Kakov sakate da vi bide stilot na ziveenje?

Kakov sakate da vi bide stilot na ziveenje?
Mr-Down
 
Ajde da ve vidam site kako sakate da ziveete?
Dali sakate raskoshni kuki so slugi ili pak sakate nesto skromno, nekoj normalen zivot a mozebi i nesto pod normalata???? Ovde izjasnete se i kakvi koli sakate da vozite i se sto spaga vo nacin na ziveenje...
M-I-L-A bi sakala da imam buren zivot,ispolnet so slucki koi se pametat cel zivot.
VeGaS Obozavam raskoshni kukji, no ne i slugi. Ednostavno so niv ne bi se osekjaj prijatno.
Za koli, momentalno vozam sedam, i siguren sum deka narednite 5 godini kje vozam sedan. Sportska kola ne bi vozel, epten sum golem za da se osekjam komotno vo povekjeto od niv :)
Aleksandra
quote:
Originally posted by Mr-Down

Ajde da ve vidam site kako sakate da ziveete?
Dali sakate raskoshni kuki so slugi ili pak sakate nesto skromno, nekoj normalen zivot a mozebi i nesto pod normalata???? Ovde izjasnete se i kakvi koli sakate da vozite i se sto spaga vo nacin na ziveenje...


Me stavi vo misla be dete.
OK. Da skrsham mraz. Prvo bi sakala da sum ziva i zdrava, isto da mi se zivi i zdravi site clenovi vo mojata familija. Sum rastena vo dosta normalna familija kade shto sekogas imalo nekoj red i disciplina, haromonija i ljubov. Nikad od nishto ne mi bilo skrateno, no, i nikad ne sum cekala nesho da padne od nebo sto se vika, nego eve sama eve tolku godini vo Amerika rabotam, stvaram, i sve davam od sebe da stvoram neshto za moite deca isto tolku ako ne i poveke od toa shto moite roditeli mi ovozmozile. Se trudam da vodam dosta normalen zivot rabotam dosta, no vo isto vreme iskacam, se shetam, patuvam itd itd. Ne mi e bitno vo koj grad ke ziveam, bitno mi e da sum so mojot parnter i da sum srekna, a vo isto vreme da imam moznost da gi gledam moite roditeli i mojot brat pocesto. Sega za sega se gledame dosta retko poradi prezavatenost.Shto se odnesuva za golemina na kuka, taa ne mi e tolku bitna kolku sto mi e bitna ubavinata na istata ,da ima sepak nekoj stil, da e sredena, da ima ubava gradinia, da sobite se svetli itd itd. Dosta bitna mi e lokacijata na kukata ili stanot poradi bezbednost, potoa dosta bitno mi e kolku e dobar shkolskiot sistem vo taa sredina, itd itd. Shto se odnesuva za "housekeepr"...sega za sega imam zena koja mi pomaga niz doma od vreme na vreme koga sum prezafatena. Shto se odnesuva za koli. Bar vo Amerika ima povolni ceni i uslovi da se ima dobra kola. E sega zavisi od vkusot. Jas ne sum po sportski koli. Si sakam poklasicni.:) I drugo neshto, koga si vo vrska ne e bitno samo jas sto sakam, bitno e i drugiot shto saka.:)Da sme zdravi i zivi, i da se trudime kolku sto mozeme za nas i nashite familii, sve drugo ke si dojde na svoe mesto.:)
TimeHacker ne sum naviknat da zhiveam na tolku-tolku bogatstvo kako so ziveam sea sakam da zhiveam i vo idnina samo so nesto drugo + :)
xokaido Ne kako miljarder ama moze kako milioner
Sakam raskosni kukji so ubavi dvorovi,bazent, dzakuzi.....i ponatamu znaete sto mislam........
slasa ekoloski
Lidija Mojot zivot sakam da e ednostaven nisto poke nisto pomalku. Neznam dali so prasanjeto se nasocva kon materijalnite raboti pred se, taka mene mi zvuci barem. Za materijalni raboti ne sum mnogu po niv ili ic, raskosni kuki-jok, ubaj koli-ne reagiram na to, blink blink raboti, najnov model na telefon naj naj alista....ne me interesirat nikogas ima mnogu povazni raboti so mi ja polnat dusata :)

Ne sega ova da ispadni deka jas nemam potreba od pari, za zal, za zal nemozi coek da prezivej bez to ama nemam nekoja cel vo zivotot da bidam epten bogata, celta e pred se da pozivej coek eden dobar zivot ne bogat!
TimeHacker a be mnogu kako da barate ?
GiTaRiSt Ne sakam nisto samo da sum sreken...
TimeHacker e toe e glavnoto bravo gitarist
LIDIJA - SKorpija Ogromni kukji i slugi definitivno ne se mojot stil.Raskosh, rasfrlanje,sjaj,Ne sum rob na materijalnoto.Nemam potreba od dokazuvanje i pokazuvanje.
Pre bi gi iskoristila tie sretstva za patuvanje,dozivuvanje,zapoznavanje so drugi kulturi i narodi, otkolku za takvo neshto.
Mesto za ziveenje- Sakam dovolno prostor koj kje gi pokriva potrebite za mene i familijata, i eventualno neshto +, kako soba za relaksacija, trening,ping pong ili sl. vo zimski uslovi.
Izrasnata sum vo stan i se dodeka ne ja osetiv ubavinata na ziveenje vo kukja, ne mozev da zamislam da ziveam poinaku.
Materijalnoto sekogash mi bilo vo vtor plan,iako preferiram da sum dobro situirana i od toj aspekt sigurna za idninata.
Mnogu povazno mi e da imam dobro zdravje,harmonija i ispolnetost vo zivotot.
I se dodeka mozam sama da ja vodam logistikata na mojot zivot, stilot na ziveenje mi e i kje mi bide da go ziveam zivotot za sebe, a ne za drugite.
Mr-Down Jas ja pocnav ovaa tema i redno e da pisham nesto i jas. Od sekogash sum gi osekal ubavinite na luksuzot i mislam deka poveke od ova sega sto go imam ne e potrebno... Kako mlad covek sakam sportski koli i brzi motori, zelbata za kola mi e ostvarena a za motor po se izgleda nikogash nema da kupam poradi tatko mi. Posleden pat koga mu spomnav da zemam nekoj sportski motor mi rece: Dodeka sum ziv nema da vozis motor a koga ke umram ako nemash pocit kon mene kupi si sam. :))))) Inace nesakam slugi no sakam da imam nekoja skromna kuka na nekoe poubavo mesto po pogled na more i po moznost nekoj gliser :)) lol .... pozdrav
TimeHacker ahhahahahha mnogu barate be