Уличари!?
Уличари!?
f9 Свето Јаневски ги нарече лозарите „уличари“ Блокадите и протестите во Кавадарци пред винарскиот комбинат „Тиквеш“ на над 1000 производители на грозје денеска продолжија порадикално, откако главниот сопственик Светозар Јаневски им рекол на земјоделците дека „не разговара со уличари“, јави Македонското радио - Радио Скопје. „Тиквеш“ е најголемиот комбинат за преработка на грозје и производство на вино во Македонија, кој беше купен пред две години од т.н. групација М6, поранешни менаџери на „Скопска пивара“, предводени од Јаневски. Во мегувреме Бучковски е активен на конгресот во Социјалистичката партија на Србија...да не планира и таму да се кандидира за прецедател? Мислев да имам наслов~партиски креирани тајкуни,ама реков да им дам поголема важност на Македонските уличари на кој сигурно им е потребна метла...да го приберат Македонското засмрдено губре.
Pro Patria 2
quote:
Originally posted by Homer MakeDonski
ulicari ? za mnogu malku vreme i ke gi narekuvaat revolucioneri Socijalnata revolucija gi ima prvite formi na nastapuvanje-ulicata
za soc. revolucija treba da ima golema masa na narod,a ne 2 miliona ovci i kozi,podeleni na komunjari,vmrovci,sdsmovci,duisti,titoisti,teroristi,ekstremisti,islamisti,revolucioneri i sekako budisti. p.s.se izvinuvam ako zaboraviv nekoja grupa [;)]
Homer MakeDonski ulicari ? za mnogu malku vreme i ke gi narekuvaat revolucioneri Socijalnata revolucija gi ima prvite formi na nastapuvanje-ulicata
Homer MakeDonski tokmu taka ,ama i kriticna masa na gladni i pregladneti a taa se povekje se zgolemuva
achtung_panzer
quote:
Originally posted by f9
Свето Јаневски ги нарече лозарите „уличари“ Блокадите...
Kako beshe onaa za magareto, zajakot i golemite ushi? Sveto izgleda podzaborava deka se' povekje makedonski gragjani se vooruzheni, nekoj mozhe da se najde navreden od upotrebeniot izraz...
Pina
quote:
Originally posted by Homer MakeDonski
ulicari ? za mnogu malku vreme i ke gi narekuvaat revolucioneri Socijalnata revolucija gi ima prvite formi na nastapuvanje-ulicata
A mozhe i da gi vikaat teroristi...
concrete
quote:
Originally posted by achtung_panzer
quote:
Originally posted by f9
Свето Јаневски ги нарече лозарите „уличари“ Блокадите...
Kako beshe onaa za magareto, zajakot i golemite ushi? Sveto izgleda podzaborava deka se' povekje makedonski gragjani se vooruzheni, nekoj mozhe da se najde navreden od upotrebeniot izraz...
Sveto Fon Pivara protiv ulicarite :):):)!! Za sega e 3:0 za nego, kako ke bide ponataka , bomo videli :):)!!
трендафил Некој да каже за луѓето на кои им е должник и тоа повеќе милиони евра дека се уличари веројатно не е нормален. Затоа што тој ги има направено уличари. Но за волја на вистината, на Свето му помагаше и државата преку „државотворната“ партија, преку која и тој е државотворец. Прво за да стекне имот со подарувањето на голем дел од Пивара (со законот за приватизација) кој подоцна го продаде, па до правењето на пречки на винарите од Бугарија да го откупуваат грозјето од Кавадарци со плаќање веднаш со повеќедневно задржување на возилата на границите додека истото не скисне.
f9 Sveto ...e pa ne e samo toa...Dali znaesh deka komisijata za hartii od vrednost ja proglasi za kriminalna i nevazhechka privatizacijata na Tikvesh?Da no istata komisija se proglasi i za nenadlezhna za site ponatamoshni postapki.Toj i Vinojug go kupi so magla,gi probi site rokovi nekolku pati,a onoj Poposki podzomti -reagira javno,a na delo nishto.Otkoga go "otkupi" bez pari grozjeto mu ja blokira smetkata 2meseci i pak protekcii.Spored zakonot i site podzakonski akti trebashe da plati tochno 8 milioni evra na mesto 2 i toa kesh.Pak muchka so Makedonska od koja uslovi da prelie sredstva vo komercijalna za da Kostov mu dade pari za prodadenite akcii.Mafiozo broj eden,e gz i gashti i so Poposki i so Buchko.Nema pravo,nema bankrot nema prebivanja za Sterjo,a ti odi v prodavnica i pokushaj da zemish eden litar vino bez da platish...ke ti ja skrshat glavata prodavachine. Lozarine treba so sila da si go zemat Tikvesh i na vladana prst da im pokazhat i toa sredniot.
lav
quote:
Originally posted by f9
Sveto ...e pa ne e samo toa...Dali znaesh deka komisijata za hartii od vrednost ja proglasi za kriminalna i nevazhechka privatizacijata na Tikvesh?Da no istata komisija se proglasi i za nenadlezhna za site ponatamoshni postapki.Toj i Vinojug go kupi so magla,gi probi site rokovi nekolku pati,a onoj Poposki podzomti -reagira javno,a na delo nishto.Otkoga go "otkupi" bez pari grozjeto mu ja blokira smetkata 2meseci i pak protekcii.Spored zakonot i site podzakonski akti trebashe da plati tochno 8 milioni evra na mesto 2 i toa kesh.Pak muchka so Makedonska od koja uslovi da prelie sredstva vo komercijalna za da Kostov mu dade pari za prodadenite akcii.Mafiozo broj eden,e gz i gashti i so Poposki i so Buchko.Nema pravo,nema bankrot nema prebivanja za Sterjo,a ti odi v prodavnica i pokushaj da zemish eden litar vino bez da platish...ke ti ja skrshat glavata prodavachine. Lozarine treba so sila da si go zemat Tikvesh i na vladana prst da im pokazhat i toa sredniot.
Сите...буквално сите кои на 15 Септември ги доведоа на власт овие на кои сега (треба) да им се каже конечно и занавек ADIO VAGABUNDOs со носење на ливчињата во гласачките кутии (оти неможеле сами тамо да стасаат) се КРИВИ за сето ова што го гледаме но и стардаме од тоа. Освен тие кои од КОПУЦИ си станаа она што насекаде се нарекуваат олигарси.
Pro Patria 2 Steta e samo sto posle 4 god. SDS pak kje se vrati na vlast,a posle DPMNE,pa SDS itn.Samo Makedonecot kje si patit(a so ovoj um i zasluzvit da patit),a siptarive kje si bidat vo vlast so ednive ili so drugive.
lav
quote:
Originally posted by Pro Patria 2
Steta e samo sto posle 4 god. SDS pak kje se vrati na vlast,a posle DPMNE,pa SDS itn.Samo Makedonecot kje si patit(a so ovoj um i zasluzvit da patit),a siptarive kje si bidat vo vlast so ednive ili so drugive.
Стварно штета..и Јас така мислам што нема да се вратат одма.. Седиштето ќе си биде веќе пополнето од некој друг....и ако има уште наивни спремни за да ги вработат по еден или два од секое семејство пеки?. Ама мислам дека сите УТМАНИ и ТУТУ_РУТКИ се веќе „фатени„ на јадица и изедени...освен ако нема уш некој скриено по планињено и в рекине Фиромски.
intel
quote:
Originally posted by lav
и ако има уште наивни спремни за да ги вработат по еден или два од секое семејство пеки?.
Дали знаеш колку си досаден?
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
и ако има уште наивни спремни за да ги вработат по еден или два од секое семејство пеки?.
Дали знаеш колку си досаден?
Па јас не му го пишав говорот прочитан на 15 Септември 2002 , каде што се ветуваа вакви небулози. Мислам , не сум вработен во „Фабриката„ пс А да те прашам ....ДАЛИ СИ ТИ ТАМО ВРАБОТЕН , а ?
трендафил Мене не ми е досадно спомнувањето на ветувањата на актуелната власт. Додека не ги исполнат ветувањата или не си заминат. Но да се вратам на темава. Свето Јаневски има палата во Злокуќани (новата населба на државотворците, што би можела да се нарече и Водно II) која никогаш не беше спомната од новинарите, а вреди повеќе милиони евра. Може да ја продаде и да врати дел од долгот кон лозарите. Иначе се зборува дека владата ќе му даде на Свето 1 милион евра БЕЗКАМАТЕН кредит за да им плати на дел од доверителите и да го разбие движењето на лозарите. Не ми е јасно што еден шпекулант и хокштаплер како Јаневски можел да го советува Бучковски кога му беше советник. Каков е тоа бизнисмен кој должи повеќе отколку што му вреди имотот. Се согласувам со мислењето што го пласире пред време (пред 15 септември) коалицијата „ЗА МАкедонија заедно со ДУИ“ дека во Македонија криминалците си имаат држава. Тоа сега е многу очогледно. Наместо држава во која ќе нема семејство со ниту еден вработен, очигледно имаме држава со која раководи финансијската олигархија, која некаде се нарекува мафија.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Мене не ми е досадно спомнувањето на ветувањата на актуелната власт. Додека не ги исполнат ветувањата или не си заминат. Но да се вратам на темава. Свето Јаневски има палата во Злокуќани (новата населба на државотворците, што би можела да се нарече и Водно II) која нмикогаш не беше спомната од новинарите вреди повеќе милиони евра. Може да ја продаде и да врати дел од долгот кон лозарите. Иначе се зборува дека владата ќе му даде на Свето 1 милион евра БЕЗКАМАТЕН кредит за да им плати на дел од доверителите и да го разбие движењето на лозарите. Не ми е јасно што еден шпекулант и хокштаплер како Јаневски можел да го советува Бучковски кога му беше советник. Каков е тоа бизнисмен кој должи повеќе отколку што му вреди имотот. Се согласувам со мислењето што го пласире пред време (пред 15 септември) коалицијата „ЗА МАкедонија заедно со ДУИ“ дека во Македонија криминалците си имаат држава. Тоа сега е многу очогледно. Наместо држава во која ќе нема семејство со ниту еден вработен, очигледно имаме држава со која раководи финансијската олигархија, која некаде се нарекува мафија.
Ова барем не е за прашување..оти одговорот е составен дел од таквото прашање.
f9 Ovie kako Stevo i Shterjo ne se krivi...krivi si se ulicharine...
lav
quote:
Originally posted by f9
Ovie kako Stevo i Shterjo ne se krivi...krivi si se ulicharine...
Сосема се слагам со тебе...не бадијала велат дека КАКОВ е НАРОДот такви му се и ОЛИГАРСИТЕ
трендафил Вака на лозарите и тутунарите не им правено ни во времето на фашистичката окупација. Да не му ги бараа парите лозарите, свето веројатно уште ќе беше и званичен советник на премиерот. Што можел да го советува, можете да замислите. И зошто владата дава бескаматен кредит на приватна фирма. Доколку имотот не е партијски, а Јаневски само управува со него. Како и со другите фирми зад кои стои финансијската олигархија во која сите се членови на СДСМ.
antigona Како и да беше,лозарите си ги зедоа парите.На градоначалникот на Кавадарци му обезбеди доживотен мандат,а тој нека му ја мисли за новата берба и пак да не им плати. Нити една телевизија не информираше се што се случуваше во Кавадарци,освен локалните две телевизии кои се гледаат само во Кавадарци и Неготино.Срамота,а штрајкот траеше 9 дена.
achtung_panzer E za novata berba, ushte sega neka zbiraat jajca za mavanje pred vladata[;)]... ili do togash kje snemaat pari i za jajca pa kje pochnat da izleguvaat na videlo domashnite arsenali...