Избрана МИС Македонија во Њу Џерси
Избрана МИС Македонија во Њу Џерси
VeGaS Избрана МИС Македонија во Њу Џерси со нерегуларности Во саботата на 26-ти ноември во културниот центар при црквата “Св. Кирил и Методиј” во Сидер Гроув, Њу Џерси се одржа 31-ви по ред ибор на МИС Македонија во Њу Џерси. Оваа манифестација се одржува традиционално бидејќи тогаш е основањето на на црквата “Св. Кирил и Методиј” во Пасеик, која подоцна изгоре во пожар. Право на учество според правилата имаа сите девојки кои имаа македонско потекло и беа над 16 години. Прилично голем број на гости беа дојдени да ја проследат оваа манифеста- ција но некои на крајот разочарано си заминаа. Причина за тоа според присутните било нереалното гласање од страна на жири комисијата и конфузијата што настана во текот на гласањето бидејќи дел од нив немаа појма на кој начин треба да се оценува. Како и да е на крајот се избра МИС Македонија, а тоа беше Катерина Симоновска од Менхетн, Њујорк (15 години) со што се направи уште една нерегуларност. Прва придружничка беше Моника Брзовска (16 години) од Вестланд, Мичиген, а втора придружничка беше Џенис Шамбевски(18 години) од Флорида. Но сепак некои од гостите не зедоа при срце и се забавуваа додека другите беа изненадени. Се поставува пра- шањето до кога не можеме да се научиме како да ги организираме ваквите манифестации и до кога ќе се одржуваат за само да се одржат. Паричните награди ги додели Фудбалскиот клуб Македонија по $200.00, за трите победнички, црквата додели златни ланчиња, а додека неделниот весник “Македонски Глас” додели за трите победнички едногодишна претплата на истиот весник. Се надеваме дека другите девојки по се ова ќе се пријават наредната година за избор на МИС на Македонија, а во меѓувреме организаторот ќе му обезбеди повредни парични награди како мотив да се пријават далеку повеќе учеснички. [img]http://www.makedonskiglas.com/sitebuilder/images/IMG_2905_1_-264x359.jpg[/img] Од лево на десно Моника Брзовска (прва придруж- ничка), Катерина Симоновска (МИС Македонија 2005) И Џенис Шамбевски (втора придружничка) E toa e Makedonska rabota. btw, sega zboram so prvata pridruznichka, vika deka prvo nea i stavile krunata, pa posle zaso bila od Detroit i ja zemale. Smeshki i bruki! Sporedete devojcheto od levata strana so pobednichkata, ma daj molimte !!! Mislam, ima li elementi za sporedba! [}:)] Znachi ama pokvaren narod sme!
profa Masala Kateto,abe miss Florida e proporiconalna u telo fina e ,ama drugive dve isto neka se zivi i zdravi. Vucko za koja Micko be zboris tuka?
wolf_pack Check out the handles on Katerina[:D] Кате Кате Катеринче, те фатило тоа Америчката диета уште на петнаесе годинки, ам шо праеме за година-две?[:D] Во Њу Џерзи велиш а? Е па требало Сани да добие мис МК, а Мичко и Ивана придружничките:))
toni_a Wolf,toa e od onie apchinjata [:D] ne e krivo devojcheno,izgleda deluvaat! drugine za slabeenje nekako slabo...[:D][:D] "miss chubby contest" next door,please...
zlotty_co_380 Џенис Шамбевски , ovaa trebale da ja izglasaat, najubava nekako lici, a se gleda deka e mestenka, prilicno debelka masala cupeno sto ja izglasale
bonara e aj cestito neka mu e na devojceto :)))
FireDevil Моника Брзовска trebashe bez glasanje:) jas gi vidov site i vo zivo posle manifestacijata pa ne bi trebalo da ima nikakvo dvoumenje vo to bashka sho e polnicka a i ne e za mis vo nikoj slucaj :) a taja monika navistna beshe za mis :) a i drugata ne beshe losa ali vo nikoj slucaj ne beshe pravedno glasanjeto a bashka vo crkva se odvivashe dali ne mu e shube da praat takvi dubari vo crkva.. jas i sveka ne palam ako nemam pari vo momentot vo mene ne zemam od coek shube mi e :) ali so eden zbor BRUKA:)
tomislav1978
quote:
Originally posted by VeGaS Право на учество според правилата имаа сите девојки кои имаа македонско потекло и беа над 16 години. . . . Како и да е на крајот се избра МИС Македонија, а тоа беше Катерина Симоновска од Менхетн, Њујорк (15 години) со што се направи уште една нерегуларност.
hahahahah..eva eva..hahahaha..