EU zapocnuva kategorizacija na Makedoncite!
EU zapocnuva kategorizacija na Makedoncite!
nukleus Otkako se vide deka od clenstvo vo EU nema fajde ushte najmalku 10 godini aktuelnata vlast ni frla nova "koska" za glodanje koja ke se narece "pregovori za olesnuvanje na vizniot rezim" od shto isto taka nema da ima nikakvo fajde. So zapocnuvanjeto na pregovorite za olesnuvanje na vizniot rezim EU istovremeno spored izjavite na svojot predstavnik Ervan Fuere zapocna da pravi "kategorizacija" na Makedoncite.Taka EU predstavnicite izjavuvaat deka nekade od polovinata na 2007 godina ke imame Makedonski gragani od prva i vtora klasa a mozebi ke se iznajde i treta klasa Makedonci.Vo prvata klasa ke spagaat diplomatite, "drzalnicite" i akademicite za vo vtorata klasa na Makedonci kako shto se studentite, transporterite i visoko-obrazovanite Makedonci pa vo treta klasa na luge da gi stavat obicnite Makedonski gragani koj se "so sredno" ili so ponisko obrazovanie. Taka spored moe mislenje bi imale krshenje na covekovite prava vo delot na ednakvost bez razlika na stepenot na obrazovanie i opshtestveniot status za shto bi trebalo da se zalaga EU koja i ovoj pat ke ja pokaze svojata dvolicna i licemerna politika kon narodot vo Makedonija kako i mnogu pati dosega. -Bi sakal da go vidam vasheto mislenje posle ovie najavi za grubo krshenje na covekovite prava za narodot vo Makedonija bez razlika na vashata politicka opredelba ili ne-opredelba.
tomislav1978
quote:
Originally posted by nukleus
Pa od kade bi imal koga "pregovorite" zapocnuvaat denes?
A kolku topici ima za Makedonija i EU? Baska jas vece i postirav za ova tema, treba samo malce da se cita po forumov, ne mora za sekoja vest okolu EU da se otvora nov topik, samo unistuvame forumov na takov nacin
NACIONALIST
quote:
Originally posted by tomislav1978 A kolku topici ima za Makedonija i EU? Baska jas vece i postirav za ova tema, treba samo malce da se cita po forumov, ne mora za sekoja vest okolu EU da se otvora nov topik, samo unistuvame forumov na takov nacin
gledam mnogu te boli vistinata, pa moras da gi ubeduvas lugevo da ne otvoraat temi protiv vlasta
nukleus Mozebi se "daltonisti" kako brakata Dalton od crtaniot,Talicniot Tom li beshe?:)
NACIONALIST ajde tomce na masaza kaj pana, neka te izmasira ubavo, nesto izgleda plekite te bolat
tomislav1978
quote:
Originally posted by nukleus
Mozebi se "daltonisti" kako brakata Dalton od crtaniot,Talicniot Tom li beshe?:)
Zasto sakas da se BANjas? Tolku li nemas kultura? Dali znaes deka ima nekoi pravila ovde? Mislis ja ne moza da te navreda i da ti pcuja se i sesto? Ili vie site ste nepismeni u DPNE?
NACIONALIST
quote:
Originally posted by tomislav1978 Mislis ja ne moza da te navreda i da ti pcuja se i sesto? Ili vie site ste nepismeni u DPNE?
odi be opismenise prvin
tomislav1978 Nacke djaba ti e..ne se vpusta ja na tvoeto nivo..tebe moza samo da te zalam,izvini ama ne mozam da ti pomognam
nukleus
quote:
Originally posted by tomislav1978
quote:
Originally posted by nukleus
Pa od kade bi imal koga "pregovorite" zapocnuvaat denes?
A kolku topici ima za Makedonija i EU? Baska jas vece i postirav za ova tema, treba samo malce da se cita po forumov, ne mora za sekoja vest okolu EU da se otvora nov topik, samo unistuvame forumov na takov nacin
Znaci spored tebe treba samo po eden topic za EU eden za SDSM i eden za VMRO,pa da se "uprosti" forumot.Abe ushte malku ke se zalagate voopshto da ne pishuvame na forumot zatoa shto za nekoj raboti nema potreba nitu da se pishuva nitu da se razgovara a ponajmalku da se odgovara na nekoi prashanja.Samo edno me cudi so kolkav stepen na intelegencija raspolaga vashiot "koordinator" shtom e tolku pameten za da ni delite vakvi moronski soveti?
NACIONALIST
quote:
Originally posted by tomislav1978
Nacke djaba ti e..ne se vpusta ja na tvoeto nivo..tebe moza samo da te zalam,izvini ama ne mozam da ti pomognam
hi hi hi hi hi zalosno ama vistinito
tomislav1978 Decko, kolku placas ti za odrzuvanje na forumov? Zosto adminite cesto ni zatvoraat temi i ni velat vece postoi takva tema? I dali nekogas si slusnal za kvalitet na forum?
NACIONALIST
quote:
Originally posted by tomislav1978
Decko, kolku placas ti za odrzuvanje na forumov? Zosto adminite cesto ni zatvoraat temi i ni velat vece postoi takva tema? I dali nekogas si slusnal za kvalitet na forum?
a dali ti znaes da ne go turas nosot kade ne mu e mesto, ti ne si merodaven da kazis koj i kakva tema treba da otvori, terajsi magareto i svirkajsi
tomislav1978 abe imas vece za ova..ne mora pak topik..samo se opteretuva forumov za nisto...
nukleus Pa od kade bi imal koga "pregovorite" zapocnuvaat denes?
NACIONALIST ma pustigo ovoj tomo, toj mora da se promesa, a nema pojma sto ke kaze,
nukleus Sakash da recesh "nema zborovi" za ona shto ni go servira negovata SDSM od paletata "otrovni corbi" za Makedonskiot narod.?
NACIONALIST
quote:
Originally posted by nukleus
Sakash da recesh "nema zborovi" za ona shto ni go servira negovata SDSM od paletata "otrovni corbi" za Makedonskiot narod.?
da samo nema koj da razbere, tomce i pana si gledaat samo rozovo, so rozovite naocari sto ima gi napika vo oci nivnata im SDS
nukleus Spored najnovite soznanija ke nema tri kategorii Makedonci tuku samo dve,zoshto tretata e veke "mrtva" spored EU,eve mala informacija za toa od mediumite: -Посетата на европските експерти на Македонија денеска и утре е само почеток на долгата процедура на подготовки со неизвесен исход. Мисијата на евроекспертите, велат дипломатски извори во ЕУ, ќе биде да испитаат до каде е во моментот Македонија во исполнувањето на клучните шенгенски критериуми. Дури потоа ќе се одлучува дали ќе има олеснување за двете категории што ги предложи Европската комисија - студентите и научниците.
intel http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=14329&whichpage=2