Juventus

Juventus
a-pin-dim
 
Ekipata od Dele Alpi e kazneta paricno od Itelajnskata federacija i e vratena vo 2 liga koj Juventus ke mora site zvezdi vo ekipata da gi prodade.
darkjesus Па еден погрешен чекор на некој од фаците таму и Сериа А ќе треба да ја затворат:)) Јувентус и Милан = Сериа А сите останати се нивни заморчиња и фарма тимови:) Веќе години уназат можи да се предвиди на кој клубови Јувентус ќе му даде бодови а на кој Милан и за жал то е нешто што никогаш нема да се смени
darkjesus Казните се намалени.. Лацио и Фиорентина се враќаат во Сериа А а Јувентус ќе за започне сезоната со негатива од 17 бода. Ебате жабарите закон се:)))
TimeHacker darkjesus ama 2 liga za juventus!
Lidija Dime od kaj be ova informacija uste ne se znaj kolku so jas znam ili ti so tie vo odborot imas kontakt :)
ArIeS samo da se tropne nesto :)
darkjesus Дефанзивецот Gael Givet (24год француски репрезентативец) е на мета од Јувентус. Моментално Gael Givet игра за Монако и Јувентус предводени од Дешамп се во сериозни преговори. Изјавите на играчот се дека понудата која ја добил е интересна а поранешната добра соработка со Д.Дешамп можеби ќе биде клучна во доаѓањето на играчот во Торино.
redstar
quote:
Originally posted by a-pin-dim

Ekipata od Dele Alpi e kazneta paricno od Itelajnskata federacija i e vratena vo 2 liga koj Juventus ke mora site zvezdi vo ekipata da gi prodade.


Ova e seuste vo domen na spekulacija koja sto mnogu brzo moze da stane i realnost.
No vo sekoj slucaj istragata e otvorena, involvirani se mnogu poznati faci od pretsedateli,sudii,treneri, no sega za sega samo upravniot odbor na Juventus si podnese kolektivna ostavka.
Posledna informcija e deka Juventus pravi planovi i vo slucaj narednata godina da bidat vtoroligasi, vo ekipata sigurno ostanuvaat Delpjero, Nedved i Bufon.
deni treeeeta liiga
Lidija Denes racija kaj na nekolku mesta naprajle Italjancite. Ovie epten znaci seriozno ja zele rabotata. Steta ako e taka ko so se spekulira, steta za igrata :(
a-pin-dim СКАНДАЛОТ ШТО ЗАПОЧНА СО ЈУВЕНТУС НЕ ПРЕСТАНУВА ДА ЈА "ТРЕСЕ" ИТАЛИЈА

И Милан "местел" натпревари

Јувентус, Лацио, Фиорентина и Милан се меѓу екипите што учествувале во режирањето натпревари во минатото, објави јавниот обвинител на Неапол, Џовандоменико Лепоре. Ако за првите три се очекуваше дека ќе бидат на овој список, името на Милан е мало изненадување иако "росоњерите" се сопственост на досегашниот премиер на Италија, Силвио Берлускони, а претседателот на клубот, Адриано Галијани во исто време е и претседател на Здружението на прволигаши на Италија. Според некои шпекулации кои кружат на Апенинскиот полуостров, во сезоната 2004/05, лажирани биле најмалку 19 натпревари од Серија "А" и, засега е откриен само еден од втората лига на Италија. Според Лепоре, осомничени се повеќе од 40 лица, кои следните неколку дена ќе биде под истрага, а санкциите против оние кои се вмешани во целиот скандал ќе бидат познати пред почетокот на идната сезона. Клубовите за кои ќе се докаже дека учествувале во режирањето натпревари, во првенството што претстои можат да завршат во третата лига на Италија.

Инаку, италијанската полиција, вчера направи рација во Фудбалската федерација на оваа земја (ФИГЦ), со цел да најде докази за лажираните натпревари. Федерацијата го потврди доаѓањето на полицијата, но одби да влегува во детали и најави официјално соопштение за следните денови. Фудбалскиот скандал што ја тресе Италија овие денови, веќе однесе неколку "глави". Прв, оставка си поднесе претседателот на ФИГЦ, Франко Караро, а во четвртокот од Јувентус си замина целокупниот борд на директор, на чело со Лучијано Моџи.




Истрага и против фудбалери

Јавните обвинителства во Торино и Парма вчера започнаа истрага по информациите дека неколку прволигашки фудбалери се обложувале на натпреварите на нивните тимови.

До вакви сознанија дојде "Гардиа ди Финанца", полицијата за финансиски криминал во Италија, која прислушувала дел од разговорите на "тајното друштво" фудбалери кое телефонски вложувало и по 100.000 евра на натпревар. Токму огромните влогови го привлекле вниманието на "Гардиа ди Финанца", која успеала да дојде и до дел од имињата на вмешаните фудбалери.

Италијанските медиуми објавија дека највмешани се сегашни и доскорешни фудбалери на Јувентус, и тоа Џиџи Буфон, Енцо Мареска, Антонио Кименти и Марк Јулијано, кои вложиле многу пари на пораз на "старата дама" на ланската куп-средба со Аталанта, што тимот од Бергамо ја доби со 2:0.

Доколку бидат прогласени за виновни, овие фудбалери не само што ќе заработат долги суспензии, туку им се заканува и затворска казна.



ВЕСНИКОТ "ИЛ РОМАНИСТА" ОБЈАВИ СПИСОК СО ИМИЊА

Откриени "луѓето на Моџи"

Италијанскиот весник "Ил Романиста" објави ексклузивен список со имиња на соработниците на Лучијано Моџи при лажирањето на натпревари во Серија "А".

На овој список се најдоа голем број познати "фаци", но мало изненадување е што на него се и првиот и вториот човек на Фиорентина, Андреа и Диего Дела Вале.

"Ил Романиста" тврди дека газдите на Фиорентина лани одбиле да соработуваат со Моџи, поради што беа жртви на лошо судење и за малку ќе испаднеа од првата лига. Поради ова браќата Дела Вале годинава решиле да преминат од страната на Моџи, и се на најдобар пат да го освојат четвртото место на табелата и идната сезона да се натпреваруваат во Лигата на шампионите.

СПИСОКОТ НА "ИЛ РОМАНИСТА"

ЛУЃЕ ОД ФУДБАЛСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА: Франко Караро (претседател), Иноченцо Мацини, Тулио Ланезе (челниците на судиската организација), Паоло Бергамо, Пјерлуиџи Паирето (екс-комесари за делегирање на судии), Франческо Гирели, Рафаеле Пањоци, Манфреди Мартино, Мариа Грациа Фаци (службеници)

СУДИИ: Масимо де Сантис, Џанлука Папареста, Паоло Бертини, Паоло Дондарини, Доменико Месина, Тициано Пјери, Џанлука Роки, Салваторе Ракалбуто, Пасквале Родомонти, Паоло Таљавенто, Матео Трефолони, Пјетро Ингаргиола, Џенаро Мацеи, Дучо Баљони, Силвио Гемињани, Алесандро Гризели.

КЛУПСКИ ДИРЕКТОРИ: Антонио Џираудо (Јувентус), Пјетро Франца (Месина), Клаудио Лотито (Лацио), Андреа Дела Вале (Фиорентина)

НОВИНАРИ: Алдо Бишарди, Фабио Балдас, Франко Мели, Тони Дамаскели, Игнацио Скардина, Чиро Венерато, Мауро Сандреани, Гвидо Д'Убалдо.

АГЕНТИ: Алесандро Моџи, Франко Заваља, Рикардо Калери, Џузепе Де Мита, Масимо Брамбати, Давиде Липи, Оресте Лучијани и Пасвале Гало

ДРЖАВНА БЕЗБЕДНОСТ: Франческо Атарди, Винченцо Кориас, Џузепе Ласко, Донато Парадизо, Фабио Басили, Пјерлуиџи Вители, Џузепе Д'Аниело.

Клопчето се одмотува - Лучијано Моџи

GiTaRiSt Epa nikoj nema da te kazni ako ne imas greska neli..?
darkjesus дека има местење на натревари таму сите знаат меѓутоа не верувам дека клубови како Јувентус и Милан ќе ти казнат со испаѓање лига подолу.. ќе настрада некој нискобуџетен клуб како секоја година..
Lidija I jas mislam ako gi zemat Juventus ke treba konsenkvetni da se bidat i site kluboj so prat mucki da bidat kazneti na nekoj nacin. Se zborase deka i Milan e mozi zamesan i na krajot site. Ama neznam nekako sega zasega ozbilno izgleda rabotata i kako da imat namera do kraj da odat so rabotata ama ke vidime.

Steta za sportot ama imas pravo dark golemi iminja se zamesani vo ovie raboti i nekoj da saka pravilno da postapi ke bidi sprecen i nekoj so nema jak glas ke gi oseti posledicite.
TimeHacker Dime . Juventus ostanuva vo 1 Liga so site igraci so gi ima vo timot samo so ima golema paricna kazna,za 2 liga nema da se vrati
Lidija Posledno so citnav, serija B za Juventus, Fiorentina & Lazio. Milan ostanva vo serija A, ama so minus 15 poeni ke pocni i nema igra vo Evropa. Fiorentina ke pocni so minus 12, Lazio minus 7, a Juventus minus 30 poeni i plus gubi titula.
SirAndReW eee kolku mi e drago..

pandev vo vtora liga? :-(
TimeHacker milo mi e za Juventus
Aleksandra Posho rabotam za Italijanska kompanija i se raspravam so zabari po cel den, pa rekov da prasham nekoj da vidam sto ke kazat. Ova e kazano od kolega moj od rabota Italijanec koj e tezok navivach za Juventus...

Citiram: "When Italians get too nationalistic, and they think they can be sneaky, they cheat, and when they get caught, since Italian politics are some of the most complicated in the world, a big mess happens, and this is basically what happened to Juventus, Lazio, AC Milano, and Fiorentina. Yes, Juventus is 2nd Ligue plus a penalty of 30 pts and they lose all the good players."

A jas vikam...Allora, il Juventus certamente, ha un po da pensarci, con tutte questi scandali...
slasa
quote:
Originally posted by Lidija

Dime od kaj be ova informacija uste ne se znaj kolku so jas znam ili ti so tie vo odborot imas kontakt :)


lidija kasnis so novostoi Dime e vo pravo
ArIeS Im olesna na Milan i na Inter konecno ke mozat da pokazat deka i oni znaat da igraat fudbal koga Juve ne e prisuten vo serie AA bogami od ova konecno ke se ofajdi i Real Madrid ,ke nema veke koj da si gi stopira sekoja godina vo liga na shampioni
TimeHacker za sekoja godina go imat stopirano Juventus na Real Madrid ????
TimeHacker za sekoja godina go imat stopirano Juventus na Real Madrid ???? kolku so znam jas samo 2 pati,i tie dvapati vklucuvajci mozno mestenje rezultat i tamu :) da kazam nesto: Italjancite ne se za fudbal!!!! imenuvam nekoi ekipi a najgolem od tie Juventus pa Milan i Lazzio ,vakvi skandali nema drugi zemji osven italia,toa se vide i na mundijalot srecno stigna i do tamu,srecata gi sledi do sekoj cekor i taka i po ligite,zato italjanska liga ne e bash od onie najsilni ligi kako so se Anlgiskata i Shpanskata,italija samo derbi e dobro da se vidi megu Milan-Juventus ili sepak Juventus-Inter, Inter-Milan,no za zal i tamu nemat golovi,nemat igra,nadigruvanja od edna do druga strana,obicno se igra na centar i se ceka gol od kontra,ili vo poveke slucai kako so imat praeno Juventus gol vo poslednite sekundi od sredbata,toa veke sjajno se gleda kakva e italija za fudbal,milo mi e so padna Juventus!!!
Lidija Kolku poeni max mozi da zemis vo italjanskite serii!??! Zosto ova na Juventus so minus 30 tesko nekako, mozno e tie samo edna sezona da ostanat vo serija B!?
TimeHacker Ne Premnogu tesko,mislam vo regularna sezona se igrat 40 utaknici,a da eliminirash -30 boda od toa znaci 30 cisti pobedi za Juventus,najmalku 2 godini tamu ke bide Juventus !!! zasluzhenoo!!!!
HeatoN Juventus Definitivno ide 2-ra liga Milan nema da odi 2-ra lige ama kje startuva so 15-poeni minus i nema da ima nastap vo Liga na Shampioni
TimeHacker to znajme HeatoN!
SirAndReW aj topikov da se zatvori ko klubot ve molam!

p.s VIERA NOW WTF MAN???
TimeHacker VIEIRA goes to Barcelona
darkjesus Јувентус - кој после "големата афера" со местењето на натпреварите во една од најдобрите европски фудбалски лиги беше казнет и испратен во втора лига со негатива од 17 бода и нема да има таква тешка задача. Со доста изменет состав но не толку ослабени Јувентус на чело со новиот тренер, бившиот француски репрезентативец и бивш играч на Јувентус - Дидиер Дешамп има големи шанси по само една сезона помината во Сериа Б да се врати во елитата. Досега и покрај големите притисоци од другите клубови верноста кон Јувентус ја покажаа Gianluigi Buffon, Zlatan Ibrahimovic, Alessandro Del Piero, David Trezeguet и Pavel Nedved. Засилени со играчот за врска Cristiano Zanetti и во потрага по неколкумина нови играчи Јувентус нема така лесно да се даде.

ФОРЦА ЈУВЕ:)
TimeHacker
TimeHacker a na kraj ostana samo Del Piero i Buffon vo juventus ? taKA ?
ArIeS Za site dusebriznici,eve vi koj se ostanuva vo Juve,znaci sakale nekele dogodina pak ke si gi mlatime Milan,Inter,Roma,Lazio etc..

Camoranesi,Del Piero,Ibrahimovic,R.Kovac,Buffon,Nedved,Trezege,Zalayeta,Zebina etc...
vlaTKo Ibrahimovic zamina za inter