Psihologija/SMS poraki i intelegencija

Psihologija/SMS poraki i intelegencija
Aleksandra
 
Psihologija...

Prakanje SMS poraki i intelegencija

Mobitel e strasno korisna stvar.Sekogas, vo bilo koja prilika, imate telefon vo blizina; ako imate nekoj problem, mozete preku telefon da pobarate nekoja pomosh; sekogas mozete da bidete vo kontakt so vashite prijateli. Tuka e si prakanjeto na SMS poraki-sekogas zabavno i interesno. Ponekad mozete da pominete cela nok vo razmena na SMS poraki so vashata drugarka, drugar ili so vashiot partner.

Medzutoa, kolku i da e zabavno i interesno, so prakanje na SMS poraki ne treba da se pretera-zapravo toa e shto mnogu od lugeto i go pravat. Nekoi luge postanuvaat prakticno zavisni od tie poraki, sekoj cas proveruvaat mobitel da vidat dali pristignala ushte nekoja poraka ili sekoj cash prakaat SMS poraki na site strani. Dobro bi bilo ako so tie SMS poraki se praka nesho znachajno, pa toa da ima smisla ali kolku cesto so vashite prijateli ste razmenile sosema sitni novosti-novosti koi i onaka ste mozele da im gi soopshite pokasno vo tekot na denot vo shkolo, fax, na rabota itd itd?...Namesto prakanje po celo popladne SMS poraki, ste mozele navistina da iskocite i da se vidite so vashite prijateli, pa da taka razmenite novosti.

Vo shto vsushnost e problemot so SMS porakite?...Eden problem e shto ako preteruvate so niv, ste "zaminale" od prijatelite zatoa shto poveke vreme pominuvate vo Virtuelna Komunikacija nego vo stvarnoto gledanje so niv. Drug problem, ni najmalku neozbilen, e toa shto konstantno prakanje na SMS poraki namaluva inteleganicja spored nekoi exeperimentiranja....

p.s Vahe mislenje, argumenti, fakti, exeprimenti shto ste gi procitale, itd itd se dobrodojdeni.....