Dali Vardar go deli Skopje?

Dali Vardar go deli Skopje?
dejan
 
Dali rekata Vardar, koja pominuva preku Skopje, go deli gradot megju Pravoslavni i Muslimani?
Ne zhiveam tamu...ama jas mislam ne bas, deka i na 'levata' strana na Vardar ima Hristijani/Pravoslavni.
Ponekoj pati sum procital na internet deka Skopje e podelen grad...takvi gluposti, pa sakam da znam sto mislite vie, i ako mislite deka e podeleno, zosto togas?
трендафил И јас мислам дека Вардар е поделен само во поматените умови на некои луѓе. За жал и на Македонци. И на левата страна на Вардар големото мнозинството е од православни Македонци. Повеќето цркви исто така се таму. Општината Чаир, мојата општина, е најмалата во Македонија окулу 3,5 км2). Едвај е направено да има нешто над половина Албанци за да може таму да се вее знамето на Република Албанија. Со најмало проширување тој број би паднал под половина. Интересно е и што се зборува за криминал во мојата општина, а според статистиките на МВР Чаир е најбезбедна општина во Скопје (помалку од една десетина од криминалот во главниот град). Најнебезбедна е општината Центар. Јас и мислам дека најголемите криминалци во Македонија живеат во општина Центар, во населбата Водно. Таму и работат во владата, министерствата, парламентот ...



dejan Gluposti, znam...a ovaa vlada saka da ima dobri megju etnicki odnosi i takvi raboti...a kako moze toa da postoi koga oni im dadoa sila na tie koj ne se zagrizeni tolku za dali ke postoi dobri megju etnicki odnosi ili ne. Moze ima ponekoj od niv koj se zagrizeni, ama koga ne im e gajle za da menuvat iminja na ulici i na ucilista, ili koga se dozvoluva da se vee Albansko zname tamu, a ne e vazno dali mu preci na Makedonecot.
Pina
quote:
Originally posted by трендафил

Општината Чаир, мојата општина, е најмалата во Македонија окулу 3,5 км2). Едвај е направено ....






A be da ne si greshka so ova 3.5 km2?
Chair beshe i "moja" opshtina b.t.w.
Jas kolku shto znam pod Chair spagjaa i toa selata nakaj Chardak, Radishani pa se gore do Ljubanci, Brodec
dejan Ne sega, neli taka bese porano.
TimeHacker moe mislenje e deka vardar ne go deli Skopje e sea vie skopjani mozebi znajte poubo jas kazvam kako so imam slusnato
трендафил Мислам дека Скопје е поделено само во поматениот ум на некои мои сограѓани и сонародници. Додека Албанците се борат да го освојат секое место кај што има барен еден Албанец, некои од нас, обратно, мислат да бегаат од секое маало кај што има еден Албанец. Катастрофална мозочна деструкција. Што друго да кажам, бидејќи форумов е за политика, а не за ментално здравје.
Истото се спроведува на сите полиња. Така и во војната евентуалните воени злосторници Македонци македонската држава ги гони со сила што предизвикува сомнеж дека случаите се монтирани, а за воените злосторници Албанци се молчи. Едноставно, на некои луѓе им треба добар психијатар или тотална изолација доколку се опасни по околината. А очигледно е дека се опасни затоа што ако им ја следиме историјата на болеста прво не сакаа македонска држава, па ни го сменија името и знамето, па до последните вештачки правења на општини во кои Македонците се малцинство, дозволија да се вее знаме на странска држава, го монтираа случајот Раштански Лозја и континуирано повикуваат на тоа дека левата страна на Вардар не е македонска. Зарем има уште луѓе што веруваат во тоа???

kazano jas smetam deka ova e celosno neosnovano.vardar go deli skopje na leva i desna strana samo fizicki a ne i po nacija i vera.ima golem broj na mekedonci sto ziveat na levata strana na vardar iako mnozinstvoto vo odredeni regioni e albansko.