Vo sekoe zlo ima i neshto dobro

Vo sekoe zlo ima i neshto dobro
BorisVM
 
Baba mi ima 80 godini i navistina dobro se drzhi (da chuknam vo drvo). Sekoj zbor i e od odmeren i na mesto. Pri mojata posledna poseta, mi kazha edna mnogu ubava misla "Vo sekoe zlo ima i neshto dobro..."

Taa misla mi se vrti vo glava denovive, zatoa shto ochigledno prirodata se obiduva na nekoj nachin da vospostavi ramnotezha, nekoj chuden kosmichki balans na neshtata. Sega ostanuva samo ushte Njuton da vleze vo igrata za da mozhe barem ednash dobroto da pobedi nad lagite, neukosta, primitivizmot, glumata i se razbira otsustvoto na moralot.

Prostotilakot i gluposta ne mozhat da se izlechat. Mojot potpis na forumov toa mislam go kazhuva dosta poprecizno, iako zborovite se pozajmeni od Hajnlajn. Karakterot na chovekot ne se menuva. Toj e rezultat kolku na genetikata, tolku i na nachinot na koj e porasnat. Chovek koj e porasnat vo normalno semejstvo ne mozhe da bide neshto shto ne e. Samo ponekogash, koga se nema izbor, kako karakterot Avner vo Spilbergoviot Minhen, chovek mozhebi treba da stane neshto shto ne e.
dejan :)
TimeHacker e super ,so se smejs dejan? :)
dejan :)) ne se smeam hehe
TimeHacker am so prajs ? :)) se shalam :) BorisVM super bese to so kaza
ellena "Sega ostanuva samo ushte Njuton da vleze vo igrata za da mozhe barem ednash dobroto da pobedi nad lagite, neukosta, primitivizmot, glumata i se razbira otsustvoto na moralot."

Boris mozda nam za to nije potreban Njuton! Ako bi pokusao ti i ja i svi koji misle isto, mislim da postigli zaljeno! No, treba samo neko da brobdi masu!
Pozdrav...