Hollywood Reporter-Koj, sto, kako, zsh?

Hollywood Reporter-Koj, sto, kako, zsh?
Aleksandra
 
TRACH RUBRIKA- KOJ, STO, KAKO, ZSH?

Ovdeka mozete da gi postirate site vesti i trach rubrika za svetskite poznati licnosti, glumci, peachi, manekenki, voditeli...itd itd

Go otvaram topicov so vesta za Hali Beri i Hillry Swank...

Дневник, вторник, 30 мај 2006

Американската актерка Хали Бери се затрула откако изела расипани шкампи на вечерата на воените сили во Њујорк.

- Мислам дека им беше изминат рокот на употреба. Одеднаш ми се слоши и почнав да се чешам, а луѓето почнаа чудно да ме гледаат - вели таа.

Хали поминала без посериозни последици зашто веднаш отишла во воената амбуланта, каде што и' била дадена инјекција против труење.

Хилари Свонк сепак се разведува

Американската актерска и брачна двојка Хилари Свонк (31) и Чад Лоу (38) поднеле барање за развод по осум години брак, откако во јануари годинава решиле да живеат одвоено.

Свонк и Лоу немаат деца, а се претпоставува дека причини за нивното несогласување се нејзината популарност и неговата љубомора.

Интересен е податокот дека Свонк заборавила да му се заблагодари на сопругот во 2000 година по освојувањето на „Оскар“ за „Момчињата не плачат“, а лани ја поправила грешката кога го добила својот втор „Оскар“ за „Девојка од милион долари“.
Aleksandra Vecer izjavuva

Гаџа проводаџија!

Адријан Гаџа деновиве е на мака - да му ги реши љубовните проблеми на Елвир, кој бендисал некое девојче, ама не му одело од рака да остварат комуникација. Адријан решил да ја стави ситуацијата под контрола и да му помогне. По игра на случајноста момата се појави на неодамнешната студентска журка, па Адријан не мораше многу да се мачи. Го фати под рака срамежливиот другар и соработник, додуша малку се напна, и го "нацрта" пред пикираната. Што се случуваше понатаму и дали се течеше според посакуваниот план, веројатно, знаат само Елвир и таинствената дама. А Адријан, како добар стројник, се разбира, знае дека сега Елвир треба да се покаже и да му обезбеди добар чифт чевли. Како што си е редот.

Aleksandra SRBIJA IZVOZI LEPOTU

Dragi za tebe sam premija!

Mozda obichni gradzaani i nemaju nekog posebnog razloga za suze radosnice, ali je ipak lepo videti na#353;e lepotice o koje se otimaju svetski mochnici



Marijana Mateus
Shta je najbolji izvozni proizvod Srbije?

Razna mishljenja postoje ali che se na kraju svi sloziti da je u pitanju lepota. I zemlje ali josh vishe devojaka.

Zar niste bezbroj puta chuli strance koji dolaze kod nas kako kazu:"Ah, kako lepe devojke imate! Obichne a obuchene kao glumice i hodaju kao manekenke"!

Ako ste u pochetku mislili da su gosti samo ljubazni prema domakinima, niste u pravu. Stranci se toliko zaljube u nashe devojke da zbog njih ostave svoju zemlju, promene veru ili ih odvedu u beli svet gde ih proglase za svoje princeze.

Pravi rasadnik lepotica kod nas bila je proteklih desetak godina pop grupa "Models".


Ivana Berendika
Bivsha chlanica Sandra Nikolich; se proshle godine udala za ruskog milijardera Andreja Melnichenka chije se bogatstvo procenjuje na dve i po milijarde dolara. O glamuroznoj svadbi odrzanoj u Kanu dosta se prichalo, kao i o zvezdama koje su zabavljale goste - od Vitni Hjuston do Enrikea Iglesijasa.

Poshto je Sandrina svadba protutnjala kroz nashu javnost, stigla je nova vest: josh jedna bivsha chlanica "Modelsa" se udaje za milijardera, ovog puta americhkog. Rech je o biznismenu Tomasu Jermoluku koji je vlasnik i akcinar vishe uspeshnih medzunarodnih korporacija a smatra se i jednim od glavnih finansijera mochnog Internet pretrazivacha "Gugla". Venchanje je zakazano za 13. jun na Bahamima.


Ne zaboravimo prelepu Marijanu Mateus, nekadashnju suprugu biznismena Miodraga Kosticha Koleta sa kojim ima troje dece. Od Koleta je vech bila razvedena kada je u "Partizan" kao trener stigao Lotar Mateus i upoznao plavokosu Marijanu. Danas njih dvoje zive izmedzu Budimpeshtete, Becha, Beograda, Rio de Zeneira....i planiraju da proslave trecu godishnjicu braka.

Nekadashnja misica Dina Dzankovich; se udala za nekadashnju zvezdu americhke profesionalne kosharke Mirsada Jahovicha, danas superstara u Turskoj. A Mirsadova sestra Emina je zapala za oko jednom od najpoznatijih turskih peva#269;a Mustafi Sandalu.

I to nije sve! Znate vech da se prva dama Formule 1 zove Slavica Ekleston - Srpkinja iz Hrvatske - koja je udata za Bernija Eklestona, prvog choveka ovog ludila na chetiri tochka. Do udaje, Slavica se prezivala Radich.


Prezime nije promenila ali muza jeste iako bi mnoge devojke sa njim ostale zauvek. Rech je o Mili Jovovich koja dolazi iz meshovitog ukrajinsko-srpskog braka. Dok je snimala film "Jovanka Orleanka" za oko je zapala reziseru i producentu Liku Besonu. Venchali su se, ali brak na zalost nije dugo trajao.

Za razliku od onog koji ima Lolita Davidovich, kanadska glumica srpskog porekla koja je josh pre petnaestak godina osvojila srce rezisera Rona Sheltona i svoju uspeshnu karijeru, na chijem je pragu bila, ubrzo zamenila mirnim porodichnim zivotom.

Monika Selesh vech dugo ne zivi kod nas, ne posechuje nas ali je ipak ovo chudo od teniserke postala slavna josh dok je zivela u Subotici.

Pricha se da che uskoro od gospodzice milionerke postati gospodza milijarderka ukoliko su tachne vesti da che se udati za Pola Alena, suvlasnika kompanije "Majkrosoft" i shestog najbogatijeg choveka na planeti.
Aleksandra Ramazzotti nastupa u Novom Sadu....

Za ljubav Nini Senchari!!!

Iako se u zvanichnom saopshtenju organizatora navodi da se koncert premeshta u Vojvodzansku prestonicu iz tehnichkih razloga, najpopularniji Italijanski pevach reshio je da ispuni zelju svojoj devojci 21-godishnjoj manekenki Nini Senichar s kojom je u vezi 5 meseci. Eros Ramazzotti pronashao je "Cose della vita" ili kako sto bi rekli po lalinski "Smis'o zivota"
јузер "Cose della vita" е најбоља песна. Ќе идам да го гледам само за оваа песна да ја слушнам, под услов да раскине со Нина Сеничар, а да се фати со Тина Тарнер!:)
Aleksandra Pomocnik bivsheg trenera "Partizan" Jirgena Rebera Bernd Stork krenuo Mateusovim stopama i zeni se ex YU lepoticom.

"MEINE SERBISHE ORTHODOX FRAU"

Posle ostavke Vladimira Vermezovica na mesto shefa strucnog shtaba FK "Partizan", u oktobru 2004, kormilo ovog YU kluba preuzeo je Nemac Jirgen Reber. Uprkos nesumnjivo bogatoj sportskoj karijeri, svojim dolaskom povucheni Reber, chini se, nije izazvao veche reakcije, posebno u tabloidnoj shtampi, kao njegov predhodnik, bivshi fudbaler i trener Lotar Mateus. Kontroverzni Mateus dobro se uklopio u domace "visoko drushtvo" i, ne propushtajuci nijedan znachajniji drushtveno dogadzaj, postao je zashtitno lice jedne domache robne marke ali i osvajach brojnih zenskih srca koja je skupljao kao suvernire dok nije upoznao Marijanu Kostic kojom se ubrzo ozenio. Jirgen Reber, za razliku od svog sunorodnika, zivi skromno i povucheno (iako njegova godishnja plata od 500.000 eura omoguchava zivot na visokoj nozi), a o njemu i njegovoj porodici ne zna se mnoguo. Takodze, manje je pozanto da je stil zivota njegovoj prijatelja i omocnika Bernda Storka slichan Mateusovom. Po prichama upucenih, na prvi pogled cutljivog Nemca prati reputacija nepopravljivog sharmera i po tome moze da se poredi sa Lotarom Mateusom. Naime, Bernd je ostvario zavidnu sportsku ali i ljubavnu karijeru- o njegovim brojnim, burnim i strastvenim vezama i vezicama sa brojnim damama iz svetskog dzet-seta brujala je Nemachka, a za sobom im i jedam brak. Odmah posle razvoda srcelomac Strok vratio se avanturama sa najlepshih manekenkama, glumicama, starletama ali i anonimnim lepoticama. Iako se, navodno pred svojim prijatelima zarekao da se nikada vishe neche ozeniti jer mu prija status slobodnjaka, nedavno je pogazio rech zbog ljubavi koja ga je "pogodila" kada se najmanje nadao. Sluchajni susret, a potom i kratkotrajno poznanstvo sa mladom Anjom iz korena je promenilo njegov zivot. Okoreli zavodnik nije mogao da odoli charima ove plavokose lepotice. Medzutim, kada se Strok zbog svojih profesionalnih obaveza preselio u Beograd, njegovi prijatelji su pomislili da je raskinuo sa njom jer je ostala u Nemachkoj. Strpljiva Anja preshla je preku svih njegovih avantura i hirova, a kada se Jirgenov pomocnik uverio da je "ona prava", i kada je postao svestan shinjenice da je njegov luksuzni stan u Beogradu prazan, pozvao je da dodze u Srbiju. Ona je to odushevljeno prihvatila jer poziv voljenog choveka koji zivi u njenoj domovini se ne odbija. Po sletanju na Beogradski aerodrom ni slutila nije da ce je on zaprositi. Naime, sharmantni Strok joj je odmah rekao da je voli, kao i da je raskrstio sa "momachkim" nacinom zivota. Veridba je ubrzo proslavljena u drushtvu prijatelja, a buduci supruznici treba da odluce da li ce se vencati u Srbiji ili u Nemackoj. Cestitamo!
Aleksandra СПОРЕД „YahОО“

Скарлет Јохансон - најубаво облечена жена на планетата


Според вкусот на посетителите на интернет-страницата „Yahoo“, актерката Скарлет Јохансон е прогласена за жена што најдобро се облекува на планетата


Според вкусот на посетителите на интернет-страницата „Yahoo“, актерката Скарлет Јохансон е прогласена за жена што најдобро се облекува на планетата. Неодамна магазинот ФХМ ја прогласи Јохансон и за најсексапилна жена на светот. Меѓу жените што најубаво знаат да се облекуваат се Викторија Бекам, Лиз Харли, Кели Брук и Миша Бартон.

ДЕНЕСКА

Ѕвездите ќе пеат за почист Велес

Поп-ѕвездите Дарио, Александар Митевски, Врчак, Адријан Гаџа, ексклузивците на продукцијата „М2“ - Елена Ристевска и Ламбе Алабаковски, како и доајените на македонската песна Виолета Томовска, Есма Реџепова и уште многу други пејачи денеска ќе одржат хуманитарен концерт во Велес.

Концертот „Ѕвездите пеат за живот, за иднина, за Велес“, се одржува по повод 5 Јуни - Светскиот ден на екологијата, а го организираат многу невладини организации од Велес и од земјава. Музичкиот хепенинг ќе се одржи во спортската сала „25 Мај“, а влезниците се 50 денари.

Парите ќе бидат дарувани за потребите на болните деца од Велес кои се разболеле како последица од загадувањето на Велес.

ТИРАНА

Тоше Проески на 12 место на „Еуро видео гранд при“

Спотот „По тебе“ од последниот албум на мегаѕвездата Тоше Проески се пласира на 12 место на манифестацијата „Еуро видео гранд при“, што завчера се одржа во Тирана, Албанија. За најдобар видеоспот се бореа претставници од 26 држави.

Оваа манифестација, која годинава се одржа прв пат, важи за Евровизија на видеоспотови. На изборот триумфираа спотот за чешката Silver Bell - Merry Christmas на Рајнхолд Билгери и спотот за Le Forze del Destino на Украинката Олена Гребенјук, кои освоија по 19 поени.

Интересно е што на второто место се пласира домаќинката Гента Исмаили, која пееше песна од нашиот Дарко Димитров, а спотот е во издание на скопската продукција „Фабрика“. Хрватската евровизиска претставничка Северина со „Моја штикла“ го освои четвртото место.

Вечер, 6/6/2006

ДОДЕЛЕНИ МТВ ФИЛМСКИТЕ НАГРАДИ

Џесика Алба - најсексапилна!

МТВ филмските награди беа доделени викендов во "Градот на ангелите", Лос Анџелес. Церемонијата е најавена за емитување в четврток, па тогаш ќе може да го видите забавното доделување на "Златната пуканка", која замина кај комедијата "Wedding Crashers". Филмот се закити и со наградата за најдобар дебитантски настап за Ајла Фишер, како и тимската награда за актерите Винс Вон и Овен Вилсон. МТВ ја одбира и најсексапилната улога, која ја понудила Џесика Алба за играта во "Град на гревот". Невообичаените награди продолжуваат со признанието за најдобра улога и најдобар бакнеж. И тоа на Џејк Гиленал и Хит Леџер, за бакнежот во геј-каубојската сторија на Анг Ли "Кршенгрб планина"!? Прогласени се и најдобар негативец и најдобар позитивец во филм. Тука, се чини праведно, наградите ги поделија Хајден Кристенсен за улогата на Анакин Скајвокер во "Војна на ѕвездите: Епизода 3 - Одмаздата на Ситот", и Кристијан Бејл, за улогата на милионерот Брус Вејн и неговото алтер его - Бетмен. Во Лос Анџелес се одбра и најдобра тепачка. Тоа е "пресметката" на Анџелина Џоли и Бред Пит, во филмот "Господин и госпоѓа Смит". Најстрашна улога, пак, имала Џенифер Карпентер во хоророт "Егзорцизмот на Емили Роуз". "Ветеранот" Џим Кери ја доби МТВ генерациската награда.


НАМЕСТО НА 7 НА 23 ЈУНИ

Лошото време го одложи концертот на Тоше

Најавениот голем солистички концерт на Тоше Проески закажан за 7 јуни на Градски стадион е поместен за 23. Причината за поместувањето на датумот, според менаџерката на Тоше, Лиљана Петровиќ е лошото време. "Се работи за огромно шоу на кое му посветивме многу внимание, па затоа не сакаме да ни пропадне", вели Лиљана, најавувајќи досега невиден спектакл кој ќе ја одбележи кариерата на Тоше. Купените билети за 7 јуни ќе важат и истите нема да бидат повлечени од продажба или да се заменуваат затоа што единствено промена има во датумот. "Се друго останува исто", вели Петровиќ. И гостите од четири-пет околни земји, а единственото име што засега се споменува е Биља Крстиќ, која патем е и гостинка во дуетската нумера на етно-албумот на Тоше што во моментов се наоѓа на миксање. Концертот е во организација на Аворд продукција, задолжена за минатогодишното гостување на Цеца, која, како што рече Петровиќ, покажа дека одлично може да организира ваков спектакл. "Во прашање е преголем спектакл, со огромна сцена на која ќе има седумдесетина луѓе, затоа и не сакавме да ризикуваме". Организаторите очекуваат околу 25 до 30 илјади публика, која ќе ја има на трибините, но и на теренот што за таа цел ќе биде покриен, исто како и на концертот на Цеца.

ЕВРОВИЗИСКИ МОДНИ ПРОМАШУВАЊА

Португалките го наследија Мартин Вучиќ

Португалските евровизиски претставнички, девојките од "Нонстоп" можеби немаа значителен пласман на Евросонг, но затоа го освоија првото место за најлошо облечени натпреварувачки. Годишната награда презентирана од "Куќата на Евровизија" минатата година ја спечали Мартин Вучиќ, благодарение на, како што тогаш го окарактеризираа фановите задолжени за изборот, едноставниот џинс и маичката, како и два броја поголемото палто. Со него во топ-пет модните промашувања се најдоа исландската претставничка Селма, норвешките рокери Виг Вам, белоруската дива Анџелика Агурбаш и Португалците 2Б. Годинава според фановите на натпреварот, вкупно 906, на изборот наречен "Барбара Деџ Ањардс" со 196 гласа "Нонстоп" зад себе ги оставиле дури и "Лорди", кои имале 89 гласа. Третото место и припаднало на Силвија Најт со 75 поени. Инаку, овие награди датираат од 1999 година и се именувани по белгиската претставничка од 1993 година, чија облека година предизвика многу смеа кај публиката. Идејата потекнува од германскиот сајт "Куќа на Евровизијата", а наградите се повеќе добиваат на популарност. Дури и самата Барбара Дех дала поддршка, а за својата популарност рекла - "Барем луѓето ме паметат". Меѓу досегашните добитници на наградата се споменуваат имињата на контроверзните девојки од дуото ТАТУ, Гилдо Хорн, Деби Шери, Михалис Ракинциз...









Aleksandra Hello Magazine UK edition

Jen and Vince prove Love conqueres all

Loved-up couple Jennifer Aniston and Vince Vaughan have extra reason to celebrate this week after ousting the mutant heroes of X-Men 3 from the top of the US box office. Despite a valiant Last Stand from Halle Berry, Hugh Jackman and Rebecca Romijn, their superhuman powers weren't enough to stop the former Friends star going to number one with her romantic comedy The Break-up.
The 37-year-old actress, whose previous movie outings have received a lukewarm reception from the cinema-going public, will be especially pleased by the news. And her statuesque co-star also has good reason to pop open a bottle of bubbly, as he not only appeared in, but also helped write and produce the film.

Having taken more than $38 million over the weekend, the flick has far exceeded studio expectations and notched up the third most successful opening weekend ever recorded for a romantic comedy.

Jen might be forgiven for looking back with a wry smile at the way her decision to appear in the movie was reported as "an unfortunate irony" when she signed up for the flick shortly before her marriage to Brad Pitt came to an end. These days, however, the actress is enjoying the company of her costar Vince, not to mention soaking up the glory of box office gold.

Matthew and Pen call time on their relationship

Matthew McConaughey and Penelope Cruz have called time on their relationship, blaming hectic work schedules. Filming commitments have forced them to spend increasing amounts of time away from each other and put pressure on the pair.

After over a year as one of Hollywood's hottest couples, they confirmed their split to People magazine. They have "decided to take time off as a couple" said the joint statement. "Due to busy work schedules and so much time apart, they mutually decided four weeks ago that separating was the best thing to do at this time."

The Sahara star, 36, is currently in the US shooting We Are Marshall, about former football coach Jack Lengyel, while his former girlfriend - who previously dated Tom Cruise - is in Spain filming Manolete, a biopic about the legendary bullfighter co-starring Adrien Brody.

According to sources 32-year-old Penelope, who recently won the best actress gong at Cannes, had found it hard seeing her beau only every six weeks. The couple were last spotted together when the heart-throb visited her in Spain in March. Speaking earlier in the year about his beautiful Spanish love, the actor told Oprah: "She's lovely and she's pure."

It's not the last we'll see of the gorgeous twosome, however, as they are due to reunite on screen for an upcoming adaptation of The Loop, the story of a patrol highwayman who is encouraged to look for his parents after taking up with a new lady friend.

Paris and Eva join Karl at Champagne-Filled Launch

The invite called for 'sensual attire', and guests at the unveiling of Karl Lagerfeld's new ad campaign for Dom Perignon donned exactly that. Paris Hilton, Eva Herzigova and Lindsay Lohan were just some of the sexy stars who had dressed up for the fashionable event, lured by an evening of bubbly fun.

Man of the night Karl was the centre of attention as he posed with the beautiful A-list crowd. Wearing his hallmark leather gloves and dark glasses, the silver-haired designer made a typically flamboyant statement in a ruff-necked shirt, blue bow-tie and sparkly belt. He spent the evening surrounded by a bevy of seductively clad ladies who had all made an effort to look their most stylish in front of the Chanel maestro.

Paris was elegant in a cream and black frock, Eva showed off her endless legs in a chiffon shift while Lindsay had opted for the seductive, little black dress option. Fellow party-goers included Pierce Brosnan, who was accompanied by his wife Keely, curvaceous in a figure-hugging gown and glittering gold jacket.

Guests were entertained in the glamorous atmosphere of New York's Skylight Studios which had been transformed for the occasion into a luxurious boudoir-themed space, complete with black pillar candles and red satin bed.

Naturally enough, champagne flowed at the party which celebrated the international launch of Dom Perignon's 1996 Vintage Ros#233; and Karl's ad campaign to promote it, starring Helena Christensen.

Prince Albert's Daughter Snapped at home in U.S
2 JUNE 2006

The world got one of its first glimpses of the pretty schoolgirl who was revealed as Albert of Monaco's second love child this week. Jazmin Grace Rotolo was seen arriving at her private school in California, where she is in the eighth grade.

Accompanied by a bodyguard, the 14-year-old was driven from the home of her mother Tamara Rotolo in the city of Palm Desert. Dressed in a smart uniform of a white shirt and brown skirt, with her long chestnut hair flowing loose to her shoulders, Jazmin seemed happy and relaxed as her mum saw her off, despite the unexpected attention her story has received.

On Wednesday Prince Albert's lawyer Thierry Lacoste confirmed that the Monegasque head of state is the teenage girl's father, but said the royal had wanted to hold off from making it public until she reached adulthood.

Monaco's sovereign seems keen to be involved in the life of his daughter, although she is to remain in America. "For the time being, Jazmin Grace will pursue her studies in the United States, but she will always have the option to come to the principality to spend a few days or to live,'' said the attorney.

Last year the prince confirmed that he had fathered a son, Alexandre Coste, now aged three, following an affair with a Togolese air stewardess, Nicole Coste.






Aleksandra НИКОЛ КИДМАН

На меден месец во Србија

Никол Кидман, поранешната сопруга на новопечениот татко Том Круз, по венчавката закажана за 25 јули својот меден месец би требала да го мине во соседна Србија. Нејзиниот агент, наводно, веќе се наоѓа во Белград каде бара соодветна вила за Кидман и Урбан во која непречено би уживале далеку од новинарите и папараците. Освен тоа Никол наскоро би требало да почне да го снима биографскиот филм за Елизабет Тејлор, а одредени делови би требало да се работат на Свети Стефан. Па, веројатно, посетата на Србија таа ќе ја искористи за да го посети и островот кој од неодамна се наоѓа во друга држава - Црна Гора.


ЦЕЦА

Роденденска журка со 150.000 гости

Белградскиот концерт на Цеца со оглед на тоа што три дена претходно ќе наполни 33 години, ќе биде голема роденденска журка, што, рекла, ќе ја прави за 150.000 луѓе. "Публиката треба само да понесе насмевка на лицето", рекла за концерот што ќе биде второ славење на полнолетството, бидејќи годинава таа одбележува 18 години работа на естрадата. Воедно тогаш ќе се случи и промоцијата на новиот албум "Идеално лоша", што на денот на концертот ќе се појави во продажба. На бината со големина на фудбалски терен ќе има 44 музичари, а Цеца на Ушче на 17 ќе пее најамалку четири часа.


ПО ДВЕ ГОДИНИ БРАК

Бритни се разведува

Некогашната тинејџерска поп ѕвезда Бритни Спирс, наводно, контактирала со своите адвокати со цел што побрзо да се разведе од својот сопруг Кевин Федерлајн, пишува британскиот таблоид "Нењс оф тхе Њорлд". Бритни, според извор близок до двојката, веќе разговарала со своите адвокати за да ги договори деталите од разводот. Таа иако повторно е бремена, е многу сериозна околу разводот и знае дека тоа треба да го направи што побрзо. Пејачката е во петтиот месец од бременоста.


ВО ГЕРМАНИЈА

Пинк ја дупна брадавицата

Популарната пејачка Пинк во весело расположение по концертот во Германија во гардеробата земала игла и ја дупнала брадавицата, додека мајка и која била присутна таму за малку не паднала во несвест. Пинк се наоѓа на турнеја на која го промовира својот нов албум „И'м Нот Деад“, поради тоа ретко го гледа својот сопруг Кери Харт. Затоа води виртуелен секс со помош на веб камера, а разузданата пејачка единствено ја загрижува "да не притисне погрешна веб адреса и своите голи фотки да му ги прати на татко и".


ДЕВОЈКАТА НА ШВЕЃАНЕЦОТ ОБЕЛОДЕНИ

Смртни закани за Ериксон

Англискиот селектор, Швеѓанецот Свен-Горан Ериксон и неговата девојка, италијанската правничка Ненси Дел'Олио примаат смртни закани. Сето ова се случи пред заминувањето на англиската фудбалска репрезентација на Светското првенство во Германија. Оваа информација ја обелодени токму 44-годишната Дел'Олио во интервјуто за италијанскиот "Газета дело спорт". "Овие закани ни стигнуваат континуирано веќе подолго време, дел по пошта, а дел по телефонски пат. Некои од заканите се на италијански, а некои на англиски јазик. Сакаат да ме уценуваат и тврдат дека ќе ме убијат", изјави Дел'Олио. Италијанската правничка тврди дека воопшто не е престрашена. "Тоа не се многу пријатни работи, но не се плашам. Знам како ќе се борат против тоа", изјави девојката на англискиот селектор.

ОТКАКО ДОБИ ДОЗВОЛА

Тамара лоша девојка

Тамара е лошата девојка на Врчак. Односно така вели песната насловена "Лоша девојка" со која ќе настапат на фестивалот "Будва 2006". Тамара ќе пее на српски, а Врчак ќе рапува на македонски. Композицијата е на Раде Врчаковски, а препевот на српски го направил Владо Јаневски. Песната е веќе снимена во студиото кај Дарко Димитров, кој е и продуцент, а во преговори се со Томато да добие и видеозапис. Тамара пред една недела наполни 21 година и положи во автошколата "Рели-С", па сега е веќе возач со дозвола. Возачката ја сефтоса во "Дај побрзај" се тркаше со фудбалерот Александар Васовски, но изгуби. "За десет дена доаѓа Тијана повторно во Скопје, беше пред неколку дена за мојот роденден, но поради обврски замина. Летово ми е резервирано за Светското првенство во фудбал. Завршив со обврските на факултетот и малку ќе одморам, малку ќе настапувам. Добив понуда и за на Макфест, но има време до тогаш", вели Тамара.
Aleksandra Дневник, четврток, 08 јуни 2006


ЊУЈОРК

Такси-стројник спојува осамени срца



Популарноста на Ахмед Ибрахим во градот му обезбедила покана за гостување на вестите на ТВ-каналот „Фокс“, во шоуто на Џеј Лено, а за него пишувал и „Вол стрит журнал“


Ако сте доволно упорни во барањето, во Њујорк можете да најдете се' што сакате. За луѓето желни за љубов, на кои им се преку глава баровите, личните огласи и интернет-врските, во градот има уште едно место за совршен состанок - задното седиште во такси. Поточно, во таксито на 50-годишниот египетски имигрант Ахмед Ибрахим. Ахмед договара состаноци на слепо за своите патници што немаат партнери и тоа преку својата бесплатна агенција за запознавање, што ја води од своето жолто такси. Тој вели дека им наоѓа партнери, или барем ги запознава, на околу осум луѓе неделно.

- Њујорк е тежок град кога станува збор за пронаоѓањето партнер. Во таксито сум слушнал многу плачење, многу караници и многу скршени срца. Понекогаш прекрасните луѓе се разминуваат за минута. Еден излегуваше од колата додека другиот влегуваше - вели тој.

Интересно е што неговата „акција“ има ефекти. Прашајте ја Натали Дилон. Таа влегла во таксито на Ахмед со пријателките за да одат на забава во април минатата година. Кога разговорот свртел кон тоа колку е тешко да се најде пристојно момче во градот, Ахмед им кажал дека е посредник за запознавање.

- Прво бев скептична, но потоа си реков: по ѓаволите, па ова е Њујорк. Знаев дека тој се среќава со многу луѓе - вели Натали.

Натали, 33-годишна апсолвентка на студиите за медиуми, му кажала на Ахмед какво момче сака и му го оставила бројот на мобилниот телефон. По шест недели тој и' се јавил и и' кажал дека има момче за неа.

- Не можев да верувам - вели таа.

Набрзо на Натали телефонски и' се јавил 34-годишниот адвокат Мартин Карамон, а по неколкунеделна телефонска комуникација тие закажале состанок. По повеќе од една година, вљубената двојка се' уште е во прекрасна врска.

- Звучи неверојатно, но токму така се случи - вели Натали.

Њујорчаните со години наназад им ги отворале своите срца на таскистите, но во текот на својата 21-годишна кариера на градските улици, Ахмед е единствениот што остварил подлабока врска со своите клиенти. Тој им испраќа роденденски картички на луѓето со кои се спријателил, како и рози за Денот на вљубените. Изигрувањето „стројник“ му лежи на Ибрахим, иако сосем случајно почнал да се занимава со тоа.

- Се шегував со една патничка, која ми кажуваше дека не може да си најде момче, а јас и' го зедов телефонскиот број - се сеќава Ибрахим.

Три дена подоцна во неговото такси влегол маж што му се пожалил колку му е тешко да си најде девојка во градот. Ахмед и' се јавил на девојката и и' го дал телефонскиот број на својот клиент. Три недели подоцна таа му се јавила и му закажала состанок од кој подоцна се развила стабилна врска.

- Тогаш помислив дека можам да го работам тоа - вели Ахмед, кому улогата на стројник му претставува задоволство.

Оттогаш, тој се обидува да им најде соодветни партнери на голем број лекари, адвокати и студенти. Неговата популарност во градот му обезбедила покани за гостување на вестите на ТВ-каналот „Фокс“ и во шоуто на Џеј Лено на Ен-би-си. За Ахмед пишувал и „Вол стрит журнал“, а тој има и агент што им ја нуди неговата приказна на продуцентите во Холивуд. Ахмед не наплаќа за својата посредничка улога, но исто така не ја нуди својата помош секому. Прво, неговите клиенти мора да сакаат сериозна врска. Момчињата помлади од 30 години не ги зема предвид зашто ги смета за премногу млади и диви. Непожелни „клиенти“ на неговата листа се и постарите господа што бараат млади девојки. Неговите клиенти мора да бидат вработени, зашто не ги сака луѓето што се во потрага по некој што ќе се грижи за нив. Сепак, колку и да се труди да ги „спојува“ луѓето, Ахмед бил сведок на многу неуспешни „спојувања“. Но, тој е подготвен да бара потенцијални партнери за своите клиенти се' додека тие не ја најдат идеалната личност за себе.

- Се надевам, од моето „сплеткарење“ ќе произлезат барем неколку бракови. Јас сум старомоден тип, иако бракот не е за мене лично - вели Ибрахим, кој е разведен. Тој сепак има девојка, жена што ја возел со своето такси.

Aleksandra Си купил град и го крстил по себе

Британскиот милионер Скот Александер си купил градче во Бугарија за три милиони фунти и му го дал своето име, како што вели, чисто од забава.

Во Британија Александер го сметаат за многу егоцентричен човек, за што зборува и фактот дека на ѕидот во неговиот апартман во Манчестер виси неговиот портрет вреден 10.000 фунти.

На гардароба месечно троши околу 15.000 фунти, а два пати дневно прима хормон на растот за кој годишно плаќа 100.000 фунти. Поседува и збирка автомобили, меѓу кои Ролс Ројс, Ламборџини, Астон мартин и Порше.

Локалното население на неговиот нов град го прифатиле со воодушевување, а Александер тврди дека не се бунеле ни против новото име, бидејќи бугарскиот назив и онака бил тежок за изговор.

Извор: МИА

Aleksandra ВЕСТ 8/3/2006

Сања на печалба во Америка

Манекенката Сања Николиќ вчераутро на замина во САД на подолго време. Сања ќе живее во Лос Анџелес кај блиски роднини.

- Во Америка ќе останам подолго време. Ако ми се допадне живеачката таму, можеби ќе останам засекогаш. Имам понуда за работа како манекенка во Њујорк, но за тоа ќе ви пишам на имејл. Овде немам дечко што ќе тагува по мене, ама од Америка можеби ќе се вратам со некој згоден фраер. Би сакала да биде актер, ама актерите се ниски , па ќе мора да одберам некој кошаркар", ни рече убавата Сања , дента пред нејзиното заминување.