Da li nekoj go ima koristeno ovoj program?
Da li nekoj go ima koristeno ovoj program?
Satanico Pandemonium http://www.gimp.org/about/introduction.html Velat deka e kompletna zamena za Photoshop, so taa razlika sto e ova freeware! Blagodaram mnogu za site odgovori.
OooOo Debelo zaostanuva pozadi photoshop-ot vo profesionalna smisla. Za amaterski ili polu-profesionalni raboti vrshi rabota.
Satanico Pandemonium
quote:
Originally posted by OooOo
Debelo zaostanuva pozadi photoshop-ot vo profesionalna smisla. Za amaterski ili polu-profesionalni raboti vrshi rabota.
Blagodaram mnogu za brziot odgovor. Mozes samo na kratko da mi kazes vo koj funkcii najmnogu se razlikuva od Photoshop?
OooOo Poradi toa shto jas ne se zanimavam profesionalno so photoshop tuku samo ameterski lichno jas nemozham da ti kazham razliki osven interface-ot pomegju ovie 2 programa. No slushajkji gi komentarite na profesionalci koi rabotat so PhotoShop i Gimp se drznav da go napisham komentarot pogore. Mozham da prasham za detali i da ti prenesam ako sakash.
Satanico Pandemonium
quote:
Originally posted by OooOo
Poradi toa shto jas ne se zanimavam profesionalno so photoshop tuku samo ameterski lichno jas nemozham da ti kazham razliki osven interface-ot pomegju ovie 2 programa. No slushajkji gi komentarite na profesionalci koi rabotat so PhotoShop i Gimp se drznav da go napisham komentarot pogore. Mozham da prasham za detali i da ti prenesam ako sakash.
Fala Ooo, ne sum ni jas profesionalec. Ako velis deka vrsi rabota sa amaterski ili poluprofesionalni raboti, togas OK, ke go isprobam. Gledam interfaceot mu e slicen na Adobe. Vredi stom e bezpari! Kolku i da paradoksalno ova zvuci
ozonce Jas koga prv pat go vidov bev na Linux i iskreno ne mi ostavi vpechatok. Prvo se izgubiv u funkciite na programot, ne mi bea jasni filtrite i ostanatite dodatoci na programot. Ova mi se sluchuva od prichina shto koga ke se navlecham na nekoja programa togash drugite mi se za nikad ei ne mi se jasni. No kako pobornik za open source softver go pochituvam toa shto go napravile i veruvam deka ke gi zadovoli potrebite duri i na profesionalcite. Stanico, ostanuva na tebe da go probash i da spodelish so nas nekoi raboti, pa mozeme da gi sporeduvame so Photoshop i da gi komentirame razlikite ili slichnostite