Subject

Subject
Strelec
 
...или наслов на топик!
По кој критериум одредувате што ќе напишете на местото за 'Subject'?
Јас на пример се трудам да ставам препознатлив наслов, за секој што ќе го прочита да може да знае за што се однесува топикот.
Горан на пример отворил топик со наслов ’Dali mislite deka e tolku nevozmozno... ’, а тој топик да ти бил за сида. Јас, незнаејќи дека таков топик постои, утрово отварам нов топик со наслов ’Пронајден лек за ХИВ?’. Едноставно немам можност (а искрено, ниту многу желба) да ги читам баш сите теми што се отвораат на форумов. Но, ако насловите се добро креирани, во тој случај ќе ми биде доволно за да знам дали таков топик веќе има отворено.
Ова е еден пример со Горан, а претпоставувам дека 2/3 од членовите на форумов не обрнуваат внимание на ова.

Исто е и со приватните пораки. Ми требаше да најдам една приватна порака која што ја имав добиено пред извесно време од еден член на форумов и морав сите пораки од тој член да ги отварам една по една затоа што сите беа со ист наслов ’Aco’...
Цуцето Иванка во тој поглед е најоригинална!:) За Subject при приватна порака става неколку букви по ’рандом’ избор!:) На пример: "sdfsrfj"!:)))

Lidija E ova mene mi se slaba tocka :), tuka dobro mozi ne otvoram mnogu temi ama mail togas cim kontaktiram luge so znam definitivno keine subject, ic ne me biva so dva zbora da opisam so se kazva so mailot.

Ama dobro ovde mi se cini imam razlicni naslovi na temite odbrani, nekoj odma se znaj za so se zbora, a ednas mi se cini bese taka slicno ko na Goran. Taka da poseben kriterium nemam sega zasega iako imas pravo Strelec bi trebalo da se raspoznava za so se zbora, ama ponekogas idi ta idejata so tockite, kako ne primer mojot primer :) "Uste eden primer..." temata kaj so coek nema aber za so ke se zbora dur ne odi ponatamu.
RaGeAnGeL so znam temata sakam da e jasna i glasna pa ushe pred da otvoris da imas prestava so e
na nekolku temi i jas taka se imam zeznato,naslovot ne mi se svigjal i ne sum otvorila,pa posle nekoj link mi dali ...
za poraki:))odsekogas sum bila mrza i nikogas ne znam so "subject"da klam pa to so ke mi dojt pisam