Windows XP od deneska na Macintosh

Windows XP od deneska na Macintosh
Satanico Pandemonium
 
Na eden kompjuter dva operativni sistemi :

http://ptech.wsj.com/archive/ptech-20060406.html


Spored BBC prilicno shokantna vest koja moze mnogu da mu donese na Apple

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/4883482.stm
deni koj e filingot da koristish windows na mac ?? i onaka PC hardverot e podobar od onoj na Mac

odamna imav zhelba dai nstaliram Mac OS na PC ama nikojpat ne probav . Dali nekoj probal ?

znam deka moze . samo me interesira dali nekoj ima dosega instalirano ?
ozonce Na rabota mi donesoa eden mac trebashe da pechatime neshto od nego. Ne sum voodusheven od nego, nitu na izgled nitu na funkcionalnot (od toas shto go vidov)
deni kako bre ozonco ti taka tezhok linuksash ne si voodusheven od Mac ?
Mac OS X e za 3 klasi podobar od site linuksi ( za personal use )
ozonce epa taka ubavo :)
BorisVM
quote:
Originally posted by ozonce

Na rabota mi donesoa eden mac trebashe da pechatime neshto od nego. Ne sum voodusheven od nego, nitu na izgled nitu na funkcionalnot (od toas shto go vidov)



Jas odamna rabotam so Mac i so PC. Od OS 8 pa navaka, Mekintoshot bil sekogash polesen za rabota, arno ama dodeka ne izleze X, ne daj bozhe da se rasipe kompjuterot, otide se vo out. Sega e dosta podobro i dosta polesno poshto OS X e Unix so steroidi.
OooOo Interesno, imashe nekolku obida pred ova da se instalira XP na Mac od koi nekolku uspeshni no bez podrshka za drajveri.

Satanico Pandemonium Od minatiot mesec Windows XP moze da se instalira Macintosh. Apple samo oficijalno izdade program Boot Camp so koj instalacijata e lesna sega. Inaku, za Mac sekogas postoese Virtual PC koe bese emulacija, ne rabotese loso no bese sporo. A , sledniot Mac OS so ime Longhorn ke ja ima vo sebe opcijata za instalacija na Windowsi, znaci samo CD za instalacija ke treba korisnikot da ima i instalacijata ke odi isto kako na Windows masina. Mozno e sega navistina da se zgolemi brojot na tie sto kupuvaat Mac hardware.
Satanico Pandemonium
quote:
Originally posted by ozonce

Na rabota mi donesoa eden mac trebashe da pechatime neshto od nego. Ne sum voodusheven od nego, nitu na izgled nitu na funkcionalnot (od toas shto go vidov)


Bas me interesira zosto taka mislis? Sto se odnesuva do pecatenjeto , Mac odsekogas bil poreliable od Windowsite kade ima golemi razliki (bar imase) od kompjuter do kompjuter. Baska problemi sekogas so driveri. Od tie pricini prakticki samo Mac se koristat vo publishing na site poseriozni mesta. Sto se odnesuva do izgledot, hm, cel svet veli deka designot e superioren.

Vcera postaviv sliki na forumov kako izgleda paralelno so razlicni OS vo isto vreme da se raboti

http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=15465
ozonce Ako neshto ne mi legne od prva, togash mnogu teshko da mi legne. Ne gi sporam site ovie raboti koi gi nabrojavte, no mene ne mi se sviga.Mozebi od faktot shto beshe posta, so prashina na nego, beshe na grchki jazik i sl.
vardarce Како да го инсталирате Windows XP на MAC линк.

Имам јас еден емулатор за OS X на PC, CherryOS 2005. Го има ли некој пробано, функионален ли е?