Transferi…

Transferi…
Lidija
 
…ne samo makedonski :)

Pisev na eden drug topik za ova ama mozi ne mu e mestoto tamu, tuku ubo ke da bidi da ima eden nov topik za site idni transferi so ke se slucat za brzo vreme ili so so imat veke sluceno.

Tuku na prvo nesto so reagirav e Ballack vo Chelsea, neznam ama ne mi odi ova kombinacija, dodusa mene ne mi odi nisto vo kombinacija so Chelsea zato mozi. Neznam za mene e Ballack Bayern, ko so Raul e Real ama pa od druga strana i Beckham bese Manchester pa ne e poke.

E sega uste eden super sibmol za dobar klub bega, Shevchenko, i za kade pregovara ako ne Chelsea. Neznam ova so Chelsea na Real mi zamirisva, a bas to bese razlikata pomegu niv do pred sega.

Ke bidi interesno ko sekogas da vidime so ke praj Real. Interesno ke bidi posle svetskoto…
ArIeS А. Митрески три години во Келн

Македонскиот фудбалски репрезентативец Александар Митрески 25) потпиша тригодишен договор со Келн, доскорешниот бундеслигаш кој не успеа да опстане во Лигата. Митрески, кој има 24 настапи во националниот дрес, во Германија се сели од швајцарски Грасхопер. Претходно настапуваше и за Јанг бојс.


Подолски од јули во Баерн

Лукас Подолски во јули и официјално ќе стане нов член на екипата на Баерн Минхен.




TimeHacker Lucas Podolslki premina na bayern munchen od Keln.ispanda od liga keln i Mladiot talenet se prefrli na bayern,ne e tolku sigurno no kaka ke moza da premine vo real madrid,atletiko madrid dojde do uslugite na mladiot argentinski talent. Juares od indipendiente za 23. milioni evra,atletiko madrid ima uste nekoj drugi transferi megju niv e i eden grcin,a Valdez od werder bremen potpisa za borusia dortmund 4 godishen dogovor,tolku za sea
ArIeS Калстром прејде во Лион
Францускиот првак Лион го засили својот среден ред со досегашниот фудбалер на Рен Ким Калстром.

Шведскиот репрезентативец подолго време се поврзуваше со преселба на Жерланд, нешто што сега конечно се раелизираше. За услугите на Калстром Лион му плати на Рен отштета од 8 милиони евра.

ArIeS Седлоски продолжува во Матерсбург

*"Секако дека сум задоволен. По заминувањето од Дијарбакир и дефинитивно својата кариера ќе ја продолжам во Матерсбург. По едночасовниот состанок со раководството на клубот се договоривме да потпишам на две години плус една", ни изјави Седлоски

*"Во наредните ден - два јас и официјално ќе ставам параф на новиот договор, останува само да се договориме за деталите и се разбира да ги минам лекарските прегледи, па така и официјално ќе станам клупски колега со Наумоски"

Колер го избра Монако

Јан Колер стави крај на шпекулациите поврзани со неговата иднина потпишувајќи двогодишен договор со екипата на Монако. Разговарав со многу клубови, но можам да кажам дека челниците на Монако беа најконкретни во преговорите. Свесен сум дека доаѓам во голем клуб, и ќе настојувам да помогнам да се бориме за титулата следната сезона", изјави Колер.


Гросо потпиша за Интер

Фабио Гросо во следната сезона ќе го носи дресот на Интер. Оваа информација вчера ја потврдија челниците на "неро-азурите", по средбата меѓу првите луѓе на Интер и Палермо, Масимо Морати и Маурицио Зампарини.
"Газета дело Спорт" објави дека висината на отштетата што Палермо ќе ја добие за овој фудбалер изнесува 5.5 милиони евра. Покрај овие пари, Палермо на позајмица на една сезона ќе го добие и младиот дефанзивец на Интер, Пабло Делафиоре, кој минатата сезона го носеше дресот на Тревизо.


Верон во дресот на Естудијантес

Хуан Себастијан Верон и дефинитивно си замина од Интер за да се врати во Аргентина. Искусниот плејмејкер доцна синоќа потпиша договор со тимот на Естудијантес, каде тренер е неговиот поранешен репрезентативен колега Диего Симеоне.
"Отсекогаш изјавував дека сакам кариерата да ја Естудијантес. Кога добив шанса за такво нешто, воопшто не размислував и експресно ја прифатив понудата на Симеоне", изјави Верон.


Агуеро пристигна на Висенте Калдерон

Екипата на Атлетико Мадрид во текот на вчерашниот ден го претстави најголемото засилување за следната сезона.
Станува збор за фантастичниот аргентински тинејџер Серџо Агуеро, за чии услуги Атлетико му плати на Индепендиенте дури 20 милиони евра (најскапо засилување во историјата на овој клуб).
"Доведовме навистина фантастичен фудбалер, кој во следните десетина години ќе царува на фудбалските терени ширум Европа", изјави претседателот на Атлетико, Черезо.
17-Годишниот Агуеро потпиша шестгодишен договор со шпанскиот тим, кој очекува со Аргентинецот во тимот да се бори за место кое води во ЛШ.


Никулае и Томас во Оксер

Француски Оксер ангажираше две засилувања за идната сезона во Даниел Никулае и Фредерик Томас. На новиот тренер Жан Фернандез не му требаше многу време за да почне со изградбата на тимот кој ќе го предводи во иднина.

Напаѓачот на Рапид Букурешт, Никулае се одлучи да ја прифати понудата на Оксер иако за неговите услуги во игра беа уште Хамбургер и Ренџерс. Никулае потпиша четиригодишен договор со Оксер, а Рапид од овој трансфер заработи 3.3 милиони евра отштета.

Фудбалерот за врска Томас доаѓа на Аб Дешамп по седум сезони минати во редовите на Ле Ман. 25-годишниот Томас е второ засилување во средниот ред за Оксер по Иса Ба, кој пристигна од Шатору.

The_Crow Makedonskiot fudbaler Vanco Sikov dobil ponuda od Angliskiot vtoroligas Birmingem city da prejde vo negovite redovi od grckiot prvoligas Ksanti. Pregovorite se uste ne se zavrseni megutoa se ocekuva Sikov da bide noviot clen na Birmingem. Inaku Sikov igra na pozicijata bek i Birmingem bil impresioniran od negovite vestini. Ova ne e transfer seuste megutoa ke mi prosti Lidija sto i go unistuvam topicot ama moze ke bide.
ArIeS Суазо во Милан за 10 милиони евра

Според италијанските медиуми, челниците на Каљари ја прифатиле понудата од 10 милиони евра од Милан за напаѓачот Давид Суазо.

По заминувањето на Андриј Шевченко во Челзи, интернационалецот од Хондурас постојано се споменуваше како можна алтернатива на Шева во нападот на "росоњерите". Иако клубовите ја договорија отштета, има уште доста работа до комплетирањето на трансферот. Претседателот на Каљари, Масимо Селино, најави дека ќе бараат од Милан како дел од трансферот да добијат еден од нивните напаѓачи. Се споменува дека во спротивен правец би можеле да заминат Марко Бориело или Пасквале Фоџа.

Потоа се очекува да почнат преговорите околу личните услови под кои Суазо би настапувал за "росоњерите". Напаѓачот се најавува дека ќе инсистира и на одговор од тренерот Карло Анчелоти околу тоа дали ќе има место во првиот тим идната сезона.

По комплетирањето на трансферот на Суазо, Анчелоти се очекува да ги потроши остатокот од парите кои ги доби за Шева за ангажирање на засилување во средниот ред. Негова желба е капитенот на Ливерпул, Стивен Жерард, а како варијанта се споменува и Емерсон од Јувентус, кој доколку "Старата дама" се пресели ранг подолу би можеле да го купат за скромна отштета.
Lidija Ova neznam dali e 100% uste ama interesno, Gudjohnsen od Chelsea vo Barcelona.
ArIeS Севиља го ангажираше Поулсен

Данскиот репрезентативец и досегашен член на Шалке Кристијан Поулсен ги договори сите услови со Севиља и потпиша тригодишен договор со оваа екипа. Темпераментниот Данец дојде во Шалке од ФК Копенхаген во 2002 година, а беше дел од германскиот тим кој минатата сезона загуби токму од Севиља во полуфиналето од Купот на УЕФА.

"С$ се заврши неверојатно брзо. Среќен сум што најдов ангажман за следната сезона, а добро е и тоа што ја знам екипата од минатогодишните настапи во Купот на УЕФА", изјави Поулсен по потпишувањето на договорот.
Lidija Cannavaro od Juventus vo Chelsea, trigodisen dogovor.
TimeHacker Reprezentativecot na Spanija - Pernia Premina vo Atheletico Mardrid, 4 godishen dogovor,
Lidija Morientes od Liverpool vo Valencia, trigodisen dogovor.
TimeHacker Dosegasniot Trener na Juventus Fabbio Capelo e sega Trener na Real Madrid potpisa 3 godishen dogovor so nego se ocekuvat na real da gi donesit od Juventus : Ibrahimovic, Emerson , Zambroa,od poznati pricini zatoa so Juventus ke padnet 3 liga ( 3c ),uste se ocekuva shpanskiot reprezentativec Zhoakin od betis da premine kako novo zasiluvanje od noviot pretsedatel na Real Madrid : Kalderon
Lidija Od Juventus izgleda ke bidnat mnogu "transferi" ova sezona. Muti veke odi za Fiorentina iako i tie se zaglaveni vo ova. I nov trener na Juventus Didier Deschamps.
TimeHacker Taka e Lidija, Deschamps e nov trener na Juventus koj ke ja predvoci ekipana koja najverojatno ke ja napusti 1 liga i ke se preseli vo 2 ili mozno vo 3 divizija,potoa igracite : Zambrota, Cannavaro, Emerson,Ibrahimovic ke se preselat vo Real Madrid no pod dogovor,koga juventus ke se vratit A division igracite da se vratat nazad
Lidija E za ova nemam slusnato Time, deka e reseno site tie pogore da se prefrlat vo Real i posle nazad. Kolku so znam sega zasega Cannavaro e veke gotov za Chelsea bez vrakanje, a za drugite ne se znaj kaj ke zafatat i dali ke zafatat. Ama sigurno ke odat koj vamu koj tamu, tesko da vervas deka nekoj ke ostani ta/tie sezoni koga Juventus ke igra vo poniska liga, ako igra.
darkjesus Насловот на темава е трансфери или трансфер шпекулации?

Јувентус во моментов направи замена само на тренерската позиција. Статусот на играчите сеуште не е решен и засега никој не заминува иако има многу понуди за сите играчи
Lidija Transferi dark ne spekulacii, taka da izvinite site ako jas zafativ nakaj spekulacii. Pred se za Cannavaro jas mislev deka e gotovo za Chelsea ama izgleda i to ne bilo, a za Muti kolku so znam e gotovo.
TimeHacker Nisto ne e gotovo,novi Transferi se:Cisse VO Olimpik Marsej, golmanot na Liverpool Kirkland kako pozajmen igrac ke igra za Vigan,a Arsenal e po blisku do uslugite na eden od najdobrite igraci na francija vo mundijalot Riberi,istotaka Real Madrid e blisku do francuzinot Diarra od francija,a napagakot na Portugalija Hugo Almeida vo narednata sezona kako pozajmen igrac ke nastapuva za verder
marko_polog Ace Stojkov vo Partizan :))
Lidija Sega oficijalno, Zambrotta & Thuram za Barcelona, 4 godini prviot, dve vtoriot. I Emerson & Cannavaro za Real, dve godini.
TimeHacker tocno e da. Nistleroy vo real,uste se vo trka so baern no ne se znae tocno ova
TimeHacker tocno e da. Nistleroy vo real,uste se vo trka so baern no ne se znae tocno ova