Luge varaat dodeka nekoj/a se muchi i stvara
Luge varaat dodeka nekoj/a se muchi i stvara
sasha Zashto lugeto varaat? Poradi sex, razlicen sex od toj shto go imaat so svojt partner/ka? Predizvik? Shto e toa shto gi tera lugeto da ostavat sve zad sebe da bi bile so nekoja druga osoba??? Kade im e moralot??? Zashto go drzat doma svojot partner/ka, a od druga strana shvrljaat na veliko???
fio Досада, потреба од возбуда, желба за истражување, плус коа на 40 години ќе видам некоја 20-30 годишна....
riba Najverojatno posto ljubovta i hemijata ne im e dovolno zagreana so partnerot.Ili nemaat strast.Mozda se zaljubuvaat u drug/a. Nitu edna od ovie ne e opravdana pricina da izneveris partner. T.e. opravdanie za toa i ne postoi. Ne veruvam deka e predizvik. Ali definitivno ne e moralna rabota prevarata. Ako na edniot mu e smaceno, treba da si kaze i slobodno da fura onaka kako sto misli.Podobro e za dvajcata.
sasha
quote:
Originally posted by riba
Najverojatno posto ljubovta i hemijata ne im e dovolno zagreana so partnerot.Ili nemaat strast.Mozda se zaljubuvaat u drug/a. Nitu edna od ovie ne e opravdana pricina da izneveris partner. T.e. opravdanie za toa i ne postoi. Ne veruvam deka e predizvik. Ali definitivno ne e moralna rabota prevarata. Ako na edniot mu e smaceno, treba da si kaze i slobodno da fura onaka kako sto misli.Podobro e za dvajcata.
Se slagam so tebe.
Goran-Skopje Navikata e najzaebana rabota voopshto, ako e izrazena vo brak togash da ne se lazeme: se' odi u p.m. Ne zboram za brakovi nad 20 godini, tamu vekje partnerite pochnuvaat da lichat eden na drug, zborot mi e za potaze brakovi i vrski. Shto se odnesuva za vrska, togash e ushte polosho zatoa shto kje ti pukne film i kje rechat "c c c, posle tolku godini i sakanje"... Nema vrska ljubov ta, taa ischeznuva 4 ili 6 godina maksimum, ponatamu e glupo od sredinata "sho da pravime". Nema sho da pravite, ili se zimate ili nov "brod" fakjate. E sega zoshto postoi preljuba, "gravot" ne e edinstvenata prichina za toa, povekje bi rekol deka e gubenjeto na partnerite negde pomegju realnnosta, ochekuvanjata i nadezite. Eden den koga edno od ovie 3 raboti kje go snema, toa e toa dragi gledachi, nastanuva k*rshluz, ama zaeban.