Uapsen ante Gotovina.
Uapsen ante Gotovina.
Macidonian Najbaraniot hrvatski voen zlostornik sinokja e uapsen kako ladi madinja na Kanarskite ostrovi, soopsti Karla Del Ponte. Toj e vo pritvor i ceka da bide prefrlen vo Hag. Toj e obvinet od Haskiot tribunal za voeni zlostorstva vrz hrvatski srbi od 1995, a od 2001 e vo begstvo. Sto mislite za ova, i toj da ne e heroj kako zemjakot mu ljube?
toni_a znachi im se otvorija vratite za EU...[:D]
BorisVM Pazete izjavava: "I am very grateful to Croatia for all the work they have done with us and with the Spanish authorities and of course I am grateful to the Spanish authorities who worked with us and with Croatia," Del Ponte said.
јузер Чекајте, не треба да го осудите пред време, почитувајте го правото на пресумпција. Лицето е невино се додека не се докаже спротивното.
Lidija Koga pred nekoe vreme pokazaa na vestite kako vo Srebrenica gi sobraja lugeto i gu ubija ko nishto, togash na nekoj nachin choek poke i poke razbira barem del od se sho se sluchvashe so vojnata. Ne deka pred to jas bev protiv da gi fatat i sudat site krivi i site ubijci, ama sega ushte malku poke sakam da gi soberat site. Ama so site mislam SITE ne samo bosanci, srbi i hrvati tuku i tie sho sedea na strana i gledaja koga lugeto gi ubivaja i mnogu drugi raboti praea ili nepraea. Haag ko sud od toj aspket e mnogu daleku od vistinskoto znachenje na zborot sud. Deka Haag i Evropa postavuva uslovi do Hrvatrska da gi najdi tie sho se osudeni ako saka da se prikluchi vo "lepoto" drushtvo e isto mnogu zabegano, ama se znaj koj e/se dirigent(i), za zal.
achtung_panzer
quote:
Originally posted by Lidija
Koga pred nekoe vreme pokazaa na vestite kako vo Srebrenica gi sobraja lugeto i gu ubija ko nishto...
Kade toa pokazhale kako gi tepaat, na koja toa Sveta Satelitska Televizija...
ProMKD Jas kolku sto gledav na povekje svetski kanali, samo snimka pokazuvaa kako navodni Srbi so kalasnikovi vadea muslimani od kombe, gi mavnaa po glava, gi teraa da klecat i da gledaat nasproti tie so pistoli, i posle samo rekoa demek gi utepale. Epa sega koga ne pokazuvaat nie samite da vidime, tesko e da im veruvame.
Lidija Ako razbiram ko sho treba...Srebrenica ne se sluchi nikogash i mnogu drugi masakri koj i da e odgovoren za niv Srbi, Hrvati, Bosanci & drugi grupi?!?!
achtung_panzer Dobro e Lidija, barem nekogash ti se sluchuva toa, ima nadezh za tebe...[;)]
killerr aj poshto imash zelba da vidis eve ti dve slika posto drugite se epten ... neam zborovi [img]http://members.lycos.co.uk/islamonrise/kosovo/polmil.jpg[/img] mislam deka si zainteresiran za ovaja slika [img]http://members.lycos.co.uk/islamonrise/kosovo/bodies.jpg[/img] eve ti linka gledaj si ova srbite so albancite vo kosovo http://members.lycos.co.uk/islamonrise/kosovo/kosova2.htm Srbia vs Croatian forces http://www.srpska-mreza.com/WarCrime/lm53/LM53.html i ushte mnogu.....
quote:
Originally posted by ProMKD
Jas kolku sto gledav na povekje svetski kanali, samo snimka pokazuvaa kako navodni Srbi so kalasnikovi vadea muslimani od kombe, gi mavnaa po glava, gi teraa da klecat i da gledaat nasproti tie so pistoli, i posle samo rekoa demek gi utepale. Epa sega koga ne pokazuvaat nie samite da vidime, tesko e da im veruvame.
tomislav1978 Вие шо велите немало масакр во Сребреница не сте нормални, па таму е полно со масовни гробници. Или тоа беше масовно самоубиство? Срам да ви е
Lidija Tomislav, i jas mislam deka e mnogu cudno ko ke velat deka nisto ne se slucilo, togas ili tie znat nesto poke od nas ili nesto drugo e vo prasanje. Jas gledam to so davat na "Sveta Svatelitska Televizija" i znam deka najcesto ima nesto pozadi se to so vestite ni kazvat t.e. vistinata e mozi mnogu svetlosni godini od to so kazva na tv ili vo vesnici. Nekoj drugi se mnogu popametni od mene i mozi odma razbirat i mozat da ja vidat taa vistina. E vo toj slucaj e nivna dolznost da gi kazat faktite za da i nie drugite gi razberime rabotite ko so treba i da naucime so e navistina VISTINA. Vervajte mi luge nisto drugo nema poke da me napraj radosna ako znam deka site tie luge so se trvdi deka bile siluvani, ubieni, site tie si se sega zdravi i zivi i si go terat zivotot!!!
achtung_panzer
quote:
Originally posted by Lidija
...i da naucime so e navistina VISTINA.
Shto e vistina NAVISTINA se uchi koga zainteresiranata stranka (vo sluchajov Lidija) se trga od televizorot (ako navistina e zainteresirana da nauchi shto se sluchilo) i razgovara so lugje shto bile tamu ili se povrzani so tie nastani... i so neutralni nabljudivachi shto bile tamu vo dadenoto vreme i so zasegnati od bilo koja etnichka strana itn... i potoa na baza na KRITICHKO RASUDUVANJE si donesuva zakluchoci. Dokolku zainteresiranata strana (toest dragata ni Lidija) ni raskazhuva shto videla na televizija, najumna postapka bi bila tishinata: site imame pristap kon istiot set na informacii ako se potpirame samo vrz dostava vo sopstvenost na lugje shto mozhat da se izbrojat na prstite od ednata raka. Nezavisnoto sudsko veshtachenje vo toa vreme nemalo pristap do Srebrenica za da izvrshi uvid, megjutoa imale na Kosovo. Od napravenite analizi e utvrdeno deka mnozinstvoto od zaginatite vo "masovnite grobnici" na Kosovo imaat rakuvano so ogneno oruzhje pred da zaginat (znachi zaginale vo borba, ne vo nekakva masovna likvidacija). Se soglasuvam so Lidija deka vojnata e mnogu gnasna rabota, megjutoa isto bi i' predochil deka Vistinata e dama shto nosi mnogu debela shminka- ako sakash da i' go vidish vistinskoto lice kje mora da kopash dlaboko, i ona shto kje go vidish nema sekogash da ti se dopadne... a i mozhe da bide mnogu porazlichno od povrshinskata shminka...
killerr siluvanite moze da preziveale ali ubienite teshko
quote:
Originally posted by Lidija
Tomislav, i jas mislam deka e mnogu cudno ko ke velat deka nisto ne se slucilo, togas ili tie znat nesto poke od nas ili nesto drugo e vo prasanje. Jas gledam to so davat na "Sveta Svatelitska Televizija" i znam deka najcesto ima nesto pozadi se to so vestite ni kazvat t.e. vistinata e mozi mnogu svetlosni godini od to so kazva na tv ili vo vesnici. Nekoj drugi se mnogu popametni od mene i mozi odma razbirat i mozat da ja vidat taa vistina. E vo toj slucaj e nivna dolznost da gi kazat faktite za da i nie drugite gi razberime rabotite ko so treba i da naucime so e navistina VISTINA. Vervajte mi luge nisto drugo nema poke da me napraj radosna ako znam deka site tie luge so se trvdi deka bile siluvani, ubieni, site tie si se sega zdravi i zivi i si go terat zivotot!!!
Lidija Ete taka be achtung mozis i ti da muabetis na aren nacin, iako ti pak do nekoj stepen si ironicen ko ke gi kazavas rabotite. Taka trebase i prviot pat da napsis, da kazis i ti na koja osnova mislis deka ne se sluci to se se tvrdi deka se sluci vo Srebrenica. Nemora da navrdevas so "Sveta Satelitska Televizija" i slicni raboti. Ne deka mi se srona biserot daleku od to ama ne se postiga nisto so to (malce mozi vo momentot ke me iznerviras :)). Razbiram deka si pameten coek (nula ironija vo ova) i deka mozi da se nauci nesto od tebe i nema ama ic potreba da kazavas na toj nacin so ti si kazavas. A za vistinata veke rekov nekoj ja prifaka kako so im e servirana ni zosto ni kako. Nekoj, mnogu malce mislam, odma prasvat so ova, od kaj e, kako e itn. Nekoj najdva odgovor na postavenite prasanja, nekoj ne najdva, ama ne znaci deka toj so ne mozi da gi najdi odgovorite ne e zainteresiran za to so e vistina, fakt. Se soglasuvam so tebe "Stick to the truth and the facts shall set you free.", kakvi i da se, kolku i da se losi, zato i prasav na so se bazira tvoeto mislenje!
achtung_panzer
quote:
Originally posted by Lidija
... Ne deka mi se srona biserot daleku od to ama ne se postiga nisto so to (malce mozi vo momentot ke me iznerviras :)).
Chitame i pishuvame bitolski ("mi se srona biserot")[:D]. Shto taka se najde navredena so Svetata Satelitska Televizija, da ne e nekoja od tie televizii vo tvoja sopstvenost? [;)] Eve da ti se izvinam ako sum te navredil... Po apsenjeto na Gotovina, spisokot na celi na senjorita Del Ponte e skusen... nekogash go odlagaat apsenjeto za da go opravdaat postoenjeto na Tribunalot... ili ne...
Lidija Drugarce achtung :) nema potreba za izvinvanje, jas samo rekov deka si imas svoj nacin da gi kazvas rabotite, ironicno, namesto da kazis vaka i taka e i site, jas da razberam. A inace da moja e SStv zato mi se srona biserot. (nemate vie tamu kaj so si ti "sronvanje na biserot", neznaev deka e tipicno za Bitolata.) :)))) Ama ke se razberime jas i ti kaj i da sme.:) A da se vratam malku na temata, Del Ponte & company, niv treba da im se sudi, a ne tie da sudat.
achtung_panzer
quote:
Originally posted by Lidija ... A da se vratam malku na temata, Del Ponte & company, niv treba da im se sudi, a ne tie da sudat.
Eeee gazdarice, treba chovek znachi da prochepka malku za da dobie neshto povekje od preraskazhuvanje vesti... Bi bilo interesno da se doznae kako tokmu senjorita Del Ponte doshla do funkcijata obvinitel, koi se toa kriteriumi primeneti pri izborot.. koj bil protivkandidat (ako voopshto imalo nekoj)... Zamislete go sega "brat" Ljube vo kakvo drushtvo e: -kolku lugje se otepani po negova naredba? -kolkavo podrachje etnichki pochistil? -do kolkav stepen ja zaprel evrointegracijata na negovata matichna drzhava? -pripagja li po bilo koj osnov na nekoja od zavojuvanite strani od bivsha Jugoslavija? Tie i mnogu drugi prashanja vo slednata epizoda na "Carla vo svetot na chudata"...[;)]