Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika
dalila Aj da se podsetime shto ne uchele nashite majki, a niv nivnite majki[:)]
Maska za priroden lifting
Dobro izmatena belka se nanesuva na liceto i ostava da deluva petnaesetina minuti.Potoa se ispira so mlaka voda i na liceto se nanesuva hidratantna krema.Efektite od ovoj tretman se vidlivi samo posle dva chasa a ako tretmanot se povtoruva nekolku pati nedelno , so vreme rezultatite kje ostanat trajni.
dalila
Maska za suva kozha
Dobro izmatete edno celo jajce i maskata nanesete ja na liceto, koga kje se isushi ostavete ja da deluva ushte 10 minuti.Potoa isperete go liceto so ladna voda i namachkajte go so bademovo ili maslinovo ulje.
Magdanosot gi odstranuva mitiserite
sitno iseckan magdanos vtrijte go na delovite na kozhata kade shto imate mitiseri,Posle toa naparete go liceto nad sad so vrela voda kako bi mozhel sokot od magdanosot da navleze podobro vo kozhata.Togash mitiserite lesno kje gi odstranite so parche pamuk.
GoDsHaNd Shto se mitiseri? P.S. Ovie prirodnive maski se poefikasni ili ...? NE SE SMEJTE!:)
dalila
quote:
Originally posted by GoDsHaNd
Shto se mitiseri? P.S. Ovie prirodnive maski se poefikasni ili ...? NE SE SMEJTE!:)
Ne se smeeme de[:D] Pori vo kozhata shto se polnat so izlachuvanja na kozhata i nechistotija...mora, mozhe da bidat i beli[:)] E sega dali se poefikasni, diskutabilno e...no vo sekoj sluchaj barem se prirodni i ako ne pomognat znachitelno ne mozhat ni da odmognat(da nashtetat) kako na primer razni losioni shto samo povrshno gi zasushuvaat bubulicite a vnatre tie se rabotat[:D]