ТВ дуел
ТВ дуел
трендафил Јас лично не би гласал никогаш за партија што бега од ТВ дуел со своите политички опоненти. Во моментов Бучковски го повикува Груевски на дуел. Овој молчи. Се надевам дека до изборите ќе излезе на дуел. Не на три, како што посакува премиерот. Доволен е еден. Но во Македонија повеќе пати е бегано од ТВ дуел. Таа традиција ја започна претседателот Киро Глигоров во 1994 година кој избега од ТВ дуел со противкандидатот Љубиша Георгиевски. Ја продолжи Црвенковски кој како лидер на СДСМ и коалицијата ЗА Македонија заедно клисна од ТВ дуел со Љубчо Георгиевски пред изборите на 15 септември 2002 година. Дека е голем бројот на граѓани на Македонија на кои не им пречи ваквиот кукавички пристап се гледа од тоа што во двата случаја тие што киднаа од дуел победија. А после направија катастрофално лоши работи за Македонија. Глигоров промена на името и знамето на пример, за после 15 септември се гледа, па не треба да зборувам. Веројатно се плашеле на ТВ дуел случајно да не кажат нешто од тоа што навистина мислат да го направат. Да се надеваме дека ВМРО-ДПМНЕ нема да се запише во листата на политички ороспии што бегаат од директно докажување на своите ставови и дека на неа ќе останат само „државотворците“.
tmoro Se slozvam deka dueli treba da imat,megjutoa treba da imaat respekt megjuseben.Ako mislis na duelite Branko -Ljupco i dvata bea katastrofa zatoa sto se obvinuvaa koj kolku ukral koj poveke dubari napravil i vo toa im veruvam na dvajcata zatoa sto nivnite mandati pominuvaa da se spioniraat-ocrnuvaat megjusebe. Duelite da bidat koj sto obekal,koj sto napravil i sto ke ke napravi. Gruevski ne e jak na vilica da lazit i obvinuvat,zatoa mozebi i go izbegnuvat so Buckovski duelot koj znajt i koga ne e vo pravo da ja izopacit rabotata samo da e na negovo. Za toj so sakat da gledat duel kako dvajca manipuliraat togas najdobro e da gi vidime Buce-Ljupco,,,Gvujo ne e za dueli ke pocrvenit ke se izgubit.
tomislav1978 Gvujo ne e dorasnat za TV Duel. Covekot koa zboruva pred kameri izgleda totalno izguben, detski, nema politicko iskustvo
vancom18 lazat od sds buckovski odbiva dueli gruveski gi inicira
Unreal СООПШТЕНИЕ ДО СРЕДСТВАТА ЗА ЈАВНО ИНФОРМИРАЊЕ ОД ЦЕНТРАЛНИОТ ИЗБОРЕН ШТАБ НА СДСМ - Скопје, 10 април 2006 година НИКОЛА ГРУЕВСКИ СЕ ПЛАШИ ОД ЈАВНО СООЧУВАЊЕ Би сакале да му укажеме на Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ г-динот Бичиклиски, дека г-динот Дејан Мицковиќ, член на Претседателството на Централниот Одбор на СДСМ, е Портпарол на Изборниот Штаб на СДСМ, а не заменик на портпаролот како што тој објави. Од настапот на г-динот Бичиклиски јасно се гледа намерата на ВМРО-ДПМНЕ да се избегне директниот одговор на прашањето дали г-динот Никола Груевски го прифаќа ТВ-дуелот со Премиерот Владо Бучковски СДСМ заклучува дека лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски се плаши од јавно соочување, па поради тоа го одбегнува ТВ-дуелот со Премиерот Владо Бучкoвски. ГРУЕВСКИ ДА СОБЕРЕ ХРАБРОСТ И ДА СЕ ПОЈАВИ НА ТВ ДУЕЛ СО ПРЕМИЕРОТ И ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СДСМ БУЧКОВСКИ “Отворениот и толерантен дијалог ќе придонесе и за создавање на позитивна атмосфера, што оди во прилог на нашата заложба за одржување на европски, фер и демократски избори “ истакна на денешната прес конференција Портпаролот на Централниот изборен штаб на СДСМ д-р Дејан Мицковиќ. Социјалдемократскиот сојуз уште еднаш сака да го истакне задоволството што е постигнат договор со опозицијата за избор на првиот човек на државната изборна Комисија. Сметаме дека господинот Јован Јосифовски, кој беше предложен од опозицијата, ги има сите професионални и лични квалитети успешно да ја врши одговорната функција. Социјалдемократскиот сојуз сеуште ја нема добиено согласноста од ВМРО ДПМНЕ, да се организира телевизиски дуел помеѓу премиерот Бучковски и господинот Никола Груевски. Сметаме дека по донесувањето на изборниот законик и по постигнатата согласност за првиот човек на ДИК се создадоа сите предуслови лидерите на двете политички партии, кои во моментов имаат најголема поддршка кај граѓаните, да се соочат пред македонската јавност и да разговараат за сите актуелни политички и економски теми. Уверени сме дека со јавен, толерантен и демократски дијалог лидерот на власта и на опозицијата ќе придонесат граѓаните да го изградат својот став на која политичка опција да и дадат поддршка на наредните избори. Сметаме дека нема никаква причина господинот Груевски да се плаши од дијалогот со Бучковски, затоа што веќе јавно ветивме дека на тој дуел нема да се споменува аферата со становите, туку ќе се разговара за она што е од интерес за државата и за граѓаните. Отворениот и толерантен дијалог ќе придонесе и за создавање на позитивна атмосфера, што оди во прилог на нашата заложба за одржување на европски, фер и демократски избори. На крајот, уште еднаш јавно го повикуваме господинот Груевски да собере храброст и да се појави на ТВ дуел со премиерот Бучковски. Без Коментар
Unreal Абе ДПМНЕ-овци,Вечна опозицијо,зошто за инает да се зборува,па јавно на сите вести на А1,Сител,Телма,Канал5, и сите дневни весници, Време,Дневник,Вест,Утрински се даде и потврди изјава дека Бучковски го повикува на Груевски на ТВ Дуел.Од каде сега дека Груевски викал а Бучко не сакал?Не знам која фатаморгана ви се причинува на вас.Кога некој НЕ признава јавна вистина,тој не е нормална личност,мора да оди на лечење. МНогу патите на комплекси на супериорност,и кога ќе ви се даде шанса да ги покажите вашите квалитети како лидери,почнувате да се губите во просторот и времето. Како само смеете да го споредувате нивото на интелегенција помеѓу Бранко и Љубчо,па тоа и на врапчињата им е јасно кој е поинтелегентен.Дајте малце слезете на земја,чоекот е шизофреник со тапија,со документ потпишан од доктор специјалист. Кога станува збор за интелегенција ниту јас не сакам да се споредувам со Љубчо,не му се давам бе,нит пак на Груевски,100 пати сум попаметен од нив двајцата заедно.Едниот е шизофреник со тапија, а другиот е еден толку неспособен мочко,недораснат човек,незрел за одговорностите кои му се дадени и кои можда го очекуваат.Нема ни сила ниту капацитет да одговори на толку големи и тешки одговорности,затоа не прифаќа ТВ дуел,т.е тоа е една од причините.Друга причина е причината што Груевски не може да му се спротивстави со својот интелект на Д-р Владо Бучковски ,затоа што едноставно НЕ ГО ПОСЕДУВА.Многу лесно е да излезеш од некој состанок и да кажеш два три збора и да напаѓаш,а при тоа нападнатиот да не е тука да може да се одбрани и при тоа никој да не ти поставува "незгодни" прашања во кои сигурно би се изгубил. Вака најубаво, ела бујрум на маса пред цела Македонска јавност,па да видиме што си иаме да кажеме. АКо има ТВ дуел,се молам само да нема премногу реченици со Р и Л во нив [:D] Еве на пример "остануваме во опозиција", е реченица во која нема да се загуби Груевски [:)]нема ниедна Р ни Л [:)]
трендафил Груевски ги вика премиерите од СДСМ на ТВ дуел една година после изборите. А пред изборите на 15 септември „лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и премиер Љубчо Георгиевски, кој е носител на изборната листа на коалицијата на неговата партија со Либералната партија во петтата единици, ги предизвика на директни телевизиски дуели кандидатите на СДСМ и рече дека тие бегаат од телевизиски соочувања“, пишуваше [url="http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=1928&stID=6430"]Дневник. [/url] Иначе, да повторам, се` што е лошо во Македонија прв го почна СДСМ. Така и со ТВ дуелите, кој ако не 001, Киро Глигоров, на претседателските избори во 1994 е првиот што кидна од ТВ дуел. Истото го повтори и Црвенковски пред последните парламентарни избори. Се надевам дека Груевски заради себе и својата партија нема да биде ороспија, затоа што гласачите на ВМРО не се како тие на СДСМ, па не би му го простиле кукавичлукот. Но се надевам и дека ќе го остави малку политичкиот прптивник да почувствува како е кога ќе му се одговори со иста мерка.
трендафил Голема демагогија. Тие што бегаа од ТВ дуел сега обвинуваат. Иако е јасно дека ТВ дуелот се одржува последната вечер пред изборниот молк. А во моментов изборите не се ни закажани. Иако кога станува збор за државотворците, не би ми било криво ако некој ги удри со нивен камен по глава. Но во интерес на демократијата не е добро да се повторуваат лошите потези на Глигоров во 1994 година и на Црвенковски во 2002 година, кога кукавички побегнаа од ТВ дуел со нивните конкуренти.
Pana
quote:
уште еднаш јавно го повикуваме господинот Груевски да собере храброст
ma jok...nema da sobere hrabrost...da ne se lazeme.....
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Иако е јасно дека ТВ дуелот се одржува последната вечер пред изборниот молк.
Каде тоа?:) Зошто да не биде како и во западните земји? 3-4, па и до 10 дуели во текот на изборната кампања!? Секој дуел на различна тема... надворешна политика, економија, обрана итн. итн.
трендафил
quote:
Originally posted by Pana
quote:
уште еднаш јавно го повикуваме господинот Груевски да собере храброст
ma jok...nema da sobere hrabrost...da ne se lazeme.....
Дали мислиш дека Глигоров во 1994 година беше кукавица. Исто и Црвенковски во 2002 година. Или дека го имаат заштитено правото да бидат кукавици. Дали можеби на 15 септември си гласал за кукавица? Еден неискусен политичар, Сашко Кедев, му излезе на ТВ дуел на „државникот“ Бранко Црвенковски, а Бранко избега од Љубчо немајќи храброст да се соочи со него очи во очи.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...Киро Глигоров во 1994 година кој избега од ТВ дуел со противкандидатот Љубиша Георгиевски. Ја продолжи Црвенковски...
quote:
Originally posted by трендафил
Во двата случаја представниците на СДСМ храбро бегаа од бојното поле.
quote:
Originally posted by трендафил
Киро Глигоров, на претседателските избори во 1994 е првиот што кидна од ТВ дуел. Истото го повтори и Црвенковски...
quote:
Originally posted by трендафил
...Глигоров во 1994 година и на Црвенковски во 2002 година, кога кукавички побегнаа од ТВ дуел...
quote:
Originally posted by трендафил
...Глигоров во 1994 година беше кукавица. Исто и Црвенковски во 2002 година.
трендафил, ај се кладиме дека не можеш уште еднаш да ги спомнеш Глигоров и Црвенковски?:))) Абе сеуште сме на прва страница од овој топик, а ти веќе 5 пати една иста работа повторуваш!:)))
Pana Branko ne izbega....ednostavno mu bese ispod cest da vodi duel so covek koj laze kako psihopata..... ....toa ti e kako da izlezeme jas i ti na duel i jas da ti vikam " ti Trendafil si clen na SDSM i pusis marihuana"...a ti se obiduvas da mi dokazes deka toa ne e tocno ama zaludno jas ti go povtoruvam toa sto pati.....ete taka izgleda duel so Ljubco....
Strelec Седи мирен и ти Pana!:) Нема оправдување за да се избегнува ТВ дуел!
Unreal
quote:
Originally posted by Strelec
Седи мирен и ти Pana!:) Нема оправдување за да се избегнува ТВ дуел!
Посебно ако располагаш со факти и докази кои би го раскринкале опонентот,како што сега тврди ДПМНЕ дека има такви факти и докази. Нешто е труло во ДПМНЕ [;)]
Cheche
quote:
Originally posted by Unreal
quote:
Originally posted by Strelec
Седи мирен и ти Pana!:) Нема оправдување за да се избегнува ТВ дуел!
Посебно ако располагаш со факти и докази кои би го раскринкале опонентот,како што сега тврди ДПМНЕ дека има такви факти и докази. Нешто е труло во ДПМНЕ [;)]
Grujo rece deka koga SDSM saka, ke izleze na duel. Ama, i Bule i Bane begaat od nego[:D]
Cheche
quote:
Originally posted by Pana
Branko ne izbega....ednostavno mu bese ispod cest da vodi duel so covek koj laze kako psihopata..... ....toa ti e kako da izlezeme jas i ti na duel i jas da ti vikam " ti Trendafil si clen na SDSM i pusis marihuana"...a ti se obiduvas da mi dokazes deka toa ne e tocno ama zaludno jas ti go povtoruvam toa sto pati.....ete taka izgleda duel so Ljubco....
Da be, na Brane mu bese ispod cest da vodi duel so covek (Ljubco) koj laze kako psihopata i vetuvase: 1. deka ke vraboti po eden clen od sekoe semejstvo, no go otpusti i onoj sto rabotese 2. ke gi namali danocite, no gi zgolemija site danoci i onoj za hrana od 5% na 18% 3. unapreduvanje na zdravstveniot sistem, no go unisti zdravstvoto 4. novi stranski investicii, no ne dojde nitu edna za 3.5 godini (osven esm) 5. nema da kolaicira so UCK - DUI, no koalicirase 6. ke ja obnovi infrastrukturata, no takvo nesto ne se sluci 7. itn. itn. ............ Koj tolku lazese kako psihopata? Nesto Pana si pobrkala[:D]
sasha
quote:
Originally posted by Cheche
quote:
Originally posted by Pana
Branko ne izbega....ednostavno mu bese ispod cest da vodi duel so covek koj laze kako psihopata..... ....toa ti e kako da izlezeme jas i ti na duel i jas da ti vikam " ti Trendafil si clen na SDSM i pusis marihuana"...a ti se obiduvas da mi dokazes deka toa ne e tocno ama zaludno jas ti go povtoruvam toa sto pati.....ete taka izgleda duel so Ljubco....
Da be, na Brane mu bese ispod cest da vodi duel so covek (Ljubco) koj laze kako psihopata i vetuvase: 1. deka ke vraboti po eden clen od sekoe semejstvo, no go otpusti i onoj sto rabotese 2. ke gi namali danocite, no gi zgolemija site danoci i onoj za hrana od 5% na 18% 3. unapreduvanje na zdravstveniot sistem, no go unisti zdravstvoto 4. novi stranski investicii, no ne dojde nitu edna za 3.5 godini (osven esm) 5. nema da kolaicira so UCK - DUI, no koalicirase 6. ke ja obnovi infrastrukturata, no takvo nesto ne se sluci 7. itn. itn. ............ Koj tolku lazese kako psihopata? Nesto Pana si pobrkala[:D]
Da ne zaboravame shto napravi VMRO koga dojde na vlast. R'SHUM izvadi sve od pozicija, i ne samo sto ne vrabotuvashe luge od drugi partii ili obicen narod koj ne e od nikoja partija tuku si postavi svoi luge na funkcija i pocna po zatvori da pika. Gi pikaa po zatvori i sto pravea? Bara mito od neznam kolku iljadi evra za da eden covek bide sloboden. Advokat vo tie migovi ne pomagashe.
Cheche
quote:
Originally posted by sasha
quote:
Originally posted by Cheche
quote:
Originally posted by Pana
Branko ne izbega....ednostavno mu bese ispod cest da vodi duel so covek koj laze kako psihopata..... ....toa ti e kako da izlezeme jas i ti na duel i jas da ti vikam " ti Trendafil si clen na SDSM i pusis marihuana"...a ti se obiduvas da mi dokazes deka toa ne e tocno ama zaludno jas ti go povtoruvam toa sto pati.....ete taka izgleda duel so Ljubco....
Da be, na Brane mu bese ispod cest da vodi duel so covek (Ljubco) koj laze kako psihopata i vetuvase: 1. deka ke vraboti po eden clen od sekoe semejstvo, no go otpusti i onoj sto rabotese 2. ke gi namali danocite, no gi zgolemija site danoci i onoj za hrana od 5% na 18% 3. unapreduvanje na zdravstveniot sistem, no go unisti zdravstvoto 4. novi stranski investicii, no ne dojde nitu edna za 3.5 godini (osven esm) 5. nema da kolaicira so UCK - DUI, no koalicirase 6. ke ja obnovi infrastrukturata, no takvo nesto ne se sluci 7. itn. itn. ............ Koj tolku lazese kako psihopata? Nesto Pana si pobrkala[:D]
Da ne zaboravame shto napravi VMRO koga dojde na vlast. R'SHUM izvadi sve od pozicija, i ne samo sto ne vrabotuvashe luge od drugi partii ili obicen narod koj ne e od nikoja partija tuku si postavi svoi luge na funkcija i pocna po zatvori da pika. Gi pikaa po zatvori i sto pravea? Bara mito od neznam kolku iljadi evra za da eden covek bide sloboden. Advokat vo tie migovi ne pomagashe.
I ti neso si mi konfizen. Takvo nesto imase, no vo pocetokot na 2003 godina, koga apsese vlavot Kostov. Imase i "pritvor" od 12 meseci, a zakonski e 1 mesec.
sasha Se deshavashe i vo 98 se deshavashe i posle toa... A kako vtoro toa e neshto so narod ne go zaborava i vladee takov strav seuste.
Cheche
quote:
Originally posted by sasha
Sto ima vrska toa shto bilo vo 2003? Toa se ne polni 3 godini kako prvo. A kako vtoro toa e neshto so narod ne go zaborava i vladee takov strav seuste.
Da, tesko se zaborava; uste mi se vo sekavanje kako bese ubien lavot od Bulacani, kako makedonskite braniteli bea sudeni za montirano ubistvo, kako se pokrenuvaa obvinenija za makedonci, no ne i za uckite. Mnogu strasno, go unistija makedonskiot narod, tie od SDS na Vlasite.