Sponzor/Sponzorusha

Sponzor/Sponzorusha
Aleksandra
 
Ima dosta devojki ili muski eve vo USA sto gi poznavam i ponekad iskreno nemozam da im se iznacudam...c c c]

Shto mislite za osobi shto se so nekoja osoba i ja iskoristuvaat istata za da gi postignat sovoite celi, ili gi iskoristuvaat za svoi licni raboti?...ili so drugi zborovi se pravish deka imash decko ili maz...ili devojka ili zena i ja koristish istata da ti plaka smetki, da te shetka, da te vodi vo shoping, da si dobies viza/status, da ti kupi kola, da ti kupi stan...i posle ja okacuvash koga go postignuvas toa shto ti treba????[...c c c kako ne im e zal:)]
OooOo A dali nekoj od vas poznava lichno nekoj/a sponzor/sponzorusha?
Aleksandra
quote:
Originally posted by Sunshine

Rage mene mi gi kazha site od forumov :)


Zezate sega Ne morame da znaeme iminja.Posto vi kazav poznavam dosta parovi vo LA od ovoj tip...cisto me interesirashe i me interesira vasheto mislenje okolu ova
RaGeAnGeL parovi??aj kazi mi kako mozet tie da se parovi?t.e. bi mozele da se biznis pariov i nishto pojke vo momentot koa edniov ke najdit nekoj so pogolemi davanje ke zapalit patikite

jas kazav pojke poshtovam prostitutka so ke ti recit 50$ for BJ nego takvi kokoshki ili maski so toj stil na zivot
GiTaRiSt Za sponzor do sega ne sum imal potreba nikogas pa po natamu ne znam moze da se desi sfe st5o...
Natasa strogo ne podrzavam takvi raboti jas
wolf_pack
quote:
Originally posted by sasha

zena i ja koristish istata da ti plaka smetki, da te shetka, da te vodi vo shoping, da si dobies viza/status, da ti kupi kola, da ti kupi stan...i posle ja okacuvash koga go postignuvas toa shto ti treba????

eeee taman rabota takva da se otkachi, mora da e '2 bagger if u know what i mean'
Natasa Dodusa razlicni ljugje razlicni karakeri ef Alekso sakat takvi na pr.
Aleksandra
quote:
Originally posted by wolf_pack

quote:
Originally posted by sasha

zena i ja koristish istata da ti plaka smetki, da te shetka, da te vodi vo shoping, da si dobies viza/status, da ti kupi kola, da ti kupi stan...i posle ja okacuvash koga go postignuvas toa shto ti treba????

eeee taman rabota takva da se otkachi, mora da e '2 bagger if u know what i mean'


OK. Dobro da recheme deka si so takva nekoja...Pa ne primetuva li ona deka ja koristish...ili i odgovara za uslugite shto i gi davas za vozvrat?
Natasa Ne znam saske ama Alesko ednas se izjasna deka nemozele da go zaboraet :)pa sea ti vidi
wolf_pack emi sea ne mozela da me zaboravi:))) nazad dobiva 'An unforgetable ride that doesn't distinguish between a highway to heaven or hell' :)
VeGaS Sea planiram edna striperka do kaj 30 god da si ja fatam za zenska preku den. Tie se epten osameni preku den :(
Natasa am navecer so ke prajs ko taka koj ke mi te toplit:)
VeGaS Am si ima ona drugarki striperki ma, tie megju sebe sve si delat!

Plus, ima ubavi, kulturni, pametni devojchinja shto si se za ozbilno!
Natasa Taka kazi nemoj da me zbunis sea so muabetov.
Aleksandra
quote:
Originally posted by VeGaS

Am si ima ona drugarki striperki ma, tie megju sebe sve si delat!

Plus, ima ubavi, kulturni, pametni devojchinja shto si se za ozbilno!


Zar znaesh ti sto e ozbilna vrska...c c c...samo po devojchinja ti e pametot
Unreal Ептем тешка работа е да фатиш спонзоруша.Тоа подразбира долг и макотрпен процес на задоволување на обострани потреби.Тешко ми е да замислам да и пружам толку секс колку што ќе мора да ми купува работи.И да најдам,ќе мора да ги усогласам двете потреби
riba Abe zasto ne vi tekne deka ni na sponzor/sponzorusha ne im e lesno. Treba da go zasluzat "sponzortvoto". Treba da se trudat, da vlozuvaat od ona sto go imaat. Ponekogas, emotivno, dusevno i fizicki davaat za materijalno. Treba da go trpat "sponzorot" u sekoe vreme, treba da go tesat, galat, pazat koga ne mu e ok, treba da mu gi zadovoluvaat site potrebi za da bidat "sponzorirani" onaka kako sto sakaat. Taka da nemojte da ste tolku strogi:)))
E sea, prasanjeto e dali sponzorite (tie sto se "iskoristenite" u slucajov, t.e gazdite:)) znaat deka se "sponzori"(dali se svesni?), i dali sponzor/sponzorushi znaat deka se "zrtvite"?
Unreal
quote:
Originally posted by riba

Abe zasto ne vi tekne deka ni na sponzor/sponzorusha ne im e lesno. Treba da go zasluzat "sponzortvoto". Treba da se trudat, da vlozuvaat od ona sto go imaat. Ponekogas, emotivno, dusevno i fizicki davaat za materijalno. Treba da go trpat "sponzorot" u sekoe vreme, treba da go tesat, galat, pazat koga ne mu e ok, treba da mu gi zadovoluvaat site potrebi za da bidat "sponzorirani" onaka kako sto sakaat. Taka da nemojte da ste tolku strogi:)))
E sea, prasanjeto e dali sponzorite (tie sto se "iskoristenite" u slucajov, t.e gazdite:)) znaat deka se "sponzori"(dali se svesni?), i dali sponzor/sponzorushi znaat deka se "zrtvite"?


Тоа ти е нож со две острици,никогаш не можеш да знаеш кој во која ситуација е жртва?
Пример:Што ако спонзорот/спонзорушата има настрани потреби?
ЗНачи тој што е спонзориран мора да трпи.
Пример:Што ако тој што прима спонзорство се изживува со спонзорот/спонзорушата заради некои негови недостатоци?
Тогаш мора да трпи спонзорот!
Како и да е во овој случај на спонзор/спонзоруша никогаш не се знае кој е жртва...И двете страни даваат и примаат работи кои ги имаат и со кои располагаат.На еден начин се прави симбиоза на потребите,се прави некој вид непишан договор помеѓу тие две страни.
LIDIJA - SKorpija A bre lugje.
I sponzori i sponzorushi postojat i kje postojat sekogash i nasekade po svetov.I takvi koi shto koristat isto taka gi imalo i kje gi ima.I ne stanuva tuka za zal-ne znal ili fer-ne fer.
Ne znam shto e chudno ova.Ne e neshto novo.
Nekoj ne moze da e takov, ednostavno ne stvoren za takvo neshto,a na nekoj pak toa mu e vo krv.
Cenata ja plakaat i ednite i drugite.
Sekoj od niv si ima svoi prichini zoshto go pravi toa.
Vo red e i toa da se proba i da se iskusi,da se zadovoli mozebi radoznalosta,AMA vo odreden period od zivotot.
A zoshto da ne ?

ps-VeGas ti arno si pravish.Se da si probash na vreme.
Sega ti se godinite za toa perfect.
Isto i ti Wolfy

RaGeAnGeL ic ne poshtovam takvi ljuge
zato gi poshtovam prostitutkive-otvoreno ti kazvit cena i so dobivash za nea
RaGeAnGeL a dali mozda imame nekoj/a na forumov?
Sunshine Rage mene mi gi kazha site od forumov :)
RaGeAnGeL jas??????????????????
nemat vrska



samo maski ti kazav...am zenishcava??

Sunshine samo edno zhensko mi kazha od forumov...daj pm ako ima ushte
RaGeAnGeL za taja so ti kazav ne znam dali e bash bash onaka sumjam ama za drugava eptem sum sigurna
si imat site simptomi
SpaceLily Sesro na sunshine si i kazala mene ne?Vkazan ke zovriesh.:)
Natasa Jas znam takvi nekolku ama prvo i prvo tie trebit so tie pari eden karakter da si kupet pa posle ova ona.
Aleksandra Vo Makedonija na ovaa kriza veke sasvim normalno dojde da devojki se vrzat makar za eden nov mobitel, ili nova garderoba, ili za edno odmorche nadvor od zemjichkata. It is way of life za nekoi devojki vo MKD
SydneyGuy This is blatant exploitation by both sides. Anybody can see that. I don't think it matters all that much whether one side gains/loses more than the other side. It belongs in a different world of morality - not in this world.
Tanja19 pa da de...ona si go saka deckoto,ali ima i drug,sponzorce od strana za "odrzavka":)pa neli treba devojceto da se dotera,da se prosheta,da se izvoze vo ubava kola:)i obicno takvite na kraj si gi otkacuvaat deckovcite i poveke im se posvetuvaat na svoite sponzori.Pa kako za inat se se pogoduva vo nekoja takva da se zaljube nekoj fin decko...i ovaa go gleda naiven i go "vrte okolu maliot prst"...mnogu mi e zal za niv:(
Jagotka
quote:
Originally posted by Tanja19

pa da de...ona si go saka deckoto,ali ima i drug,sponzorce od strana za "odrzavka":).........Pa kako za inat se se pogoduva vo nekoja takva da se zaljube nekoj fin decko...i ovaa go gleda naiven i go "vrte okolu maliot prst"...mnogu mi e zal za niv:(
Zal za kogo -za deckoto????? more moze i obratno maskoto da si najde nekoja sponzorka pa posle tesko finoto devojce
Jas samo dadov primer- ziva vistina e kolku ima takvi.
A nekoi od bes ne znaat so pravat!
Jagotka sponzorusi/a ima i ke ima i ponatamu i ne znaci deka se toa samo lugeto vo brak, a ima i nekoi tipi i tipci so si ziveat srekno so sakaniot/a a si imaat po nekoe sponzorce na strana.....
Tanja19 da de,za deckoto mi e zal(ili devojkata,isto e)...moj drugar od tolku ubavi devojcinja morashe bash nea da ja odbere.Jaka materijalistka,odeshe so nego,a "skrishno" imashe 39godishen sponzor.Site znaea za niv,samo deckoto ne...nekolku pati mu kazuvaa,ali ovoj kako gluv,ne sakashe ni da slusha,na kraj naluten si otide,se ispokara so site drugari.
Do togas nemav videno tolku covek da se nervira za nekoja,a i deka ljubovta e slepa...gi fati so sponzorot "na delo" i na kraj pak on trceshe po nea i ja moleshe...budalava placeshe za nea,a ovaa se ladeshe so nego i praveshe ushte pogolema budala od nego.
Abe sekakvi ima.Deneska vishe nishto ne e cudno:)
Jagotka e imash pravo znam deka mislese za deckoto samo se seguvav mislev deka pogresno si me svatila deka toa go odobruvam sto ne e tocno, kako go pogodi primerot ist ko mojot i nie vo drustvo imavme takov samo tipkata imase sponzor ne mnogu povozrasen a ovoj nasiot drugar slep slepec, ti mu gi otvarash ocite toj ti vika:... abe brkajte rabota ljubomorni ste ni na dvajcata so ni odi ko podmackano..... i uste ke te istepa ako kazesh neso.... i ovoj dozna, moze se osvesti edno vreme ama da ja preboli toa nikako, se nadevam deka prestanal sea da ja saka poso i zal mi e za detevo mnogu se razocara.
Aleksandra Jas mislam deka brojot na Sonzorushi i Sponzori sve poveke se zgolemuva, posebno vo Makedonija poradi kriznava situacija. Please mark me if I am wrong. Mozebi Unreal znae nesho poveke za ova.