За кого нема да гласате
За кого нема да гласате
трендафил Во ситуација кога (според анкетите) најголемиот дел од Македонците не е определен за кого ќе гласа, интересно е да видиме за кого не би гласале. Во списокот се само партиите што се носители на коалициите. Партиите на Албанците не ги ставам во анкетата затоа што резултатот кај нив е познат, т.е. скоро сите се уште сега определени. Прашањето е: На следните избори нема да гласам за следната партија:
Jakov Pa nema da glasam za site osven za onaa za koja ke glasam, a posto ovde nema moznost za povekekratno glasanje...neznam sega sto da kazam. Jas sum zbunet. :)
dejan Ako imav moznost da glasam...SIGURNO ne bi glasal za SDS!!! Oni se rak vo Makedonija, koj treba da se izleci sto po brzo! Da se glasa za partija koja ima KVALITET, a ne ova: SDS! Nemoj da glasate za niv lugje!
fio СДС за жал.
intel Sdsm
dejan Neli ti mi rece deka ke glasas za niv Intel??? Ili me zaebavase?? a??:p super togas;)
lav
quote:
Originally posted by dejan
Neli ti mi rece deka ke glasas za niv Intel??? Ili me zaebavase?? a??:p super togas;)
Само еднаш ли ќе им „рас-пука„ тиквата , таа ...остнува само да се раздаде наоколу за душа нели...секако добро печена. пс Е сега што станува со семенките се прашувате нели ??? Зависи од тоа ...каде ли ќе „паднат„ ...мислам на почвата исклучиво.. Како што е кажано во Библијата.
Strelec Shteta e za Makedonija shto SDSM povtorno kje pobedi!!!
fio Надевај се
dejan Zasto mislis deka ke pobedi??? Koj ke glasa za SDS????
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Shteta e za Makedonija shto SDSM povtorno kje pobedi!!!
Ех..ех пусти ли надежи!!!!! пс Но што велат ....од твоја уста во Божји ушики. ппс Оти велат дека Бог нели ногу ги љубел сите овчички ..па дури ете и сдсм-овците дури ги обожувал особено ако се на ражен предходно „вртени„...нели?
intel
quote:
Originally posted by dejan
Neli ti mi rece deka ke glasas za niv Intel??? Ili me zaebavase?? a??:p super togas;)
Не бе Деки. Ама што вреди јас како ќе гласам кога они ќе си победат[:(]
Pina Jas nema da glasam za niedna partija zatoa shto mojata tatkovina ne mi ovozmozhuva da glasam ovde vo Kanada. A za da se krenam i da ja preletam "barata" za da glasam ne mozham pred se od finansiski prichini. A se znae koi ke pobedat, Globalistite. Sega se nivnite "5 minuti"
fio Пина, у МК сите се “глобалисти“, “демократи“, “конзервативци“, па дури и “пацифисти“ :-) И сеа кој од нив ќе победи?
wolf_pack
quote:
За кого нема да гласате?
СДС(БЈР)М
slasa Dejane toj sto saka ke glasa za SDS . sto e podobra Vmro ili vmro vakva i vmro onakva i vmro vnatresna i kolku gi ima , Makedoncite se ovci kade sto ima trevicka ke popasat malce, pa sto sakas ti rezultat za edno malecko vreme ne , se ke se sredi so strpljenje , a ne so laenje ,vi sto Glasate Voi MK ne mu davate sansi na tie sto se na vlast da sprovodat se sto imaat zamiusleno , seto gto gledaste vo negativna tocka , Nema lezi lebu da te jadam se saka rabota , i trud da se vlozi vo nesto pa da gi zbiras plodovite pokasno . Ne e kriva vladata nego narodot , Eto neka se smeni neka dojdi Vmro il#246;i neka dojdi i djaferi mene sve edno mi e , pak nema da vi cinew ni na edni ni na drugi pak ke se kuka ,znaci negde mora da e greska i na drugo mesto a ne samo vo vladata stalno cim ima izbori istitekilimi gi tkaeme po forumive , Jas sum za SDS pa vie glasajte za koj sakate
suspect Jas ke kazam samo (spored moe mislenje) deka so sekoja promena na vlada , drzavata se vrajka eden chekor nanazad i i treba odreden period za da se adaptira,da se navikni na dotogash postignatoto,normalno ,del od toa (shto od inaet ,shto od potreba,shto od eksperimentiranje) mora da promeni,pa tek posle da pochi da raboti vo pozitivna nasoka i da pokazi rezultati.Vo nashiov sluchaj....so Makedonija...toa e povejke od ochigledno.E sega, sekoja nova sprovedena reforma za X lujge e pozititivna,a za Y luge negativna.....no ne bi trebalo da se sudi po lichite interesi, tuku malku poshiroko.....od globalen aspekt. Eden prost primer :ako dodeka bile VMRO na vlast,gi vrabotile Petko,Janko,Trajko......za smetka na Stojko,Mitra,Jana,ili obraten sluchaj koga se smenila vlasta.....procentualno,ne se podobrile opshtite problemi na zemjata...Yes da e situacijava "snajdi se kako mozhish" ama ako gledame na podolgorocnha idnina....ne treba da se vodime od lichni predrasudi. Druga rabota, fakt ili neminovnost ,ne samo kaj nas ,tuku segdeka,e toa shto novata vlast, mora da ja nasochi svojata aktivnost prvo na nadvoreshnata politika,a vnatreshnata se zanemaruva,no ne namerno.....rekov neminovno i tochno koga ke dojde vreme da se poseat nadvoreshnite dostignuvanja koi se presudni za razvoj na vnatreshite, nie nemame trpenie da gi dochekame rezultatite.....tuku barame promeni.....e pa do koga? Samo sekoj si ima pravo na mislenje neli?,sekoj ima pravo na glas,sekoj ima pravo da pcue posle,bitno e shto odavde ili odande.....site ke go krkame na kraj ship....aj da ne velam. Ne mozam da glasam ,ama ako mozev ne ke bev za promeni sega .....
Jakov
quote:
Jas ke kazam samo (spored moe mislenje) deka so sekoja promena na vlada , drzavata se vrajka eden chekor nanazad i i treba odreden period za da se adaptira,
Demek Republika Italija denes se naoga vo 1573 godina posto od vojnata navamu ima smeneto 55 vladini kabineti...wow
slasa
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Jas ke kazam samo (spored moe mislenje) deka so sekoja promena na vlada , drzavata se vrajka eden chekor nanazad i i treba odreden period za da se adaptira,
Demek Republika Italija denes se naoga vo 1573 godina posto od vojnata navamu ima smeneto 55 vladini kabineti...wow
jakov nemoj da e racunas Makedonija so italija , zivej be vo realnost . vo pravo e ona sto go napisa, vie ne im davate sansa na nekoja vladfa da napravi nesto , prvin gi glasate posle ne cinat pa novi izbori pa ova pa ona , kasa ribja corba , Nemoj da zaboravis deka sne samo 14 ili 15 godini samostalni , a ne 60 godini kako italija . italija ima industrija , a kaj nas trebna da se razviva industrijata tek sne vo tek da se napravi nesto , na ekonomski i politicki plan i toa ke go sjebame ,
suspect Chek....chek sega ,ne mi ja tokmi Italija so Makedonija ili slicha na nea te molam.Vo Italija se znaj koj sviri,a koj igra. Odnosno kako sho stojat rabotive.....koj go drzi podzemjeto vo Italija i koj napreduva kaj nas.....mozi za 50tina god. ke bidi seedno koga i na kolkav period ke menuvame vladi.
Jakov Ja ne gi mesam ne gi ni spreduvam samo prasav dali toa e za site drzavi ili samo za nasata. :)
suspect
quote:
Originally posted by Jakov
Ja ne gi mesam ne gi ni spreduvam samo prasav dali toa e za site drzavi ili samo za nasata. :)
[:)] Ok,ok....ne naglasiv deka ne vazi za site.....eve ce ja nagodime..[;)]
Satanico Pandemonium Tragedija e sto od site ponudeni se sveduva samo na toa koj e pomalo zlo samo. Site gi vidovme, i site se pokazaa. Asolni nema. A i narodot ne gi bara.
Great_Macedonian Quote slasa: Jas sum za SDS pa vie glasajte za koj sakate ----------------------------------- Kako be vujco pak se premisli? sds ne treba da ja izgubi vlasta poradi napravenite reformi (tie ne se tolku losi so ogled na situacijata vo regionot) SDS TREBA DA SE SMENI PORADI PRODAVANJE NA MAKEDONSKITE NACIONALNI INTERESI.. od kaj da pocnam; 1: davanje na struga (podocna i kicevo) pod vlast na UCK! znaci, sproveduvanje uslovi za iseluvanje na makedoncite od zapadna makedonija! 2: Ne bese dovolen eden albanski univerzitet vo tetovo- AJ USTE EDEN im dadoa. 3: Za da ne dozvoli glas na makedonskiot narod "ne daj boze" nekogas da se krene protiv sds-uck ideologijata za unistuvanje na makedonstinata- ZABRANIJA ODRZUVANJE REFERENDUMI!!! (ama demokratija sne bile.....) 4: pasosi na albanski... 5: skopje dvojazicno.... 6: formiranje na dve albanski opstini vo skopje... 7: dozvoluvajki ubijci od UCK ne samo da ubivaat i slobodno da setaat tuku stavajki gi kako ministri... 8: albanskoto zname se vee.. sega legalno-nasekade... republika "shqiperdonia" is born. (thanx to SDS-uck) 9: pisuvajki hnigi po istorija za osnovcite kade balistite se "heroi" koj ziveat so "SLAVJANI" vo zapadna makedonija (ovde se gleda kolku "patriotska" sds navistina e! 10: vmetnuvanje na badenterovo mnozinstvo vo sudstvoto--- (apsolutna dominacija na albancite vo site sveri na politicko odlucuvanje) ..odnosno.. thanx to SDSM mnozinstvoto e sega "malcinstvo".. a malcinstvoto e sega "mnozinstvo". Toa bea samo nekolku pricini zosto da ne se glasa za SDS-M (socijalisticki slavjani na makedonija) Izglasajtegi pak sds... mozebi politicki ekonomski ke napredneme AMA MAKEDONCITE KE BIDAT USTE POVEKE OBEZLICENI. Ako sds pobedi ova ke se desi 2004-2008godina.. samo slep covek nemoze da predvidi deka; 1)sds-uck ke go smenat i onaka ne-makedonsko zname na RM i ke vmetnat "albanski-elementi" vo nego... pa vo mk ke se vee albansko zname kako etnicko- i albansko kako drzavno. 2) kicevo ke bide dadeno pod kontrola na UCK kako sto bese slucajot so struga 3) himnata ke ni bide smenata i nema da sodrzi elementi na makedonski patriotizam 4)drzaven grb-ako voopsto se donese nema da sodrzi nikakvi elementi na makedonskiot narod. 5) ke se zboruva albanski vo policija i armija (because DUI always gets what they want from SDS) Znaci.. glasajte za sdsm! ke ja odnese makedonija vo Evropska Unija.. ama ne makedonska makedonija- albanska makedonija! tretata drzava na albancite na balkanot!
wolf_pack
quote:
Originally posted by slasa
vi sto Glasate Voi MK ne mu davate sansi na tie sto se na vlast da sprovodat se sto imaat zamiusleno ,
Pa kolku se veke na vlast SDS(BJR)M de? 10 od mozhnite 14 godini li? Rastot na ekonomijata e mnogu vazhen a posle toa patriotizam, ama ne postoi!!!
suspect Sho se prajte naivni neznam? A ako beshe druga partija na vlast,seto ona gore spomnatono ,nemashe da se sluchi? Koja sila ke go sprecheshe? P.S. Ste slushnale za "Virdzinija" i za mokta shto ja ima vo zbidnuvanjata vo svetot.....ne znam lichno mnogu,ama veruvam vo nekoj izjavi na lujge koi dobro ja poznavaat funkcijata na istata. Kolku naivno i Buchko go priznava toa : Na edno bizarno prashanje "Koj upravuva so tvojot svet" toj go dava sl. odgovor: Сметам дека светот во овој момент го водат лидери кои имаат јасна визија и перспектива како тој треба да изгледа во овој милениум. Светот дефинитивно се глобализира , интеграцијата е неминовна и полека се промовираат други вредности кои ги надминуваат границите на државите.Глобализацијата наметнува едно друго темпо и потреба од лидерство. Ако САД го имаат својот лидер , на Европа и недостасува лидер. И тоа јасно му го кажав на Тони Блер, дека очекуваме заради позицијата која ја има Британија , тој да биде идниот европски лидер кој ќе има јасна визија да го поведе Западен Блакан напред, заедно со Европа. (ova e del od tekstot).
dejan Glasno i jasno da se izjasnite na slednite izbori!!! Nemoj da glasate za SDS!!
suspect
quote:
Glasno i jasno da se izjasnite na slednite izbori!!! Nemoj da glasate za SDS!!
Tebe koj te poduchi taka ? Babati i dedoti?
lav
quote:
Originally posted by suspect
quote:
Glasno i jasno da se izjasnite na slednite izbori!!! Nemoj da glasate za SDS!!
Tebe koj te poduchi taka ? Babati i dedoti?
Животот и настаните во континуитет кој ги следи го „подучија„ за КОГО ДА НЕ ГЛАСА... пс Своевремено бев „нападнат„ од модераторот оти изјавив дека СИТЕ политичари кај нас во моментов се „калапени„ со ИСТ КАЛАП т.е. комуњарски. ппс И накрај ...само една забелешка до тие „наши„ auslenderi (од дијаспората-де) кои ете „даваат„ мислење (иако не им го оспорувам тоа) за кого ние овде да гласаме (оти тие по исклучива заслуга на сдсм го немаат) односно за дрн дрн дрн опција!!! ? Како тоа гласаат за комунИСТИ и сесрдно ги поддржуваат (позната е јавно искажаната изјава на Админот дека СЕ СПЕЧАЛЕНО во КАНАДА ќе му го стави на располагање на сдсм - а тоа е КАЗНИВО според МК Законот) а живеат во земји каде КОМУНИЗМОТ и неговиот МК експонент сдсм е (скоро) забранет и прогласен за ЕРЕС???!!!. Што не дојдат овде и да ја „сркаат„ „убавата„ каша која сдсм-ОВЦИВЕ со децении НИ ЈА ГОТВАТ ???. ДОЈДИ И „ПРОБАЈ„ ПА ПОСЛЕ НАСОЧУВАЈ (финансирај) ГО сдсм и неговите „ќовеци„ за вакви времиња (ајдуци ...некој рече и секако заврши во ќорка).
suspect Mene me chudi kako za se sho ne chini se obvinuvaat samo edni,a drugi ,za smetka na toa se mnogu korektni,pravedni,sposobni....samo ete za zhal "nemale" shansa da go pokazat toa,odnosno,nivnata pozitivnost cheka pogodna prilika za da se realizira.... Ova me potsejka na svekrvami....hahaaa.Sekoja negativna osobina kaj decava mi....nasledena e od majkata (od mene),a pozitivnite osobini se razbira ....od tatkoto.Na primer "im se gleda po ochite....mnogu pametni ke bidat ko ke porasnat....kako tatkomu.Hahaaaaaa Nego....kako shto karakterot na decata e spoj na geni i od majkata i od tatkoto,taka i "karakterot" na nashava zemja e rezultat na "geni" od pozicijata i opozicijata......problemov e shto i kaj dvete strani preovladuvaat negativnite osobini + sposobnosta da se podlegnuva na tujgo vlijanie (sigurno poradi svojata nemok).
Strelec SDSM se bitangi... Sepak, povekje od sigurno e deka kje si dobijat nov mandat od 4 godini! Ednostavno, na politichkiot pazar ne se nudi nikakov kvalitet momentalno, pa lugjeto kje se odluchat za najmaloto zlo!
concrete He, he...dobar si !!!!! Sepak mislam deka zad agolot ima edno malku pomalo zlo i od SDSM....:):):)!!!
Strelec Pa zoshto se krie??? Neka se pojavi, ajde!:)
dejan Pana???
nemo
quote:
Originally posted by Strelec
Shteta e za Makedonija shto SDSM povtorno kje pobedi!!!
bidejki ja zedovte nadezta za nas ostanuva Ljubov i Vera za Makedonija[:)][:)]
Great_Macedonian suspect ne bidi tolku naivna deka i druga partija da bese na vlast ke napravese isti otstapki. Mozebi ke imase otstapki.. ama sds sto go preteraa veke do tamu sto posledicite ke gi cuvstvuvaat nasite idni generacii.
slasa Dame , Rabotata e da mu se dade na edna vlast koja e na celo na edna drzava da napravi nesto , Bilo toa SDS i#246;li Vmro . sega na vlat e sds i tie morat da ostanat za da pokazime deka kako drzava vistina mozime da bideme stabilni , Taa globalizacija sto sega momentalno e vo makedonmija ili se sproveduva povejke godini , mora da se sprovede bez razlika koja partija e na vlast .Ako nie menvime vladi kako krusi i kukame togas ne sne nisto vo ocite na drugite drzavi od koji sne zavisni ,i ima da bideme podolgo vreme zavisni ,na eden ili drugi nacin ,
SLaCk SDS propaga toa mi se dopaga.
suspect
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
suspect ne bidi tolku naivna deka i druga partija da bese na vlast ke napravese isti otstapki. Mozebi ke imase otstapki.. ama sds sto go preteraa veke do tamu sto posledicite ke gi cuvstvuvaat nasite idni generacii.
Mozda si i ti vo pravo,ama jas ne veruvam (vo sci-fi),ne veruvam barem deka ova nemashe da se sluchi: 1: davanje na struga (podocna i kicevo) pod vlast na UCK! znaci, sproveduvanje uslovi za iseluvanje na makedoncite od zapadna makedonija! 2: Ne bese dovolen eden albanski univerzitet vo tetovo- AJ USTE EDEN im dadoa. 4: pasosi na albanski... 5: skopje dvojazicno.... 6: formiranje na dve albanski opstini vo skopje... 7: dozvoluvajki ubijci od UCK ne samo da ubivaat i slobodno da setaat tuku stavajki gi kako ministri... 8: albanskoto zname se vee.. sega legalno-nasekade... republika "shqiperdonia" is born. (thanx to SDS-uck) 9: pisuvajki hnigi po istorija za osnovcite kade balistite se "heroi" koj ziveat so "SLAVJANI" vo zapadna makedonija (ovde se gleda kolku "patriotska" sds navistina e! 10: vmetnuvanje na badenterovo mnozinstvo vo sudstvoto--- (apsolutna dominacija na albancite vo site sveri na politicko odlucuvanje) ..odnosno.. thanx to SDSM mnozinstvoto e sega "malcinstvo".. a malcinstvoto e sega "mnozinstvo". Ednostavno.....ova e rezultat na "evolucija" sho pochala pred osamostojuvanjeto na Makedonija ......odnosno ushte vo vremeto na SFRJ.
nemo
quote:
Originally posted by suspect [Ednostavno.....ova e rezultat na "evolucija" sho pochala pred osamostojuvanjeto na Makedonija ......odnosno ushte vo vremeto na SFRJ.
Za tebe ednostavno no mozelo da se popreci, a i sega ne e kasno vidi statistikata na naselenieto na stranata www.nepokor.org bez razlika na politickiot pogled na sekoja partija MORA da stoi edinstvenost vo nacionalniot interes na narodot koj e seuste vo Majoritet
suspect nemo ...mislish deka neznam za sho mi zboruvash.....znam...i mnogu jasno e deka mozheshe da se sprechi ako se reagiralo na vreme,ama spored deneshnive normi na demokratija,....poimot za etnichki,nacionalni,chovechki i sho ti e znam kakvi prava .... plus koga nekoj od nadvor diktira za seto toa, a zgora na se i mokta na parata i neskrotiviot glad za istata....sepak mislam ili svajkam deka igrata e vo drugi race,a nashive(bez razlika koj) mozi e podobro da se "polizha" malku tamu kaj sho drugi plakaat pa mozi i ke uspeat da sprechat neshto,ako ne drugo ,barem da stagnira ova unishtuvanje na edna zemja,eden narod,ime,kultura...itn... Kakov zakluchok mozi da se izvlechi posle site zbidnuvanja za vreme i po vojnata vo MK,posebno za sluchajot Arachinovo,ili Kondovo ili znaminja ili univerziteti i red dr. da ne nabrojuvam....Pa zarem postoi nekoja makedonska budala sho saka taka lesno da ja predade svojata zemja?,neli i taa (budala) ima potomstvo,neli razmisluva za idninata,neli ima chuvstvo na pripadnost negdeka,ima sovest,ima zelba?.....pa onaka zamizano i lesno da dava se sho se bara od neze,ako ne e vo prashanje nechij tujg pritisok....Eeee ne mu e lesno i niv,ne im e ni seedno sigurno ,ama ete....i ovde zakonot na prirodata si zema zamav....pogolemiot go jadi pomaliot ili pojakiot go tepa poslabiot ,a mozi i ova...pobogatiot dobiva povejke...
Great_Macedonian suspect te razbiram, imas pravo vo toa sto go kazuvas no eve kade moze narodot makedonski da napravi razlika. Ako sdsm podlegnala na takvi pritisoci- NE GLASAJ PAK ZA NIV.. ako vmro go stori istoto NE GLASAJ PAK ZA NIV... ako pak nekoja vlada se obide, eve sega na primer sto e na red?...hmm himnata da ni ja smeni (pod pritisok na UCKite) NEKA SE KRENE CEL NAROD NA NOZE, AKO TREBA PARLAMENTOT NEKA GO DEMOLIRA, pa da svatat "onie odozgora" deka makedonskiot narod ZNAE DA SI GI BRANE NACIONALNITE interesi. Togas nema taka lesno nikoj da se osmeli da ne degradira. Dodeka znaat kakvi sme ke ne igraat i albanci i stranci i grci i sve.
трендафил Како таа бабата вчера во Арачиново што со подигнат стап му рече на министерот Стевче Јакимовски дека за власта е само стап. Затоа што само зборуваат, а ништо не прават. Во денешен „Дневник“ тоа е убаво дадено со фотографии (како стрип). Се надевам дека ќе го има и на интернет изданието, па кога ќе се појави ќе дадам линк.
трендафил На долниот дел од насловната во „Дневник“ се гледа средбата на баба Анка со министерот Јакимовски од пријателскиот пречек, па кога го прашува за цената на оделото до покажувањето на стапот за неисполнетите ветувања.
[img]http://www.dnevnik.com.mk/izdanija/2914/naslovna.jpg[/img]
________________________________________
Во ситуација кога студентите молчат, ни останува само да посакаме повеќе баби како баба Анка доколку сакаме работите да појдат на поарно.
________________________________________
lav
quote:
Originally posted by трендафил

За да не отварам нова тема (Живеат ли Македонците (БЕЗ)БЕДНО ?!) ќе ве запрашам сите овдеприсатни колеги и разбира се колешки ...ДО КОГА БРЕ ...ЌЕ СЕ ТРПИ ОВА ЛАЖЕЊЕ и тоа ВО КОНТИНУИТЕТ?!. ИМА ЛИ КРАЈ НА ЛАГИТЕ (нивни) ...а веќе 3 години минаа од денот кога се во предизборна програма „пласирана„ (дека ќе ги укинеле визите со светот , дека ќе вработувале по (ниту)еден од секое семејство (со „чесни„ исклучоци нели) на по се изгледа ...многу „плодна„ почва кај МК гласачите и апологети со ЗОМБИ психологија(ако постои таква)!!!. Често се прашувам ИМА ЛИ КРАЈ во НАИВНОСТА на МК ГЛАСАЧИТЕ??? пс Бабава Анка , погоре покажана на стрип-сликите, докажува и тоа очебијно (со стапот исправен и спремен за „работа„ в‘нејзините старечки раце) дека сеуште има (раз)УМНИ Македонци и Македонки. Се сеќава ли некој и на НАСТАНОТ т.е. настапот на мнобројните работници од некогашаната Скопска Железара ...пред Собранието на тогашна СРМ денес Парламент ....во далечната 198. и некоја година???. И последиците од тој НАСТАН , кој НИКАДЕ (официјално) не е ЗАБЕЛЕЖАН како таков , а стално ни се презентира и тоа со невидена гордост за г.Лех Валенса и неговата Солидарношќ...како што во Гдањск се викала организацијата-Синдикат на СЛОБОДНИТЕ РАБОТНИЦИ , а која се споменува и како прв фитил за веќе вметнатиот „динамит„ со кој (за)почна уривањето на ИМПЕРИЈАТА на ЗЛОТО ...како што нашиот No-1 „спонзор и пријател„ нели ги нарекуваше ..мислам на Америка? И знае ли некој случајно каде е сега другарот Муратовски...да не е ногу „растрчан„ со кољегата му Пеце Гарецот ...по преостанатите во МК и ептен наивни членови на ССМ (читај комуњарски или државен синдикат)?
lav
quote:
Originally posted by suspect
Mene me chudi kako za se sho ne chini se obvinuvaat samo edni,a drugi ,za smetka na toa se mnogu korektni,pravedni,sposobni....samo ete za zhal "nemale" shansa da go pokazat toa,odnosno,nivnata pozitivnost cheka pogodna prilika za da se realizira.... Ova me potsejka na svekrvami....hahaaa.Sekoja negativna osobina kaj decava mi....nasledena e od majkata (od mene),a pozitivnite osobini se razbira ....od tatkoto.Na primer "im se gleda po ochite....mnogu pametni ke bidat ko ke porasnat....kako tatkomu.Hahaaaaaa Nego....kako shto karakterot na decata e spoj na geni i od majkata i od tatkoto,taka i "karakterot" na nashava zemja e rezultat na "geni" od pozicijata i opozicijata......problemov e shto i kaj dvete strani preovladuvaat negativnite osobini + sposobnosta da se podlegnuva na tujgo vlijanie (sigurno poradi svojata nemok).
Колешке ....твоето ЧУДЕЊЕ ...веднаш ќе престане истиот оној миг кога и ти ќе (по)станеш СВЕКРВА. Гарантирано 102,3%.
suspect Hahaaaa....lav.....sigurna sum deka ke prestane.....moeto chudenje,....i da dade gospod (sho bi rekle) da dochekam. Vo meguvreme....mi e neizmerno zal i sram za i od se ona sho i se sluchuva na Makedonija. Jas go pochituvam tvoeto mislenje i tvojata opredelenost,no ne mozam da mislam isto kako tebe zatoa shto ,kako sho rekov,negativnostite se obostrani ,odnosno ne mislam deka ednite se podobri od drugite,tuku deka imaat slichni nedostatoci koi nekoj drug gi koristi za da si ja realizira svojata zamisla.I povejke od jasno e deka odlukite(ne site,se razbira) ne gi nosat sami,tuku so nadvoreshen pritisok,e sega vo takva edna situacija ,navistina,seedno e koj ke bidi pozicija a koj opozicija.Bitno e da se prodolzi ponatamu,bez stagniranje i zabushavanje do koe bi doshlo so posakuvanite promeni na vladata sega,zatoa shto nekolku pati do sega se pokazalo,so sekoja promena ,se zaboshotuva odredena situacija,se arhivira neshto znachajno,a se prezentira, uporno, ona negativnoto na predhodnite,so cel da poslushi kako argument na koj ke mozi da se gradi novo vetuvanje za neshto podobro......I posle znachi.....pak novi 4god. na vetuvanje,tapkanje vo mesto ili bavno dvizhenje, so opravduvanje deka treba ushte vreme,deka se malku tie 4 god. za da se vidat pozitivnite rezultati ,deka do sega samo se rabotelo na otstranuvanje na predhodnite greshki,a tek vo idnina sledi ona sho na narodot mu e bitno....E pa iskreno,mislam deka se povtoruva edno te isto so vakvito neseriozno podavanje...natija-dajmija...
lav
quote:
Originally posted by suspect
Hahaaaa....lav.....sigurna sum deka ke prestane.....moeto chudenje,....i da dade gospod (sho bi rekle) da dochekam. Vo meguvreme....mi e neizmerno zal i sram za i od se ona sho i se sluchuva na Makedonija. Jas go pochituvam tvoeto mislenje i tvojata opredelenost,no ne mozam da mislam isto kako tebe zatoa shto ,kako sho rekov,negativnostite se obostrani ,odnosno ne mislam deka ednite se podobri od drugite,tuku deka imaat slichni nedostatoci koi nekoj drug gi koristi za da si ja realizira svojata zamisla.I povejke od jasno e deka odlukite(ne site,se razbira) ne gi nosat sami,tuku so nadvoreshen pritisok,e sega vo takva edna situacija ,navistina,seedno e koj ke bidi pozicija a koj opozicija.Bitno e da se prodolzi ponatamu,bez stagniranje i zabushavanje do koe bi doshlo so posakuvanite promeni na vladata sega,zatoa shto nekolku pati do sega se pokazalo,so sekoja promena ,se zaboshotuva odredena situacija,se arhivira neshto znachajno,a se prezentira, uporno, ona negativnoto na predhodnite,so cel da poslushi kako argument na koj ke mozi da se gradi novo vetuvanje za neshto podobro......I posle znachi.....pak novi 4god. na vetuvanje,tapkanje vo mesto ili bavno dvizhenje, so opravduvanje deka treba ushte vreme,deka se malku tie 4 god. za da se vidat pozitivnite rezultati ,deka do sega samo se rabotelo na otstranuvanje na predhodnite greshki,a tek vo idnina sledi ona sho na narodot mu e bitno....E pa iskreno,mislam deka se povtoruva edno te isto so vakvito neseriozno podavanje...natija-dajmija...
Ако ме следиш редовно и на сите теми во и на кои учествувам ќе забележиш дека скоро и да сме истомисленици според искажаното погоре од тебе.... Разликата помеѓу нас е што ти гледаш одалеку , а Јас и сличните на мене (си) ја „сркаме„ оваа комуњарска помија што така често ни ја „готват2 (само за наивни) би рекол Јас и можеби уште некој друг. пс А за да станеш свекрва и тоа не ти бега...но се во свое време ...нели. Се надевам оти не те барем малку навредив со написот...иако тоа е скроз приватна работа??/
Great_Macedonian lav kako sto gledam ti si vo Trinidad i Tobago... pa od tamu ne srkas nisto ;)
lav
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
lav kako sto gledam ti si vo Trinidad i Tobago... pa od tamu ne srkas nisto ;)
Понекојпат си „сркнувам„...нели?
suspect Se razbira deka ne me navredi.....daleku od toa...[:)] Interesno, vo sekoj sluchaj e da se razmenat mislenja,da se prochitaat stavovi,razmisluvanja....
lav
quote:
Originally posted by suspect
Se razbira deka ne me navredi.....daleku od toa...[:)] Interesno, vo sekoj sluchaj e da se razmenat mislenja,da se prochitaat stavovi,razmisluvanja....
Особено ми е мило кога има ....макар и малку нели и тоа го потенцирам културно несогласување помеѓу форумџиите ...и да не заборавам нели и форумџиките. Сепак дамите односно за идните свекр(и)ви нели (би требало) да имаат предност дури и овде на овој претежно машки форум.
intel suspect, те испуштивме тебе од раце, готово;))
Great_Macedonian matno bese i vo spanija pred dvaeset godini, i vo grcija i vo portugalija a vidigi sega.
suspect
quote:
suspect, те испуштивме тебе од раце, готово;))
Hehehe....Intel.....nikogash...!!! Setise samo na onaa prikaskata (ako ja prochita) so veshterkata..[;)] Zafrkancijata na strana ,navistina e matno vo nashava ni Makedonija...