hi hi hi ke pobedele!!!
hi hi hi ke pobedele!!!
NACIONALIST Влада со СДСМ и ДУИ никако, со ВМРО-ДПМНЕ - можно! Ако ВМРО-НП победи на следните парламентарни избори, предност за составување владина коалиција ќе добијат сродните десноцентристички партии, велат во партијата на Георгиевски. "Победникот на изборите, а ние имаме намера да победиме, нема да има мнозинство во Парламентот, поради што ќе мора да се формира коалициона влада. Покрај ДПА, која е наш традиционален партнер, тука се и либералите, кои моментно се во другиот опозициски блок, како и ЗНП на Ѓорчев со кого имаме добри односи. Понудата може да стигне и до поранешните сопартијци од ВМРО-ДПМНЕ, кои неколкупати досега одбија коалиција на пониско ниво", вели Весна Јаневска, в.д претседателка на ВМРО-НП. Таа не исклучува политичко здружување и со некои партии од центарот како ДА и Лигата за демократија, но не и со СПМ, НСДП... кои се тешки "левичари". Јаневска децидно ја отфрли можноста за коалиција и со главните владејачки партии. "Наш прв и основен политички противник се СДСМ и ДУИ и со нив нема коалиција, а се надевам и дека нема да има", вели Јаневска. Таа информира дека во моментов расположението во Партијата е сами да одат на избори, но не е исклучено по објавувањето на датумот за избори, да се разговара со некои партии и за заеднички настап на изборните листи. ВМРО-НП в сабота ќе одржи Централен комитет во Прилеп каде и официјално ќе биде формиран изборниот штаб. Јаневска ги отфрли гласовите дека на седницата, лидерот Љубчо Георгиевски и официјално ќе застане на чело на Партијата. Македонија да се дружи со членките на ЕУ ВМРО-НП бара од Владата да го одбие предлогот на ЕУ за формирање "балканска царинска унија", во која би влегле земјите од поранешна Југославија, минус Словенија, плус Албанија. Тие сметаат дека предлогот е штетен за Македонија бидејќи ние сме многу понапред на патот кон ЕУ од овие земји, освен од Хрватска која што е против ваквиот предлог. "Ако Македонија треба да прави некаков лак на патот кон ЕУ, тоа би требало да се направи преку соработка со Грција која е членка на Унијата и со Бугарија и Романија кои наскоро ќе станат дел од европското семејство", вели Весна Јаневска jas se prasuvam, kogo ovie ke pobedat so o,8% doverba, i zosto se nudat za koalicija koga nikoj i ne gi povikuva, gospod neka im e napomos
wolf_pack Pana добил нет-членство, време е да ги усреќи партиските гаулајтери...btw Пана, Бранко е Сранко[:D] Националист, шо има толку голема врска кој ќе победи? Ти знаеш ли кој е претседател на Македонија сега на пример? (Не е Сранкото)
NACIONALIST
quote:
Originally posted by OooOo Koe VMRO?
koe VMRO? zarem neznaes uste koe e toa VMRO sto se krsti cela makedonija ? pa toa e VMRO DPMNE, za tvoja informacija
dejan "Наш прв и основен политички противник се СДСМ и ДУИ и со нив нема коалиција" Mnogu pametno, barem nekoj se pojavi haha
hornet600 Da zivee VMRO.......
OooOo
quote:
Originally posted by hornet600
..VMRO....
Koe VMRO?
OooOo tie go sramat imeto VMRO ... chekam da vidam sho kje kazhe hornet600
NACIONALIST ti ne si toj sto treba da kazis, dali nekoj srami nekoe ime ili ne, narodot ke si kazi za nekoj mesec.
intel Kje vidis Ti Naci koja e NP sega koga brat Ljube kje se vrati od Hag. Kako??? ej kako mozevte da se otkazete od branitelot broj 1 na Makedonija. Gospod kje vi sudi, taka da si zneas.
OooOo
quote:
Originally posted by NACIONALIST
ti ne si toj sto treba da kazis, dali nekoj srami nekoe ime ili ne, narodot ke si kazi za nekoj mesec.
A koj si ti da kazhesh shto treba jas da kazham ili ne?
NACIONALIST
quote:
Originally posted by intel
Kje vidis Ti Naci koja e NP sega koga brat Ljube kje se vrati od Hag. Kako??? ej kako mozevte da se otkazete od branitelot broj 1 na Makedonija. Gospod kje vi sudi, taka da si zneas.
a pak tebe koj ti rekol deka se otkazal od brat LJUBE, toj bese i ke si ostani vo VMRO DPMNE, a odmeticite od NP, ke si se vidat kolku narodot gi saka, samo poglednigi anketite i ke ti stani jasno kako bel den, sami se nudat za koalicija a nikoj ne gi saka, najmalku VMRO DPMNE.
vancom18 tolku si glup? Brat Ljube e so NP pa dpmne go izbrkaa! ne go kandidiraa za pretsedatel, iako celo clenstvo go sakase toa! naprotiv, go kandidiraa sasko kedev, za koj se znaese deka e statist, nisto drugo
intel
quote:
Originally posted by NACIONALIST
quote:
Originally posted by intel
Kje vidis Ti Naci koja e NP sega koga brat Ljube kje se vrati od Hag. Kako??? ej kako mozevte da se otkazete od branitelot broj 1 na Makedonija. Gospod kje vi sudi, taka da si zneas.
a pak tebe koj ti rekol deka se otkazal od brat LJUBE, toj bese i ke si ostani vo VMRO DPMNE, a odmeticite od NP, ke si se vidat kolku narodot gi saka, samo poglednigi anketite i ke ti stani jasno kako bel den, sami se nudat za koalicija a nikoj ne gi saka, najmalku VMRO DPMNE.
Odma mavam prin-skrin na stranava, za kolekcija so tvoite stavovi za Ljube od pred 3 godini. Nacionalist prava palacinka si-stramota[B)]
NACIONALIST ВМРО-НП го предложи Георгиевски за премиер по изборите Љубчо Георгиевски ќе биде кандидат за премиер на ВМРО-Народна, со што практично ќе ги влече главните потези на кампањата на парламентарните избори. Ова денеска во Прилеп го потврдија и членовите на ЦК. HI HI HI HI IZGOREN E SIROMAV, DA BIDI PRMIER, SAMO KOJ KE GO IZGLASA I SO KOLKU PRATENICI, I DALI KE IMA NEKOJ NEGOV PRETSTAVNIK VO PARLAMENTOT PA GREVCEVO STO SE TOKMI ZA PREMIER, STVARNO ZALOSNO
intel Kakva e momentalnata sostojba na preatenici NP vs DPAMNE
Great_Macedonian vmro-narodna treba da se zastramat sto go koristat imeto na brat ljube za licno profitiranje pritoa ne vodejki smetka kolku tokmu takvi najavi mu stetat na brat ljube vo ovoj moment bidejki zabraneto mu e politicki da bide aktiven makar bilo i in-direktno.
NACIONALIST
quote:
Originally posted by intel
Kakva e momentalnata sostojba na preatenici NP vs DPAMNE
slusaj be ti!!! ne se pravi glup, koga ne si, tie sto preminaa od kaj predavnicite sto go pretstavuvaat toa NP, tie gi izneverija glasacite od VMRO DPMNE, a sto mislis kakva ke bidi sostojbata so pratenici posle izborite, znam deka ti paga tesko, ama da ti kazam ke bidi nekade 56 sprema 1 do dvajca.
intel Ljubco mu ponudi ministersko mesto na Gruevski i na Dosta vo novata vlada. Nikola Gruevski odbi bilo kakva kolaicija so NP pred ili posle izborite i so toa samiot sebesi si presudi uste 4 godini opozicija i dosadni pres-konferncii na Bichikliski.
tmoro
quote:
Originally posted by intel
Ljubco mu ponudi ministersko mesto na Gruevski i na Dosta vo novata vlada. Nikola Gruevski odbi bilo kakva kolaicija so NP pred ili posle izborite i so toa samiot sebesi si presudi uste 4 godini opozicija i dosadni pres-konferncii na Bichikliski.
Pameten bil sto odbil sovesta da ne go jade, so apasi koalicija ne se pravi.Treba mnogu vreme da pominit da Gruevski go iscistit olosot od partijata sto go nasledi.
intel OK, znaci Ljube e olos a?
f9 Jas li treba pak da formiram VMRO?Ovojpat ke go narecham VMRO-Konfuzija,pa ke gi soberam site konfuzni i zbuneti i siguren sum deka ke sme najbrojna partija.Sepak najvazhnoto prashanje kogo toa ke go pobeduvame nema da go odgovorime-zashto ke sme vo celosna konfuzija.
трендафил За волја на вистината тоа што се случи со ВМРО сега се случува со СДСМ. А кое ВМРО или СДСМ ќе биде вистинското што ќе остане забележано по добро во историјата, ќе знаеме по неколку децении. Сега можеме да зборуваме за резултати од анкети и дали истите се наместени или не. Изборите (доколку повторно не бидат фалсификувани) ќе покажат кој е во право. Иначе, за волја на вистината, Љупчо Георгиевски е најнапаѓаната политичка личност во Македонија. Тој беше виновен за се` и кога беше во опозиција. Но доколку на исправен начин го исползува губењето на довербата во тие што го напаѓаа се` е можно. Особено во Македонија во која Црвенковски можеше да се врати. А кога се Црвенковски и неговите враќања во прашање да ја повторам приказната за патријахалните бедуини и неверноста. Кога жената првпат ќе го изневери сопругот, се казнува прељубникот. Ако биде фатена по втор пат, се казнува жената, а ако се случи нејзино трето неверство, се казнува мажот. Нормално, се смета дека ако грешката се повторува мора тој да е виновен. Е сега заменето го македонскиот народ со бедуинот сопруг. Колку пати не имаат изневерено политичарите?
Ceki
quote:
Originally posted by f9
Jas li treba pak da formiram VMRO?Ovojpat ke go narecham VMRO-Konfuzija,pa ke gi soberam site konfuzni i zbuneti i siguren sum deka ke sme najbrojna partija.Sepak najvazhnoto prashanje kogo toa ke go pobeduvame nema da go odgovorime-zashto ke sme vo celosna konfuzija.
I ke imas pravo, da zborvis so kogo nikogas ne ke pravis koalicija, a posle bas so nimi ke pravis koalicija. Ke vetuvas nesto so ne mozes, da go izpolnis, kako primer, po eden vraboten od sekoe semejstvo ... Abe cekaj moment, takva(i) partija(i) veke ima. Nema potreba da pravis partija f9 ;)
tomislav1978
quote:
Originally posted by NACIONALIST koe VMRO? zarem neznaes uste koe e toa VMRO sto se krsti cela makedonija ? pa toa e VMRO DPMNE, za tvoja informacija
Abe seljo, uste ne te naucija da pisuvas? Makedonija se pisuva so golema bukva.
lav
quote:
Originally posted by tomislav1978
quote:
Originally posted by NACIONALIST koe VMRO? zarem neznaes uste koe e toa VMRO sto se krsti cela makedonija ? pa toa e VMRO DPMNE, za tvoja informacija
Abe seljo, uste ne te naucija da pisuvas? Makedonija se pisuva so golema bukva.
Скоро секоја сдсм офца е со селско потекло....ако не верувате...проверете. 1.Тито Петковски с.Псача 2.Бранко Црвенковски с.Слатино...славна Дебарца 3.Владо Бучковски с.Сопотница 4.Стевче јакимовски с,ПодржиКоњ и.т.н
tomislav1978
quote:
Originally posted by lav 1.Тито Петковски с.Псача
Lav dali ti kazale u stabot deka Tito ne e vece vo SDSM
NACIONALIST ПО ПОНУДАТА НА ГЕОРГИЕВСКИ ЗА ПОСТИЗБОРНО КОАЛИЦИРАЊЕ СО ПОРАНЕШНИТЕ СОПАРТИЈЦИ Ѓорчев се определи за Груевски НЕ ПРИФАЌАМЕ ДА БИДЕМЕ МИНИСТРИ ВО ВЛАСТ НА ГЕОРГИЕВСКИ И ТВРДАМ ДЕКА ВО ЗНП МОЖЕМЕ ДА ПРЕДЛОЖИМЕ И ПОДОБАР ПРЕМИЕР ОД НЕГО, ВЕЛИ ЃОРЧЕВ Лидерот на Земјоделска народна партија Марјан Ѓорчев се очекува денеска да потпише договор за влегување во коалицијата "За подобра Македонија" предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Тој вчера ја отфрли неофицијалната понуда на лидерот на ВМРО-Народна, Љубчо Георгиевски за постизборно коалицирање во Влада, што би ја предводел поранешниот премиер. "Не прифаќаме да бидеме министри во власт на Георгиевски и тврдам дека во ЗНП можеме да предложиме и подобар премиер од него", изјави Ѓорчев. Тој посочи дека ЗНП во моментов е во преговори со ВМРО-ДПМНЕ, чиешто финиширање треба да се очекува во наредните денови. Тој понудата на Георгиевски ја оцени како маркетиншки трик бидејќи соработката меѓу политичките партии не се утврдува со изјави, туку со разговори на маса. "Во секој случај, ова е провокативна стратегија на Георгиевски за поголема присутност на партијата во медиумите и негова популаризација за враќање на некои позиции што ги имаше во политиката", смета Ѓорчев. Георгиевски минатиот викенд повика на постизборна соработка со поранешните сопартијци од ВМРО-ДПМНЕ, ЗНП и ДРУМ, кои би можеле да добијат министерски места во влада во која тој повторно би бил премиер. Завчера и лидерот на здружената опозиција, Никола Груевски децидно ја отфрли ваквата неофицијална понуда од ВМРО-НП. "Засега размислуваме за коалиции со партии кои се блиски до опозицијата, а не до власта. Вие гледате дека тие во моментов се најолеми напаѓачи на ВМРО-ДПМНЕ. Зошто ни нудат коалиции, ако во исто време не напаѓаат? Очигледно одработуваат некаква задача на СДСМ", обвини Груевски. Засега, единствено од партијата на Доста Димовска со позитивна реакција за размислувањето на Георгиевски. "Ја поздравуваме изјавата на поранешниот премиер, која претставува чекор напред во нашето залагање за обединување на сите десноцентристички партии", вели Горан Рафајловски, претседател на ДРУМ. Тој се надева дека вратите и за предизборно коалицирање на десницата не се затворени, бидејќи тоа е единствениот начин да се добијат чисти политички програми за сигурна смена на актуелната власт. (Д.М.) i kako sto gledate, site VMROvski patrioti, vleguvaat vo edna partija, a tie drugite ostanuvaat kako brbuska na cedilo, i jas vi garantiram deka, od taa partija na ljuBco, ne ke ostani ni koren, samite ke se uverite ne slednite izbori, ke isceznat, isto kako sto ke iscezni SDS, NA CELO SO BUUUUUUUCKO
intel
quote:
Originally posted by lav
1.Тито Петковски с.Псача 2.Бранко Црвенковски с.Слатино...славна Дебарца 3.Владо Бучковски с.Сопотница 4.Стевче јакимовски с,ПодржиКоњ и.т.н
Stvarno ej, ova selskive deca ucenje lele majko..dodeka starive skopjani se zanimavaa so profesii od tipot na: -golubari -tenekegii -ribari -kockari -lokachi itn.
Goran-Skopje Intel, zaboravi: Ludaci.[;)]
NACIONALIST
quote:
Originally posted by lav ] Скоро секоја сдсм офца е со селско потекло....ако не верувате...проверете. 1.Тито Петковски с.Псача 2.Бранко Црвенковски с.Слатино...славна Дебарца 3.Владо Бучковски с.Сопотница 4.Стевче јакимовски с,ПодржиКоњ и.т.н
kolega lav! se ubavo kaza, ama zaboravi da kazes za taa vrorata ovca od slatino, da toa e tocno taa ovce e donesena vo slatino, ama pred da e donesat vo slatino, zemen e od dom za kopilinja od Saraevo, zatoa sto e kopile i od musliman praen.
Jakov PANA IS BACK So e rabotava denes site povratnici. Kaj si be Pana be cela godian te nema.
f9 Toa se vika Ceki "Borba za vlast",no vo borbata za vlast se zaborava deka nie sme site drzhavjani na ovaa zemja,nikoj pomalku i nikoj povekje.Kako edna celina nie neshto treba da pobedime.Kaj nas site politiki se vpereni vrz politichkite protivnici,i ne se svakja deka tie se vsushnost fatamorgana.Vistinskite protivnici koj treba da se pobedat se vo generatorite i odrzhuvachite na ekonomskata kriza.Koga jas bi formiral partija i taa partija da bide nekoj faktor bi gi povikal site partii na opsht konsenzus vrz ekonopska programa vo interes na Makedonskite drzhavjani.Vo vladata ne bi imalo mesto za nitu eden plitichki aktivist,tuku za svetski priznati eksperti koj bi bile najvisokiot avtoritet vo ostvaruvanjeto na vladinata programa za Makedonskiot drzhavjanin kako krajna cel na site resorni ministerstva.
Pana
quote:
Kaj si be Pana be cela godian te nema
Problemi bratko...problemi,golemi!!
трендафил Сите се борат да дојдат на власт. Цената, посебно политичката не ги интересира. Но дали имаат идеа што да прават ако победат не сум баш сигурен. Со тие што се прифатливи за нивните гласачи преговараат јавно. Со другите тајно. Штерјо Наков и другите од десетката (дали со кромид или со кечап и мајонез не знам) што ручаа со Црвенковски по неговото прогласување за Претседател на РМ ги финансираат сите што имаат изгледи да добијат во следните неколку гласања.
f9 Pana e tuka... znachi predizbornata kampanja zapochna. Da ja zavrsham...bumot ekonomski izostana. Ako ostaneshe na mesto premier segashniot precedatel dali ke imashe moralno pravo za ushte edna shansa? Dali e rokadata na premieri samo pokritie za gornovo. Dali Buchkovski treba da go nosi bagazhnikot na neuspeshnosta od segashniot precedatel vo ovie izbori? Kolku e ostanato od doverbata,i kolku e toa rezultat na slabata konk*rencija? Chetiri godini potoa osven ostvaruvanjeto na programskite opredelbi na DUI koj programski opredelbi ostvari SDSM.Zoshto podelbi i vo SDSM. Shto e so Struzhani,a shto ke bide so Kichevchani?
lav
quote:
Originally posted by f9
Pana e tuka... znachi predizbornata kampanja zapochna. Da ja zavrsham...bumot ekonomski izostana. Ako ostaneshe na mesto premier segashniot precedatel dali ke imashe moralno pravo za ushte edna shansa? Dali e rokadata na premieri samo pokritie za gornovo. Dali Buchkovski treba da go nosi bagazhnikot na neuspeshnosta od segashniot precedatel vo ovie izbori? Kolku e ostanato od doverbata,i kolku e toa rezultat na slabata konk*rencija? Chetiri godini potoa osven ostvaruvanjeto na programskite opredelbi na DUI koj programski opredelbi ostvari SDSM.Zoshto podelbi i vo SDSM. Shto e so Struzhani,a shto ke bide so Kichevchani?
1.Поздрав до кољегата-ми Пана , оти сеуште не знам што ли му стана? Кога го прозвав вчера или прекчера беше? Мислам зашто м‘чеше досега и упорно!!! 2.Премногу дилеми искажани овде од колегат f9 и секако логични прашања , а на кои НАБРЗО сите ние ќе го добиеме (се надевам) правиот одговор.
Pana
quote:
Мислам зашто м‘чеше досега и упорно!!!
Problemi lavu...problemi....kako vo poslovicata " Taka mi treba Kire me eba"
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Мислам зашто м‘чеше досега и упорно!!!
Problemi lavu...problemi....kako vo poslovicata " Taka mi treba Kire me eba"
Не ја знам поговорката...ама тој Кире мора да бил многу заебан?