k*rsevi i rabota vo UK
k*rsevi i rabota vo UK
philips Zdravo na site! Jas se interesiram za odenje vo Anglija pa gledam ima mnogu ponudi niz vesnici od razlicni agencii,pa go posetiv kouzon vo skopje i pan-vt agencija i muabetite so gi praat se super ama ne mi kazaa konkretno ..... dali imat nekoj veke isprateno na rabota i ucenje vo UK pa ve molam nekoj sto ima otideno vo UK na slicen nacin da mi odgovori bidejki potrebna mi e pomos da bidam siguren preku koja agencija da odam oti ne se malku parite sto treba da gi vlozam.znaci preporacajte mi nesto.posebno nekoj so iskustvo od nekoja agencija.Blagodaram.
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by philips
Zdravo na site! Jas se interesiram za odenje vo Anglija pa gledam ima mnogu ponudi niz vesnici od razlicni agencii,pa go posetiv kouzon vo skopje i pan-vt agencija i muabetite so gi praat se super ama ne mi kazaa konkretno ..... dali imat nekoj veke isprateno na rabota i ucenje vo UK pa ve molam nekoj sto ima otideno vo UK na slicen nacin da mi odgovori bidejki potrebna mi e pomos da bidam siguren preku koja agencija da odam oti ne se malku parite sto treba da gi vlozam.znaci preporacajte mi nesto.posebno nekoj so iskustvo od nekoja agencija.Blagodaram.
Ne ti treba agenicija za k*rsevi da ucis vo UK, mozes sam da podnese za studentska viza vo ambasadata na UK vo Skopje, kazi sto potocno ti treba i kade te buni. Ako agencijata ti bara pari za nivnata usluga da ne plajkas, oni po pravilo ne treba da naplajkaat za nisto, za da se zapises na skolo i sam mozes da go storis toa, a agencijata nemoze tebe da ti garantira za viza, za viza sam se podnesuva vo amabasada i aplikacijata se procnuva vrz osnova na dokumentacijata sto ja imas dostaveno.Posleden zbor go ima ambasadata , a ne agencijata. Kako i da e, treba da ja ubedis ambasadata deka navistina sakas da ucis vo UK. Samo ke ti napomenam deka UK e daleku poskapa za ucenje, zboruvam za ceni.Poeftino ti e da ucis u New Zealand ili Canada ili Autralia nego u UK. Ama tvoe pravo e toa ti kade sakas da odis, i bidi vnimatelen so tie agencii.... ne frlaj pari za dzabe mislam za "ulugata" , tie ne se ambasadai.
philips A dali nekoj znae nesto poveke za ZIP-travel agencijata ?????Razbrav deka rabotela so razni programai za vo UK ama ako ima nekoj so iskustvo od taa agencija??
OooOo Ima taa agencija website kaj shto mozhat da se prochitaat povekje informacii?
zlotty_co_380 Najverojatno deckoto nad tebe e da nerecam "toj", ubava rekalam bay the way
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by zlotty_co_380
Najverojatno deckoto nad tebe e da nerecam "toj", ubava rekalam bay the way
Da i mene mi e smulivo deka ovoj sm e vaktichki nekoj od agencijava. Ama kako uspeal da doznae deka pravime muabet za taa agencija?
OooOo Mnogu lesno be Shema ... philips go postavuva prashanjeto na November 09 2005, a sm odgovara na November 24 2005 ... 2 nedeli se dovolni za google/yahoo/msn da ja indeksiraat stranava :)
DJ_SHEMA I mislish sm googla za negovata firma? Ili pa da ne sm i philips edna ista lichnost [;)]
Aj u Kafic milam deka se edna lichnost. ne bi bil prv pat na eden forum nekoj da pravi reklama i da izmisluva podrzhuvachi...
philips Oddaaaaamna ne sum go posetil ovoj forum,i so da vidam deka pravam reklama na nekoj si zip-travel ili koja agencija bese..abe so muabet ke bese ova covek da ne smee da postavi prasanje za nekoja agencija,odma reklama bilo toa...So mu e na ovoj narod???? Bozeeeee mili Boze Aj sega ke prasam za narom agencija i za kouzon agencija nekoj da mi kaze koja e podobra ( Inaku przvam reklama za ovie agenciii da ne prasuvate ponovo odgovorot e DA rabotam vo site agencii [8D]) [}:)]
Christian
quote:
dali imat nekoj veke isprateno na rabota i ucenje vo UK pa ve molam nekoj sto ima otideno vo UK na slicen nacin da mi odgovori bidejki potrebna mi e pomos da bidam siguren preku koja agencija da odam oti ne se malku parite sto treba da gi vlozam
vakvo nesto nemam slusnato,jas dojdov vo anglija kako student,ama sam otidov vo ambasada i oni mi pomognaa da apliciram za koledz i mi pomognaa mnogu za jas da dojdam ovde.A za agencii se e bosh rabota,ic ne veruvaj oti rabota za stranci nema taka lesno. eden kup rabotnici dojdoa od novite zemji na EU a za ucenje e polesno samo treba da odis vo ambasada i da pokazes pismo deka si primen od skolo i da pokazes smetka deka imas pari da se izdrzues ili nekoj ako te finansira.