НСДП или ДОМ

НСДП или ДОМ
Strelec
 
Колку да разбиеме монотомија со бесконечните муабети СДСМ или ДПМНЕ, ме интересира вашето размислување во однос на партиите НСДП (од Тито Петковски) и ДОМ (од Лилјана Поповска). Во која од овие две партии имате повеќе доверба?
За да бидете пообјективни, би било добро да не се раководите по тоа која партија е моментално во подобри односи со партијата на која што сте симпатизер.
И апелирам овој топик да не премине после 3-тиот пост во битка ’СДСМ против ДПМНЕ’!

xokaido
quote:
Originally posted by Strelec

Во која од овие две партии имате повеќе доверба?

Onaa koja ke ponudi povekje.
xokaido
quote:
Originally posted by Strelec

Во која од овие две партии имате повеќе доверба?



Onaa koja ke ponudi podobra programa a dali ke ja ispolni???/
трендафил И двете имаат подеднакво добри шанси да допринесат Македонија да стане попристојно место за живеење. И двете се влезени во мојот список на партии од кој за една ќе гласам. Политичките ставови им се во ред, само уште да согледам кој ги финансира. Затоа што за партија финансирана од страна на финансијската олигархија која за сопствена корист ја уништува нашата држава сигурно нема да гласам. Затоа што додека не се урне олигархијата ќе тонеме. А таа ги има финансирано сите досегашни власти. Некои волно, некои неволно.


tomislav1978 I dvete partii ke doziveat fiasko na slednite izbori!
Strelec
quote:
Originally posted by tomislav1978

I dvete partii ke doziveat fiasko na slednite izbori!

Ова твоево е кажано во стил на оние кои што постојано ги опоменуваш да не ги упропастуваат темите...

Значи, прашањево не е како ќе поминат овие две партии... Јасно е дека ќе доживеат фијаско... Не е тоа спорно во држава со tomislavi, makedoni, vancomi, pani, nukleusi...
Прашањето беше следново:
Во која од овие две партии имате повеќе доверба?

Значи, ако мораш да гласаш за некоја од овие две партии (кои што впрочем ќе доживеат фијаско на следниве избори), за која би се одлучил? И зошто?

Strelec НСДП ЌЕ ИМА ПРАТЕНИК ПОВЕЌЕ ОД СДСМ

Нова социјалдемократска партија на претстојните избори ќе освои барем еден пратеник повеќе од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија. До изборите нема да заостануваме ниту зад ВМРО-ДПМНЕ, ниту зад СДСМ, рече Тито Петковски. Тој истакна дека неговата партија е подготвена за изборите, дури и ако власта ги закаже за 5 јули, како што се најавува.
"Двата спротивставени блока што се менуваа на власт дефинитивно покажаа дека не знаат да ја водат државата. Затоа и се формираат нови партии кои ќе водат повеќе грижа, како за државата, така и за народот", рече Петковски.

tomislav1978
quote:
Originally posted by Strelec

quote:
Originally posted by tomislav1978

I dvete partii ke doziveat fiasko na slednite izbori!

Ова твоево е кажано во стил на оние кои што постојано ги опоменуваш да не ги упропастуваат темите...


Pa donekade si u pravo, gledajki gi drugite pocnav i ja da se "integriram" so mnozinstvoto ovde, zatoa IZVINI.

Inaku so se odnesuva do prasanjeto, nemam doverba vo lugje so plukaat tamu, kade so do vcera jadea. A ke dojde vreme pak ke probat da jadat..ama aj da ne upropastam temava..znaci jas(kako i poveceto gragjani) nemam nikakva doverba vo ovie dvajca
vancom18 tomislav ne gi saka niv
on e so UCK na ahmeti, tie pojse mu se svigjaat
Aleksandra
quote:
Originally posted by vancom18

tomislav ne gi saka niv
on e so UCK na ahmeti, tie pojse mu se svigjaat


Koj e toa ON?
E pa Corba Makedonce
quote:
Originally posted by Strelec

Во која од овие две партии имате повеќе доверба?


Za bilo koja od ovie dve koja ke ponudi podobra programa i koja ke mu sluzi na narodot na Makedonija a ne obratno.
Za bilo koja od ovie dve koja koga ke gi dobie izborite ke raboti za dobro na site vo Makedonija a nema da veli "Dojdovme na vlast" ...
Makedon DOM so Lileto Popovska
mafisKumA


me interesira zosto site makedonski politicki parti imat samo bukvi se je Abbreviated SDSM DPMNE NCDP DOM dali probat da stedat mastilo ili gi mrzi da pronajdat proper names sorry

juiceSk НСДП ne znam so da kazam,ali koga vo vidov mojot bivs gazda tamovo taa partija,tezok prevarant ,rabotev kaj nego 8 meseci bez da me prijavi i na kraj mi ostana dolzen plata,a znam i na kolku firmi im duzi nad milion denari,ali posto pred toa bese vo SDSM niso ne mu moze ,sega go vidov na Tv kaj Tito Petkovski zatoa veruvajet sve e laga ne glasajte za tito toe e samo finta!
Inace tipot ne se vika Ljubomir ,ili ljupco bese gaza dan nokniot bar Escape!
nukleus Ako se trgne spored kvalitetot na celnite luge NSDP ima pogolemi i porealni shansi da osvoi poveke glasovi i od VMRO i od SDSM vo poedini izborni edinici.Inaku ako strelec pak aludira za moja naklonost kon odredena partija -pak ja opleskal.:)Makedonecot pak kako i mnogupati dosega e dojden vo sostojba da odbere pomalo zlo od dve do tri zla.Slushajki gi "moronskite" izjavi na vodeckite partii i onie koj porano ucestvuvaa vo vlasta so sigurnost mozam da kazam deka NSDP nastapi najprofesionalno na ovie izbori megutoa za nivnite istaknati clenovi nemam bash najdobro mislenje i gi pametam dobro nivnite takareci dovcerashni zlodela.
tane komita
Тито Петковски е „по испечен“ политичар од Бучко, од Гвујо и од другите што се во трка. Меѓутоа, „успееа“ да се инфилтрираат луѓе кои се болни за фотеља иако сакаше од нив да се заштити (јагнула и многу слични како неа) кои доста го намалија рејтингот на НСДП.

Што се однесува до ДОМ, мислам дека нема добро да поминат - на крајот од изборите ќе бидат многу разочарани!? Истото ќе се случи и со ДА и „малите“ партии кои излегоа сами, додека тие што коалицираа ќе „фатат“ нешто - спрема договорот, а не спрема „доприносот“!
juiceSk НСДП ne znam so da kazam,ali koga vo vidov mojot bivs gazda tamovo taa partija,tezok prevarant ,rabotev kaj nego 8 meseci bez da me prijavi i na kraj mi ostana dolzen plata,a znam i na kolku firmi im duzi nad milion denari,ali posto pred toa bese vo SDSM niso nikoj ne mu moze ,sega go vidov na Tv kaj Tito Petkovski zatoa veruvajte sve e laga ne glasajte za tito toe e samo finta!
Inace tipot se vika Ljubomir ,ili Ljupco bese gazda dan nokniot bar Escape!
Konstantin ДОМ