UEFA EURO 2008 qualifying round
UEFA EURO 2008 qualifying round
Strelec Group A Portugal Poland Serbia and Montenegro Belgium Finland Armenia Azerbaijan Kazakhstan Group B France Italy Ukraine Scotland Lithuania Georgia Faroe Islands Group C Greece Turkey Norway Bosnia-Herzegovina Hungary Moldova Malta Group D Czech Republic Germany Slovakia Republic of Ireland Wales Cyprus San Marino Group E England Croatia Russia Israel Estonia Macedonia Andorra Group F Sweden Spain Denmark Latvia Iceland Northern Ireland Liechtenstein Group G Netherlands Romania Bulgaria Slovenia Albania Belarus Luxembourg
Lidija Zote, Sven Goran Eriksson za dzabe go stavile na slika, toj nema da beri nikakvo gajle za evropskoto, a uste pomalku za vo koja grupa Anglija padna, zavrsva posle svetskoto! Inace znam deka si ste makdeonski dusi i jas sum ama realna sum Makedonija i prvenstvo vo fudbal ne odi.
tomislav1978
quote:
Originally posted by ZOTE Ne se zanesuvajte deka Rusija ke ja tepame!!! Mislam razmislete malce pred da kazete neshto. Rusija e dvesta miliona narod, toa ne shala toa e vele sila. Pa ako onie ne mozat da najdat edinaeset igarchi za reprezentacija, nie mozeme? Ke se nosime so Rusite? Ke gi vidam nashive na -37 u Moskva koga ke igraat kako ke izdrzat. Abe ke smrznat kako kuchinja. I plus toa Rusite se isti narod kako Srbite (shto nikogash ne sme gi pobedile, a sme gubele najmalku so po tri gola razlika). Zatoa pred da skoknete kazete opa.
Pa ne e Rusija nepobedliva.Eve sea gledam so napravile za EURO 2004, izgubile 3:1 protiv Albanija. Nie imame pokvalitetni igraci od Albanija, i ocekuvam pobeda na domasen teren.
DJ_SHEMA Samo treba da se vleze vo duelite so razmisluvanjata na Igor Mitreski. MORA DA SE ODI NA POBEDA! Задоволен сум, бидејќи во последното влечење, место Англија, можевме да ја добиеме и Шведска. Вака, имаме двојна добивка, и од фудбалски и од финансиски аспект. Иако, со исклучок на Андора, останатите репрезентации по рејтинг се посилни, очекувам за првпат да се пласираме во една завршница. Што се однесува до името на новиот селектор, за него ќе се разговара по враќањето во Скопје - вели претседателот на ФФМ, Хари Хаџи-Ристески. - Презадоволни сме од ждрепката. Можеби можеше да ни падне и Германија, но и со Англија сме задоволни. Добивме група со противници против кои верувам дека можеме да избориме поволни резултати. Би сакал првиот меч во групата да го играме со Англија на "Градски" - се првите впечатоци на генералниот секретар, Лазар Митровски. Според реакциите од таборот на другите репрезентации, и кај нив е присутно задоволство од составот на групата. Селекторот на Англија, Свен Горан Ериксон, кој си заминува од кормилото по СП, рече дека "неговиот наследник треба да биде среќен што е во ваква група", додека селекторот на Хрватска, Златко Крањчар, веќе не отпиша и смета дека Англија, Русија и Хрватска ќе се борат за првите две места. Нас не не ни спомна. Што се однесува до Русите, и тие се без селектор како и ние. Со Англија досега имаме одиграно два меча и тоа во ракмите на квалификациите за ЕП 2004 во Португалија. На 16 октомври 2002 година во Саутемптон се изборивме за историското реми 2:2, додека во реваншот на "Градски", одигран на 6 септември 2003 година, бевме поразени со 1:2. ФФМ од ТВ-правата од мечот со Англија ќе инкасира 1,7 милиони евра. Што се однесува до останатите противници во групата, со Хрватска имаме одиграно четири натпревари од кои имаме по два пораза и нерешени средби. Со Русија немаме играно, додека Израел во ноември 2002 година не порази на "Градски" со 2:3 во пријателски меч. Со Естонците имаме позитивен исход од две победи, додека Андора е наш стар должник, бидејќи на 13 октомври 2004 не порази со 1:0 и ни ја расипа радоста по освоениот бодот со Холандија, а во февруари наредната година ни откина два бода во Скопје. - Еве шанса да и се одмаздиме на Андора. Групата е одлична и уверен сум дека со секој противник можеме да се носиме. Англичаните се фаворити, но мислам дека најнезгодна репрезентација за нас ќе биде Хрватска - смета Горан Пандев. Можеби најкомпетентен да зборува за силината на групата е Игор Митрески. Тој четири години играше во Русија, а сега е во израелскиот Беитар. - Влеговме во група која и пред ждрепката ја посакував. Се исполни мојата прогноза, ни се падна Русија. Англија ни лежи, со Хрватска ќе се носиме, Русија, Израел и Естонија ќе ги победиме, а Андора со додатен мотив ќе ја прегазиме - оптимист е Митрески.
Christian
quote:
Nemojte da letate na neboto, spushtete se na zemja. Ne bidete tolku optimisti bidete realni. So Anglija koga izigravme 2-2 vo Sautempton toa beshe chista sreka.
e da be,a tepame odma sreka bilo.da vi kasnam od negativcite. so se site podobri od nas,site se od krv i meso. mene mi e najveke da ne gi prodavame utakmicite protiv poslabite ekipi. GO MACEDONIA!!!!!!!!![:D][:D][:D][:D]
ZOTE
quote:
Originally posted by Christian
quote:
Nemojte da letate na neboto, spushtete se na zemja. Ne bidete tolku optimisti bidete realni. So Anglija koga izigravme 2-2 vo Sautempton toa beshe chista sreka.
e da be,a tepame odma sreka bilo.da vi kasnam od negativcite. so se site podobri od nas,site se od krv i meso. mene mi e najveke da ne gi prodavame utakmicite protiv poslabite ekipi. GO MACEDONIA!!!!!!!!![:D][:D][:D][:D]
ZOTE Ako za tebe da odigrash neresheno e uspeh togash imash problem so svakanjeto na sportot. A odma posle toj "Uspeh" da izgubish od Andora togash shto ke pomislish ako ne deka toa prethodno bilo sreka. ne proaga kaj mene prikaznata za namestena utakmica so Andora, seto toa se ulichni shpekulacii za da se ublazi bolkata od porazot.
јузер [img]http://i1.tinypic.com/msj2g3.jpg[/img]
zarence hehehe jy3er ti si zakon ( ama vo zakonot ima dupki ) ova dobro ti bese. Abe SCG ne e slab tim ima dobri igraci i mladi pa jas ocekuvam mnogu dobri rezultati od niv kako i na svetsko taka i na evropsko :)
Lidija Interesni grupi, Makedoncite ne se delat od Anglicanite. A Hrvatite se vo ta grupa, e so gi nejakm niv ic, maka ke si vidi i Makedonija i Anglija so niv. Svedite imat teska grupa so Dancite i Spanija. Holandija bi trebalo da si pomini ubo,grupa C najotvorena e. Ke da bidi intersno ama sega da se koncetrirame na svetskoto prvo :))))
Strelec
quote:
Originally posted by Lidija
A Hrvatite se vo ta grupa, e so gi nejakm niv ic...
Ufff... Ova ne ti trebashe!:( OooOo e Hrvat!!!
OooOo Lidija, ja sam vrlo uvredjen!!!
Lidija Da!?! Ama ne e ova nasoceno kon tebe be OooOo, nikogas licno ne si zemaj to so jas mislam za hrvatska reprezentacija vo fudbal i rakomet:))). Da bese generacijata na Suker i Boban togas ke zvucese poinaku ama ko so se sega i so e najvazno ko so igrat sega so da recam osven jas niv najmnogu, ama najmnogu na svet gi "iskam"!
Strelec Според мене, реално е да оствариме 3 победи и 3 нерешени... Отприлика толку ни е максималниот домет! Интересни ми се неколку дуели од останатите групи... На пример, во иста група се Грција и Турција... Ќе има колење!:) Интересен дуел ќе има и меѓу Чешка и Словачка!
јузер Lele pak Andora, abe tolku da nemame srekja vo zdrebov!:) So Anglija dve nereseni vadime..
StormAngel So Andora kje bide najinteresnoto.[:D]
zarence abe nie ce bideme 3ti vo grupata, a od A-grupata za favoriti gi smetam Portugalija i Srbija&Crna Gora, od B Francija i Italija, od C bi sakal da ponatamu da odat BIH ama nisto ne se znae vo fudbalot :) itn :)
јузер Od A-grupata za favoriti gi smetam Portugalija&Srbija, a Crna Gora za favorit od senka :) itn :)
wolf_pack
quote:
Originally posted by јузер
So Anglija dve nereseni vadime..
Со Холандоја две нерешени извадивме, со Англија губивме дома 2:1. Андора, Естонија и Израел - па то треба све да побиеме:) Русија е интересен противник, никогаш не знаеш у каква форма ќе ти дојдат...Хрватска и Англија се фаворити од групата према мене.
Great_Macedonian od kade sega OooOo hrvat???
wolf_pack
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
od kade sega OooOo hrvat???
The 3 faces of OooOo[:D] Edniot e od Драч-Дебарско, другиот од Јамајка, а третиот од Хрватска...now u have to guess what do they all have in common:))
OooOo
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
od kade sega OooOo hrvat???
Po vujna ...
јузер
quote:
Со Холандоја две нерешени извадивме, со Англија губивме дома 2:1.
Е ако, јас голови од пенали не ги сметам за голови. Брага како успеа тогаш несмасно да го клоцне Бекама, овој далеку беше од гол немаше потреба да го клоцне.. Естонија важно ќе ја растуриме ако не други, осеќам.[8D]
ZOTE Ждрепката никогаш не ни е наклонета. Само со Русија и Израел не сме играле до сега. Многу сакав на градски да ги видам Французите (Зидан, Анри, Вилтор, Виера, и др.) или Германците (Оли Кан, Михаел Балак, Фрингс и нивниот селектор Јирген Клинсман) или на крај манекените во фудбалот Италјаните, како тие не ние се паднаа у п... м.... (Дел пјеро, Тоти, Канаваро, Пруци имаат толку многу звезди, на Градски ќе немаше каде игла да се фрли на овие утакмици.) Мислите ќе тепаме некого од овие репрезентации? Само на Андора ќе и вратиме и тоа само дома а на гости победата останува знак прашалник. Од овие појакиве ке го јадеме барем по три кркушки и дома и во гости. П.С. кого сега тренер ќе викнат?
wolf_pack
quote:
Originally posted by јузер
Е ако, јас голови од пенали не ги сметам за голови.
[:D] Јас и онај вториот гол што ни го дадоа во Англија не го сметам за гол, off-side беше нели:) ZOTE, ништо не е чудно пак да се изненади со Англија и Хрватска. Нашиот проблем не е толку голем кога играме со јаки рангирани екипи, нашиот проблем е со тие што ги потценуваме...Андора, Финска.
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by ZOTE
Ждрепката никогаш не ни е наклонета. Само со Русија и Израел не сме играле до сега. Многу сакав на градски да ги видам Французите (Зидан, Анри, Вилтор, Виера, и др.) или Германците (Оли Кан, Михаел Балак, Фрингс и нивниот селектор Јирген Клинсман) или на крај манекените во фудбалот Италјаните, како тие не ние се паднаа у п... м.... (Дел пјеро, Тоти, Канаваро, Пруци имаат толку многу звезди, на Градски ќе немаше каде игла да се фрли на овие утакмици.) Мислите ќе тепаме некого од овие репрезентации? Само на Андора ќе и вратиме и тоа само дома а на гости победата останува знак прашалник. Од овие појакиве ке го јадеме барем по три кркушки и дома и во гости. П.С. кого сега тренер ќе викнат?
da de, se nas nekoj drug ni e kriv. Aj kazi mi vo koja grupa bi ti rado da igrame. grupata ni e koska. So hrvatite i rusite kje se nosime, ako tepame andora i estonija i doma so izrael togash kje bide interesno.
јузер Супер група, атрактивна. Пак ќе кажам, Естонија ќе го папа од нас како Лихтенштајн 11:1 што го папаше на времето. :)
ZOTE
quote:
Originally posted by wolf_pack
quote:
Originally posted by јузер
Е ако, јас голови од пенали не ги сметам за голови.
[:D] Јас и онај вториот гол што ни го дадоа во Англија не го сметам за гол, off-side беше нели:) ZOTE, ништо не е чудно пак да се изненади со Англија и Хрватска. Нашиот проблем не е толку голем кога играме со јаки рангирани екипи, нашиот проблем е со тие што ги потценуваме...Андора, Финска.
ZOTE Nemojte da letate na neboto, spushtete se na zemja. Ne bidete tolku optimisti bidete realni. So Anglija koga izigravme 2-2 vo Sautempton toa beshe chista sreka. Ista e prikaznata i so Hrvatska koga izigravme 1-1 vo Skopje a da ne zaboravime deka hrvatska e veke plasirana na svetsko prvenstvo 2006 god i toa kako prvo plasirana vo svojata grupa PRED SHVEDSKA!!! A eve vi gi izjavite na Anglichanite i Hrvatite. Oni blikaat od sreka shto se padnale so nas. [IMG]http://i1.tinypic.com/mrfp8p.png[/IMG]
ZOTE
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by ZOTE
Ждрепката никогаш не ни е наклонета. Само со Русија и Израел не сме играле до сега. Многу сакав на градски да ги видам Французите (Зидан, Анри, Вилтор, Виера, и др.) или Германците (Оли Кан, Михаел Балак, Фрингс и нивниот селектор Јирген Клинсман) или на крај манекените во фудбалот Италјаните, како тие не ние се паднаа у п... м.... (Дел пјеро, Тоти, Канаваро, Пруци имаат толку многу звезди, на Градски ќе немаше каде игла да се фрли на овие утакмици.) Мислите ќе тепаме некого од овие репрезентации? Само на Андора ќе и вратиме и тоа само дома а на гости победата останува знак прашалник. Од овие појакиве ке го јадеме барем по три кркушки и дома и во гости. П.С. кого сега тренер ќе викнат?
da de, se nas nekoj drug ni e kriv. Aj kazi mi vo koja grupa bi ti rado da igrame. grupata ni e koska. So hrvatite i rusite kje se nosime, ako tepame andora i estonija i doma so izrael togash kje bide interesno.
ZOTE Ne se zanesuvajte deka Rusija ke ja tepame!!! Mislam razmislete malce pred da kazete neshto. Rusija e dvesta miliona narod, toa ne shala toa e vele sila. Pa ako onie ne mozat da najdat edinaeset igarchi za reprezentacija, nie mozeme? Ke se nosime so Rusite? Ke gi vidam nashive na -37 u Moskva koga ke igraat kako ke izdrzat. Abe ke smrznat kako kuchinja. I plus toa Rusite se isti narod kako Srbite (shto nikogash ne sme gi pobedile, a sme gubele najmalku so po tri gola razlika). Zatoa pred da skoknete kazete opa.
Great_Macedonian so nasive nikogas nese znae... da ne ve cudi na kraj da se plasirame na evropsko prvenstvo. Imame igraci od svetski rank... Goran Pandev, seuste za zal nedokazaniot Robert Popov koj e ogromen talent, Nikolce Noveski, Vasoski, Sedloski... nasata odbrana e od svetski rank.. vo napadot Pandev i Naumoski (koj ima potencijal da igra vo svetska ekipa) mozat da pravat rastur. Imame dve problemi, ne.. tri. Prviot e :sredeniot red vtoriot e: ne treba jak trener tretiot e: samodoverba i bev potcenuvanje
slasa makedonija i fudbal dva razliciti pojmi Andora ? ponovo ke ni go spustit , a za drugi da ne zboruvame
darkjesus Абе Васоски нека се мрдни пак ко против англичаните и има страф и трепер да сме[:D]
a-pin-dim Moje mislenje deka na EU 2008 odime :o). shansite ni se eptem dobri za da bideme i nije ednas na EU .... Se nadevam deka koj i da dojde selektor ke bide dobro, citav denovive deka sakat da go stavat SreCko Katanac. sepak seuste ke se ceka ali fakt deka FFM pak ke ne zezne okolu tija raboti sto ke ostanime pak bez selektor koga ke ni je najpotreben.
wolf_pack За да идеме на ЕП-2008 треба да се погрижиме дома да бидеме непобедливи! Англија - Нерешено дома, губеме на страна; Русија - тепаме дома, губиме на страна; Хрватска - Тепаме дома, нерешено на страна; Израел - тепаме дома, нерешено на страна; Андора - да и вратиме 11:1 ко што ги тепафме Лихтенштајн - и дома и на гости; Естонија - максимум бода и дома и на гости Тоа ни дава 24 бода од 12 утакмици и се надевам би било доволно да не воведи на ЕП[:)]
ZOTE Абе не се занесувајте дека Андора ќе ја тепаме во гости. Мислам они не пијат нафта. Исто како што ние се надеваме дека ќе победиме појак противник, исто так и тие гледаат шанса дека можат да направат добар резултат против нашата репрезентација. А плус сега се охрабрени од двата последни натпревари што е сигурно не ни се плашат. А контра на тоа нашиве имаат психолошки проблем од Андора затоа што им стана ноќна мора. За мене најтешка утакмица ќе биде токму против Андора.
Lidija Wolf...:) arna lista si napraj ti! Za trite posledni ne mozam da kazam nisto neznam kako se protivnicite. Ama sigurnost ima deka prvite tri nema sansi da bidat taka, specijalno so Hrvatska tamu se gubi na dvete strani, ke vidite ko ke mavnat Hrvatatite so e "cista" igra. Malku cudno zvuci ama Anglicanite malku mozi da bidat neraspolozeni so nov trener i takvi mi ti raboti ama i pokraj to nema da bidi mozno. E sega nepisam poke ovde, sega e svetskotooooo pred nas kakvi kvalifikacii :))))))))))
wolf_pack hehe, onda treba da navivame za Anglija i Hrvatska na svetskoto, ako imat dobar uspeh togash ke gi fatime na spienje vo oktomvri koga pochnuvat kvalifikaciite:)))
DJ_SHEMA Ajde mozebi Srekjko srekja kje ni donese
NINOCHKA Hmmm neznam za Izrael, oni tuka se ubedeni deka ke bidat vtori.
ArIeS
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Lidija, ne postoi poimot fantazija za onoj koj ima optimizam+motivacija+upornost+samodoverba
Za zal nie imame samo korupcija [:(] Taka da realno gledano bi bile zadovolni i so 6 boda [:)]
Lidija Great :) uste DOBAR FUDBAL da dodase na listata i ke ti povervav. Ama ako bidam fer i jas sega, koj ocekuvase deka Grcija ke pobedi i to dva pati da ja pobedi Portugalija, to bese isto fantazija zato GOOOOOOOO Izrael ili poarno GOOOOOO Makedonijo! :)
a-pin-dim Фудбалската репрезентација на Македонија се најде во Е квалификациската група за ЕП 2008г. во Австрија и Швајцарија. Покрај нашата селекција тука се уште и носителот Англија, потоа Хрватска, Русија, Израел, Естонија и Андора. Досега во квалификациски циклус Македонија играше против Англија, Хрватска и Андора. Пријателски средби одигравме со Естонија и Израел. Единствена селекција со која за првпат ќе ги одмериме силите е Русија. Веднаш по извлекувањето договорено е на состанок во Загреб на 23. Февруари да се договори и распоредот на натпревари. - По се како течеше ждребањето на крајот сум задоволен од составот на групата која дава и комерцијален ефект но и можност за надигрување и репрезентирање на нашите квалитети. Сигурно дека има и посилни групи, но нема дилеми дека ова е извонредно квалитетна група. Следен наш чекор е да избереме селектор кој ќе може успешно да не претстави во овој квалификациски циклус каде објективно Англија, Хрватска и Русија се големи фаворити , изјави претседателот Хари Хаџи-Ристески кој заедно со генералниот секретар на ФФМ, Лазар Митровски беа на лице место во Монтро. Квалификацискиот циклус започнува во Септември 2006г. и трае до Ноември 2007г. Првите две селекции директно одат на ЕП 2008.
Lidija
quote:
Originally posted by NINOCHKA
Hmmm neznam za Izrael, oni tuka se ubedeni deka ke bidat vtori.
Ne vtori, prvi ke bidat duri i evropskoto ke go zemat se ke zemat. Neznam...ubo e da si optimist ama optimzam e edno a fantazija drugo. :)
Great_Macedonian Lidija, ne postoi poimot fantazija za onoj koj ima optimizam+motivacija+upornost+samodoverba