Горан Пандев - нашата фудбалска иднина
Горан Пандев - нашата фудбалска иднина
a-pin-dim Горан Пандев (Интер - Лацио 3:1), влезе во голгетерска серија затоа што и вчера даде гол со што на последните два меча за Лацио двапати се запиша во листата на стрелците. Пандев дочека да ја "тресе" мрежата на Интер неговиот прв клуб во Италија но и покрај тоа што тој одигра феноменално неговиот тим со пораз се враќа од "Џузепе Меаца". Струмичанецот беше најдобриот гостински фудбалер кој од три шанси само еднаш го најде патот до мрежата и тоа во 54 минута кога доби добра топка ан 5 метри. Ова беше седми првенствен гол на Пандев во Серија А кој од меч во меч го подобрува рекордот.
darkjesus 4.000.000 евра од Вердер за Пандев *Најавениот трансфер треба да се реализира во текот на јуни, тврдат германските медиуми Најголемата желба на германскиот тим Вердер од Бремен е во текот на летниот преоден рок во своите редови да го ангажира Горан Пандев. Фудбалерот на Лацио добил понуда од бундеслигашот уште во текот на јануари, а цифрата која ќе ја заработи Лацио изнесува 4.000.000 евра. "Да, точно е дека има шанси од следната сезона да заминам во Вердер", ни потврди Горан Пандев, еден од најдобрите фудбалери на Лацио во оваа сезона. "Тоа не е ништо ново. Мојот менаџер со месеци има преговори со тимот од Бремен и сето тоа се држеше во тајност, но еве сега и медиумите почнаа да пишуваат за понудата", напоменува струмичанецот кој постојано нагласуваше дека му е добро во Лацио и дека таму сака да остане до 2010 година. "Сакам да останам во Лацио, но цифрата е добра. Ако тука, во Италија, дадов 8 таму сигурно ќе постигнев барем 15 голови. Ми одговара тој стил на игра, а Вердер, најверојатно, пак ќе игра во Лигата на шампионите", образложува Пандев. Веста за можниот трансфер на Пандев во Вердер ја објавија неколку германски медиуми, а потоа се најде и на веб-страниците. "Пандев е веќе на списокот на Вердер за следната сезона. Тој е еден од најталентираните млади фудбалери во Италија и би бил одлично засилување. Настапува за Лацио и репрезентацијата на Македонија и треба да го замени Валдез кој си оди од Вердер заедно со Клосе", најавуваат Германците кои знаат с$ за нашиот најдобар фудбалер. Според она што го дознавме, луѓето на Вердер веќе неколкупати имале разговори со Клаудио Лотито, претседателот на Лацио за можноста Пандев да се пресели во Бундес-лигата. Првиот човек на "римјаните" поради понудата од Вердер инсистираше целосно да го откупи струмичанецот кој сега е по половина со Удинезе. Превземено од: www.sport.com.mk
Bravo Daj be upload-duvajte na nekoi drugi strani, kje ve molam Ovaa yousendit, ne raboti kao sho treba ... Probajte na http://www.mytempdir.com/ , mnogu lesno i ednostvano kako za upload , taka i za download Pozdrav!
a-pin-dim Пандев - елегантно и со стил Италија 32. коло Горан Пандев (Лацио - Емполи 3:3) имаше блескаво издание за домаќините и повторно постигна убав гол за очи. Се играше 7. минута кога струмичанецот тргна по левата страна, нанижа тројца противнички чувари и од 7-8 метри шутираше неодбранливо. Олимпико е на нозе и го слави водството на Лацио, но и осмиот гол на Пандев во Серија А во оваа сезона. "Тргнавме фуриозно, а по првите 10 минути игра имавме убедливи 2:0. Противникот намали, а потоа имав зицер кој не го реализирав. Голот беше еден вид копија како оној со Јуве пред една година", вели Пандев за слаломот во Рим и голот кој му го даде на Емполи. Пандев во 76. минута при 2:2 со нова шанса да даде за првпат 2 гола на еден меч. "Имав добар лоб удар, но топката беше блокирана на самата гол линија. По оваа шанса бев заменет", е коментарот на Пандев, кој во следното коло нема право за настап поради петтиот жолт картон кој го заработи на дуелот со Емполи. Неговиот тим вчера имаше и 3:2, а со автогол на Одо во 93. минута замина победата.
wolf_pack Голчето на Пандев против Интер: [url="http://www.mytempdir.com/564683"]..Видео[/url]
Great_Macedonian Super talent. Mislam deka Pandev uste sega go zamina na Pancev (po kvalitet) posto da se dava golovi vo italija za edna od pojakite ekipi znaci da se bide super fudbaler. Steta sto Lazio lani odnapred go prodade na Udinese za slednata sezona, sto znaci narednata sezona pandev ke nastapuva za (sudejki sprema tabelata na seria A) poslaba ekipa.
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Super talent. Mislam deka Pandev uste sega go zamina na Pancev (po kvalitet) posto da se dava golovi vo italija za edna od pojakite ekipi znaci da se bide super fudbaler. Steta sto Lazio lani odnapred go prodade na Udinese za slednata sezona, sto znaci narednata sezona pandev ke nastapuva za (sudejki sprema tabelata na seria A) poslaba ekipa.
Ne se znaje dali ke odi za Udinese, mozno e pak da ostani vo Lacio po sto Dicanio mnogu pati ima izjaveno da ne go propustat Pandev.
Makedonec 2001 Here is some stuff from his last game. Very nice goal. I hope it works http://s48.yousendit.com/d.aspx?id=1DMLLLSJ4CDZB22HLC69BRR46G
wolf_pack Оној линкот од Makedonec2001 работи кај мене, еве го аплоудирав пак на mytempdir.com ако сакате да ги ѕирнете головите од последната утакмица Лацио - Емполи 3:3. Пандев со мајсторски гол ја затресе мрежата во седма минута и имаше уште една шанса каде излезе сам пред голот но голманот ја одбрани. Во 93 минута, катастрофа за Лацио откако Одо даде авто-гол и им украдоа од бодовите овие Емполи. [url="http://www.mytempdir.com/568542"]Лацио - Емполи[/url]
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Super talent. Mislam deka Pandev uste sega go zamina na Pancev (po kvalitet) posto da se dava golovi vo italija za edna od pojakite ekipi znaci da se bide super fudbaler. Steta sto Lazio lani odnapred go prodade na Udinese za slednata sezona, sto znaci narednata sezona pandev ke nastapuva za (sudejki sprema tabelata na seria A) poslaba ekipa.
На "Олимпико" до 2010 година!? Горан Пандев не размислува да си оди од Лацио и покрај тоа што игра добро и дава голови, а со тоа се отвора и можноста за нови трансфери. "Убаво ми е тука и не сакам да барам нов клуб. Ќе останам во Лацио до 2010 година, а потоа ќе се обидам во друга средина. Барем таков ми е сегашниот договор со клубот", вели Пандев кој од следната сезона ќе има милонска сума за една сезона, а треба да стане и најплатениот играч на клубот. Според плановите на Лацио за следната сезона токму нашиот фудбалер ќе биде главната карика на екипата и машина за голово со Томазо Роки затоа што клубот ќе остане без ветеранот Ди Канио. Оваа прочитај го убаво [;)].
a-pin-dim Пандев: Головите станаа навика *"Уште двапати во листата на стрелците и мислам дека ќе биде доста за оваа сезона", е желбата на струмичанецот Нова елеганција од Горан Пандев и нов атрактивен гол од негова страна. Се повтори Торино од минатата сезона кога струмичанецот во трк нанижа тројца противнички чувари и ефектно ја затресе мрежата. По Јувентус истата судбина ја доживеа и одбраната на Емполи, која завчера уште во 7. минута беше "скршена" од најдобриот фудбалер на Македонија. Ефектен гол и веднаш насловни страници, многу признанија...и сето тоа за "гранде мацедоне". Пандев по осмипат во оваа сезона е стрелец за Лацио кој се бори за Купот на УЕФА, но со Емполи одигра само 3:3 затоа што победата "одлета" во 93. минута. "Убаво е кога ќе се постигне еден ваков убав гол по што и нормална е реакцијата во медиумите и кај навивачите. Јас сум најрадосен кога на атрактивен начин ја тресам мрежата на противникот. Сите најавуваат дека се повтори Торино и дека во ист стил. Головите ми станаа навика и ја играм најдобрата сезона", коментира Пандев ден по одличната партија и феноменалниот погодок. Според РАИ (националната телевизија на Италија), голот на Пандев е прогласен за најубав во колото кое измина. Пандев е прв па по него следат Конан (Лече) па Тони (Фиорентина). "Само уште два гола и мислам дека е доста во оваа сезона. Мислам дека 10 гола во една сезона се добра цифра за разлика од оние 3 во минатата година", вели Пандев, кој во оваа сезона има постигнато најмногу голови во неговата кариера. Според договорот, Лацио - Пандев за постигнати 5 гола фудбалерот има екстра 100.000 евра, а над 10 голови таа сума изнесува 200.000 евра. "Овој викенд паузирам поради жолти картони и ќе се одморам за средбата со Ливорно, а потоа следи Јувентус. Во последните 6 кола ќе се бориме со Киево за 6. место кое води во Купот на УЕФА. Желбата ми е барем на еден меч да дадам два гола, што досега ми се нема случено", дополнува Пандев околу неговите планови до крајот на сезоната. За фудбалерот на Лацио ќе нема одмор и по завршетокот на Серија А затоа што следат подготовките во Охрид и пријателските средби со Еквадор и со Турција.
DJ_SHEMA ushte da nauchi da trcha pandev i kje go bide.
wolf_pack Алек не зајбавај....нема подобар стрелец во МК откако се откажа Панчев....6 гола има дадено за Македонија за квалификациите (беше во првите 20 на листата за стрелци во Европа) и 7 голови за Лацио и то во досега неполна сезона...плус да не спомнуваме колку трењерот во Лацио го заебаваше лани, сега барем почнаа да го пуштат повеќе...така да дали го бива или не, мислам дека тие што му плаќат милјони знаат многу подобро од секојдневните критичари[;)]
StormAngel Super e Pandev ovaa sezona
јузер Super e Pandev, a posuper ke bide ako slednata sezona im dade 3 gola na Inter, a Inter nego samo eden gol od 3 shansi za gol.
a-pin-dim Пандев нов лидер на Лацио, Алек многу грешиш за Пандев.