..... a be se mafija vidis nasekade, da nemoze covek ni krastavici da odgleduva a kamo li tutun i takvi raboti