Glasanje za drzavnite simboli!
Glasanje za drzavnite simboli!
Sargeras Zarem ne vie smaceno od ventilatorot na Kiro?Ne vie smaceno od komunjarskiot"Grb".Ke recite gi pretstavuval ubavinite na Makedonija!-zitoto,vodite,planinite-golema rabota drugite zemji gi imaat tie ubavini 3 pati poveke od nas pa gi nemaat na grbot,pa i ta petokrakata satanisticka naprcena! Dali treba da se vratat starite MAKEDONSKI simboli,simbolite na makedonskata istorija gordost,borba i mok simbolite na Filip,Aleksandar Samoil....Lavot i Sesnaestkracnoto sonce?
dada Sani Postojano menuvanje na drzavnite simboli me asocira na nestabilna drzava, bez ogled dali se raboti za Makedonija ili nekoja druga drzava. Drzavnite simboli ne se prioritet vo momentov. Makedonija uspea kolku-tolku da se afirmira i promenata na simbolite bi bilo samo unazaduvanje. Ne glasav!:)
Strelec Znameto ne sum da se smeni (bez ogled shto staroto mi beshe poubavo), a za grbot sum vozdrzhan! E sega, od trite ponudeni opcii za glasanje, sepak najbliska mi e vtorata!
Christian Treba da se vratat
misko da ostanat segashnite mislam deka bi bilo najdobro,zashto od koga osnovavme nezavisnost se tie,pa ako ne za neshto drugo ubavo e da bidat samo za toa!
antigona Старото знаме не можам да го преболам,а за грбот шо ѕнам-не знам.
f9 Dali treba da se vratat starite MAKEDONSKI simboli,simbolite na makedonskata istorija gordost,borba i mok simbolite na Filip,Aleksandar Samoil....Lavot i Sesnaestkracnoto sonce? Sesnaestkracnoto sonce...e nacionalno zname.Toa beshe drzhavno i nema shansi da bide povtorno drzhavno...bar vo narednite sto godini.Toa e zavrshena rabota i dobro e deka e taka.Vo EU drzhavite ke izumrat...ke ostanat naciite za dogleden period. Grbot...e tuka bi trebala izmena,no toa ke odi mnogu teshko.Grbovite se heraldichki znaci so sopstvena tradicija i najchesto go karakteriziraat drzhavniot karakter.Zaradi ustavnite ogranichuvanja i blokadi so Badinterovoto mnozinstvo nie sme staveni vo pozicija ako sakame da imame zemski grb za drzhaven toa ke treba da go napravime vo celosen dogovor so Albancite. Znachi lavche nad koe leta dvoglav orel.Dali da ostane stariot grb od Socbirokomunizmot? Fin e ...pokraj se ima i Afion i Tutun...da imashe i po nekoe shishe luta peeska ubavo ke beshe.
zlotty_co_380 ako se pravi nov grb , jas mesto pcenica ke ja zamenam so jacmen ili oves, a za rekite ke gi zamenam so vodopadi, planinite so zgradi a petokrakata so Avion , i toa ke go pretstavuva zelbata na makedonskata vlada za neviden i prebrz napredok vo idninata na site razni polinja, kako na zitni taka i na gradinarski i duri na ovostarski. Bi nacrtal i eden Kosten vo toa grbot za da ne se zaboravi tvrdoglavosta na makedonskata vlada vo izminative 15 godini. A sonceto... mmmmmm mi e starv da ne zajde dotogas pozadi planinite. edit: neznam sto da odberam od menito pogore
AJ_KLIK Знамето не би требало да биде сменето, го делам истото мислење со Strelec (и за мене старото беше поубаво), меѓутоа за грбот треба да се понудат повеке опции и потоа да се даде шанса на народот на референдумско изјаснување да си го каже своето мислење...
SLaCk Staroto zname da se iskoristi kako grb ili pak lavot da bide grb. Znameto ne treba da se menuva, a toa ne im go prostuvam na SDSM sto ni go opasaa so znameto i grbot...
Jakov
quote:
Originally posted by Sargeras
Zarem ne vie smaceno od ventilatorot na Kiro?Ne vie smaceno od komunjarskiot"Grb".Ke recite gi pretstavuval ubavinite na Makedonija!-zitoto,vodite,planinite-golema rabota drugite zemji gi imaat tie ubavini 3 pati poveke od nas pa gi nemaat na grbot,pa i ta petokrakata satanisticka naprcena! Dali treba da se vratat starite MAKEDONSKI simboli,simbolite na makedonskata istorija gordost,borba i mok simbolite na Filip,Aleksandar Samoil....Lavot i Sesnaestkracnoto sonce?
Jas bi sakal da ni se vrati simbolot na Samuil. Za neupatenite Sargeras ke objasni kako toj izgleda. off... Decko zasto na avatar go nosis ventilatorot na Kiro.