USA Pismo za Poseta
USA Pismo za Poseta
bonara Imate li nekoi soveti sto treba da sodrzi vo pismo-pokana za roditeli? Sakam majka mi da dojde na poseta letovo, i go spremam pismoto-pokana za nejzinata Visa (B2). Sega za sega, vkluciv pisma za vrabotenost od mene i soprugot, a vo nejzinoto pismo osven nejzini licni podatoci (pasos broj, maticen, adresa, DOB) napisav povod za poseta: da ne poseti nas, da ja vidi USA.... Ve molam za sovet, spodelete gi vasite iskustva.... Odnapred blagodaram!
bonara OooOo go najdov istoto pismo na internet i jas, me interesira licni iskustva nasi luge sto imale .... thanks!
OooOo [url="http://forums.snapsolutions.ca/viewtopic.php?pid=6474#p6474"]Ova[/url] e od lichno iskustvo.
bonara
quote:
Originally posted by OooOo
[url="http://forums.snapsolutions.ca/viewtopic.php?pid=6474#p6474"]Ova[/url] e od lichno iskustvo.
e ova e SUPER!!! fala ti mnogu!
V irginia bonara , napisi u pokana da vi davati garancija sto roditeli vratitise u Makedonia. Mi tako pisali u pokana za moj tatko.
OooOo Se nadevam deka ovoj [url="http://www.meripet.com/Visa/InviteLetter.htm"]link[/url] kje ti pomogne.
DJ_SHEMA Ja koga pishuvam kazuvam deka baram visa za lichnosta ( ne naveduvam matichen broj i tie raboti no sigurno ne smeta). Ako dale porano viza za nekoj drug im se zablagodaruvam za toa ( so toa im kazuvash deka koj doshol si se vratil nazad). Vo sledniot paragraph pishuvam prichina za poseta ( dali si se preselil pa sega sakaat da te vidat, ili neshto slichno) i posle toa napishi kade kje odite koga kje se tuka. Taka malce po detalno kje odie do NYC, Boston, itn. Toa, dva paragrafa bile moite pisma i sekogash dobivale vizi.