Slovencite ja demantiraat "katastrofata" Ilinka!

Slovencite ja demantiraat "katastrofata" Ilinka!
nukleus
 
Samo shto po izbornite mitinzi zapocna da se fali deka dokolku ja odberele ushte 4 godini nejzinata SDSM da bide na vlast taa ke gi ukinela vizite Slovenija izleze so vakov demant:

Словенечките визи од први јули ќе се издаваат само со посебно гарантно писмо. Ова вчера го соопшти амбасадата на Словенија во Македонија, потенцирајќи дека предвид ќе се земат само гарантните писма заверени од страна на нотар или управна единица во Република Словенија и тоа на специјализирано пропишани обрасци..
"Образецот за гарантно писмо може да се преземе од интернет страницата на Министерството за надворешни работи на Република Словенија (www.mzz.gov.si) или да се добие кај нотар, односно во управната единица во Република Словенија".
Амбасадата предупредува дека, "доколку кон барањето за виза не се достави соодветно гарантно писмо, молбата ќе биде примена, но нема да се издаде виза.

Treba malku da se prodiskutira za lagite na ovaa katastrofalna malerozna shefica na nashata diplomatija.
Makedon
Abe cel svet gi demantira SDSM. Se falea ja podignale ekonomijata vo MKD, no ovaa godina ke bideme na dnoto vo Evropa! A sloganot im e da ne se vrakame nazad, od pocetok! Pa od ovoj nazadok so SDSM, nie sme veke na donot, najnazad i tesko e da odime napred. Katastrofalna partija se.

Македонската економија годинава ќе биде на дното во Европа
Александар Момировски - A1


27.06.2006
Македонската економија годинава ќе биде на дното во Европа. А1 објавува детали од најновиот полугодишен извештај на виенскиот економски институт.

Стручњаците од респектираната австриска институција ги негираат убедувањата на домашните власти дека до крајот на 2006-та бруто домашниот производ на Македонија ќе порасне за 4%. Растот ќе достигне до 3,5% се вели во извештајот.

Тоа е доволно да не позиционира на последното место во Европа. Покачување до 4% се очекува дури во 2007-ма.

Професорите од Виена предвиделе дека до крајот на оваа и во текот на следната година инфлацијата во земјава ќе порасне на 3% што е знак дека економијата, иако полека, мрднува од мртва точка.

Лоши се статистиките за невработеноста. Со 37% Македонија и во следните две години ќе биде европски лидер. Безработицата ќе остане социјален и економски проблем број 1 за кој државата нема решение.

Проекциите од Виена се дека минусот на тековната сметка на Македонија годинава ќе изнесува 3,1%, повеќе од ланските 1,4%.

Негативата е резултат на растот на трговскиот дефицит кој уште повеќе ќе се зголемува.

Извештајот виенскиот економски институт ќе го објави на 6-ти јули. Тамошните експертите своите прогнози ги базираат врз клучните економски статистики и истражувања од институциите во Македонија.


трендафил Бучко во некој од своите настапи рече дека во 2001 година целата меѓународна заедница ни била непријателска, а дека сега сите ни се пријатели.
Колку што јас паметам, во 2001 година работите не беа исти во целата година. На почетокот меѓународната заедница беше на страната на Македонија. Тогаш, во тек на војна, Георгиевски го потпиша договорот за асоцијација и стабилизација со ЕУ. Откако Илинка стана министерка за надворешни работи сите земји ни станаа непријатели. Со исклучок на Украина, разбира се.
А што се однесува до визите, СДСМ ветуваше нивно укинување во пакет со вработувањето на еден од секое семејство и некоалицирањето со терористи. А резултатот е воведување на визи со нови земји, односно со целиот пакет кој влезе во ЕУ. Да потсетам. Бугарија, и Романија немаат визи заедно со добивањето на кандидатски статус. Хрватска пак нема визи со ЕУ уште пред да го потпише договорот за стабилизација и асоцијација. Очигледно нешто не е во ред со нашиот кандидатски статус. Изгледа го добивме повеќе за внатрешна, отколку за надворешна употреба.


toni_a se izmolile nashive vo nekoe kabinetche vo EU da im dadat nekakov dokument poradi "stabilnost i mir" vo drzhavata i ovie formalno dale neshto.bez razlika,podobro e (za ugled na drzhavata) nego shto beshe ama ne e toa vistinskoto.

a za lagite od vladata sose pretsedatelot mislam deka e vekje jasno.ushte nemozham da gi razberam onie shto se obiduvaat da podbutnat nekoe pozitivno mislenje za taa "demonska grupa" koja ja "vodi" drzhavava.ili pa tronka vistina vo bilo koja izjava!! ushte samo plukanje po opozicijata im ostana kako edinstven argument,koj za zhal donekade drzhi.

neka gledaat da isshtampaat "kvalitetni" pasoshi koi se edinstvenata prechka za bezvizen rezim niz celiot svet ,pa SLO nema da mozhe nishto da vovede! katastrofa!
nukleus Sakash da recesh "ugled" na SDSM ama samo vo ocite na sopstvenite clenovi koj se zaslepeni od romantikata na zvezdeniot krug.Onie pak koj ja znaat realnosta si zaminaa od partijata vo pravci samo nim poznati kako kaj Tito,Lile i drugi.
concrete Pa concrete ovde ko tarabuka tropa podolgo vreme spored izjavite na zaljubenicite vo vladeackata partija , a i onaa koja e nevladeacka , a koja isto vetuva brda i dolini........ve nema F..Y..R-Ovci epten ve nema, nikade ve nema osven vo bolnite umovi na vasite drzavnici i uste pobolnite na onie sto se vleckaat po niv.....TOTALNO NEIZLAGANJE NA IZBORI MU E MAJKATA....NAJEFTIN , NAJEDNOSTAVEN I NAJPOGODEN NACIN ZA MRZLIVITE MAKEDONCI, da napravat nesto za sebe!!!!Za drugite alternativi treba nesto poveke od dobra zelba !!!!
Navistina ne mi e jasno sto uste treba da vi napravat????.....navistina stanuvam veke epten ljubopiten !!!
nukleus Pa po se izgleda deka go koristime kuburot samo za zlovreme.Gledam na zidovite od osnovnoto ucilishte Koco Racin vo Prilep se vrti spotot na Radmila Shekerinska dodeka osnovcite vo dvorot igraat fudbal. Pogolema zloupotreba na deca vo partiski kampanji teshko da ima vo svetot.Decata igraat fudbal dodeka od razglasot se slusha glasot na Sekerinska kako sme bile na cekor do EU i kako nashata integracija vo EU bila na vistinskiot pat.Mladoto golmance go gleda 10metarskiot "anfas" na Radmila koja kako da saka da mu kaze deka "golemiot brat" ke go sledi na sekoj cekor pa duri i koga igra fudbal.
Sega shto bi rekol concrete na moeto prashanje dali Makedoncite mozat neshto da napravat koga ushte od osnovno ucilishte im se serviraat vakvi nevistini.Surovata realnost zboruva drugo a mladite deca se "kolkaat" zamislete duri i koga igraat fudbal so politicki frazi koj istovremeno se demantiraat od strana na EU kako shto beshe so poslednata informacija deka za da patuvate vo Slovenija odsega ke vi treba garantno pismo.Samo shto ne ja cuv Radmila,taa bolna vest da im ja soopshti na malite fudbaleri koj igraa i moraa da ja slushaat dodeka se emituvashe nejzinata "lazna programa".
nukleus Ili ova e za nova tema a?