Македонија ќе добие ново државно знаме
Македонија ќе добие ново државно знаме
dejan Македонија ќе добие ново државно знаме до парламентарните избори. Идејното решение, кое е стилизација на постојното знаме, но во поинаков формат, добило поддршка на сите релевантни политички фактори во државава. Консензусот е дека ова знаме треба да се усвои до претстојните парламентарни избори. Проектот со редизајнот на знамето е на Гордана Вренцоска и е дел од нејзината магистерска теза за националните идентитети во времето на глобализацијата работена на факултетот за уметност и дизајн „Сент Мартин“ во Лондон насловен „Космомакедонија: Јунајтед андер д сан“. Толкувањето е дека македонските граѓани, како зраците на сонцето, се предодредени да патуваат далеку од својот енергетски извор и од праизвориштето за да го дофатат одразот на својата точка на идентификација. Новото визуелно решение прикажува дека луѓето се тој соларен штит што не дозволува дисперзија на енергијата, туку ја враќа назаде. http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=1&EditionID=699&ArticleID=44587# Kliknete na novinata za da se zapoznaete so novoto zname...[xx(] Ako nemoze da se smeni vo pravoto zname...togas neka ostane toa sto go imame sega. Izgleda nikogas nema da go dobieme Makedonskoto sonce nazat, kako vistinskoto zname na Makedonija...barem da se gleda poveke niz gradovi vo Makedonija...
dejan hahahahah bas[:D]
tomislav1978 Toa bese za Aprilili Dejan :)
Strelec Deki, majstore!:) Eve ti go novoto zname: [img]http://www.lukaroski.com/forum/zname.jpg[/img]
dejan Stvarno za 'Aprilili'?? lele[:I] nikoj ne uspe da me izlaze, a vreme[:I]hahahah[:D] ili vistina e??!
Great_Macedonian se zaebavate vie ili navistina e informacijava???
dejan ^Izlgeda ne e vistina, mislam....ne pisuvat nisto drugite novini, kako sto gledam, za toa mi bese cudno od prvo!
Strelec Denes e nedela i ne izleguvaat vesnici... Vo utreshniot broj na 'Vreme' kje prochitate deka e toa samo prvoaprilska shega!:)))
dejan Dobro e znaci, mozam da disam hehe
orlak
quote:
Originally posted by Strelec Eve ti go novoto zname: [img]http://www.lukaroski.com/forum/zname.jpg[/img]
kako brodsko kormilo e... [:D][:D][:D][:D][:D]
јузер Личи и на детелина со 4 листа која треба да симболизира среќа на македонските граѓани... :)
Strelec Мене ми асоцира на воденица, која што симболизира континуиран процес на економски развој, просперитет и градење соживот со Албанците!
Great_Macedonian tie osum krugcinja ...vsusnost se kecinja. ;)
Strelec А кругот на средина е всушност Бранко Црвенковски, околу кого се’ се врти!