Ima li nekoj recept za....
Ima li nekoj recept za....
vickyh dali nekoj znae kako se pravat indianki
beti869 Dalila neli treba filot da bide so mleko za da bidat povkusni jas taka znam so mleko i so gustin mesto zolcki i brasno.Prvo se vari fil so 1 litar mleko i 9 laz. gustin i 9laz. seker pa koga ke se izladi se mesa so margarinot isekerot vo prav (posebno izmateni)
dalila
Indianki
za testoto potrebno e: 5 jajca 150gr shekjer 250gr brashno 1 pecivo Se matat belkite so shekjerot i se dodavaat zholchkite i se mati kako za torta. Se doadava brashnoto i pecivoto i vo podmachkan pleh posipan so brashno so lazhica se pravat dolgnavesti formi.Se pechat na 200 stepeni celziusovi 10 minuti. Fil: 600gr voda 150gr shekjer 1 vanila 1 jajce 200gr brashno 300ml voda 1 margarin 250gr shekjer vo prav 300ml voda se vrie so 150gr shekjer i vanilata. Na strana, se mati jajceto i se dodava brashnoto i ostanatite 300ml voda.Otkako ubavo kje se izmati ovaa smesha se dodava vo vrienata voda, se vrakja na ogan, na tivko, se dodeka ne se zgusne i potoa se ostava da se oladi. Margarinot se mati so 250 gr shekjer vo prav i se spojuva so svareniot i oladen krem i dobro se mati. Se zema eden del od ispechenoto testo, se filuva i se preklopuva so drug del.I taka sve dodeka ne se isfiluvaat site indijanki. Preostanatiot fil se deli na polovina i vo edniot del se dodava kakao i so shpric se ukrasuvaat indijankite so svetol i so temen del od filot. Ne uspeav da najdam slika, no verojatno znaesh kako izgledaat indijankite. Patem, receptov e isproban i odlichen e[^] p.s. kje go preimenuvam topikov, pa ovde barajte recepti shto vi se potrebni.Da ne otvarame topik za sekoj recept.
beti869 Probajte i vaka pa ke vidite oti ja praam mnogu cesto i site mi gi bendisuvaat taka da za utre nikogas ne ostanalo
dalila Mozhe i taka, ama orginalnite indijanki imaat vakov fil.