Со 68 гласа ЗА
Со 68 гласа ЗА
Unreal и ниеден против, денес беше изгласан законот за одење во пензија на лица стечајци со 25 години работен стаж. Што значи од денес еден член од семејството ми е пензионер [:)]... Браво за целиот парламентарен состав кој застана и го подржа истиот закон! Со ова се решава еден голем проблем кој беше товар за целата држава. Да се надеваме дека и во иднина парламентот ќе биде вака единствен за сите суштински прашања.
OooOo Ili so drugi zborovi se reshava nevrabotenosta pred izbori.
јузер
quote:
Да се надеваме дека и во иднина парламентот ќе биде вака единствен за сите суштински прашања.
Да се надеваме во иднина да нема повеќе стечајци.
Unreal Абе колку што ми е мене познато мајками беше дома од 2000-та па до сеа,од кога отиде фабриката во стечај,а ако одела на работа изгледа дека сум пропуштил еден голем дел од нејзиниот живот[;)] Како и да е,ја гледав седницата и повеќе гласови од тие 68 беа на ОПОЗОЗИЦИЈАТА!Така да твоето тврдење за намалување на невработеност (т.е предизборен маркетинг) паѓа во вода,дури од првиот момент на твојот пост,ЗАТОА што на прво место тие НЕ НИ БЕА ВРАБОТЕНИ [;)].Не знам колку ти е познат поимот стечаен работник[:0]
asalvari
quote:
Originally posted by Unreal
Со ова се решава еден голем проблем кој беше товар за целата држава.
da ne e tazno bi bilo mnogu smesno. Prasanje: koj e toj golem tovar sto e resen i sega nema poveke da go tovari makedonskoto opstestvo?? Namesto da se obezbedi rabota za lugeto, vlasta samo go vlosuva odnosot na nevraboteni/vraboten presipuvajki od suplivo vo prazno.
OooOo
quote:
Originally posted by Unreal
...дури од првиот момент на твојот пост,ЗАТОА што на прво место тие НЕ НИ БЕА ВРАБОТЕНИ [;)].
NE NI BEA VRABOTENI = NEVRABOTENI. Chim ne bile vraboteni togash shto se?
Unreal Не знам дали ти е познато,но стечајните работници имаа право за првенствено вработување,што значи работодавецот е обврзан од агенцијата за вработување да земе работници кои нема да се толку продуктивни како на пример ти или јас,т.е помлади и во најдобрите продуктивни години. Не знам што е за вас решавање проблеми во држава?Што сакате?Наеднаш 2000 евра плата НЕМА!Наеднаш намалување на вработеноста НЕМА! Де не чини позицијата,Де не чини опозицијата,а сега ево ЗА ОПОЗИЦИЈАТА овде на форумов,НЕ чини ОПОЗИЦИЈАТА во парламентот,КОЈА беше предлагач на законот,поточно законот беше предложен од либерална партија.Не знам како да ве сфатам сега.Ова не е позитивна работа донесена само од страна на власта,сите партии еднакво гласаа ЗА,без разлика дали се на Власт или во Опозиција. Како и да ,законот што беше донесен денес ме тангираше лично мене,т.е еден член од семејството мое,а со законов неговиот статус е решен после 6 години натегање, на ти дај ми со двете влади. Така да за сите понатамошни реплики на овој топик од типот: предизборен маркетинг,влошување на односи помеѓу народот,оптоварување на буџет и бла бла бла, искрено најискрено ви кажувам на НАЈНЕкултурен начин дека ме боли Стојко за наредните реплики од тој вид спомнат погоре од моја страна[:)]
OooOo 15 reda napisha, odgovor na moeto prashanje ne najdov.
Unreal Не знам дали ти е познато,но стечајните работници имаа право за првенствено вработување и истите примаа месечен надомест до исполнување на првото право кога му прекинува тој месечен надомест:Плата,поновно вработување и слично...Дефакто,ги немаа истите права и обврски како НЕВРАБОТЕНИТЕ!Така да нивниот статус беше НЕРЕШЕН се до денес. Не знам колку ти е познат поимот стечаен работник... Изгледа дека не ти е . . .